Προς το περιεχόμενο

Mandriva & Network

benzinas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα...Προσπαθω να δημιουργησω ενα δικτυο μεταξυ ενος Desk Mandriva 2008.1 και ενος laptop XP.Δημιουργησα τους share φακελους στο καθενα.Οταν κανω ping απο το Desk υπαρχει απαντηση,το αντιθετο δεν γινεται.Εντολες δεν χρησιμοποιησα γτ δεν πολυ γνωριζω,ειμαι προσφατος στο linux.Οτι εκανα το εκανα μεσω GUI.Εγκατεστησα το Samba και εκανα share τον φακελο home που ηθελα...Να τονισω οτι τα 2 pc συνδεοινται με ενα linksys ασυρματα...Αυτα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Domain name? Πως το λενε τα xp? Αυτο που φαινεται εδω

http://www.home-network-help.com/set-computer-name.html

To ιδιο πρεπει να βαλεις και στο samba.conf (ή στις ρυθμισεις του samba αν χρησιμοποιεις καποιο γραφικο εργαλειο). Επισης, οταν αλλαζεις κατι, πρεπει να κανεις restart το samba service. Στο debian γινεται ετσι

>/etc/init.d/samba restart

Τα εκανα και τωρα καταφερα να μου εμφανιζει στο workgroup των XP το samba server αλλα δεν με αφηνει να μπω γτ δν εχω δικαιωματα...Ξερει κανα παιδακι πως το φτιαχνω αυτο? :)

Είναι λίγο αργά και δεν έχω πολλά κουράγια αλλά πρέπει να ψάξεις στο αρχείο /etc/samba/smb.conf και να ρυθμίσεις δύο πράγματα.

1) Το directory στο linux σύστημα να έχει το option "browseable" και

2) Να ρυθμίσεις έτσι τον samba server ώστε να επιτρέπει σε κάποιους χρήστες ή σε κάποιο group χρηστών να έχει πρόσβαση στο share. Αυτό γίνεται με 2 τρόπους. Ή ρυθμίζεις την παράμετρο "guest ok = yes" ξεχωριστά για κάθε directory που θέλεις να κάνεις share, ή globally στο αρχείο ρυθμίζεις ένα group χρηστών και αφήνεις μόνο αυτούς να βλέπουν το share αλλά και πάλι για κάθε directory πρέπει να το ρυθμίσεις ξεχωριστά. Το κάθε entry για share θα το ξεχωρίσεις από την παρακάτω μορφή:

>[share description for your convenience]
   comment = Comment that will show up when browsing the shares from this server
   browseable = no (if current dir will show when browsing the server)
   path = /some/local/directory
   guest ok = no
   read only = yes

Για περισσότερες πληροφορίες ρίξε μιά ματιά στο man samba και man smb.conf καθώς και την εντολή smbpasswd που ορίζει password μόνο για τον samba server για κάποιον χρήστη.

Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις και τους υπάρχοντες λογαριασμούς του linux συστήματος για το samba server authentication. Γιά να το κάνεις αυτό δές για linux pam authentication μέσα στα man pages που σου πρότεινα.

Συγγνώμη για την περιορισμένης έκτασης βοήθεια αλλά είναι και περασμένη ώρα :P

Αν χρειαστείς κάτι παραπάνω, εδώ είμαστε!

Ω ναι!!! μετα απο πολλεσ αποπειρες και απειρα restrat δουλεψε.Επρεπε να βαλω τα επιτεπομενα hosts που ανεφερε ο nullscan.thx για ολους και για ολα.... :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...