afentiko7 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 24άρα forthnet κλειδώνει στα 5500 περίπου. Οταν είναι γύρω στα 6000 το snr είναι στο 3-4. Σήμερα με 5260 είναι στο 5. Υποψιάζομαι ότι κάτι φταίει με τις εσωτερικές καλωδιώσεις το θέμα είναι τι μπορώ να κάνω εγώ γι' αυτό. Δλδ να πάρω τη forthnet και να μου πει ο τεχνικός για μερεμέτια δε με καλύπτει. Στις ΗΠΑ είδα για ένα είδος πρίζας που βάζουνε ώστε να μειώνεται ο θόρυβος αλλά δε βρήκα κάτι αντίστοιχο εδώ. Για πείτε τη γνώμη σας. Attenuation 40-42 dB και εξωτερικό καλώδιο (από κολόνα ΟΤΕ μέχρι σπίτι) άλλαχτηκε πριν 1,5 χρόνο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 μπας και έχεις τις τηλεφωνικές μπρίζες του ΟΤΕ? βάζουν θόρυβο... φίλτρα έχεις βάλει στις τηλεφωνικές συσκευές του σπιτιού? είσαι σίγουρος ότι το attenuation δεν είναι λόγω της μεγάλης απόστασης από το dslam?
afentiko7 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Για τις πρίζες δεν σε έπιασα τι ακριβώς εννοείς. Φιλτράκι έχω βάλει στο σταθερό. Τώρα το ασύρματο δεν συνδέεται σε τηλεφωνική πρίζα. Εκεί που μπαίνει το τηλεφωνικό καλώδιο και το φίλτρο πάντως είναι λίγο ξεχαρβαλωμένο έχει ξεκολλήσει λίγο είναι η αλήθεια. Το attenuation είναι λόγω της απόστασης αλλά σε μετρήσεις στο αdsl.gr έπιανα ένα 12άρι περίπου. Αντε και με φυσιολογικό θόρυβο 1MB/s. Οχι όμως με το ζόρι να πιάνω 550kB/s Αυτό που σκέφτομαι είναι να πω στον τεχνικό να βάλει το router εκεί που γίνεται η σύνδεση εσωτερικών και εξωτερικών καλωδίων να δούμε εκεί που κλειδώνω αλλά γίνεται αυτό?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 το φίλτρο είναι με το αρσενικό του βύσμα προς την μπρίζα και όχι προς την συσκευή έτσι? μπρίζες εννοώ στον τοίχο...
afentiko7 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 To χω συνδέσει ως εξής. Φεύγει ένα μάυρο καλώδιο από την υποδοχή του τηλεφώνου και κολλάει στην κωλοτρυπίδα του φίλτρου. Μετά το φίλτρο μπαίνει στην πρίζα. Αντίστοιχα από το router το καλώδιο συνδέεται κατευθείαν στην τηλεφωνική πρίζα.
MantiVersuS Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 To χω συνδέσει ως εξής.Φεύγει ένα μάυρο καλώδιο από την υποδοχή του τηλεφώνου και κολλάει στην κωλοτρυπίδα του φίλτρου. Μετά το φίλτρο μπαίνει στην πρίζα. Αντίστοιχα από το router το καλώδιο συνδέεται κατευθείαν στην τηλεφωνική πρίζα. σόρυ αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ! You Are The MAN!:lol::lol:
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 ναι έτσι είναι ο σωστός τρόπος πάντως για 40-42db attenuation δεν είσαι και τόσο χάλια...
Crazy Priest Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Ελλάδα >30 Πρόβλημα γραμμής Με 40-42db attenuation κάνε έλεγχο γραμμής με ηλεκτρολόγο και δες πόσο συγχρονίζει στον κατανεμητή σου. Βάλε το router μόνο του χωρις splitter, φιλτρα και τηλεφωνικές συσκευες στην γραμμή σου και δες ποσο Sync, SNR, LA έχεις.
poulinos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 δεν ισχιει το 30 > προβλημα γραμμης.εξαρτατε ποσο σταθερο ειναι το margin.με 29 atteniation εχο 10 μερες online επειδη το margin ειναι τελειως stable.αν μπορει ας κανει δοκιμη στοbox απευθειας.για να βρει την γραμμη θα ψαξει για γραμμη με 46 -48volt ταση αντι για 51 του οτε 62 του οτε 98 isdn.υπαρχουν ατομα με 10 attenuation που η γραμμη ειναι χαλια και ασταθης οπως και το αναποδο.
lambroukos13 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2008 συμφωνω με τον poulino,η σταθεροτητα εξαρταται παρα πολυ απο τα σκαμπανεβασματα του sn margin...το εχω παρατηρησει και στην δικια μου γραμμη που εχω χαμηλο 6db...αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι το πρωι εως το βραδυ μενει σταθερο(6db) και η γραμμη λειτουργει στα pick της,ενω απο το βραδυ και μετα εχω σκαμπανεβασματα με αποτελεσμα 2-3 αποσυνδεσεις....τι παιζει τελικα????σαφη απαντηση δεν εχω παρει μεχρι στιγμης!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.