Προς το περιεχόμενο

Philips DVP5990/12 firmware με ελληνικα

tech25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά μια βοήθεια και πάλι γιατί έχω φρικάρει...

Όπως θα καταλάβατε είμαι άσχετος από αυτά.

Αγόρασα λοιπόν :

-ενισχυτή YAMAHA RX-V363

-ηχεία YAMAHA NS-P110

-DVD Player PHILIPS DVP 5990

Και έχω μια τηλεόραση SAMSUNG LE40F8

Συνδέω λοιπόν όλο χαρά το σύστημα...

Συνδέω το DVD με τον ενισχυτή με καλώδιο HDMI (από πλαίσιο 10euro) και τον ενισχυτή με την TV και πάλι με HDMI, όπως δείχνουν οι οδηγίες.

Δηλαδή την TV εκεί που γράφει HDMI OUT στον ενισχυτή και το DVD εκεί που γράφει DVD.

Και ενώ με το που ανοίγω το DVD συνδέεται απ' ευθείας με την TV αρχίζοντας να παίζει το δισκάκι, δεν έχω ήχο.

Και το ίδιο συμβαίνει όταν επιλέγω στον ενισχυτή, την επιλογή να έχω ήχο για τα κανάλια της TV.

Ήχο έχω μόνο στο ραδιόφωνο.

Τι κάνω λάθος ρε παιδιά ;

Οι συνδέσεις των ηχείων είναι απλές, εγώ μόνο 2 καλώδια HDMI σύνδεσα όπως μου λένε οι οδηγίες και ήχο δεν έχω.

Βάλτε ένα χεράκι ρε παιδιά γιατί παιδεύομαι τόσες ώρες και έχω φρικάρει..

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπερα και απο εμενα και Χρονια πολλα σε ολους.Αγορασα χθες το dvp5990\12 και προσπαθησα να δω ενα εργακι το βραδυ να χαλαρωσω αλλα οι υποτιτλοι ηταν Κινεζικοι (srt).Yπαρχει τροπος να κνω κατι πανω σε αυτο η να παω για εκμαθηση Κινεζικης γλωσσας????Τα link για το firmware δεν δουλευουν.Σας ευχαριστω

Δημοσ.
Καλησπερα και απο εμενα και Χρονια πολλα σε ολους.Αγορασα χθες το dvp5990\12 και προσπαθησα να δω ενα εργακι το βραδυ να χαλαρωσω αλλα οι υποτιτλοι ηταν Κινεζικοι (srt).Yπαρχει τροπος να κνω κατι πανω σε αυτο η να παω για εκμαθηση Κινεζικης γλωσσας????Τα link για το firmware δεν δουλευουν.Σας ευχαριστω

Πιστευω οτι εχει επιλογη που τα κανει ελληνικα.Παντως ο ανθρωπος που εφτιαξε το τροποποιημενο firmware για το 3260 τωρα ασχολειται με το 5990 και πριν απο 5 μερες εφτιαξε νεο update.Παραθετω τι εγραψε

Some change:

- new position for vertical, lower position for "Large" font. Also first 10 step are with 4px/step, last with 6px/step. This can usefully for custom zoom from TV (Zoom1 or cine), special for users with Plasma TV. Maxim is now 72px (level 16).

- full support for unicode (ISO+Joliet and USB) for all CP. (Thanks to shoora).

- a bigger font for "Large" for CP 1253 and 1254 (Thanks to MTZ)

- move subtitles a little to left

- Volume + - on Repeat keys.

- For "Dark Grey" background is "semi-transparent"

- All language in OSD Language

For CP 1250, 1251, 1252, 1253 and 1254.

DVP5990_12_vb6_v6_1

http://rapidshare.de/files/41130436/DVP5990_12_vb6_v6_1.rar.html

CP 1250 (Central European and Eastern European) - Polish, Czech, Slovak, Hungarian, Slovene, Bosnian, Croatian, Serbian (Latin script), Romanian and Albanian.

CP 1251 (languages that use the Cyrillic alphabet)

CP 1252 (West European)

CP 1253 - Greek

CP 1254 - Turkish

Δημοσ.

Ρε παιδιά μια βοήθεια ακόμη σχετικά με τον ενισχυτή YAMAHA RX-V363.

Επειδή όπως έμαθα στην πορεία, η HDMI από τον ενισχυτή δε δίνει ήχο (και δεν κατέχω τίποτα από ενισχυτές και συνδέσεις), έτσι σύνδεσα απ' ευθείας το DVD με την TV με HDMI και την TV με τον ενισχυτή με ένα καλώδιο "Οπτικής ίνας".

Έτσι έχω ήχο από τα ηχεία του ενισχυτή σε ότι παίζει η TV και κατ' επέκταση και στο DVD.

Το πρόβλημα μου είναι ότι, ότι και να έχω δοκιμάσει, ότι κουμπί και να έχω πατήσει, έχω τον ίδιο ακριβώς ήχο και από τα 5 ηχεία. Είτε σε πρόγραμμα της TV, είτε σε ταινία DVD. Δεν έχω δλδ 5.1.

Στη σελίδα 22 του manual, στην πρόσοψη του ενισχυτή τέρμα δεξιά και κάτω (ένδειξη 18 στην εικόνα), δείχνει τι διάταξη των ηχείων με φωτεινές ενδείξεις.

Εμένα ανάβουν (από αυτό το κομμάτι), μόνο δύο ενδείξεις από όλα τα λαμπάκια.

Αυτή που γράφει (L) και ® και δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι δεν "σπάει" ο ήχος στα 5 αλλά στα 2.

Στη μέση βέβαια της οθόνης του ενισχυτή μου γράφει:

Είτε "5ch Stereo", είτε "PL II MOVIE", είτε "PRO LOGIC".

Τα έχω δοκιμάσει όλα...

Είναι αναμμένη η ένδειξη :

"CINEMA DSP"

Όπως επίσης και η ένδειξη κάτω αριστερά :

"PCM"

Ξέρει κανείς ρε παιδιά τι γίνεται ;

Μήπως φταίει η σύνδεση που έχω κάνει ;

Δημοσ.

update:

λοιπον τελικα το μονο μειον που βρηκα ως τωρα ειναι οτι δε διαβαζει αρχεια που ειναι σε μορφη X264.Δε ξερω γιατι ενω ολα τα .avi-mpeg τα διαβαζει κανονικα και απο σκληρο wd passport και απο flashaki τα χ264 δε τα βλεπει καθολου.

αν ξερει κανεις κατι ας πει.

Εχει καταφερει κανεις ναπαιξει αρχεια Χ264?

Δημοσ.
update:

λοιπον τελικα το μονο μειον που βρηκα ως τωρα ειναι οτι δε διαβαζει αρχεια που ειναι σε μορφη X264.Δε ξερω γιατι ενω ολα τα .avi-mpeg τα διαβαζει κανονικα και απο σκληρο wd passport και απο flashaki τα χ264 δε τα βλεπει καθολου.

Να ρωτήσω κάτι φίλε μου η σύνδεση με την tv την έκανες με SCART η με το HDMI καλώδιο και πιο;

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.
update:

Αφου ειναι αρχεια mkv πως να τα διαβασει ενα απλο standalone DVD Player

Δημοσ.
Αφου ειναι αρχεια mkv πως να τα διαβασει ενα απλο standalone DVD Player

Επειδή έχω και εγώ το 5990 ήθελα να ρωτήσω τη έννοια έχει το HDMI όταν λέει

Υψηλή ευκρίνεια (720p, 1080i, 1080p), Αύξηση κλιμάκωσης εικόνας (720p, 1080i/p) δηλαδή τι θα μπορούσα να δω και ποια η διαφορά από κάποιον άλλον που δεν υποστηρίζει το HDMI είναι εύκολο να γίνει μια μικρή εξήγηση

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.
Να ρωτήσω κάτι φίλε μου η σύνδεση με την tv την έκανες με SCART η με το HDMI καλώδιο και πιο;

Ευχαριστώ πολύ

με scart η tv που το χω συνδεσει ειναι παλια δεν εχει hdmi

Δημοσ.
με scart η tv που το χω συνδεσει ειναι παλια δεν εχει hdmi

Νομιζω οτι αφου η tv σου δεν εχει hdmi δεν επρεπε να πας στο 5990 το 3260 που το εχω

και εγω ειναι τελειο δεν εχει βεβαια το HDMI αυτη ειναι και η διαφρα με το 5990 αν κανω λαθος ας με διορθωση καποιος ποιο ειδικος

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω κι εγώ.

Κι εγώ έχω το 3260 που γενικώς είναι μια χαρά. Απλά εκείνο δεν υποστηρίζει HDMI.

Το 5990 έχει αυτή τη διαφορά καθώς είναι και διπλάσιο σε μέγεθος.

Εγώ τι να πω που έχω τηλεόραση HD και δεν πήρα το 5990 αλλά το 3260...

Δημοσ.
Θα συμφωνήσω κι εγώ.

Κι εγώ έχω το 3260 που γενικώς είναι μια χαρά. Απλά εκείνο δεν υποστηρίζει HDMI.

Το 5990 έχει αυτή τη διαφορά καθώς είναι και διπλάσιο σε μέγεθος.

Εγώ τι να πω που έχω τηλεόραση HD και δεν πήρα το 5990 αλλά το 3260...

και ποια η διαφορα με το HDMI τι ταινια θα μπορουσα να δω το λεω επειδη πηρα και το 5990 και δεν μπορω ακομη να καταλαβω τι γινεται........

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προχθές πήρα κι εγώ τη συγκεκριμένη συσκευή.Πατώντας το 1,3,7,9 στο setup μού έδειξε ότι έχει firmware την έκδοση 34 που είναι και η τελευταία της εταιρείας.

Βλέπω πλήρη υποστήριξη Ελληνικών στο divx όχι όμως στα menus αν και αυτό δεν με νοιάζει.Όσο γιά εξωτερικό δίσκο usb βλέπω μέσα απ' αυτόν να ανοίγει φακέλους κανονικά αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τον αριθμό των αρχείων που λέει ένας φίλος πιό πίσω. Ίσως να είναι θέμα firmware.Αρκεί βέβαια ο δίσκος να έχει φορμαριστεί σε fat, fat32.

Το τροποποιημένο firmware τι περισσότερο μπορεί να μου προσφέρει πέραν ίσως κάποιου άλλου skin?

Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε ότι γιά τα λεφτά που κοστίζει η συσκευή είναι μιά άριστη αγορά.Αν είχε και παίξιμο frame by frame θα ήταν ακόμη πιό τέλειο.Προσωπικά εμπιστεύομαι γιά πολλά χρόνια τώρα τη Philips και δεν το μετάνοιωσα καμμία φορά.Ακόμη και αν γράφει όπως βλέπω made in China!

Δεν έχω προλάβει ακόμη να το "σκαλίσω" αρκετά γιά να δω τι καλούδια έχει γενικώς.

Δημοσ.

Kαι γω το πήρα σήμερα. Αν και έχει το ίδιο firmware (34) αντί για ελληνικούς υπότιτλους μου δείχνει παπάκια...

Καμιά ιδέα?

ΥΓ. προφανώς έβαλα Greek στο Subtitles από την Preference Page..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...