Προς το περιεχόμενο

Anti-leech front end ή άλλη μέθοδος;

Gryzor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα άπαντες!

Έχω προσπαθήσει και στο παρελθόν να βρω μία λύση στο πρόβλημά μου, χωρίς αποτέλεσμα...

Έχω το http://www.cpcwiki.com, ένα wiki πάνω στους υπολογιστές της Amstrad. Σε αυτό έχω και κάποια (ανοιχτά στο κοινό) directories τα οποία περιέχουν σκαναρισμένα περιοδικά για Amstrad. Δυστυχώς, αρκετοί απλώς leechαρουν τα περιεχόμενα, με αποτέλεσμα, πχ τον τρέχοντα μήνα να έχω κίνηση 20GB (και ακόμη δεν έχει κλείσει ο μήνας).

Οπότε, η ερώτηση είναι αυτονόητη: τί μπορώ να κάνω προκειμένου να σταματήσω κάποιους από το να κατεβάζουν ολόκληρους τους φακέλους με τα περιοδικά; Έχω μπλοκάρει leech bots μέσω του .httaccess, αλλά βεβαίως αυτό ξεπερνιέται εύκολα. Υπάρχει κανένα interface (έστω java/PHP/whatever) που να κάνει τον ενδιάμεσο; Ή κανένας άλλος τρόπος ώστε να κόβω κάποιον χρήστη ο οποίος βομβαρδίζει τον σερβερ με αιτήσεις; Σκεφτόμουνα ίσως κανένα ftp interface ή κάτι τέτοιο (αν και έχω κλείσει το ftp εκτός του VPN μου λόγω κάποιων επιθέσεων)...

Ευχαριστώ!

Θ

Δημοσ.

Δεν ξέρω να σε καθοδηγήσω σε κάτι open source αλλά μπορείς να κάνεις κάτι σε στυλ CAPTCHA (όπως έχει το rapidshare - όχι όμως τόσο τραβηγμένο). Επίσης δες μήπως η κίνησή σου έρχεται από standard IP. Υπάρχει πιθανότητα κάποιος να έχει φτιάξει ένα site και να έχει βάλει link σε εσένα. Μια άλλη λύση είναι να μην αποθηκεύεις τα αρχεία στο server σου αλλά να τα βάζεις στο rapidshare (επιτρέπεται) και από το server σου link στο rapidshare.

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου!

Βρήκα αυτό βασικά το οποίο φαίνεται πολύ δυνατό, αλλά και αρκετά περίπλοκο (και άρα ίσως πιο δύσκολο να δουλέψει).

Χμμμ, captcha... αλλά πώς θα δούλευε; Εννοώ, ίσως θα μπορούσα να το βάλω στην εισαγωγική σελίδα, αλλά ο χρήστης μπορεί να μπει χειροκίνητα από ΙΕ και μετά να βάλει μπρος το spider του το οποίο θα χρησιμοποιήσει το cookie...

Όσο για το RS, το θέμα είναι ότι θέλω όλες τις σελίδες να υπάρχουν ώς ανεξάρτητα αρχεία για λόγους reference, και άρα είναι πρακτικά αδύνατο να τις ανεβάσω (χιλιάδες!) εκεί ή αλλού...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...