Προς το περιεχόμενο

wireless video/audio transmitter

platonas1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους τους insomniacs,

Δεν ξέρω εάν θέτω σε σωστό ποστ το ερώτημα μου αλλά δεν βρήκα και πουθενά αλλού να ταιριάζει.

Στο θέμα μας, λοιπόν το σπίτι μου είναι τριώροφο, τέρμα επάνω έχω το nova με ταψί και αποκωδικοποιητή.

Τώρα θέλω να βλέπω και τέρμα κάτω nova, αλλά δεν γίνετε με τίποτα να μετακινήσω το ταψί η τον αποκωδικοποιητή. Μια λύση που δοκίμασα είναι αυτή με wireless video/audio transmitter ένα μοντέλο της “Strong” αλλά η απόσταση μάλλον είναι μεγάλη για αυτό και δεν μεταδίδει ήχο καθόλου, μόνο εικόνα και αυτή πολύ χάλια.

Τώρα θέλω να δοκιμάσω κάποιο άλλο μοντέλο wireless transmitter και βρήκα στο internet μερικά που λέει ότι το ένα δουλεύει στα 2.4 GHz και ένα άλλο στο 5.0 GHz. Το ερώτημα μου είναι ποια είναι η διάφορα μεταξύ αυτόν τον 2 διαφορετικών συχνοτήτων? Όσο μεγαλύτερη συχνότητα τόσο ποιο δυνατό το σήμα, άρα και το σήμα πιο καλό?

Εάν έχετε κάποια λύση παρακαλώ να μου την πείτε, η έσχατη λύση είναι αυτή με το nova pvr αλλά ξεφεύγουμε στο κόστος.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων…

Πλάτων

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Φίλε η διαφορά από τα 2.4 GHz στα 4 ή 5 είναι ασήμαντη. Δεν σημαίνει ότι όσο μεγαλώνει η συχνότητα δυναμώνει και το σήμα. Αφτό που αλλάζει δραστικά με την συχνότητα, αλλά ανα τάξεις μεγέθους.. δηλαδή απο τα KHz στα MHz και στα GHz είναι η ανάκλαση του σήματος. Γενικά όσο ανεβαίνουμε σε συχνότητες τόσο ευκολότερα ανακλούντε τα σήματα και τόσο πιο εύκολα βρήσκουν εμπόδια. Φυσικά στην περίπτωσή σου η διαφορά είναι αμελητέα.

Θα ήταν καλύτερο να δοκειμασεις να περάσεις κάποιο καλώδιο (τύπου FTP) ή να προμηθευτείς ασύρματους αναμεταδότες a/v μέσω της παρωχής ρεύματος (ναι υπάρχουν και παίζουν πολυ καλα). Φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σιγουρευτείς πρώτα ότι και τα 2 διαμερίσματα χρησιμοποιούν την ίδια φάση της ΔΕΗ

• Super Moderators
Δημοσ.
Καλησπέρα σε όλους τους insomniacs,

Δεν ξέρω εάν θέτω σε σωστό ποστ το ερώτημα μου αλλά δεν βρήκα και πουθενά αλλού να ταιριάζει.

Στο θέμα μας, λοιπόν το σπίτι μου είναι τριώροφο, τέρμα επάνω έχω το nova με ταψί και αποκωδικοποιητή.

Τώρα θέλω να βλέπω και τέρμα κάτω nova, αλλά δεν γίνετε με τίποτα να μετακινήσω το ταψί η τον αποκωδικοποιητή. Μια λύση που δοκίμασα είναι αυτή με wireless video/audio transmitter ένα μοντέλο της “Strong” αλλά η απόσταση μάλλον είναι μεγάλη για αυτό και δεν μεταδίδει ήχο καθόλου, μόνο εικόνα και αυτή πολύ χάλια.

Τώρα θέλω να δοκιμάσω κάποιο άλλο μοντέλο wireless transmitter και βρήκα στο internet μερικά που λέει ότι το ένα δουλεύει στα 2.4 GHz και ένα άλλο στο 5.0 GHz. Το ερώτημα μου είναι ποια είναι η διάφορα μεταξύ αυτόν τον 2 διαφορετικών συχνοτήτων? Όσο μεγαλύτερη συχνότητα τόσο ποιο δυνατό το σήμα, άρα και το σήμα πιο καλό?

Εάν έχετε κάποια λύση παρακαλώ να μου την πείτε, η έσχατη λύση είναι αυτή με το nova pvr αλλά ξεφεύγουμε στο κόστος.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων…

Πλάτων

Αν θυμάμαι καλά, η συχνότητα 5 GHz χρησιμοποιείται για το 802.11a (παλαιότερα) και τώρα πλέον για το 802.11n. Αντίθετα, η συχνότητα 2.4 GHz χρησιμοποιείται για το 802.11b και 802.11g αλλά και για το 802.11n (μειώνοντας όμως την απόδοση του n δικτύου). Αποτέλεσμα αυτού του διαχωρισμού είναι ότι αν πάρεις έναν αντάπτορα 802.11b/g, αυτός δεν θα "βλέπει" αντάπτορα 802.11n που λειτουργεί στα 5 GHz.

Στην πράξη: Το δίκτυο 802.11g (δηλ. 2.4GHz) έχει θεωρητική εμβέλεια 140 μέτρα. Το δίκτυο 802.11n (δηλ. 5 GHz) έχει θεωρητική εμβέλεια 250 μέτρα. Νομίζω η λύση είναι προφανής. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...