marinakiole Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Ειμαι η Μαρινα.Ειμαι παντρεμενη και εχω και 2 παιδια.Δεν εχω τον χρονο να δουλεψω πληρες ωραριο αφου η μικρη ειναι μολις 7 μηνων και δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα για ιδιωτικα σχολεια.. Εχω την ιδεα να ανοιξω ενα κεντρο δημιουργικης απασχολησης παιδιων.Οχι παιδοτοπο. Εχω δουλεψει χρονια baby-sitter και θελω να κανω νομιμο επαγγελμα αυτη την απασχοληση. Τι δικαιολογητικα χρειαζονται για να κανω εναρξη επαγγελματος και αν μπορω να κοβω αποδειξεις παροχης υπηρεσιων. Ξερει καποιος να με βοηθησει? Ευχαριστω ετσι κι αλλιως.. Μαρινα
million_voices Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 στα Κεπ η στην εφορια η κανας λογιστης θα σου πουνε οτι χρειαζεσαι
sniper_206 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Όχι, μην πας στην εφορία να ρωτήσεις αυτό το πράγμα... Δεν πρόκειται να ασχοληθούν σοβαρά με την περίπτωση σου. Βρες ένα λογιστη να σου πει τι χρειάζεται να κρατάς και μετα θα πας στην εφορία να κάνεις έναρξη επαγγέλματος για παροχή υπηρεσιών. Θα πρέπει να γραφτείς και στο ΤΕΒΕ ως ελεύθερος επαγγελματίας. Τώρα αν και λογιστής δεν ασχολούμαι εγώ με αυτά τα θέματα στο γραφείο που δουλεύω και δε μπορώ να σου πω ακριβώς τι θα χρειαστείς...
viatherm Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 η εφορια ειναι το ευκολο , οτι επαγκελμα τους πεις θα σου κανουν εναρξη απλα θα πρεπει να βρεις τον αναλογο κωδικα επαγκελματος αλλα το ΜΕΓΑΛΟ προβλημα ειναι η αδεια λειτουργιας (αν ηταν ενα απλο καταστημα τωλησεις π.χ ρουχων δεν θελει τιποτα παραπανο απο μια εναρξη, αλλα επειδη εχεις να κανεις με παιδια θελει αδεια απο τον δημο (αιτησεις και διαδικασιες θα βρεις στα κεπ μεσω ιντερνετ) πρεπει να περασει υγειονομικο για καταλυλοτητα προσβασεις και προστασιας χωρου και τουαλετες και η πυροσβεστηκη. Μια αδεια απο τον δημο θελει σχεδια μηχανικου κατοψης , πιστοποιητηκα καταληλοτητας παιχνιδιων κ.α Γι'αυτο πολλη παιδοτοποι δεν εχουν ''μικρα'' παιχνιδια (νομιμα) αλλα μονο τα φουσκωτα και της μεγαλες κατασκευες ολες οι αδειες ΕΔΩ ΑΛΛΑ μαλλον θα πρεπει να ξεκινησει σαν Βρεφονηπιακος Σταθμός παρα σαν παιδοτοπος προσεξε το καλα πρν ξεκινησεις γιατι επειδη δεν υπαρχει αδεια γιαυτο ακριβος που θες να κανεις θα πρεπει να εισαι αναγκαστικα και λιγο παρανομη ! επειδη κατι παρομειο ηθελα να ανοιξω με κατι γνωστους (προ μοδας παιδοτοπων) αλλα λογω γραφιοκρατειας το αφησα με !
Berolinezos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Τα κατάλληλα σχέδια του χώρου υπογεγραμμένα και επικύρωση απο την Πολεοδομία του δήμου της περιοχής σου.
adamakos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2009 κοιτα το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βρεις ενα λογιστη για να σου πει τι ακριβως χρειαζεται και να πας και στο δημο/κεπ της περιοχης σου ψαχνοντας και ρωτωντας σε φορουμ δε νομιζω οτι θα λυσεις τις αποριες σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.