Προς το περιεχόμενο

Μικρή πατέντα με ups. Θα δουλέψει;

leftermann

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή δεν έχω ιδέα από ups, είπα να ρωτήσω πρώτα. Αν κάποιος κατέχει και δεν βαριέται, η βοήθειά του θα ήταν πολύτιμη.

Λοιπόν, εκεί που κάνω διακοπές παίρνουμε ρεύμα από μια γεννήτρια, η οποία σβήνει κατά τις 4 το πρωί. Εγώ θέλω για καμιά 3-4 ώρες ακόμα να μπορώ να έχω ρεύμα για ένα μικρό παιδικό φωτάκι και μια συσκευή για τα κουνούπια. Κατανάλωση δηλαδή περίπου 6-7 βατ. Σκέφτηκα λοιπόν να πάρω ένα ups! Θα κάνει την δουλειά μου; Θεωρητικά, ένα ups που μπορεί να δώσει 5-6 Ah, θα μπορεί να δώσει 7 βατ για καμιά 120-130 ώρες. Ισχύει όμως στην πράξη;

Ακόμα: το ups απ' ότι ξέρω, όταν κοπεί το ρεύμα αρχίζει και φωνάζει. Εξουδετερώνεται αυτό; Γιατί αν δεν, τότε... δεν μας κάνει.

Και, τέλος, έχει κανένας καμιά καλύτερη ιδέα;

Δημοσ.
Θεωρητικά, ένα ups που μπορεί να δώσει 5-6 Ah, θα μπορεί να δώσει 7 βατ για καμιά 120-130 ώρες. Ισχύει όμως στην πράξη;

Ακόμα: το ups απ' ότι ξέρω, όταν κοπεί το ρεύμα αρχίζει και φωνάζει. Εξουδετερώνεται αυτό; Γιατί αν δεν, τότε... δεν μας κάνει.

Και, τέλος, έχει κανένας καμιά καλύτερη ιδέα;

H λέξη θεωρητικά είναι το κλειδί.Ποτέ οι μπαταρίες δεν είναι ιδανικά φορτισμένες ούτε οι καταναλώσεις ρεύματος με ακρίβεια δεκάτων.Κάπου εκεί θα σου κρατάει εξαρτάται και από το πόσο παλιά είναι η μπαταρία.Το μπιπ συνήθως σταματάει πατώντας το κουμπί και ξαναακούγεται πάλι όταν θα πέσει η μπαταρία πολύ χαμηλά.Αλλιώς αν είσαι πατεντιάρης μπορείς να εξουδετερώσεις προσωρινά το buzzer χρησιμοποιώντας κολλητήρι.Μην προσπαθήσεις να τροφοτήσεις καμιά λάμπα πυρακτώσεως με το ups γιατί θα σου σπάσουν τα νεύρα μετά απο λίγο B).

Δεν ξερω αν κανει το ups γι'αυτο που ζητας... Θα δωσεις ομως κανα 60αρι μονο γι αυτο;

Αν εχει ηλιο εκει που θα πατε ισως σου κανει κατι τετοιο http://www.infocenter.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&products_id=95

Και καλά το φωτάκι.Το αντικουνουπικό με τι θα το τροφοδοτεί?

Δημοσ.

Να αναφέρω πως το ρεύμα μιας γεννήτριας (και αναλόγως την γεννήτρια) μπορεί να μην είναι ιδανικό. Ναι μεν να είναι 220V/50Hz αλλα με αποκλήσεις μικρές ή μεγάλες. Αυτό σημαίνει ότι το ups μπορεί να το αναγνωρίζει ως ακατάλληλο και να μην μπορεί να φορτίζει ούτε τον ευατό του αλλά να είναι συνέχεια σε κατάσταση backup ακόμη και να δουλεύει η γεννήτρια!

Δημοσ.

Χα! Όλη η ιστορία πάντως γίνεται για τα κουνούπια κυρίως. Μόλις σβήσει το vapona, συνέρχονται και μας τουμπανιάζουν. Το φωτάκι καλό είναι, αλλά δεν καίγομαι κιόλας για αυτό :-)

Πάντως για την ακρίβεια καταναλώσεων κλπ, μπορεί να πέσεις τόσο έξω; Δηλαδή, θεωρητικά αντέχει 130 ώρες, πρακτικά δεν θα αντέξει 4;

Spirosta, αυτό δεν το είχα σκεφτεί. Η γεννήτρια είναι ένα θηρίο των 60000 βατ. Ηλεκτροδοτεί κάπου 70 τροχόσπιτα. Που και που κάνει κολπάκια (μικροδιακυμάνσεις τάσης, τα φώτα ψιλοχαμηλώνουν στιγμιαία), αλλά όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές δουλεύουν χωρίς πρόβλημα, τιβι (των άλλων, εγώ δεν έχω :-) ), στερεοφωνικά (των άλλων, εγώ δεν έχω :-):-) ), dvd players (των άλλων, εγώ δεν έχω, εγώ ένα γ@μημένο vapona θέλω να βάλω στην πρίζα και δεν μπορώ :lol: ).

Δημοσ.

για τον ηχο θα τον βγαλεις μονο αν ξερεις και μπορεις να το ανοιξεις και ''κοψεις το ενα καλωδιακη του βιζζερ η να βαλεις ενα εξωτερικο διακοπτακη !

Δημοσ.

Γιατι δεν ρωτας σε ενα καταστημα με ηλεκτρικα αν υπαρχει καποιο τροφοδοτικο ή πολυμπριζο που να δουλευει με μπαταριες και να ειναι επαναφορτιζομενο (αν υπαρχει τετοιο πραγμα); Για να πας σε κατι πιο φτηνο δηλαδη απο το UPS...

Δημοσ.

Μπορείς να πάρεις πάντα μερικά φιδάκια.. και μια σακούλα ρεσό απο τα ικέα (2-3 ώρες άνετα κρατάνε και έχουν 3.5? τα 50 η τα 100 δεν θυμάμαι..) και να κάνεις δουλειά..

Άλλωστε τέλη αυγούστου είμαστε.. και απο του χρόνου βλέπεις ;)

Α δεν θέλεις κερί αναμένο το βράδυ η λύση του chrisxxx με τη λάμπα είναι ενδεδειγμένη και οικονομικότατη..

Edit: σωστόν.. γιατί να μην υπάρχει ένα επαναφορτιζόμενο πολύμπριζο λιθίου; epic σκέψη :P

Δημοσ.

εγω παντως σε καμπινγ και με της διακοπες ρευματος πηρα την παλια μπαταρια του αυτοκινητου (εβαλα μεγαλυτερη) και ενα inverter 300watt περιπου 30-50? και μετετρεπα τα 12 volt σε 220 volt

3 λαμπες των 50watt κρατουσαν 4-6 ωρες

Δημοσ.
Μπορείς να πάρεις πάντα μερικά φιδάκια.. και μια σακούλα ρεσό απο τα ικέα (2-3 ώρες άνετα κρατάνε και έχουν 3.5? τα 50 η τα 100 δεν θυμάμαι..) και να κάνεις δουλειά..

Άλλωστε τέλη αυγούστου είμαστε.. και απο του χρόνου βλέπεις ;)

Α δεν θέλεις κερί αναμένο το βράδυ η λύση του chrisxxx με τη λάμπα είναι ενδεδειγμένη και οικονομικότατη..

Edit: σωστόν.. γιατί να μην υπάρχει ένα επαναφορτιζόμενο πολύμπριζο λιθίου; epic σκέψη :P

χμμ, με φιδάκια και κεριά σε κλειστό χώρο, πάμε για χοντρό άκουσμα. Έχουμε και μικρό παιδί. Και καθότι είμαστε και δίπλα στην θάλασσα, και το βράδυ βγάζει π@@τσόκρυο, τα παράθυρα είναι κλειστά... Πάντως, όντως, λίγα ΣΚ ακόμα μένουν για φέτος στο τροχόσπιτο, του χρόνου θα δούμε...

εγω παντως σε καμπινγ και με της διακοπες ρευματος πηρα την παλια μπαταρια του αυτοκινητου (εβαλα μεγαλυτερη) και ενα inverter 300watt περιπου 30-50? και μετετρεπα τα 12 volt σε 220 volt

3 λαμπες των 50watt κρατουσαν 4-6 ωρες

ναι, το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά την μπαταρία πως την ξαναφορτίζεις;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...