gloom Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 παιδιά έχω εγκατεστημένο το λογισμικό χρ και θέλω να τα αλλάξω σε vista μου λένε πρέπει να κάνω κάτι από τα baios για να ξεκινήσει από το cd δηλαδή τα vista μήπως κάποιος θα μπορούσε να μου ph πως να το κάνω αυτό? :shifty:
Land_Of_Banania Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Θα πρέπει να πατήσεις το πλήκτρο delete λίγο μετά που θα ανοίξεις το pc και πριν φορτώσει τα windows και θα μπεις στο bios. Εκεί θα ψάξεις να βρεις κάπου που λέει "boot sequence". Γενικά μην πειράξεις τίποτα πέρα αυτού. Μόλις το βρεις το αλλάζεις με το page up/page down και βάζεις πρώτα να είναι το cd/dvd και μετά ο σκληρός δίσκος. Λογικά τώρα είναι πρώτα ο σκληρός. Κάνεις save settings, κάνει restart μόνο του και θα κάνει boot από το cd.
gloom Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Εμενα μου έχει πρώτα το CD/DVD και με το τον σκληρό τι θα κάνω? πχ.θα τα βάλω αντίστροφα? Σκληρός στο πάνω και CD/DVD στο κάτω?
antonl Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Όχι, ασ τα όπως είναι. Δε χρειάζεται να πειράξεις κάτι.
antonl Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Στο menu με το boot priority/sequence εκτός από CD/DVD μήπως υπήρχαν και επιλογές με τα ονόματα των οπτικών drive σου; Αν θυμάμαι καλά, όταν επιλέγω CD/DVD αντί Optriac/Lite-on (που ναι τα δικά μου), δεν κάνει boot από το DVD drive.
gloom Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 μου έχει μονο DVD λέει αν ψάξω για CD/DVD θα λειτουργήσει?
antonl Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Αν έχει πάντως κι άλλες επιλογές εκτός από CD/DVD σχετικές με τα οπτικά drives σου, δοκίμασέ τες.
gloom Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 μόλου έχει και ένα CDROM έτσι και Optriac DVD ROM αυτό είναι επιλεγμένο τώρα και κάτι αλλα δεν τα καταλαβενο το CD Δεν ιάνει ακριβώς CD αλλα DVD....
patentapc Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Gloom λεει first boot device στο πλαι αριστερά? ή εχει να τα βάλεις με την σειρά? βασικα αν μπορεις βγαλτο μια φωτο και στειλτο μου να σου πω
panoramix222000 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Μόλις ξεκινήσει το pc σου κάπου θα λέει boot menu, πάτα το κουμπί για το boot menu(συνήθως είναι κάποιο από τα F2 ή F8 ή F12) και εκεί θα επιλέξεις με ποια συσκευή θες να ξεκινήσει το pc σου χωρίς να κάθεσαι να αλλάζεις το BIOS!
danaos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Επειδή μιλάς για εγκατάσταση vista και αφού δεν ξέρεις να αλλάξεις τη σειρά εκκίνησης - στοιχειώδης γνώση - καλό είναι να απευθυνθείς σε κάποιο φίλο σου που ξέρει ή τέλος σε έναν τεχνικό (στον κομπιουτερά της γειτονιάς σου). Έτσι θα αποφύγεις το μπάχαλο, η αίσθηση του οποίου πλανάται στην ατμόσφαιρα... (Τα παραπάνω, θεώρησέ τα συμβουλές χωρίς καμία δόση ειρωνείας...)
Land_Of_Banania Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Έτσι θα αποφύγεις το μπάχαλο, η αίσθηση του οποίου πλανάται στην ατμόσφαιρα... Περιέγραψες την κατάσταση με τον πιο ποιητικό τρόπο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.