Προς το περιεχόμενο

Windows XP Setup Πρόβλημα!

MantiVersuS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ένα κάπως παλιό υπολογιστή προσπάθησα να κάνω μια νέα εγκατάσταση με XP! όλα ξεκίνησαν κανονικά, επέλεξα το partition να κάνω εγκατάσταση, το φόρμαρα, φόρτωσε τα αρχεία όλη η διαδικασία κανονικά μέχρι τη στιγμή της πρώτης επανεκκίνησης. Αντί να συνεχίσει η εγκατάσταση εκεί που είχε μείνει φορτώνει την παλιά εγκατάσταση των ΧΡ και στο τέλος εμφανίζει μήνυμα λάθους κάτι για τον σκληρό και να κάνω checkdisk. τι πρόβλημα είναι αυτό και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω?

παρακαλώ τα φώτα σας γιατί δεν είναι και δικός μου ο υπολογιστής...

Δημοσ.
Πως γινεται να εβγαλε την παλια εγκατασταση?? Ηταν σε αλλο partition?

αύτο λέω κι εγώ και φρίκαρα!

οχι δεν είχε χωρίσει το σκληρό του!

το παιδί μου είπε ότι είχε τα home edition και του περάσανε τα professional από πάνω και κάτι τέτοια!

ωστόσο όταν ξεκινούσε ο υπολογιστής εμφάνιζε 2 επιλογές. μία για XP Home edition Και μία για Windows Setup (που δεν λειτουργούσε).

αλλά και πάλι το φορμάτ έδειχνε να γίνεται κανονικά!

Δημοσ.
Ποσα partition εχει τωρα? εχει σωσει τα αρχεια που θελει (αν εχει δευτερο)?

έχει ένα partition!δεν έχει χωρήσει το σκληρό του. τα αρχεία τα έχει σώσει από πριν δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Ωραια, διεγραψε το τελειως, λεει unallocated space νομιζω, κανε create ενα μικρο partition 10-20Gb και ενα δευτερο για ολα τα υπολοιπα αρχεια και για να μην χανονται σε καθε φορματ.

Μετα διαλεξε το μικρο partition και βαλε τα XP εκει.

Δημοσ.
Ωραια, διεγραψε το τελειως, λεει unallocated space νομιζω, κανε create ενα μικρο partition 10-20Gb και ενα δευτερο για ολα τα υπολοιπα αρχεια και για να μην χανονται σε καθε φορματ.

Μετα διαλεξε το μικρο partition και βαλε τα XP εκει.

το δοκίμασα και αυτό! τπτ δεν άλλαξε. επίσης παρατήρησα ότι ενώ έκανε φορμάτ πάντα κρατούσε λίγα ΜΒ δεσμευμένα.ξέχασα να το αναφέρω.

Δημοσ.

Δλδ τωρα εχεις 2 partition? Αν τα βαλεις στο δευτερο ? Μηπως ξεκολησει...το δισκακι ειναι οκ απο γρατσουνιες? Εχei SP2/SP3 ?

Δημοσ.
Δλδ τωρα εχεις 2 partition? Αν τα βαλεις στο δευτερο ? Μηπως ξεκολησει...το δισκακι ειναι οκ απο γρατσουνιες? Εχei SP2/SP3 ?

το δισκάκι είναι μια χαρά. οσες φορές το έχω χρησιμοποιήσει δεν είχα πρόβλημα. έχει SP2. δοκίμασα και στο δεύτερο παρτίσιον αλλά και πάλι τπτ. δεν ξέρω γιατί. τα δύο παρτίσιον τα ένωσα ξανά. ειλικρινά δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε.

Δημοσ.

Delete όλα τα partition - Ξανά create καινούριo. - Long Format (όχι quick)

Εάν τα κάνεις σωστά (και δεν πατήσεις repair σε κάποιο σημείο) τότε δεν υπάρχει περίπτωση να σου βγάλει το παλιό installation. Αλλωστε όπως λες δεν μπαίνει στα windows αρα που ξέρεις οτι είναι η παλιά εγκατάσταση?

Αποκλείουμε την περίπτωση να κάνει recover απο σημείο backup του δίσκου γιατί ειναι παλιό μηχάνημα (καποια νέα laptop το κάνουν αυτό).

Δημοσ.
Delete όλα τα partition - Ξανά create καινούριo. - Long Format (όχι quick)

Εάν τα κάνεις σωστά (και δεν πατήσεις repair σε κάποιο σημείο) τότε δεν υπάρχει περίπτωση να σου βγάλει το παλιό installation. Αλλωστε όπως λες δεν μπαίνει στα windows αρα που ξέρεις οτι είναι η παλιά εγκατάσταση?

Αποκλείουμε την περίπτωση να κάνει recover απο σημείο backup του δίσκου γιατί ειναι παλιό μηχάνημα (καποια νέα laptop το κάνουν αυτό).

υποθέτω ότι είναι η παλιά εγκατάσταση γιατί φορτώνει κανονικά και μετά βγάζει error για τον σκληρό κάτι (δεν θυμάμαι ακριβώς τι).

το long format το έχω δοκιμάσει. σε όλες τις περιτπώσεις πάντος όπως ανάφερα πιο πριν πάντα στο σκληρό είναι μερικά ΜΒ που είναι κρατημένα.

Δημοσ.

όλα κρατάνε μερικά MB είναι φυσιολογικό. Βλέπεις το παλιό σου Desκtop δλδ? Ή απλά την μπάρα να μπαίνει?

Δημοσ.
όλα κρατάνε μερικά MB είναι φυσιολογικό. Βλέπεις το παλιό σου Desκtop δλδ? Ή απλά την μπάρα να μπαίνει?

Βλέπω κανονικά το λογότυπο των ΧΡ και μια μπάρα να φορτώνει (όπως γίνεται σε κάθε υπολογιστή με ΧΡ) και στη συνέχεια μια μπλε οθόνη που λέει για ένα πρόβλημα στον σκληρό και να κάνω επανεκκίνηση και CHDSK και αν δεν λυθεί να τηλεφωνήσω στον προμηθευτή μου!

Δημοσ.

Αυτό δεν σημαίνει οτι είναι η παλαια εγκατάσταση... η μπάρα φένετε απο το πρώτο restart σε fresh install. To Full Format μηδενίζει το κίνδυνο να έιναι corrupted file system. Αρα δοκίμασε άλλο cd Windows.

Δημοσ.
Αυτό δεν σημαίνει οτι είναι η παλαια εγκατάσταση... η μπάρα φένετε απο το πρώτο restart σε fresh install. To Full Format μηδενίζει το κίνδυνο να έιναι corrupted file system. Αρα δοκίμασε άλλο cd Windows.

η μπάρα εμφανίζεται μετά από κάθε restart. το θέμα είναι ότι η εγκατάσταση δεν συνεχίζεται μετά το φορμάτ.

να εξηγηθώ.

κάνω το φορμάτ, κάνει έλεγχο του δίσκου, αντιγράφει τα απαραίτητα αρχεία για την εγκατάσταση.

κάνει restart, εμφανίζει πάλι το γνωστό "Press any key to boot from CD" (αν πατήσω πάλι όλα που περιέγραψα από πάνω γίνεται) αν δεν πατήσω τότε γίνεται αυτό που σου εξηγώ με την μπάρα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...