Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν καταφερναν να φτιαξουν ενα τετοιο προγραμμα, θα το τρεχαν και σημερα σε ενα υπερυπολογιστη, δεν θα χρειαζοταν να περιμενουμε 40 χρονια την Intel.. (Κατσε να υπαρχει η ιντελ μετα 40 χρονια, δεν ειμαι καθολου σιγουρος γι αυτο).

Έχεις δίκιο σ'αυτο φίλε μου. Πιστεύω ότι οι υπερυπολογιστές του σήμερα (φτάσαμε το 1Petaflop) θα πρεπε να είναι σε θέση να πειραματιστούν με ΑΙ. Τώρα το γιατί δεν το έχουν κάνει ή γιατι δεν μάθαμε εμείς αν δοκιμαστικε κατι τετοιο δεν ξέρω. Και όταν μιλάμε για ΑΙ δεν χρειαζεται να είναι Αινστειν, απλά να εμφανίζεται σαν μια απλη μορφή ζωής.

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Και όταν μιλάμε για ΑΙ δεν χρειαζεται να είναι Αινστειν, απλά να εμφανίζεται σαν μια απλη μορφή ζωής.

Δεν γραφω οτι το προγραμμα τεχνητης νοημοσυνης πρεπει να εχει την νοημοσυνη του αιντσταιν. γραφω οτι αυτος που θα φτιαξει ενα τετοιο προγραμμα πρεπει να ειναι αινσταιν, για να καταφερει να το φτιαξει.Το ιδιο το προγραμμα τεχνητης νοημοσυνης, και πολυ χειροτερης εφυηας απο τον ανθρωπο να ηταν, θα ηταν υπερπολιτιμο.

Παντως, απο οταν ξεκινησε η τεχνητη νοημοσυνη, εως σημερα, ειναι μακραν η ποιο αποτυχημενη επιστημη. Με την εννοια, οτι δεν εχει καταφερει να κανει ουτε τους ποιο μικρους στοχους που ειχε βαλει. Προβληματα που θεωρουσαν οτι θα τα πετυχουν το προσεχες 6μηνο, δεν τα ελυσαν ουτε 20 χρονια μετα..

Και μου φαινεται πολυ φυσικο. Αν πρωτα δεν κατανοησουμε με ακριβια πως δουλευει ο ανθρωπινος εγκεφαλος, πως περιμενουμε να τον αντιγραψουμε και να φτιαξουμε ενα προγραμμα να τον εξομειωνει?

Δημοσ.

Μην τρελαινόμαστε είναι απο άποψη φυσικής κάποιος να φτιάξει κάτι πιο έξυπνο απο αυτόνα (και όταν λέω να φτιάξει εννοώ να δημιουργήσει, εξαιρείται η γενετική)...

Δημοσ.

Άραγε τον ρυθμό αύξησης της ανθρώπινης βλακείας την έχουν υπολογίσει στην Intel; Αν όχι θα πρέπει να κόψουν καμιά 10αριά χρόνια από την πρόβλεψη/πρόγνωση τους ;-)

Δημοσ.
Μην τρελαινόμαστε είναι απο άποψη φυσικής κάποιος να φτιάξει κάτι πιο έξυπνο απο αυτόνα (και όταν λέω να φτιάξει εννοώ να δημιουργήσει, εξαιρείται η γενετική)...

ειναι αυτο που ελεγα πριν με τον πατέρα και τον γίο. Αυτό είναι εφικτο. Ακρεί η νοημοσύνη αυτή να εξελίσεται ανεξάρτητα και μόνη της.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέμα hardware το πρόβλημα. Με την σωστή υποδομή νομίζω ότι με ένα απλούστατο προγραμμα ως βάση φθάνει για να πετύχουμε τον στόχο αυτο.

Δηλαδή αν μπορέσει να πεί σε μαθηματική γλώσσα την έννοια ''μάθε''.

Δημοσ.
ειναι αυτο που ελεγα πριν με τον πατέρα και τον γίο.

Δεν ισχύει αυτό το παράδειγμα, γιατί στην μία περίπτωση μιλάμε για όμοια και στην άλλη για ανόμοια πράγματα. :-)

Δημοσ.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέμα hardware το πρόβλημα. Με την σωστή υποδομή νομίζω ότι με ένα απλούστατο προγραμμα ως βάση φθάνει για να πετύχουμε τον στόχο αυτο.

Δυστυχώς είναι το ακριβώς αντίθετο...

Δημοσ.
Άραγε τον ρυθμό αύξησης της ανθρώπινης βλακείας την έχουν υπολογίσει στην Intel; Αν όχι θα πρέπει να κόψουν καμιά 10αριά χρόνια από την πρόβλεψη/πρόγνωση τους ;-)

+1 :P

---------------------------------

Στο θέμα μας τώρα :-D

Πριν 40 χρόνια δεν λέγανε ότι το 2000 θα κυκλοφορούμε με ιπτάμενους δίσκους/ ιπτάμενα αυτοκίνητα; ;) Ε είμαστε στο 2008 και ούτε καν στην ανάπτυξη δεν είναι αυτά...

Όσο γρήγοροι και να γίνουν οι υπολογιστές, αυτό δεν έχει αντίκτυπο στην νουμοσύνη, αυτό που χρειάζεται είναι ένα εξελιγμένο πρόγραμμα AI (το οποίο δεν υπάρχει ακόμα), πράγμα που το σηκώνουν και υπολογιστές της προηγούμενης δεκαετίας, οπότε θεωρώ την Intel βλακώδη να σχετίζει τα chip με AI.

Δημοσ.

διαφημιστικα τρικ, ώστε ντ΄9ορος να γίεται, διαφήμιση να ΄γινετια ...

Και καλα είμαστε οι πρωτοπόροι σε όλα...

ΒΡΙ ΟΥΟΟΥΣΣΣΤ! :P

Δημοσ.
ανέλυσε το αυτό αν δεν σε πειραζει.

Mάλλον εννοεί πως η επεξεργαστική ισχύς μπορεί να βρεθεί, αλλά από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει τρόπος να την εκμεταλευτούν...

Δημοσ.

Mετα από 32 χρόνια ελαχιστοι θα θυμούνται τα διαφημιστικα τρικ της Ιντελ.

Οσοι όμως θα τα θυμούνται θα συνετίζουν τους τότε νεαρους που ενθουσιάζονται με τέτοιες προβοκατόρικες ανακοινώσεις....

(και καλα πόσο πίσω σας αφήσαμε ταπινοί ανταγωνιστες μας, έχουμε πλανο 50ετίας εμείς!)

Να γελασω ή να κλ.... ? :eek:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...