antonl Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Βγαίνουμε offtopic (αλλά δε βαριέσαι) αλλά όταν λέει πως προκαλεί αύξηση των ευνοϊκων για την επιβίωση και την αναπαραγωγή χαρακτηριστικών και παράλληλα μείωση των επιβλαβών, πώς γίνεται να μην είναι "στοχευμένη" βελτίωση;
MixalisX Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Βγαίνουμε offtopic (αλλά δε βαριέσαι) αλλά όταν λέει πως προκαλεί αύξηση των ευνοϊκων για την επιβίωση και την αναπαραγωγή χαρακτηριστικών και παράλληλα μείωση των επιβλαβών, πώς γίνεται να μην είναι "στοχευμένη" βελτίωση; Είναι τυχαίο πάλι, δηλαδή. Φαντάσου πχ, ότι οι καμολαπαρδάλεις είχαν κανονικό λαιμό. Ετυχε (λογο μεταλλαξης) να γεννηθέι μια με μακρύτερο λαιμό απο τις άλλες οι οποία εφτανε καλύτερα τα φύλλα στα ψηλά δεντρα, αυτή ευοήθηκε από την τυχαία πάντα μεταλλαξη. Και φυσικά αναπαράχθηκε με αλλές και μετέφερε το μεταλλαγμένο γονιδίομα της στα παιδιά της κτλ. Αν γεννιόταν παλι μια με κοντό λαιμό (τυχαία παντα) δεν θα έφτανε τα φύλλα να φαει και τα πεθαινε, οπότε δεν θα μετέφερε το γεννετικό της υλικό στην επόμενη γεννιά. Δηλαδή δεν γίνονται στοχευμένες βελτιώσεις. Απλά οι ευνοηκές μεταλλάξεις μεταδίδονται ευκολότερα στις επόμενες γεννιές. Αυτή είναι και η ουσία της φυσικής εξέλιξης.
antonl Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 "The first is natural selection, a process causing heritable traits that are helpful for survival and reproduction to become more common in a population, and harmful traits to become more rare". Για αυτόν τον μηχανισμό μιλάω εγώ. Εσύ έχω την εντύπωση πως μιλάς για αυτόν: "The second is genetic drift, an independent process that produces random changes in the frequency of traits in a population. Genetic drift results from the role probability plays in whether a given trait will be passed on as individuals survive and reproduce." Για τον πρώτο είναι σαφές και ρητά (τουλάχιστον σύμφωνα με τη wiki) πως αποσκοπεί στη βελτίωση. Ο δεύτερος είναι λίγο random.
MixalisX Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 "The first is [Β]natural selection[/Β], a process causing heritable traits that are helpful for survival and reproduction to become more common in a population, and harmful traits to become more rare". Για αυτόν τον μηχανισμό μιλάω εγώ. Εσύ έχω την εντύπωση πως μιλάς για αυτόν: "The second is genetic drift, an independent process that produces random changes in the frequency of traits in a population. Genetic drift results from the role probability plays in whether a given trait will be passed on as individuals survive and reproduce." Για τον πρώτο είναι σαφές και ρητά (τουλάχιστον σύμφωνα με τη wiki) πως αποσκοπεί στη βελτίωση. Ο δεύτερος είναι λίγο random. Σορρυ που θα κάνω τον μακακα, αλλά ο πρώτος μηχανισμός είναι η λεγόμενη φυσική επιλογή ([Β]natural selection[/Β]), δεν είναι μια ''στοχευμένη'' βελτίωση ακριβώς αλλά πάλι αποτέλλεσμα τύχαίων εξ αρχάς φαινομένων. Και όμως φιλε όπως τα λέω είναι, ακουσε με.
Red_Phantom Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 IBM Research IBM and EPFL Join Forces to Uncover the Secrets of Cognitive Intelligence http://domino.research.ibm.com/comm/pr.nsf/pages/news.20050606_CognitiveIntelligence.html
k_dinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Μιας και μιλαμε για επιστημονικη φαντασια, θελω να κανω μια ερωτηση που μπορει να γινει σεναριο για ταινια (εχω τα δικαιωματα, μαρτυρες ολοι οι αναγνωστες του insomnia).. Απο την στιγμη που ο ανθρωπινος εγκεφαλος μπορει να συνδεθει και να ελενχει απευθειας μηχανες (πχ τεχνιτα μελη σε αναπηρους) δεν θα μπορουνε να χρησημοποιηθει ενας μεμονομενος (κλωνοποιημενος) εγκεφαλος σαν κεντρικος επεξεργαστης σε ενα super-hyper-pc? Ισως ετσι να καταφερουμε να ελενξουμε το 100% του εγγεφαλου και μετα ποιος μας πιανει! Φανταστητε για γραφικα στην οθονη (αν υπαρχουν) να βλεπουμε οτι σκεφτεται ο τεχνιτος εγγεφαλος! Ξερω, το ξεφτυλισα!!
onty Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Εγώ θα κρατήσω τα pc που έχω τώρα για να τους το παίζω έξυπνος σε 40 χρόνια. Καλα, δεν παιζεσαι....χει αρκετη ωρα που γελαω με το γα...ματο αστειο σ....:lol:
Mercyful_Fate Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Περισσότερο σαν boosting της Intel μου φαίνεται ("κοιτάξτε τι γαμάτοι είμαστε εμείς στην Intel, σε 40 χρόνια θα έχουμε φτιάξει μηχανήματα γαμάτα με τεχνητή νοημοσύνη, άσχετα από το γεγονός ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο το hardware όσο το software...") παρά σαν κάτι άλλο. Προσωπικά δεν πιστεύω πως οι υπολογιστές στη μορφή που έχουν σήμερα (στην αρχιτεκτονική αυτή, και όχι στις τεχνικές λεπτομέριες) θα μπορέσουν ποτέ να κατέχουν σοβαρή τεχνητή νοημοσύνη. Και για όποιον ξέρει και 2 πράγματα παραπάνω, η σημερινή "τεχνητή νοημοσύνη" κάθε άλλο παρά νοημοσύνη είναι, γιατί βασίζεται σε ένα σύνολο κανόνων, από τους οποίους προκύπτουν οι (έξυπνες κατά τ΄άλλα) αποφάσεις του συστήματος... Κοινώς, τα τεχνητώς "έξυπνα" σημερινά συστήματα κάνουν σε γενικές γραμμές ότι προγραμματίστηκαν να κάνουν.
Chemical Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 OK, αυτό που είπε ο εκπρόσωπος, προσωπικά δε μου λέει κάτι απο την στιγμή που δεν παραθέτει κάποιο επιχείρημα, εκτός και αν παίρνει υποψην το γεγονός οτι ο μέσος άνθρωπος σιγά σιγά προτιμά περισσοτερο την εξειδικευμένη και ετοιματζίδικη γνωση, σχηματίζοντας έτσι μια μελλοντική εικόνα του ανθρώπου μετα απο 40 χρόνια, ενος ανθρώπου που πρέπει να ξέρει μόνο αυτά διοτί διαφορετικά θα μας καίει λάδια στην κοινωνικοοικονομικο-μπουρουμπουρου και σε οτιδήποτε άλλο προστεθει σε αυτο το <<μακρυνάρι>> που χαρακτηρίζει το αντίστοιχο παρών σύστημα της κάθε εποχής. Πιστεύω οτι είναι αδύνατο μια μηχανή να εξελιχθει σε σημείο μακρυνότερο του ανθρώπου, απο την στιγμή που (ίσως ποτέ) δεν ανακαλύψουμε όλα τα <<μυστικά>> της ανθρώπινης φύσης.
MixalisX Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Μιας και μιλαμε για επιστημονικη φαντασια, θελω να κανω μια ερωτηση που μπορει να γινει σεναριο για ταινια (εχω τα δικαιωματα, μαρτυρες ολοι οι αναγνωστες του insomnia).. Απο την στιγμη που ο ανθρωπινος εγκεφαλος μπορει να συνδεθει και να ελενχει απευθειας μηχανες (πχ τεχνιτα μελη σε αναπηρους) δεν θα μπορουνε να χρησημοποιηθει ενας μεμονομενος (κλωνοποιημενος) εγκεφαλος σαν κεντρικος επεξεργαστης σε ενα super-hyper-pc? Ισως ετσι να καταφερουμε να ελενξουμε το 100% του εγγεφαλου και μετα ποιος μας πιανει! Ξερω, το ξεφτυλισα!! Kαι όμως όσο απιστευτο και να σου φαίνεται την προηγούμενη βδομάδα είδα στις ειδήσεις πως κατάφεραν να συνδέσουν εγκεφαλικούς νευρώνες σε ηλεκτρονικό κύκλωμα! Οι νευρώνες παίζαν ρόζο CPU (μη με ρωτατε πως) και μπορεσαν να κάνουν βασικές αριθμιτικές πράξεις.... (1+1=2 κτλ) Με λίγα λόγια, καμιά φορά η άγνοια μας κάνει να θεωρήσουμε την πραγματικότιτα ώς επιστημονική φαντασία. Πω πω... τι είπα τώρα ο μπούστης....
liopyr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Με λίγα λόγια, καμιά φορά η άγνοια μας κάνει να θεωρήσουμε την πραγματικότιτα ώς επιστημονική φαντασία. Όπως επίσης η αφέλεια/ευκολοπιστία μας κάνει να θεωρήσουμε την επιστημονική φαντασία πραγματικότητα.
MixalisX Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Όπως επίσης η αφέλεια/ευκολοπιστία μας κάνει να θεωρήσουμε την επιστημονική φαντασία πραγματικότητα. Ιδού λοιπων http://www.livescience.com/health/060327_neuro_chips.html Take that and go back to the midleage dude!
liopyr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Ιδού λοιπων http://www.livescience.com/health/060327_neuro_chips.html Take that and go back to the midleage dude! Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι από αυτούς που λένε πως η γη είναι τετράγωνη, έτσι? Απλά, από την υπόθεση και τα ενθαρυντικά πειράματα, μέχρι την απόδειξη και την υλοποίηση, υπάρχει μία τεράστια απόσταση, που συχνά δεν καλύπτεται ποτέ. Και αν επιμείνεις θα περάσεις από Ιερά Εξέταση.
oldnew Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Καλα , η intel εχει κανει πολλες προβλεψεις και στο παρελθον, με οριζοντα 5-10 χρονια, ουτε καν προβλεψεις , στην ουσια πολλα τα ειχε στο road map. Εκει π.χ εγραφε οτι το 2006 θα εχει φτασει τον P4 στα 10 giga, κλπ κλπ. Στην πορεια βεβαια πηγε σε 2πυρινους, για τους οποιους 2πυρινους μιλαγε πρωτη η amd, και η intel απλα γελαγε, και ελεγε δεν εφτασε ακομα η εποχη για 2πυρινους.. (Αυτο δεν την εμποδισε να φτιαξει αυτη τον πρωτο 2πυρινο..). Με λιγα λογια, αυτες οι θεωριες για 40 χρονια μπροστα, οταν αποδεδιγμενα δεν μπορει να προβλεψει τι θα γινει 4 χρονια μπροστα.., δεν χρειαζεται να πω κατι αλλο. Κανεις δεν αμφιβαλει οτι 40 χρονια μπροστα ,μπορει να εχουν επεξεργαστες με 5000 πυρινες, με giga λανθανουσα, και ταχυτητες ρολογιου πολυ μεγαλυτερες απο σημερα. (οχι ομως και παρα πολυ μεγαλυτερες ειδικα στη συχνοτητα που τρεχει καθε πυρινας, γιατι τα ορια της φυσης κοντευουν να εξαντληθουν σε αυτο τον τομεα. Αντε καθε πυρινας να τρεχει και στα 100 giga ,παραπανω δεν θα παει ποτε.) Το πραγματικο προβλημα ομως, ειναι να εμφανιστει ενας ή πολλοι ainstain που θα σχεδιασουν ενα προγραμμα τεχνητης νοημοσυνης, το οποιο και θα τρεχει ο super επεξεργαστης. Αν καταφερναν να φτιαξουν ενα τετοιο προγραμμα, θα το τρεχαν και σημερα σε ενα υπερυπολογιστη, δεν θα χρειαζοταν να περιμενουμε 40 χρονια την Intel.. (Κατσε να υπαρχει η ιντελ μετα 40 χρονια, δεν ειμαι καθολου σιγουρος γι αυτο).
v1t43 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Ο άνθρωπως χρησιμοποιεί 4 ιχνοστοιχεία, οι υπολογιστές 2, έχει μεγάλη διαφορά, άλλα δεν ξέρω τι έχουν σκευτεί τα "μυαλά" της intel πάντως μια τέτοια κίνηση θα φέρει ίσως την καταστροφή, θα πρέπει ο υπολογιστής αυτός να έχει 4 ιχνοστοιχεία, πράγμα αδύνατον μιας και χρησιμοποιούν 0 και 1, απο την άλλη κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτευχθεί με emulation... Θα μας αντικαταστήσουν σε όλες τις εργασίες και δουλειές και θα πέσει μεγάλη πείνα, ιδιαίτερα όταν το 2048 ο πληθησμός θα αυξηθεί υουλάχιστον κατά το διπλάσιο... Δεν ξέρω , γνώμη μου, εμένα πρωσωπικά με φοβίζει Όσο για τον προγραμματισμό στον εν λόγο υπολογιστή, θα είναι αδύνατος, λόγο φυσικής, στον υπολογιστή της IBM ο οποίος είναι ο πιο γρήγορος σήμερα, η IBM υπέθεσε οτι αφότουφτιαχτεί θα δημιουργήσει μια γλώσσα προγραμματισμού συμβατή με εκείνη του επεξεργαστή, πράγμα που όπως αντιλήφθηκε μετά την διμουργία του είναι εξαιρετικά δύσκολο, φαντάζομαι πόσο δύσκολο θα είναι ο ανθρώπινος νούς να προγραμματίσει έναν υπολογιστή που δουλέυει με 4 συνθήκες... Αν ο άνθρωπως είχε την γνώση προγραμματισμού υπολογιστή 4 συνθήκων θα προγραμμάτιζε το ίδιο του το DNA και θα είχαμε λύσει πολύ σοβαρές αρρώστιες όπως είναι ο καρκίνος, απλά διμιουργώντας εξαρχής ένα πολλαπλασόμενο κύτταρο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα