AzaZyL Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Η intel κάνει λάθος!!Με τους δικούς μου υπολογισμούς τα pc θα γίνουν πιο έξυπνα το 2046.
MixalisX Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Mμμναι. Και? Υπάρχει υπολογιστής που έχει τέτοια δυνατότητα, ή έτσι κουβέντα να γίνεται? όχι για την ώρα απο όσο ξέρω. Εννοείς πως χωρίς να του έχει "πει" κάποιος ότι αν πας στους 100C καίγεσαι, θα το καταλάβει μόνος του. Πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο; Εμείς έχουμε νεύρα (νομίζω) για τέτοιου είδους προφυλάξεις. Ακριβώς αυτό φίλε μου. Θα έχει αποκτήσει την δυνατότητα αυτή ή απο προσωπική εμπειρία ή μέσω κάποιας βιβλιοθήκης, όπου δηλαδή χωρίς να το πάθει ο ίδιος προσωπικά, γνωρίζει τις συνέπειες των πράξεων του. Με λίγα λόγια ή θα είναι σε θέση να μαθαίνει και να εξελίσεται όπως οι περισσότεροι ζωντανοί οργανισμοί ή θα αντιδρά ενστινκτωδώς. Η ακόμα και τα δύο. Πολλοί πιστεύουν ότι κάποιες αντιδράσεις που ονομάζουμε εμείς εντσινκτο είναι πληροφορίες οι οποιες μεταφέρονται απο γεννιά σε γενιά μέσω του DNA μας. Οπου το DNA για τον άνθρωπο είναι ο πυρήνας που περιέχει όλες τις βασικές oδηγίες λειτουργίας, ότι για τον pc το λειτουργικό συστημά ή ακόμα καλήτερα ο kernel.
antonl Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 @HellasVagabond: Μπορεί η τεχνολογία να προχωράει με μεγάλη ταχύτητα αλλά μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο νομίζω θα περάσουν πολλά χρόνια (>100 και λίγα λέω). Μιλάμε για έναν υπολογιστή/μηχάνημα που θα μαθαίνει μόνος του πράγματα για τα οποία ποτέ δεν προγραμματίστηκε και δεν υπήρχαν καν στο μυαλό των κατασκευαστών του. Και φυσικά μιλάω για κάτι που να χει ουσιαστικό αποτέλεσμα και χρησιμότητα. Γιατί και η τηλεμεταφορά έχει υλοποιηθεί αλλά μέχρι να γίνει πρακτικά χρήσιμη (αν γίνει ποτέ), θα περάσουν αιώνες. [...]Ακριβώς αυτό φίλε μου. Θα έχει αποκτήσει την δυνατότητα αυτή ή απο προσωπική εμπειρία ή μέσω κάποιας βιβλιοθήκης, όπου δηλαδή χωρίς να το πάθει ο ίδιος προσωπικά, γνωρίζει τις συνέπειες των πράξεων του.[...] Και πάλι κάποιος άνθρωπος θα έχει γράψει αυτή τη βιβλιοθήκη. Δε θα αποτελεί σκέψη/ιδέα του ίδιου του υπολογιστή πως η υψηλή θερμοκρασία θα τον βλάψει. Άνθρωπος έγραψε τη βιβλιοθήκη/πληροφορία, άνθρωπος του "είπε" ψάξε να βρεις πληροφορίες για την προφύλαξή σου. Καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά ίσως το παράδειγμα να είναι (ή να μου φαίνεται) άστοχο. Τέτοιου είδους νοημοσύνη υπάρχει (data mining). Δεν αποσκοπεί βέβαια στην αυτοσυντήρηση κάποιου συστήματος.
liopyr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Ακριβώς αυτό φίλε μου. Θα έχει αποκτήσει την δυνατότητα αυτή ή απο προσωπική εμπειρία ή μέσω κάποιας βιβλιοθήκης, όπου δηλαδή χωρίς να το πάθει ο ίδιος προσωπικά, γνωρίζει τις συνέπειες των πράξεων του. Η πρώτη περίπτωση είναι ανέφικτη. Δεν γίνεται ένα προηγμένο κύκλωμα να αποκτήσει προσωπική εμπειρία. Η δεύτερη περίπτωση δεν είναι τίποτα παραπάνω αυτό που λέμε. Είναι προγραμματισμένο να αντλεί γνώσεις από μία βιβλιοθήκη, τίποτα το περίεργο και καμμία σχέση με τεχνητή νοημοσύνη. Με λίγα λόγια ή θα είναι σε θέση να μαθαίνει και να εξελίσεται όπως οι περισσότεροι ζωντανοί οργανισμοί ή θα αντιδρά ενστινκτωδώς. Η ακόμα και τα δύο. Επίσης μου μοιάζει ανέφικτο. Δεν γίνεται ένα προηγμένο κύκλωμα να αποκτήσει ένστικτο. Θα λειτουργεί πάντα βάση κάποιων δεδομένων. (όσο μεγάλο όγκο και αν έχουν αυτά). Πολλοί πιστεύουν ότι κάποιες αντιδράσεις που ονομάζουμε εμείς εντσινκτο είναι πληροφορίες οι οποιες μεταφέρονται απο γεννιά σε γενιά μέσω του DNA μας. Οπου το DNA για τον άνθρωπο είναι ο πυρήνας που περιέχει όλες τις βασικές oδηγίες λειτουργίας, ότι για τον pc το λειτουργικό συστημά ή ακόμα καλήτερα ο kernel. Ναι, με την διαφορά πως το δικό μας ένστικτο-ή DNA (πες το όπως θες) είναι φτιαγμένο από την φύση του να εξελλίσεται για να επιβιώνει. Ο kernel έχει περιορισμένες δυνατότητες. Αυτές που του έχουν πει να έχει. Και αν δεν τις αλλάξει κάποιος, πάντα αυτές θα έχει.
HellasVagabond Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Ολοι μιλαμε με βαση το τι γνωριζουμε ΣΗΜΕΡΑ και με το που εχει φτασει η τεχνολογια ΣΗΜΕΡΑ.... 100 Χρονια πριν η LCD θα φανταζε Star Trek....300 Χρονια πριν το ιδιο θα φανταζε το αεροπλανο και το αυτοκινητο....Σε 40 χρονια μετα ΠΟΛΛΑ θα εχουν αλλαξει.
antonl Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Ε καλά και σε 10 χρόνια πολλά θα χουν αλλάξει Αλλά μιλάμε για μια πολύ συγκεκριμένη αλλαγή. Μου φαίνεται πιο πιθανό/εφικτό να έχουν επισκεφθεί μερικές χιλιάδες άτομα τη Σελήνη ως τότε, να έχουμε αποικήσει τον Άρη, να έχουμε λύσει το πρόβλημα της σίτησης σ όλον τον κόσμο, να έχει εξαφανιστεί το 95% του παγκόσμιου πληθυσμού από πόλεμο/ατύχημα/σύγκρουση με αστεροειδή, να έχει γίνει τελοσπάντων σχεδόν οποιοδήποτε breakthrough στον τεχνολογικό (και όχι μόνο τομέα). Μόνο το συγκεκριμένο για το οποίο συζητάμε μου φαίνεται δύσκολο
MixalisX Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 @HellasVagabond: Και πάλι κάποιος άνθρωπος θα έχει γράψει αυτή τη βιβλιοθήκη. Δε θα αποτελεί σκέψη/ιδέα του ίδιου του υπολογιστή πως η υψηλή θερμοκρασία θα τον βλάψει. Άνθρωπος έγραψε τη βιβλιοθήκη/πληροφορία, άνθρωπος του "είπε" ψάξε να βρεις πληροφορίες για την προφύλαξή σου. Καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά ίσως το παράδειγμα να είναι (ή να μου φαίνεται) άστοχο. Το ερώτημα δεν είναι απο πού προήλθαν τα δεδομένα και οι πληροφορίες αλλά το τί κάνουμε με αυτά. Κανένας δεν δίδαξε τίποτα στον πρώτο άνθρωπο, απλα οι γνώσεις που αποκτούνται απο την μια γενιά μεταφέρονται στην επόμενη με διάφορους τρόπους (βιβλία, δασκαλοι, internet, DNA), και εμπλουτίζονται στην πορεία. Μην κολάς φίλε στα δεδομένα και απο πού αποκτήθηκαν το θέμα είναι ότι είναι διαθέσημα και οποιοδήποτε νοήμων ον. Ανθρωπο, υπολογιστή ή και Ε.Τ. Ναι, με την διαφορά πως το δικό μας ένστικτο-ή DNA (πες το όπως θες) είναι φτιαγμένο από την φύση του να εξελλίσεται για να επιβιώνει. Ο kernel έχει περιορισμένες δυνατότητες. Αυτές που του έχουν πει να έχει. Και αν δεν τις αλλάξει κάποιος, πάντα αυτές θα έχει. Χμ... δεν ειναι ακριβώς έτσι οπως τα λές.... Το DNA δεν αλλάζει, δεν εξελίσεται με τον τρόπο αυτό. Μεταλλάσεται. Το αν η μετάλλαξη αυτή ειναι χρήσιμη ή όχι θα καθορίσει το άν θα είναι βιοσημος ο μεταλλαγμένος αυτος οργανισμός ή όχι. Αυτό όμως συμβαίνει απο γενιά σε γενιά και όχι στην διαρκεια ζωής του ίδιου του οργανισμού. Η μετάλλαξη λοιπόν και κατα συνέπεια ή εξέλιξη είναι ένα κακογαγμένο ( ή απλά λάθος γραμμένο) πρόγραμμα. Anyway... απλα ρε παιδια βλέπω προσπαθήτε να κρατήσετε χώρια την βιολογία απο την μηχανική. Πράγμα εντελώς απίθανο μιας και όλα υπακούν στους ίδιους κανόνες. Αντί να προσπαθείτε να ξεχωρίσετε δύο πραγματα, σκευτήτε τις σοβαρές ομοιότητες τους και τότε θα καταλάβετε δεν μιλάμε για επιστημονική φαντασία αλλά για πολύ πιθανά ενδεχόμενα.
antonl Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 [...]Κανένας δεν δίδαξε τίποτα στον πρώτο άνθρωπο, απλα οι γνώσεις που αποκτούνται απο την μια γενιά μεταφέρονται στην επόμενη με διάφορους τρόπους (βιβλία, δασκαλοι, internet, DNA), και εμπλουτίζονται στην πορεία. Αν δεν κάνω μεγάλο λάθος, με το DNA δε μεταφέρεται γνώση. Μην κολάς φίλε στα δεδομένα και απο πού αποκτήθηκαν το θέμα είναι ότι είναι διαθέσημα και οποιοδήποτε νοήμων ον. Ανθρωπο, υπολογιστή ή και Ε.Τ. Μα αυτό είναι το θέμα μας. Ότι ο υπολογιστή δεν είναι ούτε νοήμων ούτε ον. [...]Το DNA δεν αλλάζει, δεν εξελίσεται με τον τρόπο αυτό. Μεταλλάσεται. Το αν η μετάλλαξη αυτή ειναι χρήσιμη ή όχι θα καθορίσει το άν θα είναι βιοσημος ο μεταλλαγμένος αυτος οργανισμός ή όχι. Αυτό όμως συμβαίνει απο γενιά σε γενιά και όχι στην διαρκεια ζωής του ίδιου του οργανισμού. Η όποια (φυσική) μετάλλαξη του DNA αποσκοπεί στη βελτίωση του οργανισμού στον οποίο ανήκει. Απλά κάποιες φορές, αλλάζουν σχετικά απότομα οι εξωτερικοί παράγοντες με αποτέλεσμα το "αργό" DNA να μην προλαβαίνει να εξελιχθεί και ο οργανισμός να βρίσκεται σε άσχημη θέση. Φυσικά αν κάνω κάπου λάθος, ας με διορθώσει κάποιος σχετικότερος. Κουβέντα κάνουμε ε; :>
liopyr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Χμ... δεν ειναι ακριβώς έτσι οπως τα λές.... Το DNA δεν αλλάζει, δεν εξελίσεται με τον τρόπο αυτό. Μεταλλάσεται. Το αν η μετάλλαξη αυτή ειναι χρήσιμη ή όχι θα καθορίσει το άν θα είναι βιοσημος ο μεταλλαγμένος αυτος οργανισμός ή όχι. Αυτό όμως συμβαίνει απο γενιά σε γενιά και όχι στην διαρκεια ζωής του ίδιου του οργανισμού. Ε, νταξ ρε συ τώρα, στην διατύπωση κόλλησες? Το ίδιο πράγμα λέμε... Η μετάλλαξη λοιπόν και κατα συνέπεια ή εξέλιξη είναι ένα κακογαγμένο ( ή απλά λάθος γραμμένο) πρόγραμμα. Με την ίδια λογική, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως και η θεωρία του matrix π.χ ισχύει. Anyway... απλα ρε παιδια βλέπω προσπαθήτε να κρατήσετε χώρια την βιολογία απο την μηχανική. Πράγμα εντελώς απίθανο μιας και όλα υπακούν στους ίδιους κανόνες. Αντί να προσπαθείτε να ξεχωρίσετε δύο πραγματα, σκευτήτε τις σοβαρές ομοιότητες τους και τότε θα καταλάβετε δεν μιλάμε για επιστημονική φαντασία αλλά για πολύ πιθανά ενδεχόμενα. Το γεγονός πως η βιολογία και η μηχανική μπορεί να υπακούν στους ίδιους νόμους, δεν είναι λόγος να τα ταυτίσουμε. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα κατά την άποψή μου. Δεν μπορώ να σου πω πως έχεις εσύ άδικο, κι εγώ δίκιο, γιατί μιλάμε για ένα θέμα που στην ουσία δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Το μόνο που μπορώ εγώ να πω είναι πως με τα σημερινά δεδομένα, (γιατί μονο αυτά μπορώ να θεωρήσω χειροπιαστά), τα παραπάνω ενδεχόμενα μόνο ως επιστημονική φαντασία μπορώ να τα καταλάβω...
MixalisX Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Αν δεν κάνω μεγάλο λάθος, με το DNA δε μεταφέρεται γνώση. Η όποια (φυσική) μετάλλαξη του DNA αποσκοπεί στη βελτίωση του οργανισμού στον οποίο ανήκει. Απλά κάποιες φορές, αλλάζουν σχετικά απότομα οι εξωτερικοί παράγοντες με αποτέλεσμα το "αργό" DNA να μην προλαβαίνει να εξελιχθεί και ο οργανισμός να βρίσκεται σε άσχημη θέση. Φυσικά αν κάνω κάπου λάθος, ας με διορθώσει κάποιος σχετικότερος. Κουβέντα κάνουμε ε; :> Μην το δένεις κόμπο υπάρχουν πολλές μελέτες που θα σου πούν το αντίθετο. Η θεωρία περί tabula rasa (λευκή σελίδα) ότι ο ανθρωπος γενιέται με 0 γνώσεις καταρίπτεται μέρα με την μέρα. Και το θέμα της εξέλιξης φίλε σε πιάνω ελαφρώς αδιάβαστο. Ψάξτο λιγάκι περισσότερο. Το μόνο που μπορώ εγώ να πω είναι πως με τα σημερινά δεδομένα, (γιατί μονο αυτά μπορώ να θεωρήσω χειροπιαστά), τα παραπάνω ενδεχόμενα μόνο ως επιστημονική φαντασία μπορώ να τα καταλάβω... Η διαφωνία μας είναι μάλον ότι η δικιά σου επιστημονική φαντασία είναι για εμένα αυριανή πραγματικότητα
antonl Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 [...]Και το θέμα της εξέλιξης φίλε σε πιάνω ελαφρώς αδιάβαστο. Ψάξτο λιγάκι περισσότερο. Εξήγησέ μου λίγο αν θες. Ή δώσε κάποιο Link :> Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς. Η διαφωνία μας είναι μάλον ότι η δικιά σου επιστημονική φαντασία είναι για εμένα αυριανή πραγματικότητα Φαντασία != Επιστημονική φαντασία ~= αυριανή πραγματικότητα Το ίδιο πράγμα λέτε
MixalisX Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Εξήγησέ μου λίγο αν θες. Ή δώσε κάποιο Link :>Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς. Δεν εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution#Natural_selection τα λέει όλα αναλυτικά. Καλό διαβασμα και καλό κουράγιο....
antonl Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δεν εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution#Natural_selection τα λέει όλα αναλυτικά. Καλό διαβασμα και καλό κουράγιο.... There are two major mechanisms that drive evolution. The first is natural selection, a process causing heritable traits that are helpful for survival and reproduction to become more common in a population, and harmful traits to become more rare. This occurs because individuals with advantageous traits are more likely to reproduce, so that more individuals in the next generation inherit these traits.[1][2] Over many generations, adaptations occur through a combination of successive, small, random changes in traits, and natural selection of those variants best-suited for their environment.[3] The second is genetic drift, an independent process that produces random changes in the frequency of traits in a population. Genetic drift results from the role probability plays in whether a given trait will be passed on as individuals survive and reproduce. Though the changes produced in any one generation by drift and selection are small, differences accumulate with each subsequent generation and can, over time, cause substantial changes in the organisms. Συνεπώς ο πρώτος μηχανισμός αποσκοπεί "στοχευμένα" στη βελτίωση του είδους ενώ ο δεύτερος με τυχαίο τρόπο προσπαθεί να δημιουργήσει κάποιο ευνοϊκό χαρακτηριστικό, χωρίς επιτυχία πάντα. Ομολογώ ότι τον δεύτερο μηχανισμό δεν τον είχα υπόψη. Χαίρομαι που η απάντηση ήταν στην αρχή του άρθρου
MixalisX Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Συνεπώς ο πρώτος μηχανισμός αποσκοπεί "στοχευμένα" στη βελτίωση του είδους ενώ ο δεύτερος με τυχαίο τρόπο προσπαθεί να δημιουργήσει κάποιο ευνοϊκό χαρακτηριστικό, χωρίς επιτυχία πάντα. Ομολογώ ότι τον δεύτερο μηχανισμό δεν τον είχα υπόψη. Χαίρομαι που η απάντηση ήταν στην αρχή του άρθρου Σορρυ που θα κάνω τον μακακα, αλλά ο πρώτος μηχανισμός είναι η λεγόμενη φυσική επιλογή (natural selection), δεν είναι μια ''στοχευμένη'' βελτίωση ακριβώς αλλά πάλι αποτέλλεσμα τύχαίων εξ αρχάς φαινομένων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα