Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, αλλά εσύ το ξεκίνησες πρώτος...

Για την ακρίβεια εγώ το ξεκίνησα με τα terminator stuff, παίρνω πάνω μου την "αμαρτία".

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Moυ φαίνεται χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν ότι η πολλές

ταινίες σας έχουν επηρεάσει αρκετά...Ως πολύ μην σου πω .

Δημοσ.

Για την ακρίβεια εγώ το ξεκίνησα με τα terminator stuff, παίρνω πάνω μου την "αμαρτία".

Άρα το άλλο μου εγώ;;;; :confused:

Εγώ πάντως χαβαλέ κάνω. Μην παρεξηγηθώ και με τον Μιχάλη

Δημοσ.
Ναι, αλλά μία μηχανή εκ των πραγμάτων δεν σκέφτεται, και ούτε πρόκειται ποτέ να σκεφτεί.

Υπολογίζει. Πάντα βάση κάποιων δεδομένων.

Απλοικά: Δεν μπορείς να δημιουργήσεις νου και ελεύθερη βούληση σε ένα κύκλωμα, όσο εξελιγμένο και αν είναι αυτό. (κατά την άποψή μου).

Δεν νομίζω πως είναι τόσο απλό το θέμα. Ένας εγκέφαλος τι διαφορά έχει απο εναν υπολογιστή? Δεν υπολογίζει? Δεν επεζεργάζεται δεδομένα? Η ουσιαστική διαφορά βρίσκεται στο ότι τα μηχανικά τρανζιστορ δουλεύουν πως μια και μόνο κατευθυνση, κάνουν έναν υπολογισμό (βρίσκουν ένα 0 ή 1) και μεταδίδουν τα δεδομένα στο επόμενο τρανζίστορ (παλι 0 ή 1) , εμείς στην οθόνη μας βλέπουμε το αποτέλλεσμα πολλών διαδοχικών υπολογισμών σε σειρά ή με τα σημερινά δεδομένα και παράληλα.

Δεν έχουμε λοιπον επιστροφή δεδομένων απο το ένα τρανζιστορ στο αλλο, είναι μια γραμμική διεργασία. Αντίθετα οι νευρώνες μας συνεργάζονται μεταξύ τους.

Αν υποθέσουμε πως ένας υπολογιστής όσο εξελισμένος και να είναι σήμερα δεν είναι ένας τεχνιτός εγκέφαλος αλλά ένας και μόνο νευρώνας αλλάζει το πράγμα. Ο ανθρώπινος εγγέφαλός περιέχει δισεκατομύρια τέτοιων νευρώνων όμως (περισσότεροι νευρώνες υπάρχουν σε έναν εγκέφαλο απο ότι στο ιντερνετ σε ολόκληρο τον πλανήτη). Αλλά αυτή η αναλογία αρχίζει να αλλάζει...

Τα πραγματα λοιπόν είναι αρκετά συνθετα, δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε τίποτα, πόσο μάλον το τί θα γίνει σε 40 χρόνια. Προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι πολύ νωρίτερα.

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛΕΟΣ!!!!

Δημοσ.
Δεν νομίζω πως είναι τόσο απλό το θέμα. Ένας εγκέφαλος τι διαφορά έχει απο εναν υπολογιστή? Δεν υπολογίζει? Δεν επεζεργάζεται δεδομένα? Η ουσιαστική διαφορά βρίσκεται στο ότι τα μηχανικά τρανζιστορ δουλεύουν πως μια και μόνο κατευθυνση, κάνουν έναν υπολογισμό (βρίσκουν ένα 0 ή 1) και μεταδίδουν τα δεδομένα στο επόμενο τρανζίστορ (παλι 0 ή 1) , εμείς στην οθόνη μας βλέπουμε το αποτέλλεσμα πολλών διαδοχικών υπολογισμών σε σειρά ή με τα σημερινά δεδομένα και παράληλα.

Δεν έχουμε λοιπον επιστροφή δεδομένων απο το ένα τρανζιστορ στο αλλο, είναι μια γραμμική διεργασία. Αντίθετα οι νευρώνες μας συνεργάζονται μεταξύ τους.

Αν υποθέσουμε πως ένας υπολογιστής όσο εξελισμένος και να είναι σήμερα δεν είναι ένας τεχνιτός εγκέφαλος αλλά ένας και μόνο νευρώνας αλλάζει το πράγμα. Ο ανθρώπινος εγγέφαλός περιέχει δισεκατομύρια τέτοιων νευρώνων όμως (περισσότεροι νευρώνες υπάρχουν σε έναν εγκέφαλο απο ότι στο ιντερνετ σε ολόκληρο τον πλανήτη). Αλλά αυτή η αναλογία αρχίζει να αλλάζει...

Τα πραγματα λοιπόν είναι αρκετά συνθετα, δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε τίποτα, πόσο μάλον το τί θα γίνει σε 40 χρόνια. Προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι πολύ νωρίτερα.

Να σου το πω όσο πιο απλά μπορώ. (όχι για να το καταλάβεις, αλλά για να καταλάβω κι εγώ τι γράφω).

Από την στιγμή που η επιστήμη δεν έχει ανακαλύψει ακόμα πως διάολο δουλεύει ο εγκέφαλός μας, είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να φτιάξει κάτι τεχνητό, που να τον αντικαθιστά.

Από εκεί και πέρα στον ανθρώπινο εγκέφαλο υπάρχει η μία όψη που χοντρικά κάνει ότι και ένας υπολογιστής.

Υπολογίζει βάση κάποιων δεδομένων, έστω και με τελείως διαφορετικό τρόπο.

Μέχρι εδώ συμφωνούμε.

Από εκεί και πέρα, ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα πολύ πιο πολύπλοκο πράγμα από αυτό.

Δεν γίνεται να δημιουργήσεις την φαντασία-έμπνευση-ιδέα-όνειρο βάση κάποιων δεδομένων.

Η κρίση του ανθρώπου μπορεί να βασιστεί στα παραπάνω.

Η κρίση του υπολογιστή μπορεί να βασιστεί μόνο σε 0 και 1 .

Δημοσ.

Μπορει να μην εχει δικια του προσωπικοτητα αλλα το Self-Preservation υπαρχει παντου και νομιζω πως θα υπαρχει και σε εναν τετοιο υπερ υπολογιστη....

Δημοσ.
Ανέλυσέ μας λίγο τι εστί Self-Preservation αν έχεις όρεξη. :-)

Self-Preservation =

Αυτοσυντήρη φίλε μου. Ισος το αρχαιότερο και συναμα κοινό έντινκτο όλων των εμβιων οργανισμων.

KALA TO EXOYME ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΑ SPOILER 'H ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ? :P

Δημοσ.

η επιστημονικη φαντασια εχει ασχοληθει(βιβλια)αρκετα σοβαρα με αυτο,δεν αποκλειεται να μη ξεχωριζουν απο ανθρωπους ,αλλα θα περασουν πολλες δεκαετιες αν γινει τελικα αυτο.

το θεμα ειναι αν θα εχουν συνειδηση και συναισθηματικη νοημοσυνη και σε πια μορφη,οχι απλα να σκεφτονται.

τωρα που το σκεφτομαι ειναι και επιστημονες σε ερευνητικο πλασιο που κινουνται σε τετοια κατευθυνση ,να γινουν σα τους ανθρωπους,ηταν και ενας πρωτοπορος σε αυτο ,αλλα δε τον θυμαμαι.

Δημοσ.
Self-Preservation =

Αυτοσυντήρη φίλε μου. Ισος το αρχαιότερο και συναμα κοινό έντινκτο όλων των εμβιων οργανισμων.

Και τι σχέση έχει αυτό με αυτό που συζητάμε?

Η αυτοσυντήρηση είναι και η πρωτοβουλία που παίρνουν σχεδόν όλοι οι σημερινοί mainstream cpu's που έχουμε, να κάνουν shutdown όταν ξεπεράσουν ένα επίπεδο θερμοκρασίας... :rolleyes:

Έτσι φτιάχτηκαν. Δεν το αποφασίσαν μόνοι τους να το κάνουν.

Δημοσ.

"Η ζωη ειναι ζωη δεν εχει σημασια αν προερχετε απο τον ανθρακα η την σιλικονη"Θυμαστε αυτο το ειπε ο μπαμπας του hal (οχι του δικου μας απο την ταινια)δημιουργησαν ΤΝ και μετα του ειπαν ψεματα και τον τρελαναν!Συμβουλη προς τους Δημιουργους ΤΝ βαζετε παντα μια μπριζα!

Δημοσ.
Και τι σχέση έχει αυτό με αυτό που συζητάμε?

Η αυτοσυντήρηση είναι και η πρωτοβουλία που παίρνουν σχεδόν όλοι οι σημερινοί mainstream cpu's που έχουμε, να κάνουν shutdown όταν ξεπεράσουν ένα επίπεδο θερμοκρασίας... :rolleyes:

Έτσι φτιάχτηκαν. Δεν το αποφασίσαν μόνοι τους να το κάνουν.

όχι φίλε μου δεν καταλαβες, μιλάμε για το ένστινκτο της αυτοσυντήρησης και όχι μια προγραμματισμένη εντολή.

Δημοσ.
όχι φίλε μου δεν καταλαβες, μιλάμε για το ένστινκτο της αυτοσυντήρησης και όχι μια προγραμματισμένη εντολή.

Mμμναι.

Και?

Υπάρχει υπολογιστής που έχει τέτοια δυνατότητα, ή έτσι κουβέντα να γίνεται?

Δημοσ.

Εννοείς πως χωρίς να του έχει "πει" κάποιος ότι αν πας στους 100C καίγεσαι, θα το καταλάβει μόνος του. Πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο; Εμείς έχουμε νεύρα (νομίζω) για τέτοιου είδους προφυλάξεις.

Δημοσ.

Πολυ απλα μετα απο 40 χρονια πιστευω πως αν καποιο Υπερ-Συστημα νιωσει απειλημενο απο κατι και ΑΝ φυσικα ειναι συνδεδεμενο με συστηματα οπως οπλα, ρομποτ, αεροπλανα, πυραυλους τοτε δεν νομιζω πως αποκλειεται να δημιουργηθει καποιο συμβαν....Δεν νομιζω πως ενα συστημα με καποιο αλφα επιπεδο νοημοσυνης εστω και μικρο οτι θα δεχοταν ασυζητητη να απενεργοποιηθει η να καταστραφει αν μπορει το ιδιο να κανει κατι για να το αποτρεψει. Μην ξεχνατε πως μιλαμε για 40+ χρονια μετα....ΟΛΑ ειναι πιθανα....Κοιταξτε απλα που φτασαμε απο το 1990 μεχρι το 2008....Τεραστια βηματα στην επιστημη μεσα σε 18 χρονια....Ενας θεος ξερει μεσα σε 40+ τι μπορει να γινει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...