μπλεκ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 εξερταται ,αν πρεπει καθε λιξο και λιγακι να διορθωνει bugs τοτε παει πισω,φαντασου καποιον να εχει προθεσμια να παραδωσει στο photoshop και ξαφνικα λογω update να εχει να ασχολειται με το φτιαξιμο της αναλυσης. ανεργο τον βλεπω στο τελος. αυτο που δε καταλαβαινω ειναι που υπαρχει κοσμος που θελει να διαμορφωσει το λινουξ σε μια ορισμενη κατευθυνση,πως το κανει αυτο,με κληρονομικο δικαιωμα?δεν υπαρχει κατι τετοιο. αφου υπαρχουν δεκαδες διανομες και οχι ενα λινουξ,δε προκειται να επηρεαστει η συγκεκριμενη διανομη που τους ενδιαφερει,γιατι να δεσμευονται και αλλοι? γιατι φοβουνται την αλλαγη? ας αφησουν τα πραγματα ελευθερα,αλλιως καλα ειναι και τα win προκατασκευασμενο φαστ φουντ.
alexzzz Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 εξερταται ,αν πρεπει καθε λιξο και λιγακι να διορθωνει bugs τοτε παει πισω,φαντασου καποιον να εχει προθεσμια να παραδωσει στο photoshop και ξαφνικα λογω update να εχει να ασχολειται με το φτιαξιμο της αναλυσης.ανεργο τον βλεπω στο τελος. Τα πιστεύετε αυτά που λέτε; Δηλαδή σου έτυχε εσένα μετά από update να πρέπει να διορθώσεις κάτι και ακόμα να σου πάρει τόσο χρόνο ώστε να μην σου φτάνει η διορία για την παράδοση μιας δουλειάς; Σας έχει πιάσει μια μανία να κυνηγάτε μάγισσες και πετάτε τούβλα.
μπλεκ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 οχι σε εμενα αλλα σε φιλους μου επαγγελματιες,που σε καμμια περιπτωση δε θα ασχοληθουν μεσω λινουξ επαγγελματικα. οταν κανεις μια δουλεια θυελεις να κανεις αυτη τη δουλεια και οχι να ασχολησαι με αλλες. ειναι κατανοητο αυτο? το συγκεκριμενο με την αναλυση μου εχει φαει 20 λεπτα γιατι,παρολο που εκανα.πραγματα που εχω ξανακανει,τη συγκεκριμενη εφαγε φλασια και δε τα περναγε αμεσως και επρεπε να κανω επανεκκινησεις αντε πες του αλλου κανε επανεκκινησεις να φτιαξεις τη δουλεια σου οχι τουβλα τσιμεντολιθους επρεπε να πεταμε εγω δεν εχω καμμια μανια και αν εχει ς καταλαβει κατι τετοιο σε διαβεβαιωνω οτι κανεις λαθος ,προσπαθω να τα βλεπω αντικειμενικα οσο μπορω αν κανω καπου λαθους διορθωσε με με επιχειρηματα ουτε και κομματικοποιημενος ειμαι. και στη τελικη ξεκινα εσυ μια δουλεια απο το πρωι μεχρι το αλλο πρωι χωρις να κοιμηθεις ουτε ενα λεπτο με 2 και 3 καφεδες και μετα πες μου αν θελεις να ασχολεισαι με τετοια η δε θα σου σπασουν τα νευρα απλο ειναι
alexzzz Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 οχι σε εμενα αλλα σε φιλους μου επαγγελματιες,που σε καμμια περιπτωση δε θα ασχοληθουν μεσω λινουξ επαγγελματικα.οταν κανεις μια δουλεια θυελεις να κανεις αυτη τη δουλεια και οχι να ασχολησαι με αλλες. ειναι κατανοητο αυτο? το συγκεκριμενο με την αναλυση μου εχει φαει 20 λεπτα γιατι,παρολο που εκανα.πραγματα που εχω ξανακανει,τη συγκεκριμενη εφαγε φλασια και δε τα περναγε αμεσως και επρεπε να κανω επανεκκινησεις αντε πες του αλλου κανε επανεκκινησεις να φτιαξεις τη δουλεια σου οχι τουβλα τσιμεντολιθους επρεπε να πεταμε εγω δεν εχω καμμια μανια και αν εχει ς καταλαβει κατι τετοιο σε διαβεβαιωνω οτι κανεις λαθος ,προσπαθω να τα βλεπω αντικειμενικα οσο μπορω αν κανω καπου λαθους διορθωσε με με επιχειρηματα ουτε και κομματικοποιημενος ειμαι. Σε μένα ποτέ. Αλλά και μόνο που συζητάμε linux και γραφιστικά είμαστε άτοποι. Αυτά τα 2 δεν πάνε μαζί (και ας είναι το καλύτερο ripper που υπάρχει αυτή τη στιγμή το Caldera μόνο για linux). Η ένσταση μου είναι ότι στο ότι ο καθένας λέει ότι του κατεβαίνει για να αποδείξει ότι είναι καλύτερα με Linux ενώ δεν είναι έτσι. Εγώ την μόνη φορά που θυμάμαι να είχα πρόβλημα με ανάλυση ήταν με linux. Και δεν ξέρω πόσο πιο εύκολο είναι το να κατεβάσεις έναν driver και να τον κάνεις install από το να παιδευτείς με envy κτλ για να βάλεις driver. Ακόμα και έτσι όμως εγώ είμαι πρόθυμος να ξανά- μάνα δοκιμάσω με linux... πως να το κάνω όμως όταν δεν μπορώ να κάνω την δουλειά μου (γραφιστικά) και όταν θέλω να έχω ένα δίσκο σε raid και για να το κάνω θα πρέπει να φάω 2 μέρες (ενώ σε xp/vista θέλω 2 λεπτά)... ;
μπλεκ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 κοιτα ο καθε τομεας αναπτυσσεται και το wine προχωραει. απο εκει και περα ο επεγγελματιας θα κρινει τι ειναι καλύτερο γιαυτον τωρα η στο μελλον. το αν κατι ειναι καλυτερο με λινουξ η με αλλο λογισμικο,ακριβως επειδη υπαρχουν πολλες αποψεις και μαρκετινγκ γυρω απο τις διανομες η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο θολο το τοπιο δε βγαζεις ευκολα ακρη ο καθενας πρεπει να να βγαλει μονος του συμπερασμα και οχι βεβιασμενα και εγω σε παλιοτερο μηνυμα μου εψαχνα πως να βγαλω το ubuntu γιατι με ειχε κρεμασει,ομως μου αρεσει αυτη η ιστορια του εδωσα δευτερη ευκαιρια και σχεδον κανενα προβλημα λεψ σχεδον γιατι οντως εχει καποια ακυρα που με κανουν να στραφω προς mandriva μερια,αλλα δε θα πω το ubuntu ειναι ετσι η αλλιως. ουτε για το λινουξ,θελω να μαθω πραγματα γιαυτο γιατι μου αρεσει ,αλλα δε προλαβαινω για κατι πιο προχωρημενο πχ arch. οποτε ο καθενας το ψαχνει οσο μπορει . απο εκει και περα για να διαδοθει το λινουξ,οντως πρεπει να αλλαξει σε καποια πραγματα,γιατι ολοι εχουμε τη προσωπικη ζωη μας,τα ενδιαφεροντα μας και τις δουλειες μας,οποτε ειναι και θεμα χρονο γιατι απρολο που ενδιαφερεται καποιος να το μαθει πρεπει να να αφιερωσει και χρονο που ισως να μη τον εχει που και ολοι οσοι ρωταμε στρα φορουμ δε τον εχουν οποτε θα πρεπει να εχει γινει και η σχετικη ερευνα πριν απο καθε ερωτημα.
elven Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Το Linux κακως προωθειται ως εναλλακτικο λειτουργικο των win κακως επισης που ερχεται εστω και για λιγο σε επαφη με ανθρωπους χωρις ορεξη,γνωσεις και περιεργεια Ωραίος,άρα όσοι έχουν Linux έχουν γνώσεις,όρεξη και περιέργεια.Να προσθέσω ότι είναι όμορφοι,αθλητικοί τύποι και με αίσθηση του χιούμορ.Αν θες τώρα κατέβασε λίγο τη μύτη σου. Tο Linux ειναι για εκεινους που εχουν η ενδιαφερονται να αποκτησουν εστω και ελαχιστα νοοτροπια που εχουν οι δημιουργοι του και οι ανθρωποι που με τον χρονο τους και τη δουλεια τους το αναπτυσσουν χωρις ανταλλαγμα περα απο την ικανοποιηση της δημιουργιας. Ή μπορεί να βάλει Windows ή OSX και να χρησιμοποιεί μόνο open source προγράμματα αποκτώντας έτσι τη νοοτροπία που έχουν οι δημιουργοι του και οι ανθρωποι που με τον χρονο τους και τη δουλεια τους το αναπτυσσουν χωρις ανταλλαγμα περα απο την ικανοποιηση της δημιουργιας. Για ολους τους αλλους υπαρχουν οι τοστιερες ,οι τηλεορασεις τα mp3 και οι αλλες ομορφες και απλες συσκευες και φυσικα τα Παραθυρα Αυτοί οι άλλοι που είναι το λιγότερο βλάκες και αγράμματοι είναι το 99%,αλλά που να ξέρουν τα ζώα. Η νεα μοδα που θελει το Linux το Solaris και το Freebsd (τα αλλα bsd ειναι ευτυχως ακομα δυσκολα για τον αρχαριο)να ειναι οι εναλλακτικες που θα σας τρεξουν ευκολα ομορφα και χωρις προβληματα και πανω απ'ολα χωρις να ταραξει την ηρεμια του ανενημερωτου μυαλου σας ειναι θλιβερη. Κοίτα που το Geek ενημέρωσε το μυαλό του επειδή άνοιξε τον firefox απο το ubuntu και όχι απο το Leopard ή τα Vista.Ανεβαίνει και το iq αν χρησιμοποιείς slackware;Ειδικά δε αν γράψεις πρόγραμμα "Hello world" στο Linux γίνεσαι αυτόματα χάκερ. Γιατι να υπαρχει αντιπαραθεση λοιπον αφου εσεις ειστε το αγοραστικο κοινο της Μ$ και εμεις απλα ενδιαφερομαστε λιγο παραπανω για μια αλλη συσκευη λιγο πιο περιπλοκη? 1ον δεν είναι όλοι αγοραστικό κοινό της MS αλλά και της Apple,ξέρεις η εταιρία που βγάζει το λειτουργικό που μαζί με το Solaris είναι Unix,δηλαδή αυτό που οι linux-αδες χρόνια τώρα μας πρήζουν ότι έχουν αλλά δεν έχουν,unix wannabe,ε αυτό. Καλά με τη λογική σου γιατί αγοράζεις έτοιμα τα κομμάτια του pc και δεν τα φτιάχνεις πλακέτα-πλακέτα;Ξέρεις τι είναι να φτιάξεις μόνος σου μία κάρτα γραφικών;Μεγάλη μαγκιά. Αφού μερικοί θέλουν το OS να μείνει μόνο για μια κλίκα geek χρηστών γιατί πρήζουν @@ σε κάθε πρόβλημα που έχει ένας με Windows; Ααααα κόλλησες ιό,εγώ στο Linux δεν κολλάω,γιατί είμαι cool τύπος που το λειτουργικό μου δεν κολλάει,κι έχει και terminal και ένα κύβο που γυρνάει.Βέβαια παιχνίδια εκτός απο Super Mario δεν παίζει,τα 3/4 του hardware παγκοσμίως δεν τα αναγνωρίζει,θες οδηγούς για δεις ταινίες με υπότιτλους αλλά δεν με χαλάει γιατί μπορώ να γράψω το όνομα μου με φωτιά στην οθόνη. μπλεκ επαγγελματίας γραφίστας και Windows παράξενο μου φαίνεται.Πως και δεν πήγε σε Apple;Αν του αρέσει το Gimp μπορεί να πάει και σε Linux,αν δεν του αρέσει το gimp αλλά το Linux υπάρχει μία εγκυκλοπαίδια 5 τόμων με οδηγίες για το πως θα εγκαταστήσει photoshop.Οι πρώτες 367 σελίδες είναι δύσκολες,οι υπόλοιπες είναι OK,ααααα όχι όμως την τελευταία έκδοση,είπαμε super λειτουργικό όχι super-duper. Ας φτάσει πρώτα το 1% και μετά ας το συζητήσετε σαν λύση το Linux.Ως και το Windows Bob '95 μεγαλύτερο ποσοστό είχε.Κοίτα που μόνο το 0,82% είναι έξυπνοι,όλοι οι άλλοι τούβλα ρε παιδί μου,άνθρωποι χωρις ορεξη,γνωσεις και περιεργεια . http://marketshare.hitslink.com/report.aspx?qprid=8 Σε αντίθεση με κάποιους κυρίως αργόσχολους οι υπόλοιποι έχουν υπολογιστή για τη δουλειά τους και δεν είναι η δουλειά τους ο υπολογιστής..Θέλουν απλά να δουλεύει και όχι να κάνουν έρευνα για να το κάνουν να δουλέψει.
μπλεκ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 οντως ο κανονας ειναι apple ,τωρα τι πως και γιατι θα ηταν τελειως off topic.
alexzzz Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 οντως ο κανονας ειναι apple ,τωρα τι πως και γιατι θα ηταν τελειως off topic. Όχι, απαραίτητα αλλά όπως είπες... βγαίνουμε off topic
μπλεκ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 mac vs pc flame? χε, εχουν γινει τετοια.... παλιοτερα παντως ηταν προτιμοτερο το mac κυριως γιατι τα win ηταν στη φαση που ηταν και εχει μεινει απο τοτε η σχετικη νοοτροπια καταλοιπο,τελος παντων... ξαναπαμε οn-topic ,εγω νομιζω οτι ενα καλο λογισμικο που οντως ειναι δυνατο δε πρεπει να φοβαται την εξαπλωση η να μπανουν και καινουργιοι,αλλιως θα ειχε ενα εγωιστικο χαρακτηρα και αν καποιοι νεοι ας πουμε επιβαρυνουν τους παλιους θα αναλαβουν αλλοι να ασχοληθουν μαζι τους. αλλαζει το λινουξ απο οτι φαινεται ,χωρις ιχνος υπεροψιας ας γινουν καποιες διανομες η αιχμη του δορατος γιαυτη τη κατευθυνση γιατι το λινουξ δεν ειναι μονο ενα τζαμπα προγραμμα με καποιες τζαμπα εφαρμογες,που και οσον αφορα το τζαμπα δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα,αλλα λεμε τωρα. ειναι κατι παραπανω και αυτο πρεπει να μας ενδιαφερει ,οχι πως θα το περιφραξουμε και θα το περιθωροποιησουμε. σωπα! βρηκα και αυτο : http://lxer.com/module/newswire/view/106084/
ferongr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Τι λειπει απο το οικοσυστημα Linux για να γινει ενα mainstream λειτουργικο: (εμπειριες ενος χρηστη που το παλεψε για αρκετους μηνες, αλλα στο τελος βαρεθηκε να αφιερωνει περισσοτερο χρονο στην επιλυση προβληματων αντι στις εργασιες του) Ενα σωστο συστημα ηχου: Ο Alsa ειναι για τα πανυγηρια. Η ποιοτητα ηχου σε διαφορες καρτες που δοκιμασα (απο παλιες Creative μεχρι διαφορες εσωτερικες και εξωτερικες Firewire απο M Audio και αλλους κατασκευαστευες) ηταν μειωμενη κατα πολυ. Δεν ξερω αν φταει ο εσωτερικος sample converter η οτιδηποτε αλλο, αυτες ηταν παντως οι εντυπωσεις μου. Ο PulseAudio κινειται σε καλη μερια, αλλα δυστυχως εχει περιορισμενη συμβατοτητα και πολλα ακομα προβληματα συνεργασιας με εφαρμογες ηχου. Για να ειμαι πιο συγκεκριμενος, δεν καταφερα ουτε μεσω PA να ριξω το latency κατω απο τα 70ms, ενω ο συγχρονισμος ηχογραφησεων απο πολλαπλες πηγες ηταν τελειως εκτος. Προφανως, ενας ηχοληπτης στην παρουσα κατασταση δεν μπορει να βασιστει σε καποια διανομη Linux και να χτισει studio (ουτε καν εγω που ερασιτεχνικα ηθελα να στησω 2 μικροφωνα, 2 synths και ενα sampler). O jack μου αφησε τις χειριστες εντυπωσεις, παροτι το Ardour δεν ηταν ασχημο σαν προγραμμα multitrack ηχογραφησης. Ενα τροπο εγκαταστασης και ρυθμισης συσκευων ευκολο στη χρηση. Η εμπειρια μου ειναι κυριως με (οικιακες και ημιεπαγγελματικες) καρτες ηχου, αλλα ακομα και σχετικα "mainstream" hardware (οπως ενα USB headset) θελει αρκετο trial & error για να δουλεψει. Κατι που (σχετικα με το mainstream hardware) διωχνει το χρηστη απο τα Linux. Εκτυπωτες αλλης μαρκας εκτος HP η Canon ειναι λιγο τυχη αν θα δουλεψουν. Οσον αφορα τον χομπιστα, η ελλειψη ενος τροπου διαχειρησης χρωματικων προφιλ (ICC profiles) ειναι μεγαλο μειον. Το XICC κινειται στην σωτη κατευθυνση, αλλα ειναι ακομα πολυ "παιδικο". Multimedia χρηση Δυστυχως, παροτι δοκιμασα τα παντα, δεν μπορεσα να κανω DTS decoding 5.1 (96Khz/24Bit) απο DVD. Επισης, o mplayer πασχει στο optimisation του σε σχεση με τους διακριτους decoders ου υπαρχουν στα Windows (CoreAVC κλπ, το ffdShow ειναι και αυτο μετριο). Επισης, δεν μπορεσα να παιξω DVD-Audio, παροτι κατι τετοιο παει περισσοτερο στην κατηγορια των χομπιστων. Gaming Δεν θα κατσω να αναλυσω τιποτα, και σαν περιστασιακος gamer ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Εκτος απο την ελειψη τιτλων (που τη θεωρω καπως αναμενομανη, αντιμετωπισα πολλαπλα προβληματα με: Τους drivers της ΑΤΙ για την 4850, τον enviromental ηχο (η την απουσια του περισσοτερο), την μετρια υποστηριξη περιφερειακων, καθως και ανεξηγητα χαμηλο sampling rate απο διαφορα (gaming) ποντικια (60Ηz μαλλον). Οπως προειπα, μετα τη φουρτουνα να στησω τον ηχο του μηχανηματος, δεν ειχα ορεξη να ασχοληθω με με troubleshooting. Ειλικρινα, ειχα κουραστει. Ειχα κουραστει να συνανταω προβληματα μερα με τη μερα. Αυτος ηταν ο λογος που με εδιωξε απο τα Linux, παροτι εχω περισσοτερες γνωσεις και μερακι απο τον average Joe. Eπιλογος: Βρηκα ατελειωτα προβληματα μπροστα μου. Αφιερωσα ωρες απο τον ελευθερο μου χρονο να τα επιλυσω, δεν μπορεσα να εχω την λειτουργικοτητα που ηθελα, και στο τελος δενκερδισα κατι απο την διαδικασια. Και αυτη ειναι η εμπειρια πιστευω του μεσου χρηστη που εχει κατι παραπανω απο ενα ποντικι-πληκτρολογιο-εξωτερικο δισκο-onboard audio στον υπολογιστη του, και εχει καποιο χομπι που απαιτει προχωρημενες λειτουργιες απο hardware. ΥΓ: Επισης, σαν μεσο χρηστη/χομπιστα, δεν με νοιαζει η μη παροχη specs απο τους κατασκευαστες, τα μη ανοικτα προτυπα κλπ κλπ. Με νοιαζει το οτι δεν μπορω να κανω την δουλεια μου και το χομπι μου. Και εφοσον το αλλο λειτουργικο με καλυπτει απολυτα με ωριμους drivers και τις απαραιτητες ευκολιες, δεν θα κατσω να σπαταλησω χρονο "ετσι, για να λεω οτι εχω Linux". ΥΓ2: Ολες οι παραπανω εμπειριες ειναι απο Debian Etch
SpyrosR Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 ΥΓ2: Ολες οι παραπανω εμπειριες ειναι απο Debian Etch Αν και βγαίνω λίγο off-topic με αυτό το post, αναμενόμενο είναι να έχεις προβλήματα με Debian Etch. Είναι πεπαλαιωμένη έκδοση. Είχα κι εγώ άπειρα προβλήματα σε σημείο να χρειαστεί να το "σουτάρω". Το Etch δεν είναι για workstation και τόσο, παρά μια απόλυτα σταθερή και σίγουρη έκδοση για server. Δοκίμασε με Lenny.
ferongr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Σαν απλος χομπιστας, ρωτησα στα Debian User Forums και μου προτειναν την stable. Επισης, το συγκεκριμενο τριμηνο που το πολεμουσα, (Δεκεμβρη με Φλεβαρη) δεν νομιζω να υπηρχε λειτουργικη lenny. Για να μην αναφερω οτι συνταντησα προβληματα με τη γενικοτερη φιλοσοφια του Linux και οχι της διανομης γενικα.
million_voices Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 οι drivers ειναι θεμα, στις περισσοτερες περιπτωσεις το hardware δουλευει μονο με βασικες δυνατοτητες οποτε επαγγελματιες,gamers και χρηστες γενικως με αυξημενες απαιτησεις απο το hardware δεν καλυπτονται απο το Linux αλλα απο την αλλη μερια υπαρχουν και πολλα θετικα που κανεις δεν αναφερει,αποκλειεται πχ να μην ειδες την ευκολια εγκαταστασης software η την απολυτη ασφαλεια στο net κλπ κλπ παντου ακουω για προβληματα τα οποια προσωπικα δεν ειδα πλην ελαχιστων τα οποια λυθηκαν πολυ ευκολα και εν παση περιπτωση καμια σχεση με τα προβληματα που αντιμετωπιζουν οι περισσοτεροι στα win δεν ξερω ισως να ειμαι τυχερος ubuntu εχεις δοκιμασει?
ferongr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 οποτε επαγγελματιες,gamers και χρηστες γενικως με αυξημενες απαιτησεις απο το hardware δεν καλυπτονται απο το Linux Καλα ως εδω... αλλα απο την αλλη μερια υπαρχουν και πολλα θετικα που κανεις δεν αναφερει,αποκλειεται πχ να μην ειδες την ευκολια εγκαταστασης software η την απολυτη ασφαλεια στο net κλπ κλπ Ευκολια εγκαταστασης software? Ουτε στα Win ειναι δυσκολο... Απ την αλλη, η ρυθμιση του συγκεκριμενου software για να χρησιμοποιει πληρως το hardware, ηταν εφιαλτης. Προβληματα ασφαλειας δεν εχω ουτε στα Windows. Common Sense 2008 Professional Edition παντου ακουω για προβληματα τα οποια προσωπικα δεν ειδα πλην ελαχιστων τα οποια λυθηκαν πολυ ευκολα και εν παση περιπτωση καμια σχεση με τα προβληματα που αντιμετωπιζουν οι περισσοτεροι στα win Οπως ανεφερα και στο τελος... Και αυτη ειναι η εμπειρια πιστευω του μεσου χρηστη που εχει κατι παραπανω απο ενα ποντικι-πληκτρολογιο-εξωτερικο δισκο-onboard audio στον υπολογιστη του, και εχει καποιο χομπι που απαιτει προχωρημενες λειτουργιες απο hardware. ubuntu εχεις δοκιμασει? 1. (Γελια για μερικα δευτερολεπτα) 2. Χρησιμοποιουσα το ανωτερο Debian, στο οποιο βασιζεται το Ubuntu.
μπλεκ Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 μαλλον Ubuntu studio εννοει, ισως να ταιριαζε. το θεμα ειναι οτι ανεξαρτητως γενικοτερης δυναμικης, αν τελικα θα σε εξυπηρετουσε, γιατι ειναι εξειδικευμενη διανομη και βασικα εχει μια κοινοτητα που εχει ασχοληθει εξειδικευμενα με τεοια θεματα και θα εχει κανει το ψαξιμο που ισως χρειαστει να κανεις ,οποτε θα εχεις ετοιμες λυσεις και πιο εξειδικευμενη βοηθεια. Απο την αλλη υπαρχει νομιζω μια debian based διανομη ,η dreamlinux studio για παρεμφερη δουλεια,αλλη γνωση δεν εχω σχετικα με τη κοινοτητα του debian αν ασχολουνται συγκεκριμενα με τετοια θεματα. Επισης οχι debianοειδεις ,η dynebolic,ειδικα για καλλιτεχνες,οπως τη διαφημιζουν και η pure dyne. Τωρα βεβαια δεν ειναι να κατσεις να ασχοληθεις με αυτα,αφου μπορεις να κανεις τη δουλεια σου αλλιως,αλλα εχοντας αυτα υποψη ισως να το εψαχνες παραλληλα και τελικα ισως να εβρισκες καποια λυση στο μελλον ,αν σε ενδιαφερει ακομα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα