Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οντως εχει κατι τετοια καλα το λινουξ ,οπως πχ το synaptic για εγκατασταση.

η κατασταση με το hardware οσο παει και βελτιωνεται.

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Αν πήγαινα εγώ σε linux να δω 3gp αρχεία πόση ώρα θα ήθελα; Εσύ σε linux θα ήθελες όση εγώ σε windows νομίζω. Δεν βγαίνει συμπέρασμα με τέτοια παραδείγματα, άποψη μου.

10 δευτερα :-)

οπως ειδες στο screenshot τα κανει ολα αυτοματα, δεν θα αντιμετωπιζες προβλημα

*Σημειωση το codeina ειναι νεο project, δεν ξερω αν ειναι στο ubuntu, που εχεις εσυ αν θυμαμαι καλα

Δημοσ.

*Σημειωση το codeina ειναι νεο project, δεν ξερω αν ειναι στο ubuntu, που εχεις εσυ αν θυμαμαι καλα

Μέχρι να έβρισκα τον τρόπο θα μου έπαιρνε παραπάνω από 10 δεύτερα. Όπως εσύ δεν ήξερες για του codecs και πόσο απλό ήταν δεν θα ήξερα και εγώ αν δεν έψαχνα και ρώταγα.

Δημοσ.

Το δικό μου pc είναι μια mobo P5N32-e sli με έναν 8500 intel 4g μνήμη και με μια 8800gts πάνω. Φυσικά το σύστημα παίζει άψογα όλα τα game που υπάρχουν στο winstation μου αλλά το έφτιαξα κομμάτι κομμάτι ώστε να είναι συμβατό με το ubuntu που είναι ο βασικός σταθμός μου εργασίας για πάνω από δύο χρόνια.

Το hardware εμείς οι linux user το επιλέγουμε και δεν μας επιλέγει όπως κάνουμε και με το σύστημα που τρέχουμε.

Δημοσ.
το έφτιαξα κομμάτι κομμάτι ώστε να είναι συμβατό με το ubuntu που είναι ο βασικός σταθμός μου εργασίας για πάνω από δύο χρόνια.

Το hardware εμείς οι linux user το επιλέγουμε και δεν μας επιλέγει όπως κάνουμε και με το σύστημα που τρέχουμε.

Συγνωμη ρε φιλε, αλλα μαλλον δε σε νοησα..

πως γινεται να επιλεγεις το Hardware που θες, κ παρ' όλα αυτα προσεχεις να ναι συμβατο με Ubuntu?

ειναι λιγο αντιφατικό! φιλικα, darklord.:-)

ΥΓ δεν παιρνω κανενος τη θεση στα vs. Παρ'όλα αυτα δοκιμαζω ολη την ωρα καινουργιες διανομες, επειδη μ' αρέσει! να τωρα πχ θα δοκιμασω το gOS μιας κ θυμιζει το λειτουργικο μου (OS X 10.5):P

Δημοσ.

Δύναμη της κονσόλας:

Έχεις ένα folder με 1000 αρχεία. Και σου τη βαράει και θέλεις να σβήσεις όλα τα αρχεία που έχουν κατάληξη .evt

Με τα windows πρέπει να σου βγουν τα μάτια στο ψάξιμο για να τα βρεις (αν ειναι και πολύ λίγα .... αστο)

Από κονσόλα...

rm *.evt, del *.evt κτλ κτλ κτλ

Αυτό που θέλω να πω είναι γενικά ότι δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο. Δεν μπορείς να πεις θα βασιστώ στην κονσόλα εντελώς (υπάρχουν άτομα που το κάνουν και είναι ταχύτατα(!) αλλά πρέπει να πάρουμε υπόψη μας την πλειοψηφία) αλλά δε θα ήταν και καλό να βασίζεσαι και εντελώς στο γραφικο περιβάλλον γιατί καμιά φορά είναι πιο αργό και με λιγότερα functionalities. Αδύνατο να έχει όλες τις functionalities του command line interface.

Προσωπική εμπειρία

Όταν είμουν φοιτητής με μπόλικο ελεύθερο χρόνο μου τη βάρεσε και είπα να ψαχτώ με λίνουξ. Μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολύ στο τέλος (για αρχή είχα suse που ήταν απίστευτη μάπα και πολύ buggy μετά kubuntu και τέλος arch).

Για το μέσο χρήστη που έχει όρεξη να ψαχτεί και δεν έχει καμιά εξειδικευμένη απαίτηση είναι καλή φάση.

Μεγάλη μου απόλαυση ήταν που έστεισα το arch σε pentium 300 MHz με 128 μνήμη με ένα πολύ μινιμαλιστικό windows manager (fluxbox αν θυμάμαι) και τρέχει απίστευτα άνετα. Έφαγα όλη τη μέρα να το εγκαταστήσω αλλά απόλαυση!!! Το καλύτερο είναι ότι τον χρησιμοποιεί ο πατέρας μου για να μπαίνει ιντερνετ και ο οποίος δεν έχει ιδεά περί ιντερνετ και υπολογιστών). Απλά έμαθε πως να μπαίνει (όπως θα μάθαινε και στα windows) και αυτό ήτανε.

Για δουλειά τώρα βαριέμαι απίστευτα να βάλω στον εταιρικό υπολογιστή linux για 2 λόγους

-- δεν έχω και πολυ καιρό για ψάξιμο πια και δεν ξέρω αν έχω και πολύ

όρεξη

-- είναι σίγουρο ότι πολλά πράγματα δε θα τρέχουν όσο και να το ψάξω (πάμε στο παραπάνω)

Φυσικά ξέρω και μερικά άτομα (λίγα είναι η αλήθεια) που έχουν linux αλλά προφανώς το θέλει η καρδιά τους και ταιριάζουν τρελά στο προφίλ του πωρωμένου κομπιουτεράκια!

Τελικά όλα είναι στον άνθρωπο και στα χόμπυ του. Αλλον του αρέσει να έχει τον υπολογιστή σαν εργαλείο, άλλον του αρέσει να την ψάχνει και λίγο, και άλλον λίγο από όλα. Δεν υπάρχει καλυτερο και χειρότερο. Είναι στον άνθρωπο.

Κάποιος είπε οτι το λίνουξ πήρε τα πάνω του με το ιντερνετ. Μεγάλη αλήθεια. Είναι αδύνατο να μάθεις το λειτουργικό από βιβλία ή μόνος σου. Αυτή είναι και θα είναι και η μεγάλη του δύναμη. Εντάσσσεται και αυτό στο γεγονός ότι ο χρήστης (η πλειοψηφία τουλάχιστον) δε θέλει να φτύσει αίμα για να στήσει το λειτουργικό (χωρίς ιντερνετ θα φτύναμε όλοι αίμα και απλά δε θα το βάζαμε! βλ arch)

Το αν θα προσελκύσει περισσότερους χρήστες εξαρτάται από το αν θα υπάρξουν μια δυο διανομές που θα γίνουν σαν τα windows. Αν θα γίνει αυτό να είστε σίγουροι ότι θα ωφεληθούν και οι μικρότερες διανομές (περισσότεροι drivers, συμβατότητα κτλ κτλ)

Ίδωμεν....

ΥΣ Δείτε και τη cisco που όλα τα voice προιόντα της από windows μεταφέρθηκαν στη red hat. Εννοείται δεν το έκανε για την ψυχή της μάνας της, απλά βλέπει την αγορα! Οι πρώτες version ήταν απίστευτα buggy αλλά τώρα βελτιώνονται τα πραγματα....

Δημοσ.

συμφωνώ και επαυξάνω !

μετά την Cisco βλέπω και το insomnia να ακολουθεί τέτοια τακτική !

τελευταία είμαστε όλο πρώτη σελίδα !

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

.

Δημοσ.

το linux για να περασει στην πλειονοτητα των χρηστων θα πρεπει κατα κυριο λογο να το υποστηριξουν οι μεγαλοι κατασκευαστεσ και να βγαζουν drivers για linux κακα τα ψεμματα αλλα θα ελεγα οτι το 80% των συσκευων δεν εχουν driver για linux μονο αν βρεθει ενας προγραμματιστης της κοινοτητας του ανοικτου λογισμικου και φτιαξει εναν driver αλλα φανταστητε ποσες συσκευεσ υπαρχουν

για μενα το θεμα ειναι

1 drivers για τις συσκευες

2 υποστηριξη απο τις εταιριεσ κατασκευαστων

3 δεν θα ελεγα περισσοτερες εφαρμογεσ ,διοτι σε μια εγκατασταση linux περιλαμαβονται πολλεσ ,θα ελεγα εφαρμογες που χρισημοποιει ο περισσοτεροσ κοσμος

Δημοσ.
Δύναμη της κονσόλας:

Έχεις ένα folder με 1000 αρχεία. Και σου τη βαράει και θέλεις να σβήσεις όλα τα αρχεία που έχουν κατάληξη .evt

Με τα windows πρέπει να σου βγουν τα μάτια στο ψάξιμο για να τα βρεις (αν ειναι και πολύ λίγα .... αστο)

Από κονσόλα...

rm *.evt, del *.evt κτλ κτλ κτλ

Ταχυτατα αγαπητε... πατας ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ απο το μενου, μεσα στον φακελο που εισαι και στην ευρεση γραφεις *.evt και θα σου βγαλει αμεσα ολα τα evt. Καντα οτι θες μετα με ενα κλικ...

Αμα ασχολουμαστε με κονσολες εν ετη 2008 την κατσαμε την βαρκα...

Δημοσ.

Κι αν δεν έχεις internet τι κάνεις;

Το realtime και το quicktime δεν τα ΄χω βάλει ποτέ στο pc μου.Πως σου ρθε; :P

Εκτός απο ότι με μία αναζήτηση κάτι θα καταφέρεις,υπάρχει και το command prompt στα Windows,αλλά εκεί πάμε σε κάτι σαν κονσόλα(λέμε τώρα).

Νομίζω το συγκεκριμένο παράδειγμα δεν κολλάει ακριβώς στο θέμα, μπορείς απο κονσόλα αλλά μπορείς και απο GUI,οπότε ΟΚ,το θέμα είναι να μην γίνεται με κονσόλα και να 'ναι αδύνατο απο GUI.

Και όλα αυτά τα synaptic και τα apt-get κτλ κτλ πως δουλεύουν χωρίς internet;

Δηλαδή για να βάλω Linux πρέπει να βάλω και net;;Αλλιώς δεν λειτουργεί το λειτουργικό;

Δημοσ.

@beastgr σωστο το κειμενο σου, αλλα το παραδειγμα σου τελειως λαθος, μιας και στον φακελο, οσα αρχεια και να εχει, αν πατησεις ενα sort by type, θα σου βγαλει τα etv ολα μαζι, και μετα καντα οτι θες. :)

Δεν ειναι γενικοτερα εκει το προβλημα, στο αν το shell ειναι η δεν ειναι πιο γρηγορο σε μερικες εργασιες, αλλα το αν ενα τεραστιο ποσοστο χρηστων, που εχουν εναν υπολογιστη απλα και μονο για να κανουν τη δουλεια τους, ειναι υποχρεωμενοι να μαθουν shell.

Δυστυχως αρκετοι απο εμας που συμμετεχουμε σε αυτη την κουβεντα, και λιγο πολυ ειμαστε καποιες ωρες της μερας και εκτος δουλειας μπροστα απο εναν υπολογιστη, χαζευοντας, ακουγοντας μουσικη, η βλεποντας βιντεακια στο youtube, εμας λοιπον μας ειναι αρκετα δυσκολο να δουμε οτι υπαρχουν ανθρωποι που δεν εχουν υπολογιστη στο σπιτι παρα μονο στο γραφειο, που δεν εχουν χρονο να δουνε τον υπολογιστη παρα μονο αναμεσα σε 2 τηλεφωνηματα και μερικες παραγγελιες, και αυτοι οι ανθρωποι, οσο και να μην θελουν να τα σκασουν στο Βασιλακη, δεν εχουν το χρονο να μαθουν ουτε το πως ουτε και το γιατι στο μηχανημα που απλα θα τους βγαλει τη δουλεια.

Κι εκει βρισκεται η κουβεντα του αρχικου ποστ, στο πως δηλαδη ολο αυτο το σκηνικο θα γινει πολυ πιο ευκολο ωστε να το κανει και αυτος που εχει πολυ πιο λιγες γνωσεις απο τον μεσο σημερινο χρηστη του linux

Δημοσ.

@elven

λειτουργει το λειτουργικο,που ερχεται με προεγκαταστημενα προγραμματα,επισης υπαρχουν και εκδοσεις dvd οπου εχουν ακομη περισσοτερα να εγκαταστησεις απο το dvd αν δεν εχεις νετ.

οπως και στα win ψαχνεις να βρεις προγραμμα και το κατεβαζεις ετσι και στο λινουξ ,μονο που εδω εχεις κατηγοριες,ας πουμε μια περιπτωση και διευκολυνεται η αναζητηση.

αυτο για μενα ηταν απο τα ωραια χαρακτηριστικα του λινουξ.

το αρνητικο ειναι ισως οτι πρεπει να μαθεις εντολες,αναλογα με τη διανομη οχι και πολλες ,αλλα αν οντως εχεις δεσμευμενο το χρονο σου,τοτε αυτοματως απο την αρχη βρισκεσαι πισω με την εννοια οτι πρεπει να διαθεσεις χρονο γιαυτο το κομματι.

οπως ομως κατεβαζεις ενα προγραμμα και πρεπει να το μαθεις(εδω κινητο η φωτογραφικη παιρνεις ,ια ματια στις οδηγιες θα ριξεις)ετσι και στο λινουξ

απλα επειδη ειναι λειτουργικο,η βαση για αλλα προγραμματα περιμενει κανεις μια μεγαλυτερη ευχρηστια για να προλαβαινει για ολα τα αλλα.

Δημοσ.

αγαπητε elven ειδικα με τις διανομες dvd απο οσο ξερω η με διανομες πχ mint που εχουν προεγκατεστημενους player κωδικες κτλ δε νομιζω να εχεις προβλημα.

δεν εχω εμπειρια ομως με τετοιες διανομες οποτε ας απαντησει και καποιος αλλος για σιγουρια αν παιζουν ολα.

θα ελεγα οτι για τετοια θεματα και επειδη δεν εχουν ολοι ρουτερ,καλο ειναι ισως να περασει κανεις κανα virtual box η wmvare και να να κατεβασει καμμια διανομη και να τη τεσταρει εκει να δει τι παιζει ακριβως και πως λοειτουργει η διανομη.

ετσι διαμορφωνει κανεις προσωπικη αποψη.

βεβαια καλυτερη αποψη σχηματιζεται με κανονικη εγκατασταση ,αλλα δε το θελουν ολοι αυτο,κατι που ειναι σεβαστο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...