Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εχθες ειχε ερθει η θεια μου με το laptop και windows xp και ηθελε να παιξει κατι video 3gp απο τις διακοπες. Ξεκινησα να κατεβαζω το real player , μετα θυμηθηκα οτι επρεπε το quick time (για να παιζει και ο ηχος των αρχειων) τελος παντων για 2 προγραμματα και για να βγαλω το πρωτο , περασε δε ξερω και γω ποση ωρα, ολο κατι φορτωνε φορτωνε ως συνηθως. Μου σπασανε τα νευρα, της λεω δεν ξαναγυριζω στα win που να με πληρωνουν!

Αν πήγαινα εγώ σε linux να δω 3gp αρχεία πόση ώρα θα ήθελα; Εσύ σε linux θα ήθελες όση εγώ σε windows νομίζω. Δεν βγαίνει συμπέρασμα με τέτοια παραδείγματα, άποψη μου.

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Αν προσεχεις και αγοραζεις μονο συμβατο υλικο με το linux τα πραγματα γινονται παρα πολυ απλα

Η εγκατασταση υλικου και προγραμματων ειναι γινεται σε δευτερολεπτα

Εχθες ειχε ερθει η θεια μου με το laptop και windows xp και ηθελε να παιξει κατι video 3gp απο τις διακοπες. Ξεκινησα να κατεβαζω το real player , μετα θυμηθηκα οτι επρεπε το quick time (για να παιζει και ο ηχος των αρχειων) τελος παντων για 2 προγραμματα και για να βγαλω το πρωτο , περασε δε ξερω και γω ποση ωρα, ολο κατι φορτωνε φορτωνε ως συνηθως. Μου σπασανε τα νευρα, της λεω δεν ξαναγυριζω στα win που να με πληρωνουν!

Καλα τα windows, αφου τα υποστηριζουν ολοι, αλλα ειναι και τιμωρια η χρηση τους

Καταρχήν μάλλον επειδή δεν δουλεύεις Win δεν ήξερες,για να δεις 3gp θέλει το K-Lite Codec Pack,είναι 1 διπλό κλικ,2 Next κι ένα Finish.Πόση ώρα μπορεί να θέλει αυτό;Πάνω απο 30 δευτερόλεπτα;

Στο linux είναι πιο εύκολο να προσθέσεις όλους τους codecs που χρειάζονται;

Το θέμα είναι να αγοράζεις ότι υλικό θες και όχι ότι υποστηρίζει το λειτουργικό.Το OS είναι υποχρεωμένο να υποστηρίζει το hardware που θέλω,δεν θα 'πρεπε να υποχρεώνομαι να αγοράσω το hardware που θέλει το OS.

Δημοσ.
Το θέμα είναι να αγοράζεις ότι υλικό θες και όχι ότι υποστηρίζει το λειτουργικό.Το OS είναι υποχρεωμένο να υποστηρίζει το hardware που θέλω,δεν θα 'πρεπε να υποχρεώνομαι να αγοράσω το hardware που θέλει το OS.

Το 90%* του hardware μου δεν υποστηρίζεται από τα Windows χωρίς επίσημους drivers από τον κατασκευαστή. Τα Windows είναι άχρηστα.

*10%= Μόνο το mouse, keyboard και printer (είναι πολυμηχάνημα αλλά χωρίς drivers μόνο εκτύπωση κάνει)

Δημοσ.
Το 90%* του hardware μου δεν υποστηρίζεται από τα Windows χωρίς επίσημους drivers από τον κατασκευαστή. Τα Windows είναι άχρηστα.

*10%= Μόνο το mouse, keyboard και printer (είναι πολυμηχάνημα αλλά χωρίς drivers μόνο εκτύπωση κάνει)

This is κολοκυθιά... το ρεζουμέ είναι ότι επίσημους οδηγούς από τον κατασκευαστή δεν θα βρεις για το μεγαλύτερο ποσοστό hardware σε linux.

Δημοσ.

Πλάκα μας κάνεις έτσι;

Το θέμα είναι ότι για το Linux δεν υπάρχουν καν drivers,αντίθετα στα Windows δεν γίνεται να μην υπάρχουν,100% working μόλις το αγοράσεις,κάθε εταιρία μαζί με το hardware που πουλάει δίνει κι ένα cd με drivers,ότι θέλω το αγοράζω,πατάω 3 next και δουλεύει,δεν ψάχνω να βρω αν αυτό που θέλω υποστιρίζεται γιατί πολύ απλά υποστιρίζεται είτε απο το OS ή με drivers απο την εταιρία hardware,μπορείς να πεις ότι κάνεις το ίδιο στο Linux;

Και στην τελική καλύτερα πες οκ υπάρχει θέμα με hardware στο Linux και πρέπει να διορθωθεί με τον α ή β τρόπο παρά να λες αγόρασε hardware που υποστηρίζεται.Να κοιτάμε να βρούμε λύση και όχι δικαιολογίες.

Δημοσ.
Πλάκα μας κάνεις έτσι;

Το θέμα είναι ότι για το Linux δεν υπάρχουν καν drivers,αντίθετα στα Windows δεν γίνεται να μην υπάρχουν,100% working μόλις το αγοράσεις,κάθε εταιρία μαζί με το hardware που πουλάει δίνει κι ένα cd με drivers,ότι θέλω το αγοράζω,πατάω 3 next και δουλεύει,δεν ψάχνω να βρω αν αυτό που θέλω υποστιρίζεται γιατί πολύ απλά υποστιρίζεται είτε απο το OS ή με drivers απο την εταιρία hardware,μπορείς να πεις ότι κάνεις το ίδιο στο Linux;

Και στην τελική καλύτερα πες οκ υπάρχει θέμα με hardware στο Linux και πρέπει να διορθωθεί με τον α ή β τρόπο παρά να λες αγόρασε hardware που υποστηρίζεται.Να κοιτάμε να βρούμε λύση και όχι δικαιολογίες.

Μάλλον εσύ μας κάνεις πλάκα. Κατηγορείς το Linux για κάτι που είναι ευθύνη των κατασκευαστών.

Δημοσ.

Προτείνω να διαβάζεις καλύτερα.Δεν κατηγόρησα,είπα ότι υπάρχει πρόβλημα

Δημοσ.

βελτιωνεται η κατασταση ομως ολο και περισσοτερο,ασχετως ρυθμου γρηγορα η αργα.

οσον αφορα τα windows να δουμε τι θα προκυψει στο τοπιο με τη νεα εκδοση,μου φαινεται μεγαλη αλλαγη,αν κατσει βεβαια,που θα επηρεασσει και το λινουξ γενικοτερα που θα πρεπει ισως να ανταποκριθει για να μη μεινει πισω.

ολα αυτα εικασιες ειναι βεβαια,θα δειξει.

αυτο το λεω γιατι οτι και να κανει το λινουξ ,παντα συγκρινεται με τα win και η υποστηριξη του ισως να επηρρεαστει απο αυτη τη καινουργια κατασταση.

Δημοσ.
Προτείνω να διαβάζεις καλύτερα.Δεν κατηγόρησα,είπα ότι υπάρχει πρόβλημα

Φυσικά και υπάρχει πρόβλημα, δεν το αρνείται κανένας, αλλά εσύ άλλο είπες...

[...]Το OS είναι υποχρεωμένο να υποστηρίζει το hardware που θέλω[...]
Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι στη συνειδηση του κοσμου αυτο σταμπαρεται ως προβλημα κατι που περιοριζει τη διαδοση του ανεξαρτητως που δεν ειναι θεμα του λινουξ αυτο.

αυτο θα λυθει μονο με φιλικες διανομες που θα φερουν πολυ κοσμο στο λειτουργικο αυτο και οποιοι ενδιαφερονται για κατι περισσοτερο,θα προχωρησουν σε αλλους διανομες που επιτρεπουν σε καποιον να ψαχτει πιο πολυ.

τωρα ποιες διανομες θα το κανουν αυτο mandriva,ubuntu ,opensuse ,mint κτλ θα δειξει.

Δημοσ.
Φυσικά και υπάρχει πρόβλημα, δεν το αρνείται κανένας, αλλά εσύ άλλο είπες...

Πιάστηκες στη λέξη.Εννοούσα ότι δεν μπορώ να έχω το hardware που θέλω στο Linux.

Υπάρχει πρόβλημα αλλά αυτό δεν είναι λύση.

Αν προσεχεις και αγοραζεις μονο συμβατο υλικο με το linux τα πραγματα γινονται παρα πολυ απλα
Δημοσ.
Το OS είναι υποχρεωμένο να υποστηρίζει το hardware που θέλω,δεν θα 'πρεπε να υποχρεώνομαι να αγοράσω το hardware που θέλει το OS.

Ναι φυσικά το OS που ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ

και είναι ένα κλειστό κουτί με σκοπό δημιουργίας του το κέρδος

είναι υποχρεωμένο , το άλλο OS που είναι δικό μου δικό σου δικό μας και δεν είναι αποτέλεσμα καμιάς εμπορικής πολίτικης ή κανενός μαρκετικγ ουτε κτήμα μιας εταιρίας προσπαθεί και αυτό μου φτάνει . :-)

Δημοσ.
Ναι φυσικά το OS που ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ

και είναι ένα κλειστό κουτί με σκοπό δημιουργίας του το κέρδος

είναι υποχρεωμένο , το άλλο OS που είναι δικό μου δικό σου δικό μας και δεν είναι αποτέλεσμα καμιάς εμπορικής πολίτικης ή κανενός μαρκετικγ ουτε κτήμα μιας εταιρίας προσπαθεί και αυτό μου φτάνει . :-)

καλά, για να το γυρίσω λίγο στην πλάκα ριξτε μια ματιά με τι κινητό κυκλοφορεί άτομο που είναι κατά οποιασδήποτε εμπορικής πολιτικής....

papariga-iphone.jpg[

Δημοσ.

ΧΑΧχααχχΧΑΧχα ειναι και αρκετα παλια η συγκεκριμενη εικονα!Οταν δεν ειχε ερθει επισημα το iphone στην Ελλαδα!!Kαι χρηστης ebay η Παπαριγα!!

Δημοσ.
Καταρχήν μάλλον επειδή δεν δουλεύεις Win δεν ήξερες,για να δεις 3gp θέλει το K-Lite Codec Pack,είναι 1 διπλό κλικ,2 Next κι ένα Finish.Πόση ώρα μπορεί να θέλει αυτό;Πάνω απο 30 δευτερόλεπτα;

Στο linux είναι πιο εύκολο να προσθέσεις όλους τους codecs που χρειάζονται;

Αν ειναι ετσι εχεις δικιο δεν ηξερα οτι θελει το k-lite. Αγανακτησα στο να εγκαταστησω 2 εφαρμογες (real player & quick time) και να απεγκαταστησω την μια , μου πηρε γυρω στα 40 λεπτα ρε παιδια με 8mega συνδεση, πολυ διαδικασια και για να ξκεισει το ενα task και να συνεχισει το άλλο εβλεπα την κλεψυδρα συνεχεια , μου γφανηκε ατελειωτος ο χρονος αναμονης.

Στην συγκεκριμενη περίπτωση την πατησα λογω ασχετοσυνης στον τυπο αρχειων 3gp. Ομως την ιδια ασχετοσυνη εχω και στο linux για αυτον τον τυπο αρχειων αλλα δεν μου προξενησε καποιο προβλημα γιατι μολις πατησα στο αρχειο, ανοιξε αυτοματα ο codeina και μου λεει ποιο codec πρέπει να κατεβασω. Παταω απλα οκ και το αρχειο μου επαιξε σε 10 δευτερολεπτα .Σε αυτο το σημειο παραδεχτειτε σας παρακαλω την ευκολια και την απλοτητα για τον ασχετο στο linux. Σε windows θα την παταγε οπως εγω.

codeinagd3.jpg

Σε αυτο εχεις δικιο, δεν θα πρεπει να εχεις περιορισμο στο hardware αλλα με το linux δυστυχως πρεπει να συμβιβαστεις με αυτη την κατασταση αν και σε γενικες γραμμες δεν υπαρχει τρομακτικό προβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...