heyou Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 οποτε επαγγελματιες,gamers και χρηστες γενικως με αυξημενες απαιτησεις απο το hardware δεν καλυπτονται απο το Linux Εγω πάντως που ειμαι επαγγελματιας μια χαρα καλύπτομαι απο τα Ubuntu. Με διευκολύνουν πάρα πολύ καθ'ότι εργάζομαι σε linux και unix συστήματα. Για παιχιδια έχω dual boot τα windows.
tritonas00 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Εγω πάντως που ειμαι επαγγελματιας μια χαρα καλύπτομαι απο τα Ubuntu. Ειναι πολλα τα ubuntu?Ποσα? LOL
heyou Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Ειναι πολλα τα ubuntu?Ποσα? LOL Εντάξει μπορεί να χρησιμοποίησα λάνθασμένα τον πληθυντικό, αλλά και εσύ δεν βάζεις τόνους ούτε για δείγμα
million_voices Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Εγω πάντως που ειμαι επαγγελματιας μια χαρα καλύπτομαι απο τα Ubuntu. Με διευκολύνουν πάρα πολύ καθ'ότι εργάζομαι σε linux και unix συστήματα.Για παιχιδια έχω dual boot τα windows. οπως βολευεται ο καθενας τελικα,εμενα το Ubuntu με εχει βολεψει απιστευτα για τα πραγματακια που κανω με το Pc, σε σημειο μαλιστα να μην σκεφτομαι καν το πισωγυρισμα σε windows σκεπτομενος καθαρα πρακτικα χωρις φανατισμους και αλλες τετοιες βλακειες που παιζουν πολυ στην open source κοινοτητα που υποκριτικα κατηγορουν τα windows αλλα οι περισσοτεροι ειναι σε dual boot οσο για την επισημανση για τα Ubuntu εχει καταντησει κουραστικη
elven Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 οπως βολευεται ο καθενας τελικα,εμενα το Ubuntu με εχει βολεψει απιστευτα για τα πραγματακια που κανω με το Pc, σε σημειο μαλιστα να μην σκεφτομαι καν το πισωγυρισμα σε windows σκεπτομενος καθαρα πρακτικα χωρις φανατισμους και αλλες τετοιες βλακειες που παιζουν πολυ στην open source κοινοτητα που υποκριτικα κατηγορουν τα windows αλλα οι περισσοτεροι ειναι σε dual boot οσο για την επισημανση για τα Ubuntu εχει καταντησει κουραστικη Σωστός! Όντως κουραστικό.είναι η Ubuntu για να τελειώνουμε
heyou Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 To λειτουργικο σύστημα Ubuntu. Αρα το Ubuntu είναι το σωστότερο Aπο την αλλη βέβαια, λογω συνήθειας να λέμε 'τα Windows' χρησιμοποιείται ευρέως και η έκφραση τα Ubuntu. Ομως η λέξη Ubuntu μπορεί να ερμηνευτεί και ως η 'ανθρωπότητα' αρα μπορούμε να χρησιμοποιούμε και την έκφραση η Ubuntu. Ελπίζω να καλύφτηκαν και όσοι, το μονο πρόβλημα που έχουν με το λειτουργικό είναι το ποιο άρθρο θα χρησιμοποιείται.
elven Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Είναι η διανομή Ubuntu δηλαδή η Ububtu ,πλάκα κάνω(δε πα να το βγάλουν και Οφορίκουε) βγήκαμε off topic κι αρχίζει να συννεφιάζει.
million_voices Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 το ζητημα δεν ειναι πως λεγεται (που σιγα το θεμα αν καποιοι το λενε λαθος) αλλα αν βολευει τον κοσμο και τι χρειαζεται για να γινει mainstream ωστε να απολαυσουμε ολοι τα καλα του χωρις τα ασχημα του οπως εχω γραψει πολλες φορες διανομες οπως το ubuntu φερνουν κοσμο στο open source με αποτελεσμα εντονοτερη πιεση στις εταιρειες για ποιοτικους drivers που κατ'εμε ειναι το μονο ουσιαστικο προβλημα αν ερθει κοσμος τοτε ολα θα πανε προς το καλυτερο και εξηγω ποιοτικοτεροι και full feature drivers υποστηριξη με drivers της πλειοψηφιας του hardware περισσοτερα και ποιοτικοτερα προγραμματα εμπορικα και μη περισσοτεροι testers αρα λιγοτερες ασυμβατοτητες και προβληματα η εστω γρηγοροτερη επιλυση μεσω updates μεγαλυτερη βαση χρηστων που μπορουν να βοηθησουν και να καθοδηγησουν γνωμη μου ειναι οτι το Linux κινειται προς σωστες κατευθυνσεις και ολο και περισσοτεροι χρησιμοποιουν καποια διανομη ο κοσμος ξυπνα και το internet βοηθα πολυ σε αυτο στην τελικη ομως οτι βολευει και εξυπηρετει τον καθενα ειναι σεβαστο
Lemuria Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 Για πες μου εσυ:Μπορεις να ακουσεις μουσικη,να γραφεις και να διαβαζεις κειμενα,να βλεπεις ιστοδελιδες,να εχεις file manager,task manager,partition manager και ενα εκατομυριο πραγματα ΜΕΣΑ ΑΠΟ TERMINAL??? Το να παταω κλικ το κανει και η γιαγια μου φιλε μου.Οταν και αν ποτε κανεις τα παραπανω και ωριμασεις λιγο τεχνολογικα ελα να τα ξαναπουμε. Το 2 Φυσικα Φιλικα Αν θες να χρησιμοποιεις terminal και να σου βγαινουν τα ματια για να εντοπισεις στο κειμενο που κρυβεται η πληροφορια...ή ποια λεξη εχεις γραψει λαθος και δεν εκτελειται η εντολη καν'το....θεωρω οτι ενα λειτουργικο είτε λεγεται linux ειτε windows το χρησιμοποιεις για να κανεις τη δουλεια σου....οπως σε βολευει....και εμενα με βολευει τα παραθυρα και μ'αρεσουν να δουλευω σε γραφικο περιβαλλον και δεν θελω να ξεβολευτω..οπως και οι περισσοτεροι.... Αν παλι θελεις το linux να παραμεινει ως εχει για να καυχιεσαι εσυ και καποιοι αλλοι οτι χρησιμοποιειτε το διαφορετικο λειτουργικο....τοτε φιλε μου δεν σε νοιαζει στην πραγματικοτητα η εξελιξη του ....απλα σ'αρεσει να πουλας μουρη και θες το linux να παραμεινει γνωστο σε μια μειονοτητα προκειμενου να αισθανεσαι πως ξεχωριζεις.... Εγω προσωπικα ειμαι υπερ του να εξελιχθει το linux αν και με την νοοτροπια που υπαρχει μονο οι εμπορικες διανομες θα προσωρησουν Και μια αληθεια ειναι οτι οι πιο πολλοι απο τους λινουξαδες εγιναν λινουξαδες οταν πρωτοαποφασισαν να βαλουν στο pc τους κατι που ηταν τζαμπε.... αν το linux μια μερα γινει καθολικα εμπορικο λειτουργικο ανεξαρτητως διανομης...και ολες οι εταιρειες δινουν τις διανομες τους επι πληρωμη θα παψει να υπαρχει topic linux vs windows... ειναι απλο.... Τ ο οτι ομως το linux ειναι αξιοπρεπες αν και τζαμπα δεν σημαινει οτι ειναι και σε ολα καλυτερο.. και το θεμα των drivers ειναι το σημαντικοτερο.... Διοτι οταν ολοι μας φευγουμε απο τα windows για να παμε σε linux - εφοσον το linux ειναι καλυτερο απο τα κακα windows- πρεπει στην εγκατασταση το linux να αναγνωρισει την καρτα ασυρματης δικτυωσης που εχω και οχι να πρεπει να αλλαξω συσκευη και να πεσω με τη μια στα βαθεια για να βρω τον τροπο να φτιαξω ή να εγκαταστησω τους drivers για να εχω internet....και να μπορεσω να το μαθω. Το κακο με το linux ειναι οτι δεν υπαρχει αρκετη τεκμηριωση περα απο το net.... κι αν πας να ψαξεις βιβλια να διαβασεις να μαθεις θα βρεις μονο για γενικες αρχες linux κι οχι για συγκεκριμενη διανομη που δουλευεις.... Αυτο για μενα δειχνει λιγο τη νοοτροπια της κοινοτητας του linux. γιατι το linux χωρις internet δεν στεκει....
million_voices Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 το τσαμπα ως επιχειρημα ειναι ακυρο γιατι πολυ απλα για την συντριπτικη πλειοψηφια και τα windows με τα προγραμματα τους ειναι τσαμπα ετσι για να μην υποκρινομαστε το Linux εχει αλλα σημαντικοτερα πλεονεκτηματα http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el
μπλεκ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 http://www.whylinuxisbetter.net/items/weather/index_el.php?lang=el αυτο τωρα τι το βαλαν στα συν ?
Loser Geek Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Αν θες να χρησιμοποιεις terminal και να σου βγαινουν τα ματια για να εντοπισεις στο κειμενο που κρυβεται η πληροφορια...ή ποια λεξη εχεις γραψει λαθος και δεν εκτελειται η εντολη καν'το....θεωρω οτι ενα λειτουργικο είτε λεγεται linux ειτε windows το χρησιμοποιεις για να κανεις τη δουλεια σου....οπως σε βολευει....και εμενα με βολευει τα παραθυρα και μ'αρεσουν να δουλευω σε γραφικο περιβαλλον και δεν θελω να ξεβολευτω..οπως και οι περισσοτεροι.... Εμενα με γοητευει πολυ η δυναμη της κονσολας στο λινουξ. Για να ασχολουνται με τετοια σημαινει οτι χρειαζονται. Παροτι ειναι λιγο ακραια η περιπτωση να αναγκαστεις να χρησιμοποιησεις τετοιες εφαρμογες, σου δινει την ελευθερια να φτιαξεις η να χρησιμοποιησεις μια διανομη που για τον Α η Β λογο δεν μπορει η δε χρειαζεται να εχει παραθυρικο περιβαλλον. Κατι τετοια κουλα συστηματα υπαρχουν σε εργαστηρια και επαγγελματικα περιβαλλοντα. Επισης ενα μινιμαλιστικο λαιβ σιντι τσεπης μπορει να ενσωματωσει τετοιες κονσολικες (κατα το παραθυρικες :Ρ) εφαρμογες αντι για ολοκληρο το γραφικο περιβαλλον με Φαιρφοξ κλπ. Για παραδειγμα, ειχα σκατωσει τις ρυθμισεις των γραφικων και δεν μπορουσα να μπω με Χ. Οποτε τι εκανα; με το Elinks (πολυ καλυτερο απο το Lynx για οποιον ενδιαφερεται) εκανα κανονικα browsing μεχρι να βρω καποιο documentation με τη λυση και τις οδηγιες που ηθελα
tritonas00 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Αν θες να χρησιμοποιεις terminal και να σου βγαινουν τα ματια για να εντοπισεις στο κειμενο που κρυβεται η πληροφορια...ή ποια λεξη εχεις γραψει λαθος και δεν εκτελειται η εντολη καν'το....θεωρω οτι ενα λειτουργικο είτε λεγεται linux ειτε windows το χρησιμοποιεις για να κανεις τη δουλεια σου....οπως σε βολευει....και εμενα με βολευει τα παραθυρα και μ'αρεσουν να δουλευω σε γραφικο περιβαλλον και δεν θελω να ξεβολευτω..οπως και οι περισσοτεροι.... Αν παλι θελεις το linux να παραμεινει ως εχει για να καυχιεσαι εσυ και καποιοι αλλοι οτι χρησιμοποιειτε το διαφορετικο λειτουργικο....τοτε φιλε μου δεν σε νοιαζει στην πραγματικοτητα η εξελιξη του ....απλα σ'αρεσει να πουλας μουρη και θες το linux να παραμεινει γνωστο σε μια μειονοτητα προκειμενου να αισθανεσαι πως ξεχωριζεις.... Για ριξε μια ματια στο μηχανημα της υπογραφης μου και μετα ελα να ξαναμιλησουμε για την χρηση και την αξια του terminal σε αυτο το hardware. Για παραδειγμα, ειχα σκατωσει τις ρυθμισεις των γραφικων και δεν μπορουσα να μπω με Χ. Οποτε τι εκανα; με το Elinks (πολυ καλυτερο απο το Lynx για οποιον ενδιαφερεται) εκανα κανονικα browsing μεχρι να βρω καποιο documentation με τη λυση και τις οδηγιες που ηθελα ΓΑΜΑΤΟΣ ο Elinks θα τον δοκιμασω!!!!
DIMITRISG Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Αν προσεχεις και αγοραζεις μονο συμβατο υλικο με το linux τα πραγματα γινονται παρα πολυ απλα Η εγκατασταση υλικου και προγραμματων ειναι γινεται σε δευτερολεπτα Εχθες ειχε ερθει η θεια μου με το laptop και windows xp και ηθελε να παιξει κατι video 3gp απο τις διακοπες. Ξεκινησα να κατεβαζω το real player , μετα θυμηθηκα οτι επρεπε το quick time (για να παιζει και ο ηχος των αρχειων) τελος παντων για 2 προγραμματα και για να βγαλω το πρωτο , περασε δε ξερω και γω ποση ωρα, ολο κατι φορτωνε φορτωνε ως συνηθως. Μου σπασανε τα νευρα, της λεω δεν ξαναγυριζω στα win που να με πληρωνουν! Καλα τα windows, αφου τα υποστηριζουν ολοι, αλλα ειναι και τιμωρια η χρηση τους
tritonas00 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Αν προσεχεις και αγοραζεις μονο συμβατο υλικο με το linux τα πραγματα γινονται παρα πολυ απλα Μου σπασανε τα νευρα, της λεω δεν ξαναγυριζω στα win που να με πληρωνουν! Καλα τα windows, αφου τα υποστηριζουν ολοι, αλλα ειναι και τιμωρια η χρηση τους +1 αρχηγε....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα