gruslo Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά ήμουν 6 μήνες στη HOL double play και ξαναγύρισα ΟΤΕ. Θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός: Σίγουρα δε με χάλαγε που με 40 ευρώ είχα 24mbps (συγχρόνιζε στα 12-13) και 2 γράμμες τηλεφώνου και 1 ώρα τζάμπα κινητά. ΟΜΩΣ: - Όταν κόβεται το internet (πράγμα όχι σπάνιο), κόβεται και το τηλέφωνο και μένεις τελείως από επικοινωνίες. Ε, αυτό δεν είναι κι ότι καλύτερο... - Το τηλέφωνο ήταν ελαττωματικό: η μία γραμμή ήταν HOL από φορητότητα ΟΤΕ (210) και η άλλη καθαρή της ΗΟL (213). Στο 210, που ήταν και το νούμερο που ήξεραν όλοι, παρατήρησα ότι δεν μπορούσαν να με καλέσουν μερικά νούμερα από ΟΤΕ (όχι όλα βέβαια, κάποια συγκεκριμένα). Επίσης, όταν με καλούσε κάποιος από forthnet, σε 1-2 λεπτά η γραμμή πάντα έπεφτε. Από την τεχνική υποστήριξη (είναι μαντάρα...) μου είπαν ότι οφείλεται στο ότι οι εταιρείες δεν ενημερώνουν, λέει, την database τους. Αυτό όμως με τα συγκεκριμένα ΟΤΕ τηλέφωνα που δεν μπορούσαν να με καλέσουν (τους έδειχνε ότι μιλουσα συνεχώς) δεν μπορούσαν να μου το εξηγήσουν. - Το internet στις αρχές αποσυνδεόταν συνεχώς. Έμαθα να κάνω reset από το fritz, αλλά δεν έφτιαχνε πάντα. Τελικά, στο forum του adslgr βρήκα ένα αρχείο που επανέφερε το fritz στις αρχικές ρυθμίσεις της HOL. Αυτό μ`έσωσε, το μεταχειρίστηκα αρκετές φορές μέσα στο εξάμηνο. Κάποιες φορές όμως τα πράγματα δεν έφτιαχναν ούτε με το αρχείο αυτό, παρά το ότι το firmware είναι αναβαθμισμένο. Έτσι κατέβασα από το site της ΑVM ένα αρχείο για hardware reset, που επανέφερε το μηχάνημα στις αρχικές του ρυθμίσεις (της AVM). Μετά έβαζα και το configuration file της HOL (απαιτείται για να δουλεύει η voip τηλεφωνία) και δούλευε. Μέχρι που... - Κάποια μέρα (ακριβώς μετά την πρώτη καταιγίδα που έπιασε αρχές Σεπτεμβρίου) κόπηκε το internet και δεν μπορούσα να το επαναφέρω ούτε με το configuration file της HOL ούτε με hardware reset της AVM. Τους έπαιρνα λοιπόν τηλέφωνο από το κινητό μου για 20 μέρες περίπου, συνεχώς ανά 2-3 μέρες. Στην αρχή είπαν ότι όλη η Αττικη είχε βλάβη. Όταν όμως αποκαταστάθηκε, εγώ συνέχιζα να είναι off. Χρεώθηκα δεν ξέρω κι εγώ πόσο με τα τηλέφωνα και κάθε φορά μου έλεγαν να κάνω και κάτι καινούργιο στο router ή στην καλωδίωση του σπιτιού μου. Εννοείται ότι άπειρες φορες μου έλεγαν ότι κάποιος θα με καλέσει και δεν με καλούσε (αυτές τις φορές δεν τις μετράω, ούτε τις φορές που με έπαιρνε ο αυτόματος τηλεφωνητής τους, επειδή είχα αφήσει το νούμερό μου, και μετά από λίγο έκλεινε μόνος του!). Την... 6η φορά πλέον (είχα πάει και καναδυό φορές από τα γραφεία τους) είχα κάνει όλα όσα μου είπαν και είχα φέρει και ηλεκτρολόγο, που σύνδεσε το router έξω, στην κολώνα που έρχεται το αρχικό καλώδιο του ΟΤΕ (της HOL δηλαδή τότε), απομονώνοντας το σπίτι, και το router δεν συγχρόνιζε!! Όταν τους το είπα παραξενεύτηκαν, αλλά δεν παραδέχονταν με τίποτα ότι είναι δικό τους το πρόβλημα με το επιχείρημα ότι "αν ήταν απο μας θα είχαν κι άλλοι πρόβλημα και όχι μόνο εσείς" (!!!). Απέφευγαν λοιπόν χαρακτηριστικά να έρθουν στο σπίτι μου να το κοιτάξουν αυτοί. Αργότερα έμαθα ότι το κάνουν γιατί απλούστατα δεν έχουν τμήμα βλαβών και ούτε φυσικά συνεργεία για να έρθουν στο σπίτι σου... Έτσι πήγα στον ΟΤΕ. Όταν έκανα την αίτηση ήρθαν όλα πολύ γρήγορα, το τηλέφωνο και το internet φυσικά λειτούργησαν αμέσως, χωρίς να πειράξω τίποτα (άρα αποδείχθηκε ότι ήταν δικό τους το πρόβλημα...) και τώρα, αν και η 24άρα μου σύνδεση συγχρονίζει με το connex στα 10-11mbps, η ταχύτητες download είναι λίγο πιο γρήγορες από HOL!! (Με HOL είχα πιάσει μέγιστη ταχύτητα 1,1ΜΒ/sec ενώ με ΟΤΕ έπιασα 1,3). Ευτυχώς το πακέτο με τα δωρεάν τηλεφωνήματα του ΟΤΕ έχει πλέον επεκταθεί σε όλα τα σταθερά (και όχι μόνο του ΟΤΕ), ενώ για τα κινητά μου φτάνει και περισσεύει ο χρόνος από το κινητό μου. Πληρώνεις κάπου 10 ευρώ παραπάνω, αλλά κερδίζεις σταθερότητα και υποστήριξη. Διαλέγετε και παίρνετε.
nick#18 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 σαν σεναριο επιστημονικης φαντασιας... παραξενο τι να πω 1η φορα ακουω κατι τετοιο απο μια σοβαρη εταιρια....
arxaggelos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Απέφευγαν λοιπόν χαρακτηριστικά να έρθουν στο σπίτι μου να το κοιτάξουν αυτοί. Αργότερα έμαθα ότι το κάνουν γιατί απλούστατα δεν έχουν τμήμα βλαβών και ούτε φυσικά συνεργεία για να έρθουν στο σπίτι σου... Εμένα στο τέλος ήρθαν, δεν έχουν δικό τους τμήμα αλλά μπορούν να στείλουν ένα από τα παιδιά που στέλνουν για τις συνδέσεις, όπως έγινε με εμένα, και μάλιστα σύντομα. Δεν λέω ότι δεν έχεις δίκιο, ή εγώ ήμουν τυχερός, ή εσύ γκαντέμης, ή και τα δύο.
nurse Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Σε εμένα μέχρι στιγμής είναι όλα OK. Μάλιστα δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε και με την τεχνική υποστήριξη, που όταν κάποια στιγμή έπεσαι η οπτική στη περιοχή μου, όπως μου είπαν. Τους πήρα τηλ, από το κινητό και αφού τους είπα ότι τους καλώ από κινητό, μου είπαν ότι θα με καλέσουν αυτοί με δική τους χρέωση, όπως και έκαναν άμεσα. Επίσης όταν είχα κάποιες απορίες τόσο σχετικές με το πρόγραμμά μου όσο και με την αναβάθμιση του λογισμικού του fritz, άμεσα μου στείλανε σε mail τις ρυθμίσεις του modem. Τι να πω το μόνο κακό είναι ότι αργούν να σε συνδέσουν περίπου 1,5 μήνα. Gruzlo, έχω να πω ότι είσαι αρκετά άτυχος και ελπίζω στο μέλλον να μην συμμεριστώ τις απόψεις σου. Δεν σου κρύβω και εγώ την αίτησή μου στη HOL, την έκανα με δισταγμό κυρίως γιατί φοβόμουν την μειωμένη τεχνική υποστήριξη και την άγνωστη για εμένα VOIP. Προς το παρών απολαμβάνω δύο τηλεφωνικές γραμμές και υψηλή ποιότητα ήχου στην τηλεφωνία, ταχύτητα internet 18224/998 kbit/s με καμία αποσύνδεση, εκτός εάν εγώ κάνω επανεκκίνηση του modem. PS: Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν χρηματίζομαι ούτε εργάζομαι στην HOL... Απλά υπάρχει ένα πνεύμα αισιοδοξίας έπειτα από την ταχύτητα 1024 και μια τηλεφωνική γραμμή, με περίπου 90Ε το δίμηνο, ενώ τώρα θα πληρώνω περίπου 80Ε το δίμηνο για 24Μbit και δύο τηλεφωνικές γραμμές με απεριόριστο αριθμό κλήσεων σε σταθερά και 1h στα κινητά... Δα δείξει η πορεία βέβαια .. γιατί ακόμη είναι νωρίς...
madtracker Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 εγω παντως απο προσωπική πείρα μιας και εχω hol 1 χρονο ακριβώς νομίζω πως δεν αξιζει..η τηλεφωνία ειδικά είναι ενα χαλι..κάνει διακοπές συνέχεια,λες και μιλάς απο κινητο πριν 10 χρόνια..download μεχρι 10mb στα καλύτερα και αυτο που μου την εχει σπάσει απιστευτα ειναι το u/l κολλημένο στα 680. Με απειρα τηλ στο cc τελικά δεν γίνεται τπτα..οπότε back στον Ποτε μάλλον για να έχουμε το κεφάλι μας ησυχο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.