Προς το περιεχόμενο

Περίεργες θερμοκρασίες σε Q6600

SwAToNeR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παίδες κάθομαι και κάνω OC στον Q6600 και καθώς τον κάνω stress me to prime95 ή γενικά παρατηρώ περίεργες θερμοκρασίες. Όχι υψηλές αλλά δεν είναι ίδιες και στους 4 πυρήνες.

Πχ. από Hardware Monitor ύστερα απο 8 ώρες testing αν και μου έβγαλε error στον core1 οι θερμοκρασίες είναι οι εξής

Min Max

core0: 51 65

core1: 49 65

core2: 45 60

core3: 50 62

Δεν είναι περίεργο που ο core2 έχει τόσο μεγάλη διαφόρα στην θερμοκρασία απο τους άλλους; Τι μπορεί να γίνεται; Φταίει η πάστα, δε κουμπώνει καλά η ψύκτρα η τι άλλο;

Δημοσ.

Είναι Go έκδοση και παράλληλα ελέγχο με το Everest Θερμοκρασίες αλλά και με core temp σε idle που κοιτάω είναι ίδιες κ έχουν 3 με 4 βαθμούς διαφορά

Idle

core0: 49

core1: 47

core2: 43

core3: 49

Εντάξει για 1 - 2 βαθμούς αλλά 4 με 7 είναι περίεργο

• Super Moderators
Δημοσ.

από ότι έχω προσέξει σε screenshots άλλων είναι κάτι το φυσιολογικό...

μην ανησυχείς

Δημοσ.

ναι δεν έχει πρόβλημα πολλοί Quad το κάνουν αυτό το οτι σταμάτησε ο πρώτος πυρήνας στο prime δεν έχει να κάνει με τις temps οι load temps σου είναι μια χαρά λογικά ρεύμα θες

να και ο δικός μου Quad έχει μεγαλύτερες :P σε load όμως στρώνει

post-42566-129062972311_thumb.jpg

Δημοσ.

Το realtemp δε γράφει κανονικές θερμοκρασίες. Δείχνει μικρότερες. Δοκίμασα core temp, everest, speedfan, Hardware Monitor και το realtemp ήταν 4 με 5 βαθμούς κάτω απ όλα τα παραπάνω σε θερμοκρασίες.

Βασικά για ρεύματα στα 3.2 του έχω δώσει 1.3500 απο bios ενώ cpuz μου λέει 1.328 οΟ αλλά πάλι δε τον κόβο για σταθερό και πολύ.

Να κάνω και άλλη μία ερώτηση επι της ευκαιρίας;

Έχω 2 Gskill 8500 sto cpuz μου λέει οτι είναι 6400 όμως με 400mhz αντί για 533 που έπρεπε να γράφει. Τα timmings και dram fsb τα έχω βάλει εγώ. Παίζει κάτι που μπορώ να κάνω; Μήπως να ανεβάσω τα ρεύματα στις μνήμες σε 2.1 να παίζει ρόλο;

Δημοσ.
ναι δεν έχει πρόβλημα πολλοί Quad το κάνουν αυτό το οτι σταμάτησε ο πρώτος πυρήνας στο prime δεν έχει να κάνει με τις temps οι load temps σου είναι μια χαρά λογικά ρεύμα θες

να και ο δικός μου Quad έχει μεγαλύτερες :P σε load όμως στρώνει

ρε vatos επειδη εχω τον q6600[b3,65nm] ενω ολα καλα μεχρι τα 3,2 μετα πχ στα 3,5 αρχιζουν οι επανεκιννησεις και η δεν μπαινει καθολου η οταν μπει μετα απο 5 λεπτα στο πριμα95 να σου η μπλε οθονη....τι να κανω???να δωσω και αλλο ρευμα???και αν ναι μεχρι ποσο ειναι ασφαλες?μην τον καψουμε και ολλας...πρεπει να κανω και καποια αλλη ρυθμιση????αν μπορεις δωσε μου τιμες,,,,τον οδηγο που εχει στο foroum τον εχω δια βασει αλλα και παλι δεν τα καταφερνω....αν δεν βαριεσαι πες μου ακριβως τι να κανω[εξυπακουεται βεβαια να μην θεσουμε σε κινδυνο τον επεξεργαστη....ευχαριστω παρα πολυ προκαταβολικα....:-)

Δημοσ.

δώσε ρεύμα όσο αντέχει η ψύξη σου και παίξε με τα Gtl αν έχει η μητρική σου πάντως για πάνω από 3.6 με Quad πρέπει να είσαι λίγο ως πολύ κωλόφαρδος για να σου κάτσει καλό κομμάτι

Δημοσ.
για τον cpu 45nm (Q9450) που έχει Vatos_Locos το Real Temp είναι το καταλληλότερο

Με τις τελευταίες εκδόσεις των RealTemp και CoreTemp δεν θα πρέπει να βλέπετε πλέον διαφορά, αφού πλέον η Intel έδωσε στο κοινό το PDF με τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τους DTS.

Δημοσ.

Μόλις είδα ότι το τελευταίο RealTemp ( 2.70 ) δεν έχει την σωστή Tjunction Max για τους Ε8χχχ.

Από default βάζει 95C ενώ είναι 100C.

Πήγαινε στα settings και βάλε το Set Tj Max και βάλε 100C και στους δύο πυρήνες.

Έπειτα το CoreTemp και το RealTemp θα δείχνουν την ίδια, και σωστή θερμοκρασία.

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι πράγματι τώρα δείχνουν την ίδια θερμοκρασία...(ασχέτως αν έχω bugged DTS :P )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...