waves Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε κάποιον τρόπο να συνδέσω την ηλεκτρική κιθάρα κατευθείαν με το iMac, αν θα την αναγνωρίσει, ώστε να "γράψω" στο Garageband και αν θα μπορώ να έχω εφέ, όπως παραμόρφωση κ.λπ. Υπάρχει κάποιο ειδικό καλώδιο, ή κάτι άλλο; Ευχαριστώ.
cassidy Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Οδηγός της apple Κάποια USB interfaces Παραμορφώσεις κι εφέ, είτε αυτά του garageband, είτε κάποιο άλλο πρόγραμμα ως plugin, όπως guitar rig, amplitube.
waves Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Φίλε Cassidy, ξέρεις μήπως κάποιο κατάστημα, το οποίο να έχει αυτόν τον εξοπλισμό; Στον οδηγό της apple, που μου έδωσες, αναφέρει και για ένα εξάρτημα μεταξύ mac και κιθάρας ανάμεσα στο καλώδιο(http://www.apple.com/pro/techniques/connectingguitar/index2.html).Τί είναι αυτό;. Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω αν ένα midi keyboard θα αναγνωριστεί κατευθείαν από το garageband, μέσω usb.
cassidy Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Το αναλογικό είναι είτε clean boost (πετάλι) ή προενισχυτής. Εγώ θα πρότεινα την ψηφιακή οδό που παρουσιάζεται στην τελευταία σελίδα, γι' αυτό παρέθεσα και τα usb interfaces. Το LINE6 TONEPORT GX είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτών των interfaces, τα καλώδια με τα 15 ευρώ δεν ξέρω πόσο καλή δουλειά κάνουν. Midi Keyboard δεν έχω χρησιμοποιήσει, αν είναι να αγοράσεις τώρα, σιγουρέψου πως είναι συμβατό με Mac OS X (τα περισσότερα είναι). Για ελληνικό μαγαζί δε γνωρίζω.
waves Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Φίλε Cassidy, Επειδή είμαι αρχάριος, μπορείς να μου πεις τί είναι αυτά τα usb interfaces και πώς συνδέω την κιθάρα. Αν σου είναι εύκολο. Ευχαριστώ.
cassidy Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Eίναι κάτι τέτοιο Συνδέεται με το Mac/PC με USB, κι από την άλλη με την κιθάρα. Από εκεί και πέρα χρησιμοποιείς GarageBand ή ό,τι άλλο πρόγραμμα σε βολεύει.
Chupacabra Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Υπάρχει και το απλό καλώδιο, που συνδέεται απ'ευθείας με την κιθάρα και τον Mac. Εγώ το αγόρασα 25 ? περίπου. Λέγεται Garage Band Guitar Cable, είναι από την εταιρεία Griffin, ψάξε στο Google με αυτό το όνομα (αν και παίζει να μην πωλείται πλέον... τουλάχιστον στο site απ'οπου το πήρα εγώ τώρα είναι discontinued). Για αρχάριο, είναι μία ικανοποιητική λύση. η ποιότητα είναι πολύ καλή και το καλώδιο στιβαρό και καλοφτιαγμένο. Πάντως, μη βασιστείς στα effects του Garageband, σίγουρα θα χρειαστείς κάποιο καλύτερο πρόγραμμα, όπως το Guitar Rig 2 ή 3 (κορυφαίο) ή το Amplitube. Και τα δύο δουλέυουν και ως ανεξάρτητα προγράμματα και ως πρόσθετα effects μέσα από το Garageband.
waves Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά αγόρασα το Line6 Guitar Port (Usb interface), ώστε να συνδέσω την κιθάρα μου με τον iMac....αλλά ενώ έχω εγκαταστήσει το πρόγραμμα (τελευταίο update) δεν μπορώ να ακούσω την κιθάρα μου ή κάτι άλλο. Τρέχει κάτι με τις ρυθμίσεις;;; please help:)
cassidy Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά αγόρασα το Line6 Guitar Port (Usb interface), ώστε να συνδέσω την κιθάρα μου με τον iMac....αλλά ενώ έχω εγκαταστήσει το πρόγραμμα (τελευταίο update) δεν μπορώ να ακούσω την κιθάρα μου ή κάτι άλλο. Τρέχει κάτι με τις ρυθμίσεις;;; please help:) Άνοιξε garageband, Track >>> New track >>> Real Instrument track>>>Guitars >>> Classic Rock Στο input source επέλεξε Line6 usb ή κάτι τέτοιο (drop down menu κάτω δεξιά) και Monitor ON. Δεν ακούς τίποτα;
waves Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Φίλε Cassidy, Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Νομίζω, πως δε βλέπει καν την κιθάρα. Ας τα πάρουμε από την αρχή. 1) Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες και έχω και την τελευταία ενημέρωση του προγράμματος. 2) Όταν εγκατέστησα το πρόγραμμα και το line6 σε ένα λαπτοπάκι, που έχει windows xp, φάνηκε, ότι έπαιζε κανονικά η κιθάρα, αλλά την άκουσα μόνο όταν έβαλα ακουστικά!! 3) Έκανα αυτό που λες Cassidy με το garageband και μόλις άνοιξα το monitor άκουγα παράσιτα
cassidy Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Φίλε Cassidy, Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Νομίζω, πως δε βλέπει καν την κιθάρα. Ας τα πάρουμε από την αρχή. 1) Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες και έχω και την τελευταία ενημέρωση του προγράμματος. 2) Όταν εγκατέστησα το πρόγραμμα και το line6 σε ένα λαπτοπάκι, που έχει windows xp, φάνηκε, ότι έπαιζε κανονικά η κιθάρα, αλλά την άκουσα μόνο όταν έβαλα ακουστικά!! 3) Έκανα αυτό που λες Cassidy με το garageband και μόλις άνοιξα το monitor άκουγα παράσιτα Στο input source τι επιλογές έχει; Αν έχεις επιλέξει το σωστό θα έπρεπε να έχεις ήχο... δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Είναι και πολύ δημοφιλές interface, δε θά 'πρεπε να έχει πρόβλημα. Ίσως να ρώταγες σε κάποιο πιο εξειδικευμένο forum, στο support ή ακόμα και στο troubleshooting guide; Drivers οι τελευταίοι από το site για leopard να φανταστώ;
waves Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Στο input source τι επιλογές έχει;Αν έχεις επιλέξει το σωστό θα έπρεπε να έχεις ήχο... δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Είναι και πολύ δημοφιλές interface, δε θά 'πρεπε να έχει πρόβλημα. Ίσως να ρώταγες σε κάποιο πιο εξειδικευμένο forum, στο support ή ακόμα και στο troubleshooting guide; Drivers οι τελευταίοι από το site για leopard να φανταστώ; Cassidy, νομίζω βγάζω άκρη. Νομίζω για να ακουστεί η κιθάρα μέσω αυτού του interface χρειάζεται είτε ηχεία είτε ακουστικά. Από τα ενσωματωμένα του Mac δε γίνεται...όπως και στο laptop με τα xp άκουσα μόνο με ακουστικά. Με ακουστικά στο mac άκουσα!!! Θα ήθελα, πάντως, να μου πεις αν είναι εύκολο τις ρυθμίσεις στο sound /system preferences . Ευχαριστώ.
cassidy Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Cassidy, νομίζω βγάζω άκρη. Νομίζω για να ακουστεί η κιθάρα μέσω αυτού του interface χρειάζεται είτε ηχεία είτε ακουστικά. Από τα ενσωματωμένα του Mac δε γίνεται...όπως και στο laptop με τα xp άκουσα μόνο με ακουστικά. Με ακουστικά στο mac άκουσα!!! Θα ήθελα, πάντως, να μου πεις αν είναι εύκολο τις ρυθμίσεις στο sound /system preferences . Ευχαριστώ. Όταν ανοίγω το Garageband και βάζω το δικό μου usb interface, το Garageband ρωτάει αν θέλω να χρησιμοποιήσω αυτή τη συσκευή Όταν πατάω yes, το Garageband βάζει το jamlab και στο audio output και στο input. Για να ακούσω ήχο από το mac, βάζω Built-In Output. Μετά όπως είπαμε, προσέχεις τα input source, monitor on και το record button να είναι κόκκινο Δεν έχει άλλες επιλογές, από εκει και πέρα πας στο troubleshooting της συσκευής σου.
waves Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 "Ξεθάβω" λίγο το θέμα για να ρωτήσω το εξής. Διαπίστωσα, ότι το Guitar Port (usb interface για σύνδεση κιθάρας στο mac/garageband) της Line 6 δε λειτουργεί στο snowleopard, εκτός αν κάνω κάτι λάθος (πολύ πιθανό). Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς κάτι σχετικά ή αν έχει να προτείνει κάποιο άλλο usb interface συμβατό με snow leopard.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.