orphaeus Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Καλημέρα... Πρόσφατα αγόρασα μια συσκευή ασύρματης αποστολής/λήψης σήματος εικόνας και ήχου από μία συσκευή σε άλλη για να μπορώ να βλέπω ταινίες, ή ότιδήποτε άλλο έχω στο pc, στην τηλεόραση. Το πρόβλημα μου είναι το εξής: 1) Στη συσκευή αποστολής σήματος (που συνδέεται στον υπολογιστή) το καλώδιο εισόδου είναι 3 RCA (δήλαδή με 3 βύσματα - 1 για εικόνα και 2 για ήχο). Το βύσμα για την εικόνα βρήκα τρόπο να το συνδέσω στο PC. Χρησιμοποίησα ένα αντάπτορα s-video σε RCA. To πρόβλημα είναι πως θα συνδέσω και τα βύσματα του ήχου στην κάρτα ήχου (ενσωματωμένη στην μητρική)? 2)Στη συσκευή λήψης σήματος (που συνδέεται στην τηλεόραση) το καλώδιο εξόδου είναι -πάλι- 3 RCA. Χρησιμοποίησα ένα αντάπτορα 3 RCA σε SCART και το σύνδεσα σε μια παλιά τηλεόραση που έχω και έπαιξε μια χαρά (παρόλο που δεν είχε ήχο η εικόνα ήταν τέλεια). Όταν δοκίμασα όμως να συνδέσω τον ίδιο αντάπτορα στην TFT-LCD τηλεόραση που έχω δεν έπαιξε (παρόλο που αναγνώριζε ότι κάτι είχε συνδεθεί στην είσοδο SCART). Δοκίμασα να συνδέσω απευθείας τα καλώδια RCA στις εισόδους για το DVD αλλά και πάλι δεν δούλεψε. Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Συγνώμη για το μεγάλο post...
AlexNet Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Για τον ήχο υποθέτω οτι χρειάζεσαι ένα καλώδιο απο 2 rca σε 3,5" mm ήχου, που θα βρείς σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών.
orphaeus Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δηλαδή θα το ζητήσω ως αντάπτορα από 2 RCA σε 3.5"; Ευχαριστώ πολύ. Για το άλλο θέμα (2); Καμμιά ιδέα κανείς;
kdiamant Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Συγνώμη αλλά θα σε ρωτήσω κάτι για εμένα. Επιδή ενδιαφέρομαι και εγώ να πάρω έναν ασύρματο μεταφορέα ήχου και εικόνας για το NOVA σου είναι έυκολο να μου πείς πόσο το πήρες το δικό σου και απο πού? Ευχαριστώ! EDIT: Όσο για τον ήχο κάνε αυτό που σου είπε ο φίλος παραπάνω. Θα παίξει λογικά μια χαρά! Για την εικόνα στην LCD τηλεόραση δές μήπως πρέπει να αλλάξεις τίποτα στις ρυθμίσεις της TV ή ακόμα και να μειώσεις την ανάλυση στο PC. Ίσως να κάνω και λάθος...Επίσης δοκίμασε να συνδέσεις τα 3 χρώματα καλωδίων χωρίς τον αντάπτορα απευθείας επάνω στην TV.
orphaeus Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Sorry για την καθυστερημένη απάντηση. Έπεσε δουλειά. Τον ασυρματο αναμεταδότη τον πήρα από ένα e-shop... http://www.emimikos.gr Εδώ είναι αυτός που πήρα εγώ. Και τα δύο (πομπός-δέκτης) είναι πολύ μικρά. Πήρα τον πιο φτηνό (52.5 ευρώ με τα μεταφορικά) αλλά υπάρχουν κι άλλοι... και σε άλλα e-shops έχω βρει παρόμοια. Όσο για τη σύνδεση των 3 RCA απευθείας πάνω στην τηλεόραση, το έκανα... δε δούλεψε. Το αναφέρω στο post μου, πιο πάνω. Η τηλεόραση μου είναι HD-READY οπότε η ανάλυση 1024χ768 που έχω ως ανάλυση δεύτερης οθόνης στην κάρτα γραφικών δε νομίζω να επηρεάζει αρνητικά. Δεν ξέρω τι παίζει.
orphaeus Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Λοιπόν παιδιά... βρήκα τη λύση και την ποστάρω για όποιον ενδιαφέρεται. Για το ερώτημα 1 (σύνδεση πομπού με pc): Συνδέουμε το βύσμα rca για την εικόνα στο pc χρησιμοποιώντας ένα αντάπτορα s-video σε rca. Επίσης συνδέουμε τα 2 βύσματα rca για τον ήχο στο pc χρησιμοποιώντας ένα αντάπτορα 3.5" σε 2 rca. Για το ερώτημα 2 (σύνδεση δέκτη σε TFT-LCD): Η λύση βρίσκεται στην παραπάνω λύση. Για να μπορέσει να παίξει το σήμα θα πρέπει να υπάρχει σήμα εικόνας ΚΑΙ ήχου (με μόνο ένα από τα 2 -εικονα ή ήχο μονο- η tv ΔΕΝ θα παίξει). Για τη σύνδεση των βυσμάτων 3 rca στην tv χρησιμοποίησα ένα αντάπτορα scart σε 3 rca αλλά μπορείτε να τα συνδέσετε απευθείας στις εισόδους του video. Επίσης να προσθέσω ότι η tv μου βρίσκεται 2 δωμάτια μακρυά από τον υπολογιστή και η εικόνα είναι τέλεια και χωρίς παρεμβολές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.