Προς το περιεχόμενο

Αγορα UPS. Αξιζει?

Yperaspisths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρατηρω οτι τα περισσοτερα pc parts εχουν, ειτε lifetime εγγυηση, ειτε 3 χρονια ,ειτε 5 χρονια(οπως το τροφοδοτικο corsair απο το Πλαισιο). Αξιζει να δωσω 100+ ευρο για ups? Αφου οτι και αν καει θα αλλαχθει δωρεαν(εμενα δεν μου εχει καει ποτε τιποτα βεβαια παρα τις εκατονταδες διακοπες ρευματος εδω και χρονια).

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οταν θα σου χαλάσει ένας σκληρός και θα χάσεις αρχεία που θα είναι σημαντικά για την δουλεία σου θα καταλάβεις ποσο σημαντικό ειναι...

Υπάρχουν και πολυ φθηνότερες επιλογές με 50-60 ευρώ αρκετά αξιόπιστες για να μπορουν να σηκώνουν 1 υπολογιστή...

το δικό μου είναι ένα τον 55 ? και έχω πάνω pc με 700w τροφοδοτικό (για την 8800GTS), το router, TFT 19'' Wide, Ηχεία 2.1, και μια Logitech G25...Δεν το έχω testάρει πάνω απο 5 λεπτά...αλλά το θες ίσα ίσα για να μην χάσεις αρχεία που χρειάζεται σε ενα ξαφνικό black-out και οχι για να σου κρατήσει ανοιχτο το pc για την πιθανόν 2ώρη διακοπή.

Άσε δε που αποτρέπει το τηγάνισμα όλου του συστήματος τα peak της τάσης :shifty:

Υ.Γ. Ούτε εγώ είχα αλλά με τις τελευταίες διακοπές στις τελευταίες καταιγίδες μου χτύπησε ενας σκληρός 1T και απο τότε έβαλα μυαλό

B)

Δημοσ.

με χίλια να πάρεις UPS. καλύτερα να μη σου χρειαστεί ποτέ παρά να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. με έχει σώσει πολλές φορές παρότι στην αρχή ήμουν διστακτικός στην αγορά του.

Δημοσ.

ακόμα και άν δεν σε ενδιαφέρουν τα αρχεία σου... ότι εγγύηση και αν δίνει ο κατασκευαστής σίγουρα δεν δίνει εγγύηση για το ρεύμα που θα κάψει τo pc ή τα parts του!

Δεδομένου ότι το ups ή η μπαταρία του θέλουν αλλαγή κάθε 2-3 χρόνια μην δώσεις πάνω απο 60-70 ευρώ (όσο κάνει μία καλή μπαταρία) και προσπάθησε να βρείς ups με εγγύηση τριών ετών (και στην μπαταρία) βλέπε για MISTRAL (unitek-france)...

Επίσης βλέπε για ups με ανάλογα va με βάση το τροφ. σου (π.χ. έχει τροφ. 500W Πάρε ups 800VA +200~300VA)

Δημοσ.

το θεμα το θεωρω τελειως λαθος.κανονικα θα επρεπε να ρωτας.να παρω ενα Ups με 100 ευρω η να παρω ενα smart της apc με 300 ευρω.και η απαντηση μου θα ηταν παρε ενα smart με 300 ευρω και οχι αυτα με τα 100 που εχω δει pc να καιγονται και το ups Να μην εχει παρει χαμπαρι.

Δημοσ.
παιδια τα Turbo x του πλαισιου λενε τιποτα?

apc η mge θα επερνα .ποτε δεν θα επερνα turbox multirama και τετοια.οπως και σε λαπτοπς το ιδιο και παει λεγοντας.

• Super Moderators
Δημοσ.
apc η mge θα επερνα .ποτε δεν θα επερνα turbox multirama και τετοια.οπως και σε λαπτοπς το ιδιο και παει λεγοντας.

νομίζω ότι οι APC με την MGE έχουν φάει merge :o

(checkαρε τα sites τους...)

κατά τα άλλα συμφωνώ με το post...

Δημοσ.
Αφου οτι και αν καει θα αλλαχθει δωρεαν

Πλανάσαι πλάνην οικτράν.

Απαράβατος όρος της εγγύησης κάθε εταιρίας ανά τον κόσμο Η/Υ, ή περιφερειακού, η ζημια να μην έχει προκληθεί από κακή χρήση, μεταβολή τάσης ή βλάβη του δικτύου ηλεκτροδότησης κλπ κλπ κλπ...

+1 στη γνώμη-πρ'οταση του Poulinou, ακριβό UPS = σωστό UPS, ό,τι πληρώνει παίρνει κανείς.

Για τα MGE θα διαφωνήσω (τουλάχιστον στο παλιό ανεξάρτητο τμήμα της MGE). Η τεχνολογία της APC είναι ΜΑΚΡΑΝ μπροστά (ειδικά στις σειρές Smart UPS), σε αντίθεση κυρίως με τις σειρές NOVA και Eclipse της MGE που ανά καιρούς και παρτίδες εμφανίζουν προβλήματα στον Inverter και στα ρελέ τους...

Και όχι, τα UPS που φέρουν το λογότυπο Turbo-Sex, είναι προβληματικά τις πιο πολλές φορές, συνιστώ την αποφυγή τους.

• Super Moderators
Δημοσ.

η σειρά Nova πράγματι δεν αξίζει, για την σειρά Eclipse δεν έχω ιδέα, αλλά η σειρά Pulsar Ellipse Premium (Line Interactive) είναι μια χαρά και με το παραπάνω...

μου φαίνεται πως κάνεις κάπως άδικες/άτοπες συγκρίσεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...