Προς το περιεχόμενο

Κάρτα γραφικών και θόρυβος

rodi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, καλησπέρα.

Πήρα μόλις προχθές το νέο μου σύστημα μετά από 3 χρόνια με τον προηγούμενο υπολογιστή (Athlon64 3200+, mb Asus A8V, 1Gb ram, Asus 9550GE κτλ.) και η κάρτα γραφικών που έβαλα είναι η Gainward 3870. Στην Asus είχα βάλει παθητική ψύξη μια που δε ζεσταινόταν καθόλου για να γίνει πιο αθόρυβο το pc.

Τώρα όμως ο υπολογιστής είναι πολύ θορυβώδης λόγω της κάρτας γραφικών της οποίας ο ανεμιστήρας φαίνεται να λειτουργεί στο μέγιστο συνεχώς. Επειδή δεν ξέρω αν αυτό είναι γενικό φαινόμενο με τις νέες κάρτες ή μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση της Gainward, παρακαλώ αν κάποιος έχει την ίδια να μου πως συμπεριφέρεται στο δικό του pc. Υπάρχει αυτόματη ρύθμιση του fan αναλογά με τη θερμοκρασία στη σειρά 38χχ; Απο αυτά που διαβάζω στο web δεν κατάφερα να βγάλω συμπέρασμα πάντως. Καθέ βοήθεια δέκτη!

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

κατεβάζεις ένα προγραμματάκι το riva tuner και βάζεις τις στροφές εκεί που θες εσύ..πρόσεξε μόνο μη τις χαμηλώσεις πολύ και ανέβει πολυ η θερμοκρασία....με αυτό το πρόγραμμα βλέπεις και θερμοκρασίες

Δημοσ.

Και με το atitool πρέπει να κάνεις την ίδια δουλεία,εγώ πάντως έχω δοκιμάσει με το rivatuner(να ανέβασω τις στρόφες) και ήμουν μιά χαρά,αρά δοκίμασε με αυτό.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά. Θα κατεβάσω και τα δύο προγράμματα και θα δοκιμάσω. Παρατήρησα ότι το ανεμιστηράκι μειώνει τη ταχύτητα αφού ανοίξω τον υπολογιστή αλλά πολύ λίγο. Σήμερα έτρεξα και το gpu-z που δίνει διάφορες πληροφορίες για την κάρτα γραφικών και μου έδειξε ότι ο ανεμιστήρας λειτουργεί στο 9% στα windows. Πως γίνεται όμως να δείχνει τόσο χαμηλά τις στροφές του fan ενώ ακούγεται για τουλάχιστον 75%; Μάλλον δεν είναι σωστή η ένδειξη.

Τέλος πάντων, για να μη σας ταλαιπωρώ, δοκιμάζω και βλέπω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...