Προς το περιεχόμενο

Eπιλογή Monitor 26''.

JIMBOAthens

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν σήμερα το πρωί παρέλαβα την οθόνη.

Αρχικές εντυπώσεις = σαγόνι στο πάτωμα. Ειναι τεράστια, και ρυθμισμένη απ' το εργοστάσιο για εντυπωσιακή εικόνα στο πρώτο άναμμα.

Μηδέν προβληματικά πίξελ μέχρι στιγμής (πρέπει να ειναι καλή η παρτίδα γενικότερα, μέχρι στιγμής στο thelab.gr που την έχουν αγοράσει αρκετά μέλη δεν έχει εμφανιστεί προβληματικό πίξελ σε κανέναν).

Ασύλληπτη φωτεινότητα (για άνετη δουλειά χωρίς να κουράζονται τα μάτια βάζεις φωτεινότητα στο 10-20/100), αρκετές ρυθμίσεις και εύχρηστο μενού.

Στα μείον ειναι το banding που με ενα απλό τεστ στο Photoshop το παρατηρείς εύκολα και το πολύ έντονο, σχεδόν φωσφοριζέ κόκκινο (δείτε στο review του prad το delta E chart και συγκεκριμένα πόσο ψηλά ειναι το κόκκινο).

Και τα 2 αυτά προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και στο review του prad.de και στην καινούρια έκδοση firmware έχουν εξαλλειφθεί πλήρως (δείτε τα comparisons ανάμεσα στις 2 εκδόσεις στο review). Απλά το 'μείον' ειναι η ταλαιπωρία του να πας την οθόνη στο σέρβις για αναβάθμιση, δυστυχώς δε γίνεται να την κάνει ο χρήστης... :(

Για reference, η οθόνη μου έχει firmware με ημερομηνία 30/1/2007 σύμφωνα με το service menu (όπως και οι υπόλοιπες του στοκ του Πλαισίου απ' ότι φαίνεται).

Πήρα τηλέφωνο στην LG σήμερα και μίλησα με εναν εξυπηρετικότατο τύπο στο τεχνικό τμήμα. Καταρχάς φάνηκε οτι όσοι αγοράσαν την οθόνη έχουν διαβάσει το review του prad κι έχουν spamάρει το σέρβις για το θέμα firmware - όταν ανέφερα το μοντέλο οθόνης και το νέο firmware η πρώτη απάντηση ηταν "Ξανακαλέσατε πριν λίγο;" :Ρ

Μου είπαν πως για το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει κάνει το τμήμα της Αθήνας κάποια αναβάθμιση και πως θα το ψάξουν γιατι έχουν πάρει αρκετοί τηλέφωνο. Λογικά όπως μου είπε σε 1-2 βδομαδες θα έχουν και επίσημη ενημέρωση απ' την μαμά LG. Στην Θεσαλλονίκη πάντως αν θυμάμαι καλά κάποιο μέλος του thelab.gr πήγε 2 οθόνες και του τις αναβάθμισαν κομπλε, οπότε πιστεύω θα βρεθεί λύση και στην Αθήνα.

Σε HD ταινίες που δοκίμασα η οθόνη δε παίζεται. Απλά εκπληκτική. '2001: Α Space Odyssey' σε 1080p και τα μυαλά στα κάγκελα...

Δοκίμασα επίσης HL2 Episode 2 και Crysis... Και τα 2 ειναι ουσιαστικά, νέες εμπειρίες σε αυτό το μέγεθος οθόνης. Φυσικά στο Crysis γονατίζεται η 8800GT μου σε native res και High settings... Οπότε τα Χριστούγεννα θα ζητήσω απ' τον Αι Βασίλη νέα gfx card...

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλορίζικη φίλε μου και εύχομαι μέσα στον Σεπτέμβριο και με το νέο firmware που είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρεις!

Δημοσ.

Παιδια προκειται κι εγω να αγορασω οθονη για 26αρα λεω και ειμαι αναμεσα στις 2 samsung T260 kai 2693hm...ποια ειναι καλυτερη απο τις 2???την δε lg w2600hp-bf την απεκλισσα λογω ελλειψης hdmi!

Δημοσ.

Παραήταν καλή η προσφορά για να κρατηθώ! :Ρ

Κάθομαι και χαζοχαίρομαι με την οθόνη αντι να διαβάζω για την εξεταστική... :Ρ

@HellasVagabond: Κι όμως, γίνεται firmware update στις κατα τόπους αντιπροσωπείες... Συνδέουν μια ειδική πλακέτα σε ενα κρυφό port στο μόνιτορ και περνάνε το καινούριο firmware - τουλάχιστον αυτό είδε χρήστης απ' το thelab.gr όταν είχε πάει κάποιες οθόνες για update...

Δημοσ.

Αυτο που λες ειναι λιγακι ακυρο....Φανταζεσαι καμια 10000 αγοραστες του συγκεκριμενου monitor απο το πλαισιο να συσσωρευονται στις κατα τοπους αντιπροσωπειες για Firmware Update ?

Συν τοις αλλης το Prad ειναι πολυ ως παρα πολυ αξιοπιστο οποτε γιατι να πει ψεματα πως πρεπει να την στειλεις στην Μαμα εταιρεια ?

Ωστοσο μακαρι να γινεται και στην τοπικη αντιπροσωπεια....θα βολεψει πολλους και ισως και μενα που σκεφτομαι να την παρω για 2ο Monitor.

Δημοσ.

Καταρχάς δεν έχουν πουληθεί 10,000 οθόνες... Σκέψου οτι η προσφορά ξεκίνησε απο τις 21/8 και οι οθόνες που είχαν απομείνει στο στοκ ήταν 6 οταν την έκλεισα εγώ την Πέμπτη που μας πέρασε.

Απόγευμα Παρασκευής λογικά εξαντλήθηκε το στοκ.

Η προσφορά έγινε γιατι κατα πρώτον στα 920 ευρώ η οθόνη δεν είχε πουλήσει καθόλου και κατα 2ον επειδή το Πλαίσιο έχει σταματήσει να την φέρνει και έκανε ενα απ' τα κλασσικά του 'τσεκουρώματα' για να διώξει το στοκ.

Δεν ειναι τυχαίο που όλοι όσοι την αγοράσαμε έχουμε πάρει οθόνες κατασκευής Φεβρουαρίου του 2008 (όλες απ' το ίδιο batch).

Το αρχικό στόκ που είχε απομείνει πρέπει να ηταν γύρω στις 80 οθόνες το πολύ.

Κατα 2ον το prad.de φυσικά και δε λέει ψέμματα, η φράση που χρησιμοποιούν ειναι 'you will have to send it to the company' χωρίς να υποννοούν οτι πρέπει ντε και καλά να το στείλεις στα headquarters της LG Europe στην Ολλανδία...

Απλά οι περισσότερες εταιρίες ηλεκτρονικών ειδών στην Γερμανία (και όχι) σε περίπτωση προβλήματος λειτουργούν με την λογική 'στέλνεις το Χ προβληματικό προιον στο τοπικό παράρτημα της LG και μετά στην ξαναστέλνουμε εμείς πίσω'.

Την λογική του 'κατάστημα σέρβις' δεν την συναντάς πλέον συχνά στο εξωτερικό και ήδη και στην Ελλάδα οι περισσότερες εταιρίες σε περίπτωση βλάβης σου λένε να το στείλεις το προιόν στο εξωτερικό για επισκευή (θυμίζω ας πούμε Dell, Sony laptops κλπ)

Δημοσ.

Πηρες τηλεφωνο στην LG να δεις τι γινεται τελικα ? Δεν νομιζω πως ειναι κατι που παιρνει χρονο, το δλδ να μαθεις αν μπορεις η οχι να κανεις Firmware Update στην αντιπροσωπεια της LG...

Δημοσ.

Ναι, πήρα. Κάνουν αναβαθμίσεις κανονικά, για το συγκεκριμένο μοντέλο τους έχει πάρει αρκετός κόσμος τηλέφωνο αλλα επειδη προφανώς δεν είχε πουλήσει καθόλου η οθόνη στην Ελλάδα πριν την συγκεκριμένη προσφορά, δεν έχουν το τελευταίο firmware διαθέσιμο (αν δεν κάνω λάθος στην σελίδα της LG Hellas δεν υπάρχει το συγκεκριμένο μοντέλο listed).

Συγκεκριμένα ο τεχνικός με τον οποίο μίλησα μου είπε να ξανακαλέσω σε 15 μέρες οπου λογικά θα έχουν το λογισμικό για να κλείσω κάποιο ραντεβού...

Δημοσ.

Δεν ξέρω, αλλα το Πλαίσιο είχε μερικες 803 στις εκπτώσεις και η τελευταία παρτίδα που εφερε (100 κομματια) είναι 804 (αρα παλι rev1). Λογω καλής τιμής πάντως ευελπιστούμε οτι θα φύγουν γρήγορα...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προς κάθε ενδιαφερόμενο....επειδή και γώ αγόρασα το ελλατωματικό μόνιτορ W2600 αλλά επειδή δεν ανέχομαι κοροιδία....έκανα ολόκληρο θέμα με αυτό.

Στο Πλαίσιο ήταν απλά γαμάτοι οι τύποι και μου το αντικαταστήσανε ήδη μια φορα.

Οσοι γνωρίζετε να μπείτε στο σερβις μενου της οθόνης κάντε το.

(Με σβηστό το μόνιτορ κρατάς πατημένο το MENU KAI TO POWER. Αφού ανάψει πατάς μενου και πλέον εισαι στο Σερβις MODE)

Αν έχετε FIRMWARE 1.11 όπως εγώ τότε θέλετε ανβάθμιση.

Εχει βγεί το 1.60 και λένε οτι διορθώνει το πρόβλημα. Απλά γίνονται κάποιες ρυθμίσεις στο OVERDRIVE. Με LG που μίλησα πάντως αν δεν βρεθεί λύση και μ αυτό πάω για άλλο μόνιτορ.

Μέσα στην εβδομάδα πάω στην Αθήνα για αναβάθμιση. Συνδέουν την οθόνη με d-sub και την κάνουν αναβάθμιση. Η διαδικασία είναι 20 λεπτά περίπου.

ΠΡΟΣΟΧΗ δεν ξεβιδώνεται τίποτα απο την οθόνη. Πλακέτες και ιστορίες.

Η LG πάντως και το Πλαίσιο ΗΤΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚOΤΑΤΟΙ.

Και εφόσον η Θεσσαλονίκη ανaβάθμιζε κανονικά μάλλον τον παίζανε στο σερβις εδώ στην Αθήνα ενώ το γνωρίζανε το πρόβλημα.

Δημοσ.
Προς κάθε ενδιαφερόμενο....επειδή και γώ αγόρασα το ελλατωματικό μόνιτορ W2600 αλλά επειδή δεν ανέχομαι κοροιδία....έκανα ολόκληρο θέμα με αυτό.

Στο Πλαίσιο ήταν απλά γαμάτοι οι τύποι και μου το αντικαταστήσανε ήδη μια φορα.

Οσοι γνωρίζετε να μπείτε στο σερβις μενου της οθόνης κάντε το.

(Με σβηστό το μόνιτορ κρατάς πατημένο το MENU KAI TO POWER. Αφού ανάψει πατάς μενου και πλέον εισαι στο Σερβις MODE)

Αν έχετε FIRMWARE 1.11 όπως εγώ τότε θέλετε ανβάθμιση.

Εχει βγεί το 1.60 και λένε οτι διορθώνει το πρόβλημα. Απλά γίνονται κάποιες ρυθμίσεις στο OVERDRIVE. Με LG που μίλησα πάντως αν δεν βρεθεί λύση και μ αυτό πάω για άλλο μόνιτορ.

Μέσα στην εβδομάδα πάω στην Αθήνα για αναβάθμιση. Συνδέουν την οθόνη με d-sub και την κάνουν αναβάθμιση. Η διαδικασία είναι 20 λεπτά περίπου.

ΠΡΟΣΟΧΗ δεν ξεβιδώνεται τίποτα απο την οθόνη. Πλακέτες και ιστορίες.

Η LG πάντως και το Πλαίσιο ΗΤΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚOΤΑΤΟΙ.

Και εφόσον η Θεσσαλονίκη ανaβάθμιζε κανονικά μάλλον τον παίζανε στο σερβις εδώ στην Αθήνα ενώ το γνωρίζανε το πρόβλημα.

Tί εννοείς ελαττωματικό προιόν φίλε μου?Δεν είναι το firmware 2.χχ?

Δημοσ.
Tί εννοείς ελαττωματικό προιόν φίλε μου?Δεν είναι το firmware 2.χχ?

Εννοεί τις σειρές με S/N μέχρι και 804 οι οποίες παρουσίασαν τα προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω. Aπό το S/N 805 και μετέπειτα διορθώθηκαν με καινούργιο firmware...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...