Προς το περιεχόμενο

Football Manager 2009

comfuzio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 452
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ασχοληθηκα ελαφρα, πηρα μπαρτσα και επαιξα μεχρι τα προκριματικα τσου λου, δηλάδη 4 φιλικα και ο διπλος προκριματικος αγωνας με γαλατα. 3 νικες και μια ισοπαλια στα φιλικα οπου συνεχεια οι οππαδοι ηταν απογοητευμενοι απο το θεαμα λολ. Και με γαλατα 0-0 εκτος και 1-0 εντος.

Λοιπον δεν εντυπωσιαστικα, μου φαινετε στα ιδια επιπεδα με το προηγουμενο με τις κλασικες προσθηκες σε διαφορους τομεις. Πλεον συμετεχεις σε πρες κονφερανς με πολλες ερωτησεις (σε τεξτ ολα, μη φανταζεστε βιντεακια), γενικως νεα ινερακτιον μυνηματα, το σκιν ψιλομοιαζει αλλα ειναι ποιο ωραιο. Ειχα διαβασει για νεο τρανσφερ συστημα, αλλα βλεπω μια απο τα ιδια, μου δινει η μπαρτσα μονο 28 εκατομυρια και προσπαθησα να παρω μερικους παιχτες δινοντας καμποσα εκατομυρια παραπανω απο την τιμη τους, αλλα κλασικα οι θετικες απαντησεις ειναι μια στις 30. Χασιμο χρονου, οπως και στα παλιοτερα. Τουλαχιστον μου φαινετε οτι παιζει ποιο λογικη τιμολογηση παιχτων. Μετα η μεγαλη προσθηκη ειναι το 3d γηπεδο. Καλουτσικο ειναι, αλλα τιποτα επαναστατικο. Επιασα τον εαυτο μου να το γυρναει στο κλασικο 2d, μετα λεω ασε να το ξαναβαλω 3d να το συνηθισω, δηλαδη ολοι καπως ετσι θα το πηγενουν. Οι βαθμολογιες στους παιχτες πλεον ειναι ποιο αναλυτικες, δηλ 7.3 αντι για σκετο 7. Αλλα σε ολα τα παιχνιδια που επαιξα πηρα χαμηλες βαθμολογιες, δεν ειδα κανα πανω απο 8, 8.5. Μοιαζει δυσκολο να σκοραρεις και παρατηρησα οτι γινεται συχνα απο ριμπαουντ σε σουτ απο αποκρουση τερματοφυλακα. Μετα ειδα σχεδον παντα τους παιχτες να σουταρουν με το που φτανουν περιοχη, κανεις δεν μπουκαρει μεσα! Απο την αλλη νομιζω οτι το παιχνιδι ανταποκρινεται καλα σε αλλαγη συστηματος μεσα στον αγωνα, πχ με την γαλατα πηγενα χαλια και το γυριζω σε 4-3-1-2 και ανεβηκαν οι περισοτερες βαθμολογιες των παιχτων. Αααα και το χειροτερο, τα βελακια πανε μονο μπρος η πισω και ενα κλικ μονο!! Μοιαζει πολυ περιοριστικο.

Με λιγα λογια, εχω ριξει απειρο καψιμο στα παλιοτερα φμ και προσπαθω να μην το παρακανω πλεον. το 08 το επαιξα για κανα 4μηνο και το παρατησα και δεν βλεπω και σε αυτο να ασχολουμαι παραπανω.

Δημοσ.

εδώ μπείτε και κατεβαστε το FM 2009

http://www.footballmanager.net/

-----Προστέθηκε 2/11/2008 στις 07 : 40 : 12-----

ασχοληθηκα ελαφρα, πηρα μπαρτσα και επαιξα μεχρι τα προκριματικα τσου λου, δηλάδη 4 φιλικα και ο διπλος προκριματικος αγωνας με γαλατα. 3 νικες και μια ισοπαλια στα φιλικα οπου συνεχεια οι οππαδοι ηταν απογοητευμενοι απο το θεαμα λολ. Και με γαλατα 0-0 εκτος και 1-0 εντος.

Λοιπον δεν εντυπωσιαστικα, μου φαινετε στα ιδια επιπεδα με το προηγουμενο με τις κλασικες προσθηκες σε διαφορους τομεις. Πλεον συμετεχεις σε πρες κονφερανς με πολλες ερωτησεις (σε τεξτ ολα, μη φανταζεστε βιντεακια), γενικως νεα ινερακτιον μυνηματα, το σκιν ψιλομοιαζει αλλα ειναι ποιο ωραιο. Ειχα διαβασει για νεο τρανσφερ συστημα, αλλα βλεπω μια απο τα ιδια, μου δινει η μπαρτσα μονο 28 εκατομυρια και προσπαθησα να παρω μερικους παιχτες δινοντας καμποσα εκατομυρια παραπανω απο την τιμη τους, αλλα κλασικα οι θετικες απαντησεις ειναι μια στις 30. Χασιμο χρονου, οπως και στα παλιοτερα. Τουλαχιστον μου φαινετε οτι παιζει ποιο λογικη τιμολογηση παιχτων. Μετα η μεγαλη προσθηκη ειναι το 3d γηπεδο. Καλουτσικο ειναι, αλλα τιποτα επαναστατικο. Επιασα τον εαυτο μου να το γυρναει στο κλασικο 2d, μετα λεω ασε να το ξαναβαλω 3d να το συνηθισω, δηλαδη ολοι καπως ετσι θα το πηγενουν. Οι βαθμολογιες στους παιχτες πλεον ειναι ποιο αναλυτικες, δηλ 7.3 αντι για σκετο 7. Αλλα σε ολα τα παιχνιδια που επαιξα πηρα χαμηλες βαθμολογιες, δεν ειδα κανα πανω απο 8, 8.5. Μοιαζει δυσκολο να σκοραρεις και παρατηρησα οτι γινεται συχνα απο ριμπαουντ σε σουτ απο αποκρουση τερματοφυλακα. Μετα ειδα σχεδον παντα τους παιχτες να σουταρουν με το που φτανουν περιοχη, κανεις δεν μπουκαρει μεσα! Απο την αλλη νομιζω οτι το παιχνιδι ανταποκρινεται καλα σε αλλαγη συστηματος μεσα στον αγωνα, πχ με την γαλατα πηγενα χαλια και το γυριζω σε 4-3-1-2 και ανεβηκαν οι περισοτερες βαθμολογιες των παιχτων. Αααα και το χειροτερο, τα βελακια πανε μονο μπρος η πισω και ενα κλικ μονο!! Μοιαζει πολυ περιοριστικο.

Με λιγα λογια, εχω ριξει απειρο καψιμο στα παλιοτερα φμ και προσπαθω να μην το παρακανω πλεον. το 08 το επαιξα για κανα 4μηνο και το παρατησα και δεν βλεπω και σε αυτο να ασχολουμαι παραπανω.

φίλε σε μένα πάντως τα goal εμπαιναν ικανοποιητικα

Δημοσ.

To demo κατεβαίνει αέρα με τορεντ, δοκιμάστε το μη καταρρεύσουν τελείως οι σερβερς :P

Το 2008 ήταν το fm που έπαιξα λιγότερο από ποτέ, ελπίζω αυτή τη φορά να με κρατήσει περισσότερο.

Δημοσ.

Εγώ που το κατέβασα χθες το βράδυ και το torrent δεν είχε καλή ταχύτητα, το κατέβασα από Steam και κατέβαζε τέρμα (800KB/s καρφωτό). Ξέρω, DRM κλπ.... αλλά αφού το είχα βάλει κάποια στιγμή (που δεν ήξερα τι είναι και ήθελα να το δοκιμάσω) είπα να το ξεθάψω και να το εκμεταλλευτώ :P

Δημοσ.

Ωραίες και χρήσιμες παρατηρήσεις. Να πω κι εγώ τα δικά μου.

Το κατέβασα το πρωί από gameshadow, το torrent σερνόταν ελεεινά και κάτι rapidshare links που βρήκα δεν ήταν ολοκληρωμένα. Το gameshadow δεν γούσταρε καν να συνδεθεί, αλλά όταν άρχισε να κατεβάζει βάραγε 700άρια και το "τσίμπησα" γρήγορα.

Πήρα Fiorentina, όχι τόσο για να παίξω σοβαρά, όσο για να δω τι έχει αλλάξει. Το skin όντως είναι καλό, αλλά παραδοσιακά τα custom που βγαίνουν είναι απείρως καλύτερα οπότε δεν ανησυχώ. Τα μενού με μια πρώτη ματιά είναι τα ίδια, όπως και τα attributes των παιχτών.

Η οθόνη των news έχει βελτιωθεί λιγάκι, συμπιέζοντας περισσότερα πράγματα σε στήλες. Επίσης δείχνει και τελικά αποτελέσματα αγώνων, μαζί με αναλυτική περιγραφή της εξέλιξής τους.

Η συνέντευξη τύπου είναι πολύ καλή προσθήκη. Αρκετές -αιχμηρές- ερωτήσεις με δυνατότητα πρόσθετων σχολίων. Αναφέρεται επίσης πόσοι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στη συνέντευξη καθώς και την εμπειρία τους (αλλά και τη σχέση τους με τον προπονητή). Μου άρεσε που την επομένη της συνέντευξης βγήκαν οι εφημερίδες και επικεντρώθηκαν σε μία μόνο απάντησή μου (είπα ότι θα παίξω μεθοδικά και αμυντικά). Και αναφέρθηκε ότι αυτό έχει επιπτώσεις στο ηθικό της ομάδας και ότι το πήραν θετικά. Έπαιξα μόνο ένα φιλικό, οπότε δεν ξέρω αν θα έχουμε και συνέντευξη τύπου πριν ή μετά από τους επίσημους αγώνες, στο φιλικό πάντως δεν είχε τίποτα. Μένει να δούμε ποιες μακροπρόθεσμες συνέπειες θα έχουν οι απαντήσεις που δίνουμε...

Στα tactics ισχύουν οι ίδιες οδηγίες, αν και μπορούμε κατ' ιδίαν να μιλήσουμε με τον κάθε παίχτη και να του πούμε πχ. στα τετ-α-τετ να προσπαθεί να ντριπλάρει τον τερματοφύλακα. Έχει καμια δεκαπενταριά τέτοιες individual οδηγίες (που είναι γενικές και όχι για τον κάθε αγώνα ξεχωριστά). Μου έκανε εντύπωση όμως που τα "βελάκια" στο σύστημα είναι πολύ συγκεκριμένα. Δηλαδή δεν μπορούσα να τραβήξω ένα "βελάκι" δύο κλικ μπροστά ή να το πάω διαγώνια (νομίζω ούτε καν πλάγια).

Στον αγώνα καθεαυτό, τα γραφικά ήταν χειρότερα απ' ότι τα φανταζόμουν. Οπότε δικαιώθηκα που έβλεπα τα σχετικά video του youtube και όλοι έλεγαν ότι αυτή είναι η 3D engine στο 60-70% αλλά εγώ αμφέβαλλα. Μια απ' τα ίδια μου φάνηκε, οπτικά δεν φαίνεται να υπάρχει βελτίωση. Αυτό όμως που με ενόχλησε περισσότερο ήταν οι κάμερες, θεωρώ ότι όλες είναι gtp... Ελπίζω να μπορεί μελλοντικά να "μονταριστεί" κάπως αυτό το πράγμα. Στο τέλος ήμουν κι εγώ έτοιμος να το γυρίσω στο 2D classic, αλλά έπαιξα λίγο και με το νέο 2D, το οποιο μου άρεσε αρκετά. Οι "παίκτες" όμως (βλ. κυκλάκια) παραήταν μεγάλοι για τα γούστα μου. Εδώ ακόμα και στο 2D classic πάντα αλλάζω ό,τι μπορεί να αλλαχθεί, δίχτυα, μπάλα, πάγκους και κυρίους το γραφικό των... κυκλακίων (χρησιμοποιώ μικρότερα και λίγο πιο εφετζίδικα). Θα προσπαθήσω να συνηθίσω την 3D engine, άλλωστε πάντα το έλεγα ότι πρέπει να μπουν κανονικά γραφικά στο manager. Θα ήθελα επίσης οι επόπτες να κρατάνε σημαιάκι (που να το σηκώνουν όταν πρέπει) και να μην είναι ένα... μαύρο ανθρωπάκι που τρέχει πάνω-κάτω, ολόιδιο με το διαιτητή.

Το φιλικό έληξε 0-0 οπότε δεν έχω να πω πολλά για το νέο match engine. Μια απ' τα ίδια μου φάνηκε, είδα ακόμα και τα παλιά καλά αφύσικα σουτ που παίρνουν υπερβολικό φάλτσο. Επιφυλάσσομαι επίσης για τα bugs που θα υπάρχουν φέτος. Θα έχουμε το κλασικό patch μέσα στην εβδομάδα/μήνα που θα διορθώνει 10 σελίδες πράματα?

Η συνέχεια όταν το ξαναβάλω...

(Κάθε χρόνο πάντως είναι αλήθεια ότι παίζουμε όλο και λιγότερο, δεν είναι ότι χειροτερεύει το παιχνίδι, μάλλον το αντίθετο... απλώς είμαστε εμείς που μεγαλώνουμε και δεν προλαβαίνουμε πλέον, συν ότι δεν βλέπουμε δραματικές αλλαγές και τα έχουμε κατακτήσει ήδη -σχεδόν- όλα. Έχω να λιώσω από το fm2006. Το 2007 το έπαιξα ελάχιστα ενώ στο περσινό κουτσά στραβά έφτασα μέχρι το 2011)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...