tzinos Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 φιλε μου οπως θελει το παιζει ο καθενας, τουλαχιστον το παραδεχομαι οτι τα χρησιμοποιο οπως και παρρα πολυς κοσμος φανταζομαι. Το οτι δουλευω τετοια προγραματακια δεν αφαιρει την εμπειρια και την γνωση μου περι φμ, 5 χρονια τωρα ειναι σχεδον το μοναδικο παιχνιδι σε υπολογιστη που παιζω. Αλλος παιρνει την κολτσεστερ και προσπαθει να ανεβει κατηγοριες, εγω μια ζωη περνω τον ολυμπιακο και θελω να τον κανω νο 1. Μου εχουν κανει προτασεις εθνικες η ολες οι μεγαλες ομαδες, αν αφηαω ομως το γαβρο θα αφησω και το παιχνιδι!
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Ναι tzinos, αλλά όταν παίζεις το παιχνίδι έτσι, προφανώς και είναι πολύ διαφορετικό το να βγάλεις λεφτά σε 5-6 χρόνια. Για παράδειγμα, αγοράζεις έναν παίκτη, που ΞΕΡΕΙΣ ότι είναι ταλέντο και θα εξελιχθεί σε παιχταρά και επενδύεις πάνω του κτλ κτλ Εγώ αγοράζω 5 ταλέντα (έξοδα), περιμένω 2-3 χρόνια τουλάχιστον (αναμονή), να δω ποιος θα μου βγει (ωρίμανση), μπορεί να χτυπήσουν (περισσότερη αναμονή για ωρίμανση), μπορεί να έχω άσχημα αποτελέσματα, να δημιουργηθεί κακή ψυχολογία και ο παίχτης να θέλει να φύγει σε μια φάση όπου κοστίζει πολύ λιγότερο της τιμής που θα μπορούσε να χτυπήσει... Είναι πάρα πολλά. Δεν μπορεί να ξεκινάς λέγοντας "ε, δεν είναι δύσκολο" και να συνεχίζεις λέγοντας ότι χρησιμοποιείς τέτοιες τεχνικές. Είναι πάρα πολύ δύσκολο χωρίς αυτές. Γενικά το παιχνίδι θέλει πολλή υπομονή για να στρώσεις μια ομάδα με τον τρόπο που τη θέλεις. Εγώ αρχίζω να αισθάνομαι άνετα σε μια ομάδα μετά από 5 χρόνια, οπότε και έχω αλλάξει όσα θέλω ν' αλλάξω και έχω μια ομάδα που λειτουργεί με τις ιδέες μου. Όταν έπαιζα με FMScout ή με Editor, ήθελα 2 χρόνια. Και φυσικά αναλογικά πάνε και τα υπόλοιπα.
alexzzz Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Ένας από τους λόγους που δεν παρακολουθώ πλέον τα φόρουμ για το fm είναι αυτός... θέλοντας και μη μπαίνεις στον πειρασμό να πάρεις κάποιο από τα ταλέντα που αναφέρονται και εσύ μέχρι τώρα αγνοούσες.
kaiowas Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Οπως ειχε αναφερει και καποιος σε παλιοτερο ποστ πιστευω το θεμα χρησης των FmScout, ταλεντα απο λιστες, Editor (σε αλλο βαθμο βεβαια) ειναι πια θεμα χρονου. Οταν ημουν φοιτητης ελιωνα στο FM (CM βασικα τοτε). Το 2000-01 CM το ειχα παει 2031 με Playing game time 29 μερες και κατι (1,3Billion με την Milan το 2031 στο Balance, την οποια ειχα 13 σεζον). Τοτε δεν νομιζω να ειχε καν Editors και Scouts. Τωρα πια δεν μπορω να ασχοληθω τοσες ωρες και αναγκαστηκα λογω του οτι θελω να φτασω γρηγορα την αγαπημενη μου ομαδα σε ενα decent επιπεδο (και μετα να παιξω με πιο μεγαλη προσοχη), χρησημοποιω FMScout (οχι Editor, γιατι εκει χαλαει πολυ το παιχνιδι). Δεν το βρισκω λαθος. Αν επαιζα σε online πρωταθλημα η 'κοκορευομουν' για τα κατορθωματα μου με cheats τοτε ναι. Αλλιως ειναι απλα ενας ευχαριστος τροπος να περναει καποιος την λιγη ωρα που εχει να παιξει.
tzinos Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Φυσικα ειναι και θεμα χρονου και μη υπομονης και οτι θελεις να κερδιζεις αμεσως, ολα ειναι. Σαν παιχνιδι ειναι απιστευτα χρονοβορο σε βαθμο που καταστρεφει ζωες λολ! Αρα αν δεν επισπευσεις λιγο την διαδικασια δεν γινεται να παιξεις ικανοποιητικα μερικες σεζον. Οπως γουσταρει ο καθενας, εγω ειμαι πορομενος/εθισμενος αλλα οχι και σε βαθμο που θα μου απαγορευσει να ψαξω με σκαουτ προγραμα να βρω κανα ταλεντο στα γρηγορα γιατι θα αισθανθω οτι βεβηλωνο την μαγεια του παιχνιδιου, ειπαμε δα... γαματο αλλα παραμενει ενα παιχνιδι και οχι στοχος επαγγελματικος! Στο θεμα πιτσιρικων ταλεντων καταρχας ειναι απαραιτητο να χρησιμοποιησεις σκαουτ διοτι χρειαζεσαι ελληνες παιχτες και για 1τη ομαδα και για γηγενης για το τσου λου. Σαν ολυμπιακος για 1τη ομαδα ελληνες δεν βρισκεις πανω 5-6 παιχτες στα 6 χρονια που εχω παιξει και αντε καταφερε να τους παρεις ολους! Τσικο δεν εχεις καθολου περαν του κυριακου παπαδοπουλου. Αρα αναγκαστικα θα ψαξεις να βρεις κανα 16 χρονο ρετζενερειτ για να σου γινει στο μελον γηγενης και μελος της 1της ομαδας. Αλλοιος δεν εχεις λιστες να δηλωσεις. Σορυ αλλα φταινε και οι της Σι που αναγκαζεσαι να κανεις τετοια πραγματα, με σουπερ εγκαταστασεις και σωματειο δεν βγαζω ταλεντο ουτε για δειγμα και γενικος το ελληνικο πρωταθλημα επισης δεν βγαζει. Μετα εσυ μου λες οτι βρισκεις ταλεντα, πως διαολο θα βρεις 16-17 ριδες οταν απο τα στατ τους ειναι σχεδον αδυνατο να ξερεις για που το παει?? Οσο για τα λεφτα, απο μικρους μικρους ακομα δεν εχω βγαλει καλα λεφτα, πιθανο στο μελον. Αλλα και να εχουν ποτενσιαλ καλο αν δεν τους στρωσεις και να τους ανεβασεις δεν θα βγαλεις λεφτα, οποτε και για τον 16χρονο που θα παρεις θελεις 5-6 χρονακια υπομονη. Οποτε μετα ειναι και θεμα προπονησης, διαχειρισης συμετοχων, δανεισμου...κτλπ... δεν τον περνεις και απλα τελειωσες. Απλα επισπευδω τις διαδικασιες και εξασφαλιζω την συνεχεια του παιχνιδιου, διοτι αν ειναι να φαω κοντα 200 ωρες ασχολιας για να φτασω στο σημειο να εχω μονο κατσικογιανηδες μεσα στην ομαδα, αστο καλυτερα. Και τελος μιλατε για κλεψιμο και τροπο παιχνιδου και μανουελ κατα την αποψη μου κανεις το χειροτερο, χρησιμοποιεις ετοιμα συστηματα, αυτα του παιχνιδιου αν καταλαβα καλα. Αν δεν κατσεις να παιξεις με τις μπαρες, τις ατομικες οδηγιες και τις τακτικες μεχρι να κατασταλαξεις εκει που θες, τοτε για μενα ειναι που χανεις απο την εμπειρια και την γνωση του παιχνιδιου. Αν δεν προσπαθησεις να δωσεις τις σωστες οδηγιες για καθε θεση, να δεις τι να του πεις ωστε να παιξει καλυτερα η να προσαρμοσεις το συστημα στους παιχτες και απλα διαλεγεις 4-4-2 αττακιν, τοτε απλα δεν παιζεις φμ. στα υπολοιπα, ανα πατς ολο και καποια θεση την πληρωνει! αρχικα ηταν οι μεσοι/αμυντικοι μεσοι, μετα οι επιθετικοι αν δεν βαζανε γκολ δεν περνανε πανω απο 6.5 και τωρα μαλλον την πατανε οι επιθετικοι μεσοι. rakitic και ben afra σε μενα βγαζουν καλυτερο βαθμο απο το κεντρο παρα σαν καθαροι επιθετικοι χαφ που ειναι. Μικρες μαλακιες που χαλανε το παιχνιδι. Ααα πως και εχεις στην λαρισα και απο τα πρωτα χρονια παιχτες 7 αστερων οταν οι δικοι μου παιχτουρες εχουν συνηθως 5?? ramires, marquinhos, bojan ακομα και ο rene adler που εχει απο τα υψηλοτερα CA για τερματοφυλακα δεν βγαζουν 7! Η εγω ειμαι γκαβος η δεν ξερω να μετραω αστερια, αν και να πω την αληθεια οπως τα εχουν ζαλιζεσε να τα μετρησεις
fullon Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 Δημοσ. 6 Απριλίου 2009 για δειτε αυτους : Daniel Aquino Davide Santon Ramires
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 μανουελ κατα την αποψη μου κανεις το χειροτερο, χρησιμοποιεις ετοιμα συστηματα, αυτα του παιχνιδιου αν καταλαβα καλα. Αν δεν κατσεις να παιξεις με τις μπαρες, τις ατομικες οδηγιες και τις τακτικες μεχρι να κατασταλαξεις εκει που θες, τοτε για μενα ειναι που χανεις απο την εμπειρια και την γνωση του παιχνιδιου. Θα το έκανα, αν ένιωθα ότι το παιχνίδι ανταποκρίνεται όπως πρέπει σ' αυτήν την ιστορία. Το θέμα είναι τελικά, ότι ο καθένας την βρίσκει με άλλο τρόπο όταν παίζει το παιχνίδι. Άλλοι παίζουν βλέποντας full match και κάνοντας προσπάθειες να βρουν συστήματα και λεπτομέρειες. Άλλοι ασχολούνται με προπονητικά συστήματα κτλ κτλ. Προσωπικά, απολαμβάνω να στήνω ομάδες με καλές ισορροπίες σε όλες τις θέσεις, με όλα τα είδη των παιχτών (βετεράνος, πιτσιρικάς, στην ακμή τους, παλιούς, καινούργιους), να μην έχω παίχτες δυσαρεστημένους, γενικά να υπάρχει υγεία και η ομάδα να πηγαίνει συνεχώς προς το καλύτερο. Η ιστορία με τα συστήματα δε με συγκινεί πια (κάποτε ασχολιόμουν περισσότερο). Βασικά φέτος σταμάτησα ν' ασχολούμαι, κυρίως γιατί εκνευρίστηκα με την ιστορία με τον AMC. Το σύστημα που προτιμούσα κάποτε για μεγάλη ομάδα ήταν το 4-4-1-1, αλλά όταν μου βγάζει αυτά τα άθλια ratings στον AMC, τι να κάνω; Τα παράτησα κι εγώ, και λέω "αφού το παιχνίδι θεωρεί "σωστά" μόνο τα δικά του συστήματα, σιγά μην κάτσω κι εγώ ν' ασχοληθώ". Βασικά από τα έτοιμα, παίζει και να μην υπάρχει κανένα σύστημα που να έχει καθαρό AMC. Ααα πως και εχεις στην λαρισα και απο τα πρωτα χρονια παιχτες 7 αστερων οταν οι δικοι μου παιχτουρες εχουν συνηθως 5?? ramires, marquinhos, bojan ακομα και ο rene adler που εχει απο τα υψηλοτερα CA για τερματοφυλακα δεν βγαζουν 7! Η εγω ειμαι γκαβος η δεν ξερω να μετραω αστερια, αν και να πω την αληθεια οπως τα εχουν ζαλιζεσε να τα μετρησεις Τα αστέρια των παιχτών, έχουν σχέση και με τους στόχους μιας ομάδας. Δηλαδή, όσο ο στόχος σου είναι να σωθείς κατηγορία, ο Γκαλίτσιος πχ θα έχει 7 αστέρια σε μια τέτοια ομάδα (δεν εννοώ στη Λάρισα, πχ στο Θρασύβουλο). Στο Ολυμπιακό που έχει άλλους στόχους, θα είναι στα 5 αστέρια. Το είχα συνειδητοποίησε κάποτε στη Fulham, όπου είχα AML τον Mark Gonzales και ενώ αρχικά τη χρονιά που ήμουν για να σωθώ είχε 7 αστέρια, όσο προχώραγα και αναπτυσσόταν η ομάδα, στο τέλος είχε 3 (!) αστέρια. Τον είχα αγοράσει κάπου στα 23 του χρόνια. Στα 30 του, ήταν ακόμα στην ομάδα (σημαία), αλλά πλέον η ομάδα διεκδικούσε πρωταθλήματα, οπότε... Φυσικά, έπαιζε πολύ καλά, άσχετα με τα 3 του αστέρια, γιατί όταν ένας παίχτης έχει χρόνια στην ομάδα και είναι και σημαία, η απόδοση του είναι πάντα πολύ πιο πάνω από τις δυνατότητες του. Τέλος, δεν έχω παίχτες 7 αστέρων από τα πολύ πρώτα χρόνια. Στον 5ο χρόνο κάπου (σεζόν 2013-14) και υπάρχει φυσικά και το στοιχείο της τύχης, μιας και ήταν και Έλληνας και τον εντόπισα αμέσως (από τον ΟΦΗ τον τσάκωσα). Στο συγκεκριμένο παιχνίδι που παίζω, δεν ξέρω γιατί, αλλά υπάρχουν ΠΑΡΑ πολλοί Βραζιλιάνοι 6-7 αστέρων. Αφού και οι θέσεις των 5 ξένων μου αυτή τη στιγμή, είναι για 11αδάτους παίχτες, Βραζιλιάνους, με 6-7 αστέρια. Φυσικά, κάνω τρελό scouting. Ξοδεύω άνετα χρήματα για να έχω τους καλύτερους σκάουτερ στην ομάδα μου, έστω κι αν χρειάζεται να κάνω 500.000€ compensate στην ομάδα που εργάζεται.
johnyboy Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 για δειτε αυτους : Daniel Aquino Davide Santon Ramires Ο Santon είναι 7* και είναι τρελή παιχτούρα. Ο Aquino είναι παιχταράς αλλά για μεγάλες ομάδες κάνει μόνο σαν αλλαγή.εννοώ μπάρτσα ρεαλ κλπ. Τον Ramires δεν τον έχω δοκιμάσει.
mits@kos Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Τον Santon (αν εννοείτε το 17χρονο D/WB/AMR της Inter) μου τον πρότεινε ο scout που είχα assigned στην κεντρική Ευρώπη το πρώτο καλοκαίρι και τον πήρα με 1.2Μ ευρώ. Και μόνο που έχει όλη τη δεξιά πτέρυγα natural, μου φτάνει. Τα σπάει ο τύπος.
mits@kos Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Προσπάθησες ποτέ να τον αγοράσεις πρώτο καλοκαίρι? Κι αν ναί, με ποιά ομάδα?
johnyboy Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Πάντα ήταν η πρώτη μου επιλογή σε όποια ομάδα και να πήγαινα. Και στον ΠΑΟ και στην Man City που είμαι τώρα γύρω στα 10 έδινα από την πρώτη χρονιά. Μια φορά που τον άφησα για 2η χρονιά ζητούσαν 20+
mits@kos Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Lol... Ίσως να έχει να κάνει με το αν είχες βάλει τη Serie A playable. Εγώ την έχω Viewable only, Playable έχω μόνο τις Championship και Premiership. (Έτσι μου 'ρχεται να βάλω ss να παίξω με τον πόνο σου )
johnyboy Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Lol... Ίσως να έχει να κάνει με το αν είχες βάλει τη Serie A playable. Εγώ την έχω Viewable only, Playable έχω μόνο τις Championship και Premiership. (Έτσι μου 'ρχεται να βάλω ss να παίξω με τον πόνο σου ) Μόνο Αγγλία Ισπανία και Ελλάδα βάζω playable. Για την Man City τα 10 μύρια είναι ψίχουλα όταν δίνεις 130 για τον Sergio Ramos.
alexzzz Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Βρήκα επιτέλους χρόνο χτες να το αρχίσω σωστά... και με την 9.3 ελπίζω να μην έχω και πολλά θέματα. Έχω όμως ερώτηση... για κάποια χρονιά υπήρχε αρχειάκι που το φόρτωνες στην αρχή που έφτιαχνες παιχνίδι για να μην πουλάει ο πρόεδρας από μόνος του παίκτες. Υπάρχει τέτοιο για φέτος; Με μια μικρή έρευνα δεν βρήκα κάτι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.