Προς το περιεχόμενο

Football Manager 2009

comfuzio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτός ο Keirrison πρέπει να είναι ο Kerlon του fm2006 μου φαίνεται. Και σε μένα γράφει από παντού ο τύπος. Δεν είναι για γαύρο βέβαια, καθώς ενδεχόμενη μεταγραφή (ακόμα και με την έναρξη του παιχνιδιού) μπορεί να φτάσει πάνω από 10-15 μύρια. Για την Άρσεναλ βέβαια είναι αστείο το ποσό, αλλά εμείς εδώ στο Ελλάντα δεν έχουμε ούτε για να πάρουμε φραπέ. Μια καλή μεταγραφή έκανα όλη κι όλη το καλοκαίρι (Κουτσιανικούλη, 400.000) και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα πήγαν για διακοπές συμβολαίων του staff.

Μέχρι στιγμής όμως βλέπω φως, 4/4 στο πρωτάθλημα με γκολ 11-0. Μπήκα στους ομίλους του CHL με 4-1, 6-0 την Aalborg. Έφαγα ήδη ένα 3-0 στο Old Trafford και περιμένω τη Σλάβια Πράγας καθώς και την Πόρτο για να αρχίσω να λέω το "βου βου βου τα αεροπλάνα".

• Απαντ. 452
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

και εγω με στεαμ το εχω, ισως το μοναδικο παιχνιδι που αγορασα εδω και χροοννιααα. Βασικα το εκανα οταν βγηκε το 2ρο πατς και απο τοτε στα @@ μου ποτε θα βγει κρακ. Χρονια καψιματος και ατελειωτες ωρες παιχνιδιου, ε το αξιζε.

Υπερπαιχτουρα εκτος του keirisson ειναι και ο marquinhos kai o dentinho. στον 5 το χρονο εχω bojan, dentinho, marquinhos και αναγκαστηκα να διωξο τον diogo διοτι 4 αριστοι επιθετικοι δεν χωρουνε στην ομαδα. Εχω και 2 20ριδες ταλεντα που πρεπει να παρουν παιχνιδια. Επισης προτεινω

juan albin AML, Fc, τζολε στα νιατα του. μαζι με τον κυριο απο κατω κανουν δολοφονικη αριστερη πλευρα.

jeremy mathieu, θα σκασεις μια 10ρια εκατομυρια και θα παρεις μια υπερπαιχτουρα που καλυβει ολη την αριστερη πλευρα. Για 7-8 χρονια δεν θα ξανασχοληθεις με αριστερο μπακ/χαφ

Tore reginiussen, cb, ευκαιρια και σταθεροτατη αμυντικαρα

Ramires (cruzeiro), dmc/mc, βραχος και κλαση στο κεντρο

Viviano, GK, οι προπονητες μου λενε συνεχεια οτι ειναι απλα descent player, αλλα με 16 one on ones και 20 reflexes, το παλικαρι βγαζει τα σκοτια του 5 σεζον τωρα. Ευκαιρια και αυτος. (μεχρι που εσκασα 25 μυρια για τον rene adler)

jiri kladrubsky, διωξτε τον πατσα και παρτε το κανονικο πολυεργαλειο, δεξι, αριστερο μπακ και αμυντικος μεσος η σκετος μεσος, καλος σε ολες αυτες τις θεσεις. Για τα πρωτα χρονια ειναι μανουλα, μετα πας σε κατι ποιο ακριβο.

Christian benitez - FC στα πρωτα δυσκολα φτωχα χρονια ηταν ευκαιρια και βοηθησε αρκετα. Επωληθην αργοτερα.

Και τελος Σωκρατης παπασταθοπουλος, νινης και αξιοποιηση μενδρινου και παπαδοπουλων διοτι χρειαζονται και ελληνες.

Με αυτους τους παιχταραδες φτασαμε στην κορυφη της ευρωπης (αιντε και με λιγο cheat, restarts..) 5-6 συνεχομενες χρονιες. Την βαση απο αυτους την εχω κρατησει και πλεον κανω μια δυο ακριβες μεταγραφες καθε χρονο. ΑΛΛΑ το συμπερασμα μου ειναι οτι δεν αξιζουν τα παραλογα λεφτα για τους σταρ του παιχνιδιου. Πχ πηρα sakho 27 εκατομυρια και δεν ειναι καλυτερος του παπασταθοπουλου! Τωρα πηρα ben afra 55 ekatomyria!! και εχει κανει απογοητευτικη αρχη. Μονο ο rakitich εχει βγαλει τα λεφτα του, αλλα ενω εχει καλουτσικα stamina kai strength σπανια βγαζει 2 συνεχομενα ολοκληρα 90λεπτα! Καλα και marquinhos, bojan, dentinho, ramires τα εβγαλαν και με το παραπανο, αλλα δεν ηρθαν ως σταρ πανακριβοι αλλα ως ακριβες αλλα χρυσες ευκαιριες. Ο επομενος που θελω ειναι ο pjanic αλλα πλεον θελει καμια 80ρια εκατομυρια και δεν νομιζω οτι θα κανει τοσο μαγικα πραγματα ωστα να πεις χαλλαλι τα 80 μυρια!

Μετα ελπιζα οτι φετος η πορεια σου και το στατους σου θα συμβαδιζανε λιγο καλυτερα. Γινεται μεν αλλα οχι ακομα οσο πρεπει. Πχ ειμαι πλεον νο 1 κλαμπ στον κοσμο, αλλα ακομα μερικοι παιχτες δεν ενδιαφερονται να ερθουν και επισης οι σταρ παιχτες μου δεν ανεβαζουν αρκετα την αξια τους ουτε περνω τρελες προσφορες γι αυτους. Πχ αν εγω αναγκαστικα να δωσο 27 εκατομυρια για τον mohamed sakho, πλεον τιμαται στα 6 εκατομυρια και δυσκολα θα παρω γι αυτον πανω απο 13-14 εκατ!! Χωρις να εχει κανει ασχημες σεζον και με τιγκα στους τιτλους. Αν ομως ο τυπος πηγενε απο την παρι στην τοτεναμ ξερω γω με 27 εκατομυρια, η επομενη μεταγραφη του μπορει να ηταν με 50 στην μπαρτσα ξερω γω. Αλλα σε μενα πεφτει η αξια του και ας εχω γινει νο 1 κλαμπ στον κοσμο. Πως να επενδυσεις λοιπον σε ακριβους παιχτες αμα στην πορια παρολου που ειναι επιτυχημενοι δεν μπορεις να τους πουλησεις ουτε στα μισα που τους πηρες???

Δημοσ.

Είχα δώσει 27 μύρια για Κριστιάν Ροντρίγκεζ από την πόρτο στον παο και την πρώτη χρονιά είχε 25 ασσίστ και 30 γκολ και είχε τιμή 6.5 μύρια παρόλο που τον ήθελαν Μπάρτσα μίλαν ραελ κλπ.

ότι και να κάνεις όσα χρόνια και να παίξεις το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι για κλωτσιές.Μπορεί η ομάδα σου να αναβαίνει και να κάνεις μεταγραφές εκατομμυρίων αλλά οι άλλες ομάδες μένουν χαμηλά.

Την 6η σεζόν στον παο είχα πάρει έναν παίχτη 50 μύρια και ο οσφπ με την άεκ έπαιρναν κάτι 30άριδες free.

Ασε που δεν έχει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα.Με τρεις μεταγραφές παίρνεις για πλάκα το πρωτάθλημα.

για αυτό ξεκίνησα νέο save με την Man City.

Δημοσ.

Εχμ, να κάνω μια ερώτηση, 50 μύρια ο ένας, 55 ο άλλος, 27 ο τρίτος, πώς στο καλό διακινείτε τέτοια ποσά σε ελληνική ομάδα (και μάλιστα μέσα στις πρώτες 5-6 σεζόν)? Εγώ πάνω από 20 εκατομμύρια μεταγραφή δεν έχω δει ποτέ, εδώ και πολλάαααα χρόνια.

Δημοσ.
Εχμ, να κάνω μια ερώτηση, 50 μύρια ο ένας, 55 ο άλλος, 27 ο τρίτος, πώς στο καλό διακινείτε τέτοια ποσά σε ελληνική ομάδα (και μάλιστα μέσα στις πρώτες 5-6 σεζόν)? Εγώ πάνω από 20 εκατομμύρια μεταγραφή δεν έχω δει ποτέ, εδώ και πολλάαααα χρόνια.

Από 2η χρονιά και μετά ο τζίγκερ μου έδινε 30 μύρια για μεταγραφές.

Δημοσ.

Έλα μου ντε... βέβαια στο τελευταίο FM έχουν ανέβει αρκετά τα ποσά, αλλά όχι πια και σε τέτοιο βαθμό!

Δημοσ.

Α, πείτε έτσι, δεν έχω φτάσει ακόμα στη δεύτερη χρονιά (ας όψεται η αναμονή για το δεύτερο patch και το WoW). Να δούμε πόσα θα μου δώσει εμένα ο Θείος.

Δημοσ.

ενταξει δεν ειναι και τοσο δυσκολο, αν κανεις γερο ξεσκαρταρισμα και κανεις επιτυχημενες μεταγραφες και καλη ευρωπαικη πορεια ερχονται τα λεφτα, εγω απο τον 2ρο χρονο παντα περνω τσου λου, οποτε καθε χρονο εχεις και + καμια 30ρια εκατομυρια εσοδα. Δεν το παιζω αγιος, κανω και τα ρεσταρτ μου, κανω και κανα heal players με εντιτορ, χρησιμοποιο και σκαουτ προγραμα για ταλεντα. Αλλα ως εκει, δεν εχω βαλει ψευτικα λεφτα η παιχτες στην ομαδα.

Πχ πρωτο χρονο με ολυμπιακο ειχα 5,5 εκατομυρια σε πωλησεις παιχτων και 16 σε αγορες. Επειδη εδιωξα αρκετους παιχτες και ειχε μειωθει το wage budget μπορεσα και εκανα ακριβες μεταγραφες adjusting the transfer/wage budget. 1το χρονο ειχα παρει Tore reginiussen, Ramires, Viviano, kladrubsky, Christian benitez, denis alibec (16 μιλια ολοι, με τα 9,5 να ειναι μονο για τον ραμιρες) και ανεβηκα επιπεδο. 2ρο χρονο ξοδεψα ολα τα φραγκα καμια 35ρα εκ σε 3 παιχτες, albin, marquinhos, mathieu. 8 εκατ ηταν οι πωλησεις. Απο τον 3το και μετα αρχισαν οι σπαταλες. Μετα σου καθονται και ευκαιριες, πχ ο bojan ηταν δυσαρεστημενος στην μπαρτσα και τον πηρα με 7 εκατομυρια μονο. Ενα δυο χρονια αργοτερα η αν ηταν ευτυχισμενος στο κλαμπ του δεν εφευγε ουτε με 20 εκατ. Επισης καμια φορα περνω παιχτες πχ ελευθερους μονο και μονο επειδη ξερω οτι θα τους πουλησω αργοτερα ακριβα. μου κανουν οφερ τον riera απο την λιβερπουλ στα 3.9 ενω ειναι 29 χρονων! Ειμαι καλυμενος αριστερα αλλα ειναι ευκαιρια, τον παιρνω παιζει μιαμιση σεζον πολυ καλα και με το που μπενει 31 προτου σαπισει τον πουλαο 7.5 εκατ. Θα μπορουσα να τον κρατησω αλλες 2 σεζον αλλα θα εχανα τα λεφτα μου και το κερδος

Αυτη την στιγμη 5το η εκτο χρονο εχω μια ακριβη αριστη ομαδα, αλλα με το σκαουτ εχω παρει και αρκετους πιτσιρηκους που περιμενουν ευκαιριες. εχω δυο θυγατρικα σωματεια στην β εθνικη και τους μοιραζω εκει. Επισης ενα για φραγκα μονο στην αμερικη. σε κανα δυο χρονια ισως παρω αναποδες και πουλησω ολους τους σταρ, βγαλω καμια 150ρια εκατομυρια και βγαλω μια σεζον μονο με τα ταλεντα που θα εχουν παει 20-22 χρονων. Θελω να δω ποσο θα ανεβουν ως παιχτες διοτι παρολο που εχουν υψηλο ποτενσιαλ η τωρινη ικανοτητα τους δεν ανεβενει γρηγορα.

ααα περι ανταγωνισμου σε μενα ο βαζελος κανει και ακριβες και καλες μεταγραφες. Εχει 2 χρονιες απο 9 εκατ, 2 απο καμια 35ρια! και 2 με ψιχουλα. Επισης βγαζει τα μεγαλυτερα ταλεντα μαζι με παοκ, οφη και ηρακλη! εγω εχω ανεβασει τις εγκαταστασεις των νεων 3 φορες, εχω καλους σκαουτερς μεχρι και με ελληνικη γνωση, προπονητες απο 5 και πανω αστερια, αλλα 6 χρονια δεν εχω βγαλει σχεδον τιποτα σουπερ!

Δημοσ.

Εγώ έχω αυτή τη στιγμή στη Λάρισα μια 11άδα με

GK 4 αστέρων, Kuszczak, πολύ σταθερό, έμπειρο

DR 5 αστέρων, Γκαλίτσιος (έχει την Λάρισα σαν Favorite Club)

DL 5 αστέρων, έναν πιτσιρικά 20 χρονών

DC 7 αστέρων, 21 χρονών περίπου, Έλληνας

DC 5 αστέρων, Αβραάμ Παπαδόπουλος, 29 χρονών

ML 5 αστέρων, με potential για 7 αστέρων

MR 4 αστέρων, με potential για 5 αστέρια

AMC 6 αστέρων

DMC 5 αστέρων

ST 7 αστέρων (σούπερ σταρ) 20 χρονών

ST 4 αστέρων, αλλά πολύ αξιόπιστο

και αρκετά καλά backups σε αυτούς (4 αστέρων για όλες τις θέσεις).

Το κακό είναι ότι αρκετοί από αυτούς, θέλουν να την κάνουν, με πρώτο και καλύτερο τον DC(7), τον ML (5->7) και τον DMC (5).

Τους ψιλοκράτησα πέρυσι με το ζόρι, δεν κατάφερα να πάρω πρωτάθλημα (αντίθετα βγήκα 3ος).

Αυτή η ομάδα, όλοι οι παίκτες έχουν τουλάχιστον 2 χρόνια στην ομάδα, κάποιοι έχουν και 5 χρόνια (αυτοί με τα λιγότερα αστέρια, δηλαδή GK, MR, ST). Είναι δηλαδή φοβερά δεμένη.

Είμαι βέβαιος ότι αν δεν υπήρχαν προβλήματα Unhappiness, θα έπαιρνα πρωτάθλημα.

Το θέμα είναι τώρα, ότι οι τιμές κάποιων από αυτούς τους παίχτες, δεν έχουν φτάσει ακόμα στα επιθυμητά επίπεδα ώστε να πω ότι "άντε, πάει στο καλό, θα βγάλω τουλάχιστον τα πολλά εκατομμύρια" και καμία από τις προσφορές δε με ικανοποιεί (δηλαδή να δώσω έναν παίκτη 7 αστέρων στα 8 εκατομμύρια, μου φαίνεται απίστευτα λίγο) και οι αντικαταστάτες τους που διαφαίνονται στον ορίζοντα δε θα φτάσουν φυσικά την ποιότητα τους, στην καλύτερη θα είναι των 5 αστέρων και βέβαια θα είναι καινούργιοι στην ομάδα, μικρότερο δέσιμο.

Όλοι έχουν συμβόλαια για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμα, οπότε άνετα πουλιούνται και στο επόμενο καλοκαίρι.

Το θέμα είναι: Να τους κρατήσω και να έχω ένα αρνητικό κλίμα στα αποδυτήρια, αλλά μια υπερομάδα που αγγίζει τα 6 αστέρια; Ή να τους πουλήσω στις όποιες τιμές τους και να φτιάξω μια πολύ καλή ομάδα 4.5 αστέρων, με καλό κλίμα στ' αποδυτήρια;

Η επόμενη σεζόν, τώρα αρχίζει...

Δημοσ.

Σε νιώθω αδερφέ... Με την ΑΕΛ πάντα τα ίδια probs είχα, έχτιζα καλές ομάδες, έπαιρνα τίτλους, αλλά από ένα σημείο κι έπειτα που κάποιοι παίκτες δεν ανανέωναν ή ήθελα να τους πουλήσω, ποτέ τα λεφτά δεν ήτανε καλά...

Με Arsenal έχω ξενερώσει τη ζωή μου... Μετά από μια μέτρια προς καλή πρώτη χρονιά (2η θέση με -2 βαθμούς, μόλις 18 γκολ παθητικό, κατάκτηση FA Cup με την Chelsea στον τελικό), είμαι 7ος σε 15 ματς(!!!) με τραγική επίθεση, αλλά καλή σχετικά άμυνα. Βγάζω 10+ οn target σούτ/ματς και βάζω με το ζόρι 1 γκολ, ενώ δέχομαι και κάτι άκυρα στα τελευταία λεπτά. Η ψυχολογία της ομάδας είναι στο ναδίρ, πασχίζω σε κάθε ματς να τους ανεβάζω και τελευταία άρχισα να ανεβαίνω.Απέκλεισα την Chelsea στο FA Cup και ψιλοντόπαρα τους παίκτες.

Είμαι ομοσπονδιακός προπονητής πάντως... Bye bye Otto :P

Δημοσ.

αν ενας παιχτης κοστιζει 2.5 τον προτεινο στα κλαμπ κοντα στα 7-8 εκατ. δεν ερχονται προτασεις αλλα αρχιζουν και ενδιαφερονται, μετα κατεβαζω λιγο λιγο μεχρι να ερθουν οι προτασεις. Αν εχει καλη φημη και ποτενσιαλ θα τον δωσεις τουλαχιστον 6 + μπονους.

κανε καμια ανανεωση σε κανα συμβολαιο, πες κανα καλο λογο για την αποδοση τους, μπας και τους φτιαξεις το κεφι. Και να εισαι παντα αυστηρος. Αν εχεις παρει τιτλους και μιλαει καποιος παιχτης, κοψτου την φορα. Η να τιμωρεις τις καρτες και τις απειθαρχιες. Θα ζητησουν και συγγνωμη!

τι συστηματα παιζετε?? χρησιμοποιειται ετοιμα η δικα σας? βαζετε κοινες οδηγιες η ατομικες? η μονο στο μενταλιτυ?

Εγω παιζο ενα δικο μου 4-4-2 με ατομικες οδηγιες, με σταδιακη αυξηση στο μενταλιτυ, ισα ισα ατακινγκ, creative freedom καρφωτο μεση ( τωρα κατα ποσο οι ατομικες οδηγιες το προσπερνανε δεν ξερω), tempo λιγο προς το γρηγορο, πλατος λιγο πανω απο την μεση, σχετικα κοντινο πασινγκ, σπανιες καθυστερησεις και αμυνα στην μεση. Καμια φορα το γυριζω σε λιγο ποιο συντηριτικο 4-4-1-1. Για 2-3 χρονια το συστημα εσπερνε, τωρα ισως να με εχουν παρει πρεφα, αλλα κραταιει ακομα. Θα γουσταρα να το δοκιμαζε και αλλος να μου πει πως θα του βγει και τι θα αλλαζε. Αν θελετε το ανεβαζω καπου

Δημοσ.

Εγώ παίζω από τα έτοιμα πλέον. Καλά μου βγαίνουν.

Αυτό το καιρό παίζω το στάνταρντ 4-4-2 και έχω βρει πως όταν δέχομαι γκολ, έχει πολύ καλά αποτελέσματα και πιθανότητες ισοφάρισης, όταν τροποποιώ το σύστημα με τις εξής κινήσεις:

Βελάκια μπροστά στα δύο μπακ

Πιο επιθετικά (από τη μέση που είναι η μπάρα, στα 4/5 περίπου)

Πίεση σε ΟΛΟ το γήπεδο

Καθόλου Time Wasting

Έχω πολύ συχνά αποτελέσματα μ' αυτό. Πιθανότατα όμως έχει να κάνει με τη φύση της ομάδας μου.

Tzinos, όπως έγραψα, το πρόβλημα μου δεν είναι να πουλήσω στα 6 εκατομμύρια. Είναι να πουλήσω στα 12-15 εκατομμύρια. Γιατί εγώ εκεί κοστολογώ τους παίχτες μου με τα 7 αστέρια, ακόμα κι αν η τιμή του είναι υποτίθεται στα 2.5 εκατομμύρια. Και είναι λογικό. Όταν εγώ με τα 6 που θα πάρω, οι παίκτες που μπορώ να φέρω είναι αξίας 5 αστέρων... προφανώς δε με συμφέρει η πώληση...

Και εδώ ακριβώς είναι το ζήτημα: τι συμφέρει να έχει κανείς στην ομάδα του; Παίχτες 7 αστέρων δυσαρεστημένους; Ή παίχτες 5 αστέρων ευχαριστημένους;

mits@kos, με τα συμβόλαια τους, την έχω βγάλει καθαρή. Ήμουν πολύ προσεκτικός και έκανα συνέχεια ανανεώσεις, οπότε δεν μπορούν να μου ξεφύγουν χωρίς να τους πληρωθώ. Όπως είπα, όλοι αυτοί οι παίχτες για τους οποίους έχω δίλλημα αν πρέπει να κρατήσω ή να φύγουν, έχουν συμβόλαιο τουλάχιστον 2 χρόνων ακόμα.

ΑΠΟΡΙΑ: Έχετε παρατηρήσει ότι στο τελευταίο FM, σπάνια βγάζουν καλούς βαθμούς απόδοσης οι AMC, όταν παίζουν στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ τους ακριβώς θέση (δηλαδή όχι MC με βελάκι μπροστά). Άμα δε σκοράρουν, βγάζουν κοντά στο 5.5! Ενώ μπορεί να παίζουν καλά και η ομάδα ν' αποδίδει μια χαρά. Εγώ γι' αυτό το λόγο, νιώθω υποχρεωμένος να μην παίζω ποτέ το 4-4-1-1 (κακό rating, κακή ψυχολογία, το παιχνίδι θεωρεί τον παίχτη άχρηστο, του ρίχνει την τιμή κτλ κτλ).

Κάτι αντίστοιχο παρατηρώ για τους ST. Δηλαδή άμα δε σκοράρουν, ακόμα κι αν κάνουν καλά τις υπόλοιπες δουλειές τους, έχουν πολύ χαμηλό σκορ. Και με προβληματίζει, γιατί ξέρω ότι το ανέβασμα στο rating μέσω σκοραρίσματος, είναι "αναγκαστικό". Δηλαδή ακόμα κι αν ένας παίχτης παίξει για 4.5 και σκοράρει με πέναλτι, θα βγάλει κοντά στο 7 τελικά (που δεν το αξίζει βέβαια, αλλά είπαμε, έχει σκοράρει).

Δημοσ.
ενταξει δεν ειναι και τοσο δυσκολο, αν κανεις γερο ξεσκαρταρισμα και κανεις επιτυχημενες μεταγραφες και καλη ευρωπαικη πορεια ερχονται τα λεφτα, εγω απο τον 2ρο χρονο παντα περνω τσου λου, οποτε καθε χρονο εχεις και + καμια 30ρια εκατομυρια εσοδα. Δεν το παιζω αγιος, κανω και τα ρεσταρτ μου, κανω και κανα heal players με εντιτορ, χρησιμοποιο και σκαουτ προγραμα για ταλεντα. Αλλα ως εκει, δεν εχω βαλει ψευτικα λεφτα η παιχτες στην ομαδα.

Εχμ... καλά, αφήστε το. :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...