Προς το περιεχόμενο

Football Manager 2009

comfuzio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

νταμπλ και την χρονια 2009-2010 και τελιλο UEFA με Milan....ο Vanger Love θελει να ερθει στο Ολυμπιακο αλλα η ομαδα του ζηταει 7000000 ελεος......ο willians santana θελει να φυγει....αλλα εχω κλεισει καλους παιχτες για την μεσαια γραμμη...;)

• Απαντ. 452
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ναι, πουλας παιχτες :P

Δεν υπαρχει καποιος editor κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου να μου προσθετει χρηματα για παραδειγμα?

Δημοσ.

Στη κυκλοφορία τέθηκε σήμερα το Patch 9.2.0 για το Football Manager 2009. Κατεβάστε το μέσω των λινκ του fmgreece.gr

We are pleased to announce the immediate availability of the 9.2.0 patch on both PC and Mac and would like to thank everybody who has contributed by posting any issues they've experienced which we've done our utmost to correct or improve.

The 9.2.0 patch includes an updated database and incorporates all of the updates from the 9.1.0 and 9.1.1 patches. The 9.2.0 update is save game compatible, so you can continue playing your current games, although to make use of the updated database, you will need to start a new game. Download details and the full change list for Patch 9.2.0 can be found below.

Also, on behalf of everybody at Sports Interactive and SEGA, thank you for continuing to support us and our games, it really means a lot and we'd like to wish you all the very best over the festive season and the New Year!

Patch 9.2.0

Δημοσ.
ο Vanger Love θελει να ερθει στο Ολυμπιακο αλλα η ομαδα του ζηταει 7000000 ελεος

και λιγα ειναι τα 7Μ, κανονικα στην ποδοσφαιρικη αγορα κοστολογειτε περιπου 15Μ.

mynam3 αν ξεκινας καινουργιο παιχνιδι μπορεις να χρησημοποιησεις και τον editor που εχει το FM για να αλλαξεις αρκετα πραγματα στην ομαδα που ειναι να αναλαβεις.

Δημοσ.

Και εγώ αυτό το πρόβλημα έχω με τις μεταγραφές.Εχω βρει έναν παιχταρά συμφώνησα με την ομάδα του στα 20 μύρια τα βρήκα και με αυτόν στο 1.7 το χρόνο και δεν μπορώ να τον πάρω.Μου βγάζει transfer delay.

Επίσης αν ξέρει κανείς πως γίνετε να πάρει Ελληνικό διαβατήριο κάποιος παίχτης.(αν γίνετε)

7 μύρια είναι ψίχουλα για τον love.Εγώ έδωσα 6 για τον Bogdan Stancu.Η μεγαλύτερη μεταγραφή είναι ο Miranda 16 μύρια.Αξίζει όμως.13 Αγωνιστικές χωρίς να φάω γκολ και συνεχίζουμε.

Πάρτε daniel Aquino όσο είναι καιρός.Ο επόμενος βίγια.

Δημοσ.

Έδωσα 7 εκ. για τον Ochoa στη Fulham (είχα βγει κάπου 13ος εκείνη τη χρονιά). Είναι απλά ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου. Απίστευτος!

Παιδιά, έχετε παρατηρήσει ότι το καινούργιο FM σας βγάζει πολλά ταλεντάκια στις ακαδημίες; Ή είμαι απλά τυχερός τελευταία; Μετά το τέλος της πρώτης χρονιάς, μου έβγαλε στη Λάρισα έναν τερματοφύλακα (16 χρονών) που ήταν καλύτερος από τον Κοτσόλη και απίστευτο potential (τον πήρα τώρα και στη Fulham και εξακολουθεί να μου τον δείχνει με potential για πιο ψηλά, άρα κάποια στιγμή θα πάει ManUtd, Arsenal κτλ). Εκεί που είχα κομπλέ 3 τερματοφύλακες, βρέθηκα με 4, και εκεί που ο Κοτσόλης ήταν βασικός και του είχα ανανεώσει το συμβόλαιο, αναγκάστηκα να τον βάζω πάγκο και τελικά να τον διώξω.

Οι επιδόσεις μου μέχρι τώρα:

1η χρονιά: Κύπελλο με τη Λάρισα και 6η ή 7η θέση (δε θυμάμαι καλά).

2η χρονιά: Η πιο γκαντέμικη σεζόν (πραγματικά απίστευτό όμως) που μου έχει συμβεί στο FM. Ενώ η ομάδα είναι καλοστημένη και με καλούς παίχτες και όλα μια χαρά (υπό νορμάλ συνθήκες θα διεκδικούς Ευρώπη), η μια ατυχία πίσω από την άλλη και τερματίζω 14ος (!!!) και πέφτω στη Β' Εθνική. Αναγκαστικά έφυγα από την ΑΕΛ, μια και δεν είχα προβλέψει τέτοιο σενάριο και δεν είχα ενεργοποιήσει τη Β' Εθνική.

Μετακομίζω στη Fulham, από την αρχή της σεζόν. Saviola στην επίθεση. Από budget 13εκ παίρνω Mark Gonzalez AML για 9.5 εκ και Leo Franco GK και παίζω συνέχεια από αριστερά. Η ομάδα ήταν ήδη καλά στημένη, δε χρειάστηκε κάτι παραπάνω απ' αυτούς τους δύο παίχτες για να μείνω πολύ άνετα στην κατηγορία. Τερματίζω κάπου 13ος.

Επόμενη σεζόν, έρχεται ο Ochoa, ο τερματοφύλακας που θα κάνει τη διαφορά, ο Mark Gonzalez παραλίγο να πουληθεί για 18,5 εκ στην ManUtd, όμως πήγα να αυξήσω λίγο τις απαιτήσεις και μούτρωσαν (πφφ...). Βρίσκω κι ένα ταλεντάκι από δεξιά πολύ φθηνά για τα κυβικά του (τον πήρα 3 εκ και μετά από 2 χρόνια κοστίζει πλέον 10εκ), όλα κομπλέ, τερματίζω 7ος με πολύ καλή σεζόν. Η ομάδα είναι καταπληκτική στην άμυνα. Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο πως είναι στους δύο επιθετικούς Saviola και Andy Johnson, που ενώ είναι παιχταράδες και πολύ γρήγοροι, δεν κάνουν για παραπάνω από 7η θέση.

Και εδώ να θέσω το παράπονο μου. Ότι παίχτη έχω δώσει δανεικό, με οψιόν αγοράς, η αντίπαλη ομάδα ενεργοποιεί την οψιόν, αλλά ο παίχτης ΠΟΤΕ δεν δέχεται να πάει, όλα του φαίνοται χαμηλά (η θέση στην ομάδα, τα λεφτά). Έχω δώσει λοιπόν τον Franco δανεικό σε μια γαλλική (τη στιγμή που τον Ιανουάριο τον ζητούσαν ομάδες βεληνεκούς Arsenal, αλλά από τη στιγμή που πήρα τον Ochoa, δυστυχώς δεν υπήρξε αντίστοιχος ενθουσιασμός) με οψιόν αγοράς 4,6 εκ. Το επόμενο καλοκαίρι, ενεργοποιείται, αρνείται, περνάνε 2 μήνες, και τελικά τον πουλάω για 2 εκ στην ίδια ακριβώς ομάδα.

Μου έχει συμβεί πολλές φορές αυτό και είναι ιδιαιτέρως εκνευριστικό.

Για να γυρίσουμε λοιπόν στο μεταγραφικό παζάρι εκείνης της περιόδου, πουλάω Saviola και Andy Johnson, μαζεύω περίπου 21,5εκ, και κάνω τη μεγάλη κίνηση: αποκτώ Βραζιλιάνο super star wanna be, Guilerme, με 19εκ (κάποια με δόσεις) και έναν πολύ καλό κεντρικό αμυντικό με 7εκ ακόμα (πούλησα και μερικούς ακόμα).

Ο Guilerme δυστυχώς δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, φοβάμαι πως η επιλογή του δεν ήταν ότι καλύτερο, γιατί δεν ήταν πολύ γρήγορος παίχτης (δηλαδή ήταν κοντά στο 14-15 και όχι στο 19 που ήταν οι προηγούμενοι). Τον πήρα λίγο με κλειστά μάτια (δεν πίστευα ότι θα έρθει κιόλας και όταν ήρθε απλά πανηγύριζα, δεν κάθισα να σκεφτώ) και άρχισα να το μετανιώνω, με τη σκέψη ότι μπορούσα να πάρω κάποιον που να ταιριάζει καλύτερα στην ομάδα από άποψη χαρακτηριστικών, ένα τικ πιο κάτω από ποιότητα (δηλαδή 6 αστέρων αντί για 7 αστέρων) και πιο φθηνό, κοντά στα 10 εκ.

Ευτυχώς είχα backup ένα ταλεντάκι που ετοίμαζα εδώ και καιρό, του είχα μάθει να κάνει Round the keeper και beat the offside trap, ήταν γρήγορος και γενικά ήταν ότι έπρεπε. Οπότε για την αρχή της σεζόν, με γλίτωσε αυτός ώστε να μην μείνω πολύ πίσω. Είχα όμως κάκιστο πρόγραμμα. Σε κάποια φάση έπαιζα το ένα δύσκολο παιχνίδι πίσω από το άλλο (Arsenal, Liverpool και Chelsea στη σειρά, και ακολουθούσε μια ομάδα που διεκδικούσαμε μαζί είσοδο κάπου μέσα στην 8άδα), οπότε εκεί η ψυχολογία σε κάνει ράκο. Ευτυχώς ήρθαν κάποια καλά αποτελέσματα εκεί μέσα, η ομάδα κρατήθηκε. Ήταν μάλιστα κάπου 5η, πολύ κοντά στην 3η θέση, στην αρχή του β' γύρου. Όταν όμως ήρθε η ώρα να ξαναπαίξει αυτό το δύσκολο σετ των παιχνιδιών, δεν τα κατάφερε πάλι το ίδιο καλά, οπότε βρέθηκε 7η χωρίς ελπίδες να φτάσει την 6η θέση, αλλά και χωρίς φόβο από τον 8ο.

Τελικά η ομάδα βγήκε Ευρώπη, αν και δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί, καθώς είχαμε 4 πρώτους στο CL, οι 5ος-6ος στο ΟΥΕΦΑ μαζί με την Chelsea που το κατέκτησε, αλλά τερμάτισε κάπου 12η (έκανε φριχτή σεζόν, με τον Μουρίνιο ξανά προπονητή, απολύθηκε φυσικά αμέσως - όχι, δε μου έκαναν πρόταση όπως θα περίμενα). Άρα είχαν καλυφθεί οι 7 θέσεις που δικαιούται η χώρα. Δεν ξέρω.

Ο Guilerme εντωμεταξύ πήρε τα πάνω του στο β' γύρο, σκόραρε ικανοποιητικά (πρέπει να τέλειωσε με περίπου 14 γκολ τη σεζόν), από τη στιγμή που το σύστημα προσαρμόστηκε πάνω του. Δε γινόταν κι αλλιώς, ήταν πανάκριβος.

Και δόξα το Θεό, το καλοκαίρι πουλήθηκε στην Milan για 22εκ (μικρό το κέρδος και καθόλου λεφτά από μεταπωλήσεις, αλλά ήθελα απεγνωσμένα να τα πάρω πίσω και να τα επενδύσω αλλού), τα οποία έδωσα όπως ήταν για έναν παίχτη της Atletico Madrid που κοστολογούνταν από το παιχνίδι 21εκ και ήταν Rotation στην ομάδα (!!!). Κάνω την προσφορά στα 22εκ, χωρίς να νιώθω ότι έχω ελπίδες, και ΝΑΙ! Είναι πλέον δικός μου! Νομίζω λέγεται Balota, κάτι τέτοιο, και είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα!

Έκανε και εξαιρετική αρχή στα πολύ εύκολα Ευρωπαϊκά παιχνίδια (βοηθάνε πάρα πολύ για την ψυχολογία τελικά αυτά), κάνοντας χατ-τρικ στο ντεμπούτο του.

Οπότε ελπίζω ότι φέτος θα βοηθήσει πάρα πολύ! Κανείς από τους αστέρες μου δεν έχει φύγει (Ochoa GK, Mark Gonzalez AML, το ταλεντάκι AMR και ο DC), απέκτησα και με το budget έναν AMC 19 χρονών, ήδη με 5 αστέρια και προοπτική για 7 αστέρια, καθώς και έναν εξαιρετικό DC, ευκαιρία!

Έχω και για DL ένα ταλεντάκι που έχει εξελιχθεί στα 4 αστέρια, με προοπτική για 7 αστέρια, οπότε η επόμενη σεζόν αναμένεται εξαιρετική.

Η βασική 11άδα, έχει σε σύστημα 4-4-1-1, εξαιρετικούς:

GK, DC, DC, AMR, AML, AMC και ST

και πολύ καλές ελπίδες να μας βγει ο DL.

O DR που έχω όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί να είναι μόνο 4 αστέρων, αλλά είναι πολύ consistent performer (ΠΑΡΑ πολύ) και για το κέντρο υπάρχουν δύο έμπειροι και ένα ταλεντάκι ακόμα.

Oh, it's gonna be a great season! Θα την παίξω αργότερα όμως, γιατί αυτόν τον καιρό πλακώσανε δουλειές. :-)

Δημοσ.

Επίσης αν ξέρει κανείς πως γίνετε να πάρει Ελληνικό διαβατήριο κάποιος παίχτης.(αν γίνετε)

Πάρτε daniel Aquino όσο είναι καιρός.Ο επόμενος βίγια.

Για το Ελληνικο διαβατηριο ειναι λιγο δυσκολο, θελει πολλα χρονια να ειναι στην χωρα. Καπου εχει να option το παιχνιδι που σου βγαζει ποσα χρονια ακομα θελουν οι ξενοι παιχτες σου για να παρουν την Ελληνικη υπηκοοτητα. Απο τα παλια FM ο μονος τροπος ηταν να δινεις τους πιτσιρικαδες ξενους δανεικους σε ομαδες χωρων που εχουν λιγα χρονια (3 χρονια απο οτι θυμαμαι εχουν μερικες , Ελλαδα πρεπει να ναι 5 η 7) ως requirement για να γινει κοινοτοικος. Τετοιες χωρες μου φαινετε ηταν το Βελγιο και 1-2 ακομα, τσεκαρε τα φορουμ. Ομως ειναι αρκετα δυσκολο να το πετυχεις. Το κανα πολυ οι Αγγλοι που παιζαν FM γιατι ειχαν μεγαλο προβλημα με τα work-permits.

Αληθεια Manuel εσυ με την Fulham πως την παλευεις με τα work permits, σου κοβει τα ποδια αυτο στις μεταγραφες.

Για τον aquino εχουν ειπωθει ηδη παρα πολλα, ο andreaslam του ειχε κανει αγαλμα εξω απο την Λεωφορο.

Παιζει κανεις με το καινουργιο (9.02 μου φαινετε) update? Να μου πει αν εχει μεγαλη διαφορα, γιατι η ιστορια με τα 3-4 δοκαρια σε καθε ματς, ακυρα γκολ με αντεπιθεσεις και αλλα μικρο-bugs με ειχε κουρασει λιγο στο αρχικο version.

Δημοσ.

Δεν έχω βάλει το 9.02 ακόμα.

Εχω και εγώ πρόβλημα με άκυρα γκολ από 30-40 μέτρα και επίσης δεν μπαίνει με τίποτα γκολ.Εχω φορ με 18 finishing και βαράει πέρδικες.Ευτυχώς αυτό το σένιαρα λίγο λέγοντας του να κάνει λόμπα ή να περάσει και τον τερματζή.

Παίζω με 4-1-3-2 και με κάτι ομάδες τις κακιάς ώρα δεν βάζω γκολ με τίποτα.

Δημοσ.

Για όσους έχουν απορία, η σεζόν πήγε πράγματι πολύ καλά, αλλά με στοίχειωσε η West Brom. Με απέκλεισε από το κύπελλο, με νίκησε στην προτελευταία αγωνιστική στερόντας μου τις ελπίδες για 4η θέση και Champions League ΚΑΙ (αν έχεις το θεό σου) με κέρδισε στον τελικό του EURO Cup. Ναι, ναι, έφτασα στον τελικό (αποκλείωντας στα ημιτελικά την Arsenal) και έχασα και ΠΑΛΙ από την ίδια ομάδα.

Πραγματικά απίστευτο. Την σιχάθηκα την παλιοομάδα. Και όλα, χάρη σ' έναν 22χρονο επιθετικό, ταλεντάκι, που δε μ' άφησε σε χλωρό κλαρί. Μέχρι που σκέφτηκα να δώσω 25εκ. να τον αποκτήσω (δε δέχτηκαν), να τελειώνω.

Η επόμενη σεζόν πάει ωραία πάντως.

Δημοσ.

Ρε παιδια πηρα το fm 2009 αυθεντικο...επαιζα 4-5 μερες κ μετα μου εβγαλε αυτο το μυνημα XML parsing error! not well-formed (invalid token) at line 1 of speed xml.(εντωμεταξυ με πεταει εξω απο το παιχνιδι)!!Μου εχει σπασειι τα νευρα ξερει κανεις τι ειναι κ τι πρεπει να κανω???Θελω να λιωσω κ δεν μπορω....:cry::cry: εχω κανει κ account στο steam....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...