Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για μητρική για τον INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6700 2.66 GHZ LGA775 - 1066 FSB

nurse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω ότι φεύγει ένα βάρος από επάνω μου... νομίζω ότι θα διαφοροποιήσω το σύστημα μου προς αυτό που μου προτείνετε. Διατηρώντας τον αρχικό επεξεργαστή Q6700 και βάζοντας τα αρχικά DVD το ΝΕC το έχω βάλει είδη στον υπάρχον υπολογιστή, χωρίς κανένα πρόβλημα... τελική τιμή 626Ε (θα ελαττώσω το κάπνισμα)

Phanispal καλή πρόταση αλλά στα 256mb... στη κάρτα γραφικών....

Μήπως το τροφοδοτικό είναι λίγο μεγάλο σε watt?

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν...Καταρχήν ξεχάστε την P5K και πάμε για P5KC...Εκτός από το ότι την έχω κι είναι μπόμπα,είναι και υβριδική στην μνήμη...Παίρνει DDR2 και DDR3...Κοινώς,πετάς πάνω DDR3 1333 κι είσαι άρχοντας!

Δημοσ.
Phanispal καλή πρόταση αλλά στα 256mb... στη κάρτα γραφικών....

Σε αυτήν την κατηγορία των VGA, τα 256MB παραπάνω δε θα σε σώσουν. Ούτως ή άλλως, αν σε ενδιέφερε το gaming, θα έπρεπε να γίνει σοβαρή ανακατάταξη της σύνθεσης για να χωρέσει μία κάρτα των 140+ ευρώ τουλάχιστον. Από αυτήν την άποψη λοιπόν, θα μπορούσες να βολευτείς και με μία πολύ βασική κάρτα <30ε.

Μήπως το τροφοδοτικό είναι λίγο μεγάλο σε watt?

Ναι, είναι λίγο μεγάλο είναι η αλήθεια. Μία εξίσου καλή επιλογή θα ήταν το 550άρι της Corsair.

Δημοσ.

Αντί να ξοδέψεις τα λεφτά σου σε ddr 3 μνήμες και αντίστοιχες μητρικές (σημαντικές διαφορές δεν θα δεις λόγω chipset) προσπάθησε να βάλεις καμία 8800 στο budget για να είναι πιο futureproof το setup σου!

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια, εγώ στη θέση σου εάν ήθελα με το ζόρι 4πύρηνο θα έπαιρνα τον Q6600 ανάμεσα σε αυτόν και τον Q6700.

Η μόνη τους διαφορά είναι τα 0.26GHz τα οποία εκτός του οτι σε πρακτικές εφαρμογές δε λένε τίποτα, μέσα σε 1 λεπτό μπορείς να ανεβάσεις τον Q6600 από τα 2.4 στα 2.6-2.8 χωρίς να χρειαστεί να πειράξεις τίποτα και χωρίς να ανέβουν θερμοκρασίες...

Δημοσ.
Λοιπόν...Καταρχήν ξεχάστε την P5K και πάμε για P5KC...Εκτός από το ότι την έχω κι είναι μπόμπα,είναι και υβριδική στην μνήμη...Παίρνει DDR2 και DDR3...Κοινώς,πετάς πάνω DDR3 1333 κι είσαι άρχοντας!

Τα υβριδικά προϊόντα δε λένε τίποτα, και ειδικά οι DDR3 στα 1333 που είναι πιο αργές από DDR2 στα 1066...

Δημοσ.

Μα αυτό λέω...Ότι δε θα ξοδέψει και τίποτα επιπλέον για τις μνήμες...Χτυπάει την υβριδική στην μνήμη P5KC κι έχει συστηματάκι πολύ ευέλικτο σε μετέπειτα αναβαθμίσεις...Εγώ γι'αυτό την είχα πάρει!

Δημοσ.

Έχω Corsain 1333 και δεν θα έλεγα ότι είναι αργές...Από άποψη χρημάτων δε,λίγο πιο ακριβές από τις 1066...

Δημοσ.

Μα κι εμείς αυτό λέμε...

Η P5KC δέχεται DDR3 μέχρι 1333 που είναι πιο αργές και από DDR2 στα 1066.

Αν δεχόταν μέχρι 2000MHz να το καταλάβω, αφού μελλοντικά που θα έπεφταν οι τιμές θα έβαζε και όλα οκ.

Τώρα που ότι και να κάνει, με DDR3 θα έχει πιο αργό σύστημα και θα κοστίζει και πρισσότερο δεν αξίζει με την καμία...

Δημοσ.
Έχω Corsain 1333 και δεν θα έλεγα ότι είναι αργές...Από άποψη χρημάτων δε,λίγο πιο ακριβές από τις 1066...

Με τι timings είναι οι Corsair σου;

Νομίζω οτι 99ευρώ με 45 ευρώ δεν το λες "λίγο πιο ακριβές από τις 1066"...

Ίσα ίσα που είναι 120% πιο ακριβές, και μάλιστα πιο αργές...

Δημοσ.

4-4-12 έχουν...Κι όσο για την P5KC,δεν είμαι και τόσο σιγουρος ότι παίρνει μόνο 1333....:-DΆσε τι λέει στα χαρτιά...Εμένα οι Corsair παίζουν στα 1501 αυτή τη στιγμή...:devil:

Δημοσ.

Οκ παιδιά... Τώρα με μπερδέψατε. Εσείς εκτός από τη προηγούμενη πρόταση με 600Ε τι θα προτείνατε. Μη ξεχνάτε ότι έχω καιρό να ασχοληθώ με το hurdware των υπολογιστών. Άρα απλά και κατανοητά. Επαναλαμβάνω ότι επιμένω σε quad επεξεργαστή. Δεν τον θέλω για gaming αλλά να μπορώ να εντυπωσιάσω τα ανίψια μου (το λέω χαριτολογόντας).

Δεν αμφισβητώ ότι σαφώς υπάρχουν και καλύτερα συστήματα με περισσότερα χρήματα.

Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...