Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για μητρική για τον INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6700 2.66 GHZ LGA775 - 1066 FSB

nurse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω τρελαθεί. Κάνω αναβάθμιση - αντικατάσταση του υπολογιστή μου (μετά από 7 χρόνια) και έχω χάσει τη μπάλα. Κάθε κατάστημα μου λέει τα δικά του. Παράκληση σε αυτούς που έχουν γνώση .... τι μητρική μέχρι 100Ε να πάρω. Κατά προτίμηση από το eshop. Προσωπικά από τα λίγα που ξέρω έχω ξεχωρίσει την ASUS p5k την p5kc. Δεν κάνω overcloking (δεν ξέρω) και δεν σκοπεύω να αλλάξω υπολογιστή άμεσα. Ευχαριστώ.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η P5K είναι από τις πιο value-for-money μητρικές που μπορείς να βρεις αυτήν τη στιγμή κάτω από 100Ε. Αν ανεβάσεις όμως λίγο το budget σου σε 110-120Ε, φτάνεις στο, κατά τη γνώμη μου, sweet spot των μητρικών. Εκεί μπορείς να βρεις τελευταίας εσοδείας μητρικές όπως η P5Q Pro ή η EP45-DS3R της Gigabyte.

Όλες οι παραπάνω εννοείται πως δέχονται τον Q6700, αλλά και όλα τα νεότερα μοντέλα στα 45nm...

Δημοσ.

Στο ένα μου λένε ότι οι ASUS έχουν βγει τους τελευταίους μήνες ελαττωματικές???? Και μετά από πίεση ότι από τα κεντρικά τους είπαν να μην προωθούν τις ΑSUS. Στο άλλο μου τις προτείνουν ανεπιφύλακτα. ¨Όπως και τις ASROCK που είναι από θυγατρική της ASUS. Καλό το πλαίσιο αλλά είναι 150KM μακριά....

Συμφωνώ ότι με 120Ε μπορώ να βρω καλύτερες αλλά 30Ε λίγο παραπάνω εδώ και 20Ε απο εκεί έχω φτάσει σχεδόν τα 600Ε χωρίς λειτουργικό. Και τα 600Ε είναι το μέγιστο ποσό που μπορώ να διαθέσω για ολόκληρο το σύστημα (χωρίς περιφεριακά).

Δημοσ.
Στο ένα μου λένε ότι οι ASUS έχουν βγει τους τελευταίους μήνες ελαττωματικές???? Και μετά από πίεση ότι από τα κεντρικά τους είπαν να μην προωθούν τις ΑSUS.

:lol: Απίστευτο F.U.D.! Μήπως δεν έφερναν καν τα μοντέλα που σε ενδιέφεραν και ήθελαν να σου πασάρουν ο,τι είχαν σε stock;

Αφού έχεις μικρό μπατζετάκι (600Ε), η ισορροπημένη επιλογή είναι ένας Q6600 επάνω σε μία P5K, κατά τη γνώμη μου. Το συγκεκριμένο συνδυασμό τον έχω στήσει πριν λίγους μήνες (όταν η P5K είχε 105Ε) για τον αδερφό μου, μαζί με μνήμες Transcend AxeRAM 800άρες και πάει «ρολόι»...

Δημοσ.

Τα υπόλοιπα που έχεις επιλέξει ήδη ποια είναι; Αν θες μπορούμε να σου στήσουμε ένα σύστημα (με maximum budget τα 600 ευρώ).

Όλες οι εταιρίες ενδέχεται να βγάλουν ελαττωματικά προϊόντα, δε λέει τίποτα αυτό...

Asrock (σε αυτά τα χρήματα) εγώ δε θα έπαιρνα.

Δημοσ.

Θα ήταν μια πιο μετρημένη επιλογή αλλά βρε παιδιά έχω κωλύσει με τους τετρα-πύρινους. Τώρα δεν ξέρω αν θα ήταν offtopic εάν παρέθετε εδώ το συνδυασμό που έχω κάνει...

Δημοσ.

δεν έχω πραγματοποιησει την αγωρα ακόμη

κουτί: asus TA-863 με 4 ανεμιστηράκια

επεξεργαστής intel q6700

μνήμη corsair xms2 ddr2 4gb

μητρική Asus p5k

κάρτα γραφικών gigabyte geforse 8600gt gv-nx86t512h 512 mb

σκληρός : westerndigital 640gb

kai dvd rom kai ένα dvd row.

Τροφοδοτικό : asus atlas a-45ga 450 wat.

Κατά τη ταπεινή μου γνώμη.

Να μην αναφέρω ότι άκουσα για τα τροφοδοτικά... 750wat κλπ. δηλαδή μετά το θερμοσίφωνα ο υπολογιστής????

Δημοσ.
Να μην αναφέρω ότι άκουσα για τα τροφοδοτικά... 750wat κλπ. δηλαδή μετά το θερμοσίφωνα ο υπολογιστής????

Τι άκουσες για τα τροφοδοτικά;

Οτι τροφοδοτικό και να πάρεις, είτε είναι 400W είτε είναι 1200W, σημασία έχει πόσα τραβάει το σύστημα, που σε κάθε περίπτωση είναι (σχεδόν) το ίδιο.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να πάρεις ένα ποιοτικό τροφοδοτικό, κι όχι ένα της πλάκας...

Δημοσ.
Η δική μου πρόταση είναι:

componentsvo0.png

Συμφωνώ, με μόνη ένσταση (μικρή) την κάρτα γραφικών, λόγω παθητικής ψύξης. Όχι βέβαια οτι θα ζοριστεί και πολύ.

Εγώ θα έβαζα και αυτή στο παιχνίδι:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513324

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον σύστημα. Πιστεύεις οτι η ψύξη είναι αρκετή;

Επίσης για τις μνήμες λέει (Προσοχή: Για να λειτουργήσει η μνήμη σταθερά στους χρονισμούς αυτούς, θα πρέπει να υποστηρίζεται από την μητρική πλακέτα, η τεχνολογία ΕΡΡ). Ο P5K τις υποστηρίζει ;

Δημοσ.

Σε stock συχνότητες (αφού δε σε ενδιαφέρει το overclocking) η «μαμά» ψύκτρα είναι μια χαρά. Το κουτί επίσης περιέχει 2 ανεμιστήρες των 12cm, έναν μπροστά κι έναν πίσω. Η συνολική ψύξη του συστήματος θα σε καλύψει ακόμη κι αν προσθέσεις 1-2 σκληρoύς δίσκους, πας σε mid-range κάρτα γραφικών και κάνεις ένα μέτριο O/C του επεξεργαστή. Το ξέρω από πρώτο χέρι αυτό (έχω το ίδιο κουτί).

Για τις μνήμες, μην πολυσκάς για την τεχνολογία EPP. Τα DIMM-άκια περιέχουν και τα στάνταρ SPD profiles που παίζουν παντού, ακόμη και σε μητρικές που δεν υποστηρίζουν EPP. Φυσικά, αν ξέρεις τί κάνεις, μπορείς από το BIOS να ορίσεις manual χρονισμό και ρυθμίσεις για τις μνήμες, ώστε να τις «τσιτώσεις» όσο πάνε χωρίς κατ' ανάγκη να οδηγηθείς σε υπερχρονισμό του επεξεργαστή...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...