Προς το περιεχόμενο

Τι συμβαίνει με τα torrents και τον ΟΤΕ?

mits@kos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω OnDSL Kit 8Mbps και οι ταχύτητές μου με το utorrent κάποτε ήταν οι παρακάτω:

pl0vyqoleel0kbn6ngrn.jpg

Τις τελευταίες μέρες όμως τα νούμερα είναι τα εξής απογοητευτικά:

jdhkskuqndsu617g3vd2.jpg

Οι ρυθμίσεις είναι οι ίδιες και στις 2 περιπτώσεις, όπως και ο αριθμός των seeders/leechers κατά προσέγγιση. Στην πάνω φώτο χρησιμοποιώ μια beta του utorrent 1.8 και στην από κάτω την 1.8 final.

Τι συμβαίνει? Μήπως ο ΟΤΕ έχει βρεί τρόπο να παρακάμπτει το protocol encryption? Τι άλλο έχετε κατά νου ότι μπορεί να πάει στραβά?

Περιμένω τις γνώμες σας..

Δημοσ.

κατι γινεται με την θυρα που χρισημοποιει το προγραμμα

μεσα απο το προγραμμα εχεισ τρεξει το τεστ για να δεις αν η θυρα ειναι ανοικτη ?

Δημοσ.

Χμμ, τώρα που το λες φίλε μου δε θυμάμαι να το έκανα με τη final.. Που το βρίσκω μες στο utorrent?

Edit: Φίλε μου είχες δίκιο, το βρήκα, το έτρεξα και μου έβγαλε error:

grw5qmn9nrhmm3ehifh0.jpg

Πώς κάνω port forward?

Δημοσ.
Χμμ, τώρα που το λες φίλε μου δε θυμάμαι να το έκανα με τη final.. Που το βρίσκω μες στο utorrent?

Edit: Φίλε μου είχες δίκιο, το βρήκα, το έτρεξα και μου έβγαλε error:

grw5qmn9nrhmm3ehifh0.jpg

Πώς κάνω port forward?

αλλά εκτός από αυτό να έχεις στο μυαλό σου ότι ο ΟΤΕ κάνει traffic shaping σε torrents & p2p προγράμματα.

να θυμάσαι και την νήλα που είχαμε πάθει πριν καιρό για 2-3 μέρες που είχαν κοπεί τελείως τα torrents και p2p χωρίς να ξέρουμε ακόμα αν ήταν βλάβη ή κάτι εσκεμένο!

Δημοσ.

Άστα..

Παίδες, μπήκα σε αυτό το link που περιγράφει τη διαδικασία Port Forward για το router μου, αλλά όταν ορίζω manually static IP, τότε δεν έχω Internet. Βάζω και τους DNS Servers που υπάρχουν στο site της OteNet, όλες τις απαραίτητες διυθύνσεις σωστά, αλλά τπτ...

Ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνω?

Εδιτ: Έγραψα και ipconfig /all στο command prompt, έβαλα το DNS Server που μου έβγαλε εκεί κι έχω Internet. Ωστόσο, το port forwarding αποτυγχάνει... HEEEEEEELP!

Δημοσ.

Κλεισε ta firewalls και ξαναδοκιμασε. Αν γινει πρασινο, θελει και το firewall σεταρισμα..

Δε χρειαζεται να βαλεις ομως manual ΙΡ στο pc σου....αρκει να δηλωσεις στο ρουτερ σου, ποια ΙΡ θα δινει παντα στο PC σου....

Δημοσ.

Μη βιαζεσαι, δε γινεται παντα τοσο γρηγορα....κανε exclude στο ESET και στο firewall των windows ισως το χεις και αυτο ανοιχτο... Δοκιμασε αλλο πορτ και αλλη IP και σιγουρεψου οτι ειναι ιδιες.

Δημοσ.

Φίλε μου εδώ είναι οι ρυθμίσεις στο ESET.

rjxhryonbeifv3ltd6mk.jpg

i9doikplqmoq6c3i59rj.jpg

Ports δοκίμασα κι άλλα, όπως και ΙΡ. Στο utorrent το σηματάκι κάτω είναι πότε κόκκινο, πότε κίτρινο. Connected ποτέ...

Δημοσ.

Βάλε static ip στο pc σου, κάνε σωστό port-forward (save τις ρυθμίσεις του router μην ξεχνάς...) και κατέβασε την 1.8 beta και κάνε enable το outgoing encryption protocol για να γλυτώσεις το traffic shaping από τους ναζί της otenet.

That should do the trick!

Δημοσ.

Φίλε μου όλα αυτά τα έχω ήδη καθορίσει δυστυχώς.. Και static IP, και άνοιγμα της port από το router μου (http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/ZyXEL/Prestige660HW61/Utorrent.htm) και enabled protocol encryption στο 1.8, στο 1.8 beta και στο 1.6 που δοκίμασα..

Δοκίμασα και με απεγκατεστημένο το ESET και χωρίς το Windows Firewall, πάλι τα ίδια...

Το πρόβλημα άρχισε όταν άλλαξα PC, αλλά τι στον @%$#% μπορεί να φταίει αυτό.. Είναι τέρμα ανεξήγητο...

Δημοσ.

Το utorrent σου λέει ότι η port είναι ΟΚ; Σε ξαναρωτάω γιατί το 8Kb/s φωνάζει "κλειστή port".

Επίσης έλεγξε μήπως έχεις τίποτα περίεργες ρυθμίσεις στο utorrent για το bandwidth. Δοκίμασε να κατεβάσεις με έναν άλλο client. Κάνε ένα speedtest την γραμμή σου μήπως είναι κάτι παροδικό (τεχνικές εργασίες κτλ.) Απεγκατέστησε firewalls και σχετικά, απενεργοποίησε QOS books αν έχει το router σου... και συγχώρεσέ με για την πολλή προστακτική ;-)

Δημοσ.

Συγχωρεμένος :P

Δες και τα προγούμενα ποστ μου γιατί κατά τα φαινόμενα δεν το έχεις κάνει :). Η port εμφανίζεται να είναι κλειστή. Κατά τα φαινόμενα, δεν υπάρχει πρόβλημα με τα firewalls.

Το feature που είπες δεν ξέρω τι είναι, αλλά το router μου δεν έχει σχετική επιλογή...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...