Προς το περιεχόμενο

wifi και ραδιενέργεια

varg88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά και χαρά σε όλους σας.

Τελευταία έχω αρχίσει και ανησυχώ ιδιαίτερα για την ακτινοβολία που εκπέμπουν όλα αυτά τα ασύρματα gadget στο σπίτι μου (router, pc, pda, κινητό με wifi, psp, ασύρματο τηλέφωνο και πάει λέγοντας). Σκέφτομαι λοιπόν να πάρω κάποια συσκευή μέτρησης της ακτινοβολίας για να ξέρω τουλάχιστον τι "τρώω" καθημερινά για να μπορέσω να υπολογίσω πόσος χρόνος ζωής μου απομένει. :P

Πέρα από την πλάκα όμως... νομίζω πως είναι καλό να υπάρχει ένα τέτοιο εργαλείο στο σπίτι μου.

Εάν κάποιος γνωρίζει λεπτομέρειες για κάποιο τέτοιο μετρητή παρακαλώ ας μου δώσει τα φώτα του. Επίσης αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα σχετικά με την ακτινοβολία που τρώμε καθημερινά μέσα στο σπίτι μας ας κάνει τον κόπο να μας ενημερώσει.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Κατ' αρχήν η ραδιενέργεια καμμία σχέση δεν έχει με τα wifi καί γενικά την ακτινοβολία πού προέρχεται από τα gadgets της καθημερινότητας.Εξ άλλου η ραδιενέργεια δεν είναι ακτινοβολία ή πιό συγκεκριμένα δεν περιέχει μόνο ακτινοβολία.Με απλά λόγια είναι "μίγμα" των εκπομπών, σωματιδίων α πού είναι πυρήνες Ηλίου, των σωματιδίων β πού είναι ηλεκτρόνια (ή ποζιτρόνια) καθώς καί ακτινοβολίας γ στην οποία συνήθως εστιάζουμε όταν μιλάμε γιά ραδιενέργεια γιατί η γ είναι ακτινοβολία ισχυρότατα ιονίζουσα (κάτι πού δεν είναι η ακτινοβολία στην οποία αναφέρεσαι) καί είναι υπεύθυνη γιά τις καρκινογενέσεις καί άλλες παθήσεις.(Ιονίζουσα χαρακτηρίζεται γιατί διεισδύοντας στο σώμα μας, είναι σαν να πυροβολεί τα κύτταρά μας προκαλώντας τους ανεπιθύμητες αλλαγές, έτσι σε μιά απλοϊκή προσέγγιση)

Αν καί το συχνοτικό φάσμα(σημείωση ότι μεγάλη συχνότητα= μεγάλη ενέργεια) των ακτινοβολιών πού δεχόμαστε καθημερινά από το περιβάλλον το οποίο επιβαρύνουμε με τη χρήση των συσκευών είναι μακριά από αυτό της ακτινοβολίας γ εν τούτοις χρειάζεται προβληματισμός επειδή η δράση των ακτινοβολίων είναι προσθετική καί κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα τι θα συμβεί σε ένα οργανισμό πού εκτίθεται επί πολλά χρόνια σε αυτές τις μη ιονίζουσες λεγόμενες ακτινοβολίες.Μην τρομάζουμε λοιπόν έτσι εύκολα, δεν είναι ραδιενέργεια αυτό πού δεχόμαστε από τις συσκευές καί αν κάνεις λογική χρήση ίσως ποτέ στη ζωή σου να μην αντιμετωπίσεις πρόβλημα αλλά όπως βλέπεις πάλι λέμε ίσως.Εγώ σού εύχομαι να είσαι από τούς τυχερούς :-)

Ο καθηγητής Τσιτομενέας λέει καί έχει απόλυτο δίκιο.

"Παιδιά συνετή χρήση"

Δημοσ.

Δείχνεις να γνωρίζεις πολλά επι του θέματος και ειλικρινά θέλω να πιστέψω τα όσα λες μιας και ακούγονται αισιόδοξα. Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ να είμαι όσο πιο προσεκτικός μπορώ γενικότερα. Επειδή όμως η σωστή πληροφόρηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα είναι σχεδόν ανύπαρκτη (και οι καθημερινοί χρήστες αυτών των συσκευών δεν είναι σε θέση να καταλαβαίνουν όλες αυτές τις λεπτομέρειες που εσύ ανέφερες) η τηλεόραση φροντίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα (σε περιόδους που έχουν έλειψη ειδήσεων κυριώς) να μας τρομάζει χωρίς να μας πληροφορεί!

Πάντως ελπίζω να μην είμαστε εμείς τα πειραματόζωα όλης αυτής της ασύρματης τεχνολογίας.

Δημοσ.

λοιπον...προβλημα με την ακτινοβολια του wifi (2,4GHz-μικροκυματα) εχεις απο τα 50 db και πανω.Οι συσκευες του εμποριου βασει των προδιαγραφων ETSI εκπεμπουν μεχρι 20db...Οπως εχω πει και σαλλο θρεντ,1db=x 2db=10x...ειναι λογαριθμικη η κλιμακα ορ σαμθινγκ λαικ δατ.Οποτε ειναι λιγο απιθανο να σε βλαψουν οι συσκευες αυτες,εκτος αν αυθυποβαλλεσαι γερα...Εντελως μπακαλιστικα θα σουλεγα πως εχω κατσει επι 1 ωρα πισω απο κεραια που εξεπεμπε με 42db (10δες φορες παραπανω απο ενα σπιτισιο ρουτερ που αλλοι ισχυριζονται οτι τους προκαλει πονοκεφαλους-και για να προλαβω επικρισεις σκαναρισμα εκανα απλα) και μια χαρα ενιωθα...ΟΚ βεβαια,ειναι εντελως ανεπιστημονικο το παραδειγμα μου...Και περιττο να σου πω πως για καθε μετρο αερα που μεσολαβει μεταξυ του σωματος σου και της συσκευης υπαρχει σοβαρη εξασθενηση της ακτινοβολιας (ΑΚΑ free space loss)...Τωρα..θες σωνει και καλα να μετρας ακτινοβολιες?ΟΚ.Βρες απτο google το "netstumbler" και εγκατεστησε το στο λαπτοπ η σε πισι με καρτουλα wifi (ΟΧΙ ΡΟΥΤΕΡ)..αυτο σκαναρει και σου λεει τι εκπομπες υπαρχουν στην περιοχη σου και ποσο ισχυρες ειναι.Οσο πιο κοντα στο 0 ειναι οι ενδειξεις,τοσο πιο ισχυρο το σημα...Πχ με ενα σημα -70db ισα ισα κανεις ασυρματη συνδεση,με ενα σημα -30db εχεις πανισχυρη συνδεση..Βρισκεις και στο ιντερνετ την σταθερα του FSL (FREE SPACE LOSS) (καποια db για τα καποια μετρα πχ) και τον σχετικο τυπο και κανεις τους υπολογισμους σου.Ωστοσο αν θεωρεις οτι παλι σε ενοχλουν ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ αυτα τα μικροκυματα σε ενημερωνω οτι δεν μπορουν να διαπερασουν τα μεταλλα και το νερο. (γιαυτο απαγορευονται τα μεταλλικα σκευη στους φουρνους μικροκυματων και για αυτο οσο πιο πολλα υγρα εχει μια τροφη τοσο πιο πολυ ζεσταινεται στον φουρνο μικροκυματων)

η τηλεόραση φροντίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα (σε περιόδους που έχουν έλειψη ειδήσεων κυριώς) να μας τρομάζει χωρίς να μας πληροφορεί!

δωρεαν θεωρια συνωμοσιας by TNT1982:αν εξαπλωθουν οι WISPS (wireless ISPS,ιντερνετ σπιτι σου χωρις τηλεφωνικη γραμμη)ξερεις τι ζημια εχουν να παθουν οι συμβατικοι ισπς αν δεν προσαρμοστουν αμεσως στα νεα δεδομενα (επενδυσεις κλπ)?

Δημοσ.

Με κάλυψαν οι παραπάνω σε όλα.Το μόνο που μένει να πω είναι πως δεν είναι απαραίτητο όλες αυτές οι συσκευές που αναφέρεις να λειτουργούν όλες την ίδια στιγμή.Πχ το ασύρματο τηλέφωνο μπορείς να το κλείνεις οταν κοιμάσαι από την βάση και να χρησιμοποιείς το ασύρματο router μόνο αν είσαι σε άλλο δωμάτιο.Μέτρο παντού και πιστεύω θα βγείς κερδισμένος.

Δημοσ.

varg88 στο σχολειο την ωρα της φυσικης που ησουν?:rolleyes: οπουδηποτε αλλου εκτος απο τη σχολικη ταξη

οι κερεες κινητης τηλεφωνιας δεν εκπεμπουν ραδιενεργεια (εκτος και αν τις φτιαξουν απο πλουτωνιο) ουτε ειναι του 666 ουτε του εοσφωρου

οπως και οι κερεες wi-fi & wi-max..

αντιθετα για τις κερεες κινητης πρεπει να υπαρχουν πολλες και πυκνες για να μην χρειαζεται ο πομποδεκτης του τηλεφωνου μας να μας ψηνει τον εγκεφαλο για να βρει σημα..το τι λενε οι καθε λογης δημαρχοι το λενε επειδη δεν πηραν τη μιζα που επρεπε και συν το οτι ειναι αγραματοι λαικιστικοι δημαγωγοι και να το αποτελεσμα..

εχω φιλο που δουλευε χρονια στον οτε στις κερεες ..ολος ο κοσμος εχει στραφει στις κερεες κινητης και δεν ασχολειται με κερεες σταθερης (μικροκυματα κλπ) εκει να δεις τι ψησιμο πεφτει

οπως επισης ειναι επικυνδινοι οι μετασχηματιστες υψηλης τασης εντος πολυκατοικιων..εχω παρατηρησει 2-3..

ολα αυτα που λετε περι πονοκεφαλων κλπ πρεπει να ξερετε οτι ειναι θεμα αυθυποβολης..εχω τυχει να πω σε ενα οτι το ρουτερ εχει και wi-fi μονιμα ανοιχτο και μου λεει μετα απο λιγο "αχ καλε εχω πονοκεφαλο"

"τον κακο σου το καιρο"

οπως και καλα τα ειπε ο ανωθεν οι ειδησεις κοιτανε τι μλκια να δωσουν στο κοινο για να το κανει να φοβαται ακομα περισοτερο..αν δειτε την ταινια Bowling for Columbine θα καταλαβετε..τα ΜΜΕ ειναι μια βιομηχανια παραγωγης φοβου και στο ασχετο πετανε και για τα σιλικονατα βυζια της μπεζαντακου αν κουνιουνται πανω κατω η δεξια αριστερα

Δημοσ.

Ορισμένες παρατηρήσεις μόνο, γιατί όπως πάντα ακούγονται διάφορα ανακριβή και τελικά μπερδεύουν αυτόν που προπαθεί να ξεκαθαρήσει κάποια πράγματα.

λοιπον...προβλημα με την ακτινοβολια του wifi (2,4GHz-μικροκυματα) εχεις απο τα 50 db και πανω.

Συγγνώμη, αλλά 50 dB = 10000W, αρκετά για wifi!!!! Μάλλον εννοείς dBm ή dBμ. Καλό είναι να μη χρησιμοποιούμε έννοιες και όρους που δε γνωρίζουμε. Αλλά και πάλι, που στηρίζεις την παρατήρησή σου; Ή απλώς κάτι έχεις ακούσει ή σου έχουν πει;

1db=x 2db=10x...ειναι λογαριθμικη η κλιμακα

Ναι, λογαριθμική είναι κλίμακα, αλλά είναι εντελώς λάθος αυτό που λες.

Εντελως μπακαλιστικα θα σουλεγα πως εχω κατσει επι 1 ωρα πισω απο κεραια που εξεπεμπε με 42db (10δες φορες παραπανω απο ενα σπιτισιο ρουτερ που αλλοι ισχυριζονται οτι τους προκαλει πονοκεφαλους-και για να προλαβω επικρισεις σκαναρισμα εκανα απλα) και μια χαρα ενιωθα

Το ότι ένιωθες μια χαρά δε σημαίνει πως δεν έπαθες τίποτα. Δηλαδή αν είχε μωρό παιδί θα το άφηνες να εκτεθεί τόσο;

Δημοσ.

Καμια οικειακη συσκευη δεν εκπεμπει ραδιενεργεια. Ηλεκτρομαγνητικη ενεργεια λεγεται.

Αποδεδειγμενα ειναι κακη για τον ανθρωπινο οργανισμο, αρα οση περισσοτερη βαζεις μεσα στο σπιτι σου, τοσο σε μεγαλυτερο κινδυνο θετεις τον οργανισμο σου κ τους γυρω σου. Βεβαια υπαρχει η αποψη οτι η ισχυς που εκπεμπουν οικειακες συσκευες οπως το wifi router ειναι χαμηλη και δεν προκαλει κινδυνους για τον ανθρωπινο οργανισμο. Εγω παλι ειμαι της αποψης οτι οσο λιγοτερα ηλεκτρομαγνητικα κυματα βαζουμε στη ζωη μας τοσο το καλυτερο. Συσκευες που δεν ειναι αναγκαιες καλο ειναι να τις αποφευγουμε, ακομα και αν κανουν τη ζωη μας λιγο πιο ευκολη..

Δημοσ.
Ορισμένες παρατηρήσεις μόνο, γιατί όπως πάντα ακούγονται διάφορα ανακριβή και τελικά μπερδεύουν αυτόν που προπαθεί να ξεκαθαρήσει κάποια πράγματα.

Συγγνώμη, αλλά 50 dB = 10000W, αρκετά για wifi!!!! Μάλλον εννοείς dBm ή dBμ. Καλό είναι να μη χρησιμοποιούμε έννοιες και όρους που δε γνωρίζουμε. Αλλά και πάλι, που στηρίζεις την παρατήρησή σου; Ή απλώς κάτι έχεις ακούσει ή σου έχουν πει;

Ναι, λογαριθμική είναι κλίμακα, αλλά είναι εντελώς λάθος αυτό που λες.

Το ότι ένιωθες μια χαρά δε σημαίνει πως δεν έπαθες τίποτα. Δηλαδή αν είχε μωρό παιδί θα το άφηνες να εκτεθεί τόσο;

α μπραβο,στο πρωτο ετσι οπως το λες εσυ το λεγε..τα μπερδευω dbm με dbi και τα γραφω σκετα db για να μην μπλεκω.

Επευκαιρια γραψε μου και εναν παρομοιο τυπο να ξερω.

ψαχνω να βρω και τροπο να ανεβασω τον πινακα πουχα δει.

Δημοσ.
varg88 στο σχολειο την ωρα της φυσικης που ησουν?:rolleyes: οπουδηποτε αλλου εκτος απο τη σχολικη ταξη

οι κερεες κινητης τηλεφωνιας δεν εκπεμπουν ραδιενεργεια (εκτος και αν τις φτιαξουν απο πλουτωνιο) ουτε ειναι του 666 ουτε του εοσφωρου

οπως και οι κερεες wi-fi & wi-max..

αντιθετα για τις κερεες κινητης πρεπει να υπαρχουν πολλες και πυκνες για να μην χρειαζεται ο πομποδεκτης του τηλεφωνου μας να μας ψηνει τον εγκεφαλο για να βρει σημα..το τι λενε οι καθε λογης δημαρχοι το λενε επειδη δεν πηραν τη μιζα που επρεπε και συν το οτι ειναι αγραματοι λαικιστικοι δημαγωγοι και να το αποτελεσμα..

εχω φιλο που δουλευε χρονια στον οτε στις κερεες ..ολος ο κοσμος εχει στραφει στις κερεες κινητης και δεν ασχολειται με κερεες σταθερης (μικροκυματα κλπ) εκει να δεις τι ψησιμο πεφτει

οπως επισης ειναι επικυνδινοι οι μετασχηματιστες υψηλης τασης εντος πολυκατοικιων..εχω παρατηρησει 2-3..

ολα αυτα που λετε περι πονοκεφαλων κλπ πρεπει να ξερετε οτι ειναι θεμα αυθυποβολης..εχω τυχει να πω σε ενα οτι το ρουτερ εχει και wi-fi μονιμα ανοιχτο και μου λεει μετα απο λιγο "αχ καλε εχω πονοκεφαλο"

"τον κακο σου το καιρο"

οπως και καλα τα ειπε ο ανωθεν οι ειδησεις κοιτανε τι μλκια να δωσουν στο κοινο για να το κανει να φοβαται ακομα περισοτερο..αν δειτε την ταινια Bowling for Columbine θα καταλαβετε..τα ΜΜΕ ειναι μια βιομηχανια παραγωγης φοβου και στο ασχετο πετανε και για τα σιλικονατα βυζια της μπεζαντακου αν κουνιουνται πανω κατω η δεξια αριστερα

Φίλτατε ανήκεις στην ομάδα των ανθρώπων που με κάνουν να χρησιμοποιώ τα forum όσο λιγότερο μπορώ!!!

Εξ` αρχής είπα πως είμαι άσχετος επί του θέματος και γι`αυτό ζήτησα βοήθεια και πληροφορίες, δεν ζήτησα σχόλια όμως για το επίπεδο της μόρφωσής μου. Πρέπει λοιπόν να σου πω πως κι εσύ δεν πας πίσω μιας και δεν έχεις καθόλου τρόπους (πράγμα το οποίο φροντίζει να διδάξει η οικογένεια στο παιδί) και επίσης είσαι τόσο ανορθόγραφος που δεν ξέρεις ούτε πως γράφεται η λέξη ΚΕΡΑΙΑ!

Επίσης πρέπει κάποια στιγμή να μάθεις πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Αλλά τι σου λέω τώρα... στον χαζό δείχνεις τα αστέρια κι αυτός κοιτάει το δάχτυλό σου!

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου δώσατε όλοι οι υπόλοιποι.

Δημοσ.

Γενικά οι έρευνες που έχουν γίνει πάνω στην ιονίζουσα ακτινοβολία συσκευών που έρχονται σε συχνή επαφή με ανθρώπους είναι λίγο αντικρουόμενες μεταξύ τους. Ομάδες εργασίας έχουν φτάσει στο συμπέρασμα ότι δεν επηρεάζουν, ενώ άλλες ομάδες ότι προκαλούν ημικρανίες, κούραση κ.τ.λ.

Όλοι όμως συμφωνούν σε ένα: Παιδιά μέχρι και την ηλικία των 15 ~ 16 ετών πρέπει να προφυλάσσονται. Γι' αυτό όχι κινητά στα παιδιά.

Και όπως λέγανε και κάποιοι ποιο παλιοί από εμάς: Μέτρον άριστον. Αν θέλεις για παράδειγμα ένα bluetοoh για να συγχρονίζεις το κινητό σου με το pc, μην πάρεις Class 1 (με εμβέλεια 100 μέτρων) πάρε Class 2 (εμβέλεια 10 μέτρων) κ.τ.λ.

Δημοσ.

τωρα δοκιμαζουν τους μοναχους στο αγιο ορος με το wifi που βαλαν...

αν αυτοι που λενε οτι ειναι οι πιο υγειης αρχισουν να χουν παρενεργιες θα ξερουμε απο που προερχονται...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...