procrustis Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Καλησπέρα σε όλους... Το Forum το είχα ακούσει αρκετό καιρό πρίν ώμος δέν είχα την τιμή να σας γνωρίσω νωρίτερα. Απ'ότι βλέπω είναι αρκετά καλο-διατηριμένο και ελπίζω να μίνει Αυτό είναι το πρώτο Thread/Post μου όπως βλέπετε και έτσι θα ήθελα να δώ τα παρακάτω reply σχετικά με το thread μου απο άτομα που όντως γνωρίζουν κάτι με το θέμα. Η κατάσταση έχει ως εξής : Πρίν περίπου 4 μίνες αγόρασα ένα Laptop HP Pavilion με επεξεργαστή Centrino Duo και με Windows Vista. Τώρα όμως τα βαρέθηκα τα Vista για διάφορους λόγους και έτσι σκέφτομαι να βάλω Windows XP. Το πρόβλημά μου όμως είναι οτι όταν αγόρασα το laptop δέν μου δώσανε καθόλου Drivers. Οπότε εάν κάνω το Format και βάλω WinXP, τα drivers πού θα τα βρώ; Σκέφτηκα να τα κατεβάσω απο το site της HP όμως δέν είναι και η καλύτερη ιδέα μιάς και δέν εμπιστέβομαι τα Drivers που δίνουν οι εταιρίες. Αυτό οφείλετε στο οτι είχα κάνει Format σε έναν Amillo vPro της Fujitsu Siemens (αν θυμάμαι καλά) και τα drivers που κατέβασα ήταν λανθασμένα (το μοντέλο και τα στοιχεία ήταν σωστά, ακόμη και με ένα S/N που έβαλα για να μου δώσει τα drivers για το μοντέλο μου που έπρεπε να ήταν 100% τα σωστά, ήταν λάθος). Σκέψη 2. : Υπάρχει περίπτωση να βρώ τα drivers μέσα απο τον σκληρό δίσκο; Εάν ναι, που; Μία ακόμη ερώτηση : Εάν κάνω το Format σε WinXP, το 2ο Particion θα μπορέσει να μου αλλάξει τα WinXP σε Win Vista και να μου επαναφέρει όλες τις εργοστασιακές ρυθμήσεις; Ευχαριστώ που διαβάσατε το Thread μου και συγνώμη που σας κούρασα. Όλες οι απαντήσεις δεκτές καθώς και προτάσεις με το τι πρέπει να κάνω. P.S. Συγνώμη για τα ορθογραφικά μου λάθοι
alex2005 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Αν πας στο subforum "φορητοί υπολογιστές" και ψάξεις τότε θα δεις ότι αυτό έχει συζητηθεί πολύ : http://www.insomnia.gr/forum/forumdisplay.php?f=43 Επίσης υπάρχει και ένα θέμα εκεί που κάποια παιδιά προσπαθούν και μαζεύουν drivers για διάφορους φορητούς,ρίξε μία ματιά εκεί και αν δεν βρεις τίποτα δεν χάνεις να ζητήσεις από τα παιδιά αν μπορούν να βρουν. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=268866 Καλώς ήρθες στο forum
danaos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 Καλησπέρα σε όλους...Το Forum το είχα ακούσει αρκετό καιρό πρίν ώμος δέν είχα την τιμή να σας γνωρίσω νωρίτερα. Απ'ότι βλέπω είναι αρκετά καλο-διατηριμένο και ελπίζω να μίνει Αυτό είναι το πρώτο Thread/Post μου όπως βλέπετε και έτσι θα ήθελα να δώ τα παρακάτω reply σχετικά με το thread μου απο άτομα που όντως γνωρίζουν κάτι με το θέμα. Η κατάσταση έχει ως εξής : Πρίν περίπου 4 μίνες αγόρασα ένα Laptop HP Pavilion με επεξεργαστή Centrino Duo και με Windows Vista. Τώρα όμως τα βαρέθηκα τα Vista για διάφορους λόγους και έτσι σκέφτομαι να βάλω Windows XP. Το πρόβλημά μου όμως είναι οτι όταν αγόρασα το laptop δέν μου δώσανε καθόλου Drivers. Οπότε εάν κάνω το Format και βάλω WinXP, τα drivers πού θα τα βρώ; Σκέφτηκα να τα κατεβάσω απο το site της HP όμως δέν είναι και η καλύτερη ιδέα μιάς και δέν εμπιστέβομαι τα Drivers που δίνουν οι εταιρίες. Αυτό οφείλετε στο οτι είχα κάνει Format σε έναν Amillo vPro της Fujitsu Siemens (αν θυμάμαι καλά) και τα drivers που κατέβασα ήταν λανθασμένα (το μοντέλο και τα στοιχεία ήταν σωστά, ακόμη και με ένα S/N που έβαλα για να μου δώσει τα drivers για το μοντέλο μου που έπρεπε να ήταν 100% τα σωστά, ήταν λάθος). Σκέψη 2. : Υπάρχει περίπτωση να βρώ τα drivers μέσα απο τον σκληρό δίσκο; Εάν ναι, που; Μία ακόμη ερώτηση : Εάν κάνω το Format σε WinXP, το 2ο Particion θα μπορέσει να μου αλλάξει τα WinXP σε Win Vista και να μου επαναφέρει όλες τις εργοστασιακές ρυθμήσεις; Ευχαριστώ που διαβάσατε το Thread μου και συγνώμη που σας κούρασα. Όλες οι απαντήσεις δεκτές καθώς και προτάσεις με το τι πρέπει να κάνω. P.S. Συγνώμη για τα ορθογραφικά μου λάθοι H HP δίνει όλους τους drivers για τα φορητά της...
procrustis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Ευχαριστώ πολύ για το Welcome !! Κοίταξα στο subforum όπως μου είπες αλλά δέν βρήκα αυτό που ζητάω... - Μοντέλο Φορητού : HP Pavillion dv6500 Συγνώμη για την καθυστέρηση και thnx για τα reply !!!
MantiVersuS Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Ευχαριστώ πολύ για το Welcome !!Κοίταξα στο subforum όπως μου είπες αλλά δέν βρήκα αυτό που ζητάω... - Μοντέλο Φορητού : HP Pavillion dv6500 Συγνώμη για την καθυστέρηση και thnx για τα reply !!! το ίδιο έχω κι εγώ. το επειχήρησα αυτό που λες να αλλάξω vista και να βάλω xp. θέλει πολύ ψάξιμο για τους drivers αν κι εγώ δυσκολεύτηκα μόνο για την κάρτα γραφικών και τπτ άλλο... αλλά σε αυτό τον φορητό vista works just fine!
loumbas Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Με την HP προσωπικά δεν είχα πρόβλημα με τα Drivers και για Vista και για XP. Αν δε βγάζεις άκρη όμως ή αν θες να ακολουθήσεις άλλη πορεία θα πρέπει να βρεις από όλους τους κατασκευαστές των εξαρτημάτων του laptop ξεχωριστά τον κάθε Driver Chipset(Intel συνήθως), VGA, κλπ. Το νου σου όταν θα πας για εγκατάσταση XP να έχεις και τα Drivers που θα σου ζητήσουν για να μπορέσουν να δουν το δίσκο. Αυτά τα βρίσκεις από τον κατασκευαστή ή βρίσκεις κάποια ανεπίσημη διανομή των XP που τα ενσωματώνει.Η ασχολείσαι μόνος σου με το nlite. Βοήθεια για τα παραπάνω θα βρεις σε άλλα thread με αναζήτηση στο forum.
procrustis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Καλώς ρε παλικάρια, δέν θα βάλω τελικά XP μιάς και χάνω και το DX10 + εγγύηση, οπότε δέν αξίζει. Όσο για το 2o Partition, τι ακριβώς πέζει? Εάν κάνω format σε XP ή σε άλλο Λ/Σ, θα μπορέσει να μου το γυρίσει σε εργοστασιακές ρυθμήσεις και Windows Vista; Thnx a lot !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.