Προς το περιεχόμενο

Μας παρακολουθούν στην Εταιρία μου μέσω GPS

calvinklein

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum.

Πρόσφατα ξεκίνησα δουλειά σε μία πολυεθνική εταιρία ώς πωλητής.Μου έχουν δώσει εταιρικό αυτοκίνητο και με αυτό πηγαίνω στους πελάτες.

Μιλώντας με κάποιον παλαιότερο πωλητή μου είπε να προσέχω που πηγαίνω και να αποφεύγω να πηγαίνω για καφέ ή γενικά εκτός δουλειάς διότι στα αυτοκίνητα έχουν βάλει μία μικρή κεραία για να ξέρουν που βρίσκεσαι κάθε στιγμή.

Νομίζεται ότι γίνεται?

Πώς μπορώ να εντοπίσω αν το αυτοκίνητό μου έχει αυτή την κεραία?

Δημοσ.

ειναι νομιμο αυτο ρε παιδια?

αν το χρησιμοποιεις για να ξερεις που ειναι το αυτοκινητο σε περιπτωση κλοπης οκ αλλα να ελεγχεις τους υπαλληλους και μαλιστα χωρις να τους το εχεις πει επισημως??

Δημοσ.

Τεχνικα ειναι εφικτοτατο...με τις καμερες ψιλοπροκυπτει θεμα(οι οποιες μπορουν να επιτραπουν σε επιχειρηση με προυποθεσεις),αλλα το συγκεκριμενο δεν νομιζω να βαινει μακραν των οριων τις νομιμοτητας,την στιγμη μαλιστα που μεταχειριζεσαι περιουσια της εταιριας.

Ισως με μια πολυ φιλεργατικη και γενναιοδωρη ερμηνεια του νομου να θεωρουσε κανεις οτι χρειαζεται πρωτα διαβουλευση με το συμβουλιο των εργαζομενων ,η τον συνδικαλιστικο φορεα...Αλλα μου φαινεται καπως τραβηγμενη απο τα μαλλια αυτη η ερμηνεια..

Και ολα αυτα μονον αν εχεις συμβαση εξαρτημενης εργασιας με τον εργοδοτη σου....

Δημοσ.

εγω το ειπα απο την πλευρα της παραβιασης των προσωπικων δεδομενων

παλιοτερα ειχε γινει το εξης σκηνικο:

φτανει στο σπιτι ενος οδηγου φορτηγου φωτογραφια απο ρανταρ μαζι με την κληση για παραβαση που ειχε κανει με το προσωπικο του αυτοκινητο.

το θεμα ομως ειναι οτι ο φορτηγατζης ειχε πει οτι θα ηταν ταξιδι με το φορτηγο.

με το που ειδε η γυναικα του τη φωτογραφια με την κληση εγινε χαμος

αυτος εκανε μηνυση για παραβιαση προσωπικων δεδομενων και την κερδισε

αυτο που θελω να πω ειναι οτι η παραβιαση των προσωπικων δεδομενων δεν ειναι μονο επειδη ο υπαλληλος θα σταματησει για καφε. μπορει να κανει μια σταση που δεν θα θελει να μαθει κανεις.

ειναι μπλεξιμο η ιστορια

Δημοσ.

συγκρινεις δυο εντελως ανομοιες καταστασεις.Αλλο οταν εργαζεσαι και ο εργοδοτης ξερει απλα το στιγμα σου (δεν εχει δηλαδη ουτε εικονα ,ουτε ηχο) και αλλο οταν φωτογραφιζει την αφεντομουτσουναρα σου μαζι με το γκομενακι η καμερα,στην ιδιωτικη σου ζωη.Στην δευτερη περιπτωση,ναι δικαιωθηκε η αφεντομουτσουναρα (ηταν καπως διαφορετικα αποτι περιγραφεις ομως και δεν υπηρχε μηνυση κλπ,ηταν διοικητικη η διαδικασια),και νομιζω πως η αποφαση ελεγε οτι επρεπε να φωτογραφηθει μονο ο αριθμος του αυτοκινητου (που αρκουσε για την βεβαιωση της παραβασης)...

Προσωπικα πιστευω οτι δεν εχεις δικιο και ματαιοπονεις.Εαν ομως εισαι 100% σιγουρος καθεσαι,γραφεις μια καταγγελια,υπομνημα γουωτεβερ στην Αρχη Προστασιας Δεδομενων Προσωπικου Χαρακτηρα,την υποβαλλεις και βλεπεις (χωρις να μεσολαβησουν δικαστηρια και εξοδα κλπ)

Δημοσ.

Αν θες να πας για καφέ,άσε το αυτοκίνητο σε μέρος εντός δουλειάς και πάρε ταξί.Ή δώστο σε ένα φίλο σου να φαίνεται ότι κινείται κι ολας. :P

Δημοσ.

Εφικτό είναι

Νόμιμο μάλλον είναι

είναι επίσης και ένα πολύ σύνηθες urban legend στις περισσότερες εταιρείες με αυτοκίνητα. Σε πολύ λίγες από αυτές που ακούγεται ότι χρησιμοποιούν τέτοιο μηχάνισμό αυτός υπάρχει πραγματικά.

Δημοσ.
Και ερωτώ.

Υπάρχει τρόπος να το εντοπίσουμε?

ψαχνεις να δεις αν εχει κεραια...δηλ,αν χρησιμοποιει δορυφορους αυτο το πραγμα (δεν γνωριζω,εικασιες κανω) θαχει μια κεραιουλα..η σε στυλ πτερυγιου στον ουρανο,η απο μεσα,η σε καμμια κολωνα.Τωρα,αν χρησιμοποιει δικτυο κινητης τηλεφωνιας ισως να μπορει ναχει κατι πιο διακριτικο...αλλα δεν νομιζω γιατι θα βγαινει ακριβοτερα τετοια μεθοδος επικοινωνιας.

Δημοσ.

Σχεδόν όσες εταιρίες έχουν στόλους αυτοκινήτων το χρησιμοποιούν.

Για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ενδεικτικά :

1. Καθυστέρηση σε παραδόσεις - ραντεβού.

2. Χρήση του αυτοκινήτου της εταιρίας (ειδικά αν είναι φορτηγό) για προσωπική χρήση (πχ μαύρα δρομολόγια).

3. Ξεφόρτωμα εμπορευμάτων σε μη προβλεπόμενες τοποθεσίες (κλοπή).

4. Παρεκτροπή από προγραμματισμένα δρομολόγια (πχ επίσκεψη σε ανταγωνιστή από τον οποίο τα "παίρνει" κάποιος υπάλληλος για να του πασάρει πελατολόγιο, τιμές και εμπορικά-κατασκευαστικά μυστικά ).

Anyway, έχω δει και ψυχάκηδες επιχειρηματίες, αλλά κυρίως αλήτες υπαλλήλους.

Οτιδήποτε ασύρματο ανιχνεύεται. Απλά πρέπει να βρεις το κατάλληλο scanner για να σαρώσεις το όχημα και να δεις που το έχουν βάλει.

Αν έχεις κάποιο ηλεκτρονικό γνωστό μπορεί να σε βοηθήσει.

Αλλά και να το βρεις, τι θα κάνεις? θα παραιτηθείς ή θα τους τρέξεις στα δικαστήρια? Δική τους περιουσία είναι στο κάτω κάτω.

Αν θέλεις να μην έχεις κανέναν στο κεφάλι σου χρησιμοποίησε το δικό σου αμάξι.;)

Δημοσ.
Ναι ωραία, άντε και το βρίσκεις, τι θα κάνεις μετά;

To κολλάς σε νταλίκα για Βέλγιο

Δημοσ.

tip: η εγκατάσταση γίνετε εσωτερικά του ταμπλό με τροφοδοσία από την πλεξούδα του ραδιοφωνου ;)

tip2: μην ψάχνεις άδικα για κεραίες :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...