Προς το περιεχόμενο

ati radeon - nvidia + linux

Ozone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας

προκειται να αγορασω νεο φορητο και επειδη ειμαι 100% χρηστης σκλιρων ναρκωτικων τυπου λινουξ :-) θα ηθελα τη γνωμη σας για τη καρτα γραφικων που θα εχει ο φορτητος.

ειναι καλυτερα nvdia η ati ?

ειδη εχω στον υπαρχων μου φορητο ATI και αντιμετωπιζω προβληματα με θερμοκρασιες.

φυσικα ειναι και λογω καποιου αλλου προβληματος αλλα ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ati οχι γιατι ειναι γενικα προβληματικες με το linux και θα σου βγαλουν το λαδι για να παιξουν.

Nvidia οχι γιατι ακουσα οτι οι σειρες 8xxx ειναι προβληματικες.

Μηπως να κοιταζες κατι σε intel x3100?

μου αρεσει να ακουω γνωμες αλλα οταν οι μισοι λενε το ενα και αλλοι το αλλο δεν ξερω τη να αποφασισω και ποθιο ειναι το καλυτερο στο τελος:-):-):-)

Βάλε nvidia γιατί και η intel μπορεί να παίζει απροβλημάτιστα με τους open source driver αλλά έχει διάφορα προβλήματα αν πας να κάνεις κάτι παραπάνω. Να δώσω ένα παράδειγμα ότι δεν παίζει να τρέξεις ένα 3d πρόγραμμα και να τρέχεις compiz παράλληλά και τέτοια άλλα κουλά.

Aν παρεις λαπτοπ, μακριά από ATi τελειως, μα τελειως, θα κλαις τα λεφτά σου.

Μακριά (ακόμη περισσότερο) από nVidia σειρα 8xxx γιατί είναι προβληματικές.

Οποτε μένουν οι X3100 που είναι πολύ καλές και ο driver τους υποστηρίζει μέχρι και ... τους μελλοντικούς Larrabee

Στο λάπτοπ έχω nvidia geforce go 7400 και στο desktop έχω ΑΤΙ Shapphire HD 2600 pro, και τα 2 έχουν linux ubuntu 8.04, compiz και video τρέχουν άψογα, ακόμα και το warcraft 3 frozen throne που έχω εγκαταστήση. όμως απο αυτα που διαβάζω σε αυτο το φόρουμ οσο και σε άλλα η nvidia τρέχει πολύ καλήτερα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...