Προς το περιεχόμενο

Συνδεσμολογία για 4 συσκευές IDE

alex89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δύο σκληρούς και δύο οπτικά IDE. Τους δύο σκληρούς το σωστό είναι να τους βάλω στο primary κανάλι και τα δύο οπτικά στο secondary;

Επίσης, αν σε ένα κανάλι θέλω να βάλω ένα οπτικό και έναν σκληρό (ide και τα δύο), τον σκληρό δε βάζω master και το οπτικό slave γιατί το οπτικό που είναι πιο αργό αν μπει master θα ρίξει την απόδοση του σκληρού;

Το άλλο πρόβλημά μου είναι με το καλώδιο ide. Έχω ένα άλλο pc με μία θύρα ide. Έβαλα της καλωδιοταινίας το master στο οπτικό, αλλά το jumber του οπτικού το έβαλα στη θέση slave. Στο σκληρό έβαλα το slave της καλοδιοταινίας αλλά το σκληρό τον έβαλα με το jumber master. Στο bios βλέπει το οπτικό σαν slave και το σκληρό σαν master. Η απορία μου είναι, από τη στιγμή που με το jumper οριίζω αν θα είναι master ή slave η συσκευή παίζει ρόλο αν η καλωδιοταινία στην άκρη έχει αντίθετη ρύθμιση;

Δημοσ.

οχι η καλωδιοταινια δεν παιζει ρολο εκτος αν το βαλεις cable select.4 συσκευες σε δυο ide σημαινει οτι οταν λειτουργουν και τα 2 μαζι πανω στο καλωδιο εκει μειωνεται η ταχυτητα.εγω θα εβαζα 2 δισκους μαζι και 2 dvd μαζι.απλα προσεχε πολλοι δισκοι εχουν σκετο master και αλλοι δισκοι εχουν και master αλλα εχουν και master with slave present.οποτε στην περιπτωση σου αφου θα βαλεις και αλλο δισκο θα γινει master with slave present.οι ibm ,hitachi πχ το εχουν αυτο και οι wd νομιζω.

Δημοσ.
οχι η καλωδιοταινια δεν παιζει ρολο εκτος αν το βαλεις cable select.4 συσκευες σε δυο ide σημαινει οτι οταν λειτουργουν και τα 2 μαζι πανω στο καλωδιο εκει μειωνεται η ταχυτητα.εγω θα εβαζα 2 δισκους μαζι και 2 dvd μαζι.απλα προσεχε πολλοι δισκοι εχουν σκετο master και αλλοι δισκοι εχουν και master αλλα εχουν και master with slave present.οποτε στην περιπτωση σου αφου θα βαλεις και αλλο δισκο θα γινει master with slave present.οι ibm ,hitachi πχ το εχουν αυτο και οι wd νομιζω.

Poulinos σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Έβαλα όπως είπες τους σκληρούς και τα οπτικά. Τους δύο ide με jumber τους όρισα τον Seagate ως master και τον WD ως slave στο ίδιο κανάλι και τα δύο οπτικά στο άλλο. Όλα είναι στην πένα

Δημοσ.

τελος καλα ολα καλα.απλα δεν βολευει και σε θεμα αποστασεων των καλωδιων να βαλεις cdrom μαζι με δισκο.η καλωδιοταινια εχεις 3 υποδοχες.2 κοντινες που ειναι για τις συσκευες και η τριτη υποδοχη ειναι μακρια για το mobo.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...