aposart Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Γεια σας Παιδιά! Θα ήθελα λίγο την βοήθεια σας σε κάτι που θέλω να φτιάξω. Λοιπόν έχω 2 laptop και 2 εξωτερικούς σκληρούς, επίσης διαθέτω σύνδεση forthnet 2play και το μόντεμ - router που έδινε μαζί αυτό της Siemens. Αυτό που θέλω είναι το εξής: Θέλω να έχουν τα 2 laptop ασύρματη σύνδεση στο ιντερνέτ και να μπορώ να μοιράσω ασύρματα και τους 2 σκληρούς, ώστε να μπορεί να γίνεται αναπαραγωγή των αρχείων. (mp3 και βίντεο) Τι πρέπει να κάνω ? 1) Πρέπει να αποκτήσω ένα ασύρματο μόντεμ - router (ακούω προτάσεις ) ώστε να έχουν πρόσβαση τα laptop ….και μετά να πάρω ένα usb hub (π.χ. http://www.belkin.com/networkusbhub/ ) και να το συνδέσω με το modem ώστε να «βλέπω» τους σκληρούς??? 2) Υπάρχει ασύρματο μόντεμ - router με 2 θύρες usb από μπορούν να μπουν απευθείας οι σκληροί και να αναπαράγονται τα αρχεία??? 3) Διαθέτω ένα Ασύρματο modem router Philips CGA5722N (δώρο από το Connx), μπορώ να το χρησιμοποιήσω με την Forthnet και εάν ναι μπορώ να του βάλω επάνω το Hub??? Αυτά, ελπίζω να μην κούρασα πολύ και ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον βοηθήσει!!!
poulinos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 siemens ip 192.168.1.1 philips του δινεις ip 192.168.1.200 του κλεινεις τον dhcp.καλωδιο ethernet siemens se philips.u are ready.και τα 2 pc ασυρματα.μετα τις κλασικες ρυθμισεις για share σκληρων.
aposart Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 poulinos είπε: siemens ip 192.168.1.1philips του δινεις ip 192.168.1.200 του κλεινεις τον dhcp.καλωδιο ethernet siemens se philips.u are ready.και τα 2 pc ασυρματα.μετα τις κλασικες ρυθμισεις για share σκληρων. οκ ευχαριστω για την απαντηση αλλα εχω 2 αποριες, α) γιατι πρεπει να συνδεσω το ενσυρματο ρουτερ (siemens) με το ασυρματο philips ???? στην πιο πανω συνδεση ...προφανως εννοεις οτι για να γινουν share οι σκληροι θα πρεπει να αποκτησω ενα hub...και να το συνδεσω με το ρουτερ σωστα?? poulinos είπε: μετα τις κλασικες ρυθμισεις για share σκληρων. ... τι εννοεις?
tsakonas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 1)Οχι 2)οχι 3)Οχι Θα βαλεις μονο το philips που εχει 4 πορτες και ειναι ασυρματο. Θα διαβασεις στο manual πως να μπεις στην κεντρικη(τοπικη) σελιδα του ρουτερ και πως να βαλεις WPA/WPA2 security στο ασυρματο. Τα λαπτοπ θα παιρνουν ασυρματα. Εαν εχουν και τα δυο ιντερνετ, σημαινει οτι εχουν και δικτυο μεταξυ τους αρκει να τα βαλεις στο ιδιο workgroup(οχι απαραιτητο στα vista αλλα καλυτερα το ιδιο) και να κανεις δεξι κλικ -share στους φακελους που θες και οχι σε ολοκληρο τον σκληρο.
poulinos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 αυτο που σου ειπα εγω ειναι αμα θες να εχεις την σταθεροτητα του siemens και απλα το philips να παιξει σαν αccess point.αμα δεν το θες ετσι μπορεις να βαλεις επιτοπου το philips να τα κανει ολα.hub δεν θες εκτος αν δεν σου φτανουν οι 4 ethernet.
aposart Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 poulinos είπε: αυτο που σου ειπα εγω ειναι αμα θες να εχεις την σταθεροτητα του siemens και απλα το philips να παιξει σαν αccess point.αμα δεν το θες ετσι μπορεις να βαλεις επιτοπου το philips να τα κανει ολα.hub δεν θες εκτος αν δεν σου φτανουν οι 4 ethernet. ευχαριστω και παλι για την διευκρινηση! οσον αφορα το πρωτο κομματι θα δοκιμασω και με τα δυο και θα δω μετα απο την χρηση...που θα καταληξω! Χρειαζομαι το hub γιατι οι εξωτερικοι σκληροι ειναι usb οποτε δεν γινεται μεσω ethernet... εχεις μηπως να προτεινεις καποιο?
aposart Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 tsakonas είπε: 1)Οχι2)οχι 3)Οχι Θα βαλεις μονο το philips που εχει 4 πορτες και ειναι ασυρματο. Θα διαβασεις στο manual πως να μπεις στην κεντρικη(τοπικη) σελιδα του ρουτερ και πως να βαλεις WPA/WPA2 security στο ασυρματο. Τα λαπτοπ θα παιρνουν ασυρματα. Εαν εχουν και τα δυο ιντερνετ, σημαινει οτι εχουν και δικτυο μεταξυ τους αρκει να τα βαλεις στο ιδιο workgroup(οχι απαραιτητο στα vista αλλα καλυτερα το ιδιο) και να κανεις δεξι κλικ -share στους φακελους που θες και οχι σε ολοκληρο τον σκληρο. tsakonas. δεν με πειραζει να επικοινωνουν τα pc μεταξυ τους, απλα θελω να εχουν ασυρματη προσβαση στο Νετ και να μπορουν να βλεπουν ασυρματα τους 2 σκληρους....αυτη την λυση ψαχνω....
poulinos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 αν θες ρουτερ με usb πανω που να παιρνει δισκους τοτε παμε αλλου.αλλιως θες κουτια που να ειναι ethernet .αντε να βρεις ρουτερ που να περνει εξωτερικο σκληρο και μαλιστα 2.ειναι ακριβα αν θυμαμε σωστα.
tsakonas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 aposart είπε: tsakonas. δεν με πειραζει να επικοινωνουν τα pc μεταξυ τους, απλα θελω να εχουν ασυρματη προσβαση στο Νετ και να μπορουν να βλεπουν ασυρματα τους 2 σκληρους....αυτη την λυση ψαχνω.... Μαλλον δε διαβαζεις καλα....και προφανως δεν ξερεις τι ακριβως θελεις να κανεις. Οι εξωτερικοι σκληροι, συνδεονται στα laptop σου και σε καθε PC μεσω usb....αυτοματως φαινονται σαν τοπικοι δισκοι...απο κει και περα, αν τα δυο pc επικοινωνουν μεταξυ τους ειτε ασυρματα ,ειτε ενσυρματα, τοτε μοιραζεις και τους εξωτερικους σκληρους και οτι αλλο θες... Ξαναδιαβασε το προηγουμενο ποστ μου και αν συναντησεις κανα προβλημα, εδω ειμαστε....
aposart Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 poulinos είπε: αν θες ρουτερ με usb πανω που να παιρνει δισκους τοτε παμε αλλου.αλλιως θες κουτια που να ειναι ethernet .αντε να βρεις ρουτερ που να περνει εξωτερικο σκληρο και μαλιστα 2.ειναι ακριβα αν θυμαμε σωστα. Υπαρχει ρουτερ με usb γυρω στα 60 ευρω.... http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=22&category=69978076&product=1032747 ...απλα ειναι το μονο που εχω βρει εως τωρα και σαν μαρκα ειμαι 50-50 ... επισης η αλλη λυση που βρικα ειναι αυτο http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=Wireless&cp_id=145942
aposart Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 tsakonas είπε: Μαλλον δε διαβαζεις καλα....και προφανως δεν ξερεις τι ακριβως θελεις να κανεις.Οι εξωτερικοι σκληροι, συνδεονται στα laptop σου και σε καθε PC μεσω usb....αυτοματως φαινονται σαν τοπικοι δισκοι...απο κει και περα, αν τα δυο pc επικοινωνουν μεταξυ τους ειτε ασυρματα ,ειτε ενσυρματα, τοτε μοιραζεις και τους εξωτερικους σκληρους και οτι αλλο θες... Ξαναδιαβασε το προηγουμενο ποστ μου και αν συναντησεις κανα προβλημα, εδω ειμαστε.... μαλλον δεν καταλαβες τι θελω να κανω...τεσπα!
tsakonas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 Αλλαζει τοτε...δεν ειπες οτι θες να αγορασεις αλλο...με τον εξοπλισμο που ειχες, δεν υπηρχε αλλος τροπος.... φυσικα το πρωτο κανει τη δουλεια....και ειναι Asus, τι εννοεις 50-50? To δευτερο αστο καλυτερα.
aposart Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 ειμαι 50-50 με το Asus επειδη απο οσα εχω διαβασει...δεν αναγνωριζει παντα το σκληρο και γενικα παιδευει... (π.χ. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=246640 )...αλλα κυριως επειδη εχει 1 usb για σκληρο δισκο...ενω θελω 2... βεβαια ακομα δεν εχω βρει εναλλακτικη λυση.... γιατι Οχι την δευτερη επιλογη που λεω
tsakonas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 Λοιπά Χαρακτηριστικά 2 x USB θύρες για εκτυπωτή & FTP server, SPI firewall
aposart Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2008 Έχω την αμυδρή εντύπωση ότι είναι η μια «αποκλειστικά» για print και η άλλη για σκληρό… ίσως και να κάνω λάθος! Θα το δω πάντως ως λύση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.