Ozone Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 ποια απο τις 3ισ προτεινεται? δεν ειμαι gamer αλλα ειμαι λατρης της αξιοποιστιας κε της ποιοτητας υλικου. ειμαι χρηστης 100% linux και σε virtual machine windows xp. τι λεται για αυτο της toshiba? Toshiba Tecra M9-19T C2-D 2.2 GHz/3072 MB/14.1"/160GB IBM Lenovo ThinkPad T61 C2D 2.4 GHz/2048 MB/14.1"/160GB ND2R5GN το θεμα με τα dell δεν το εψαξα. η ποιο αξιοποιστη σειρα της dell ειναι τα latitude? εχω την ευχαιρια να αγορασω σε τιμη κοστους το toshiba Tecra M9-19T απο καταστημα στη κυπρο. απο 1.706,46? του play247 σε 1276,5 ευρο με ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα.
michalis2610 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Ozone κατεμέ μέχρι τα 1500Ε το καλύτερο που κυκλοφορεί που να συνδειάζει ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ-ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ-ΕΓΓΥΗΣΗ είναι το HP Compaq 6930 αν και δεν μπορώ να αποκλείσω ορισμένες ασυμβατότητες με lixun kernel ακόμα και 2.26.χχ λόγο καινούριας πλατφόρμας. Ειλικρινά πάντως από τα δύο που γράφεις θα προτιμούσα μακράν το ΗΡ. Δούλευα για λίγο με το 6910(το προηγούμενο μοντέλο δηλαδή) και μπορώ να πω ότι είναι απλά ΚΟΡΥΦΑΙΟ. Δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω χρήματα για οτιδήποτε άλλο όταν σε αυτό το ποσό μπορείς να πάρεις κάτι τέτοιο.
haHa Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Μεταξυ μας το 6930 απλα δεν παιζεται! Ειδικα για τα χρηματα που ζηταει,την εγγυηση που εχει, το βαρος που εχει, τις επιδοσεις, την αυτονομια και τα υλικα κατασκευης του.
panos2000gr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Αν ζητάς αξιοπιστία, ευχρηστία, ποιότητα κατασκευής τότε τα THINKPAD είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει ο πλανήτης γή σε αυτό τον τομέα Πραγματικά μόνο όσοι υπήρξανε χρήστες Thinkpad μπορούν να καταλάβουν σε τι αναφέρομαι (και εγώ πρωτού αποκτήσω το πρώτο μου IBM ήμουν άπιστος ). Τα HP Compaq επίσης είναι εξαιρετικά μοντέλα αλλά ένα κλίκ κάτω από τα Thinkpad. Φυσικά όλα αυτά αντισταθμίζονται πολλές φορές από τις αλμυρές τιμές της IBM για την συγκεκριμένη σειρά.
Ozone Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 απο τι γνωριζω τα hp ειναι αρκετα προβληματικα. και απο προσωπικη εμπειρια που δουλευω ως τεχνικος υπολογιστων ολοι οι φοριτοι Hp ειναι χαλια μαυρα. ειδικα η σειρα Pavilion... με φοβιζει λιγο να στραφω σε hp. μου ειναι αδιανοητο να ειμαι χρηστης λινουξ και να αγορασω φορτιτο μη συμβατο με linux kernel:shock::shock: εδω και καιρο εχω τρελαθει με οσα διαβαζω για τα ibm thinkpad δεν ακουσα κακο λογο για αυτα . αυτο που δυσκολευει λιγο τα πραγματα για αγορα ενος thinkpad ειναι η τιμη του.
haHa Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Μην παρεις το t61 14.1",ειναι μοντελο που "καταργειται". Ο αντικαταστατης του ειναι το t400. Πχ δες εδω: http://www.notebook.de/lenovo-thinkpad-t400-g-875/
michalis2610 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 απο τι γνωριζω τα hp ειναι αρκετα προβληματικα. και απο προσωπικη εμπειρια που δουλευω ως τεχνικος υπολογιστων ολοι οι φοριτοι Hp ειναι χαλια μαυρα. ειδικα η σειρα Pavilion... Αλλο Pavillion άλλο HP Compaq με σειρά (6930,8510,8710). Καμία σχέση. Οτι πιο ποιοτικό μετά από Thinkpad χωρίς να χρειαστείς να δώσεις +500 ευρώ. μου ειναι αδιανοητο να ειμαι χρηστης λινουξ και να αγορασω φορτιτο μη συμβατο με linux kernel:shock::shock: Σε οποιοδήποτε φορητό με νέα πλατφόρμα Montevina ενδέχεται να έχεις πρόβλημα, ανεξαρτήτου διανομής. Θα πρέπει να περιμένεις νεότερο Kernel για να εξαληφθούν τυχών ασυμβατότητες. Δε σημαίνει οτο αγοράζοντας πχ Thinkpad ή HP θα έχεις πρόβλημα ενώ με Toshiba θα είναι όλα οκ. Είναι θέμα πλατφόρμας και kernel. εδω και καιρο εχω τρελαθει με οσα διαβαζω για τα ibm thinkpad δεν ακουσα κακο λογο για αυτα . αυτο που δυσκολευει λιγο τα πραγματα για αγορα ενος thinkpad ειναι η τιμη του. Και εγώ έχω υπάρξει χρήστης Thikpad (R43 και Τ60) και μόνο τα καλύτερα λέω. Αλλά δεν είμαι διατεθιμένος να ξαναπληρώσω 500+ ευρώ για να έχω τα ίδια πράγματα που προσφέρουν τα Compaq που προανέφερα.
Ozone Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Μην παρεις το t61 14.1",ειναι μοντελο που "καταργειται".Ο αντικαταστατης του ειναι το t400. Πχ δες εδω: http://www.notebook.de/lenovo-thinkpad-t400-g-875/ που λει οτι ειναι διαδοχος του?
panos2000gr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Μην παρεις το t61 14.1",ειναι μοντελο που "καταργειται".Ο αντικαταστατης του ειναι το t400. Πχ δες εδω: http://www.notebook.de/lenovo-thinkpad-t400-g-875/ Πρόκειται για το ίδιο κάσωμα...μάλλον λόγοι marketing επέβαλαν μετονομασία οπότε μη "ψαρώνεις" Επιπλέον το T61 το βρίσκεις με τον T9500 +++++ απειρα ακόμη καλούδια. Όρεξη και χρήματα να έχεις
panos2000gr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Ο Μιχάλης έχει δίκιο... οι σειρές Pavillion της HP δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις σειρες HP/Compaq (nx etc). Οι δεύτερες είναι επαγγελματικές σειρές, με πολύ καλή ποιότητα υλικών, μεγάλη αυτονομία, ενώ υπάρχει δυνατότητα διάθεσης με πολύ ισχυρά configuration. Είχα 2 φορές στο παρελθόν HP Compaq (nx8220) και ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος. Απο εκεί και πέρα όπως είπα και παραπάνω τα IBM THINKPAD είναι εκτός συναγωνισμού καθότι σχεδόν τέλεια. Το κακό βέβαια με την IBM στην Ελλάδα είναι ότι "σνομπάρει" κάπως τον απλό χρήστη και την λιανική πώληση και ενδιαφέρεται κυρίως για μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς....κάτι αντίστοιχο με την DELL δηλαδή πρίν λίγα χρόνια. Όπως και να έχει όμως όποιος ενδιαφερθεί πραγματικά μπορεί να τα βρεί σε πολύ χαμηλότερες τιμές μέσα από αγγελίες, προσφορές, ebay κτλ. Πάντως γνώμη μου είναι ότι έτσι πως εξελίσσεται η αγορά υπολογιστών, δεν αξίζει πλέον να διαθέτεις πάνω από 1000 ευρώ για Laptop (...ότι σύνθεση και αν έχει, ότι τεχνολογία και αν ενσωματώνει). Όποιος το κάνει το σίγουρο είναι ότι σε ένα χρόνο θα έχει χάσει παραπάνω από τα μισά χρήματα που θα έχεις πληρώσει, ενώ τα πιο σύγχρονα μηχανήματα που θα κυκλοφορούν θα διατίθενται στην ίδια ή και χαμηλότερη τιμή.
blashyrkh+ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 αυτο που λες ειναι βασιμο αλλα δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα.Εγω εχω ενα Τ61p και ενα Τ43 (2005) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απο τα δυο και δεν βλεπω να τα αλλαζω μεχρι να λιωσουν.Συντομα θα παρω και αλλο και σκεφτομαι για Τ400 η αυτο που λετε το 6931 αλλα γενικα ενα ΙΒΜ μπορει να δουλευει μεχρι να βαρεθεις εσυ να το χρησιμοποιεις.Εγω 3 χρονια που εχω το ενα (το αλλο 1) δεν εχω αντιμετωπισει ουτε ενα hardware προβλημα και τα λαπτοπ δειχνουν σαν καινουρια.Επισης η τιμη ενος thinkpad δεν πεφτει ευκολα ο,τι καινουριο και να βγει γιατι απλα πληρωνεις ενα μηχανημα που δεν θα σε προδωσει ποτε.Αυτο για τα 1000 ευρω πρεπει να το σκεφτει ο υποψηφιος αγοραστης acer ,fujitsu κλπ..το Τ400 πως παει απο τιμη ?Θα ειναι στα ιδια επιπεδα με το τ61?Το 6931 να το λαβω υποψη μου ,δεν το εχω δει απο κοντα και ειμαι γενικα δυσπιστος σε οτι αναφορα μη thinkpad.η τιμη του οντως ειναι πολυ ανταγωνιστικη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.