Gryzor Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Καλησπέρα! Έχω ένα σκληρό ο οποίος έχει αρχίσει να τα φτύνει. Όταν κουραστεί εξαφανίζεται από το σύστημα. Αν τον αφήσω να κρυώσει, επανέρχεται. Κανένα πρόβλημα, είναι σε εγγύηση, τράβηξα ό,τι είχα, θέλω όμως να τον τεστάρω λίγο αντιγράφοντας επάνω του αρχεία. Όμως δεν θέλω να τα φτύσει τελείως και να πρέπει να τον επιστρέψω με ταινίες ή αρχεία μου μέσα. Οπότε: ξέρει κανείς πώς μπορώ να φτιάξω ένα τεράστιο αρχείο (ο σκληρός είναι 500GB, οπότε μέχρι 200+) για να το κάνω αυτό; Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να φτιάξει κανένα dummy αρχείο, ίσως γεμάτο με ένα ψηφίο, έτσι ώστε τα 200giga να γίνουν 1K και να μου το στείλει; Ευχαριστώ! Θ
SeKoS Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 απο Dos fsutil file createnew c:\temp\200mbfile.txt 200000000 Καλύτερα να τρέξεις ενα disc checker όπως DataLifeguard tool της Western Digital. Αμα δεν μπορείς να αναπαράγεις error με αυτό δεν σου αναγνωρίζουν έυκολα πρόβλημα + εγγύηση.
tarrasque Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 χμμ έπαθα ακριβώς το ίδιο με ένα Usb lacie 500gb και πάει για αλλαγή. μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα wipe tool που είναι για αυτή τη δουλειά. ενδεικτικά
Gryzor Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 @Sekos: δουλεύει! Για κάποιο λόγο η αντιγραφή ενός τεράστιου αρχείου εδώ στη δουλειά είναι σχεδόν στιγμιαία, κάτι το οποίο με βάζει σε σκέψεις, αλλά το αρχείο φαίνεται έγκυρο... @tara: δεν με πειράζει να το κάνω wipe, απλά να το κουράσω μέχρι να τα κακαρώσει μία ώρα αρχύτερα να τον πάω για αλλαγή... Παρεμπιπτόντως, αν δεν φαίνεται καν στο BIOS δεν νομίζω να θέλουν να τρέξουν κανένα εργαλείο.
Bspus Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Αμα θες να τον καταστρεψεις δοκιμασε να καταστρεψεις τον controller του. Φορτισε το σωμα σου με στατικο ηλεκτρισμο και μετα ακουμπα καποιο τσιπακι στην πλακετα στο κατω μερος του δισκου. Δεν ειναι σιγουρο οτι θα καταστραφει αλλα υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα.
Gryzor Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Aυτό μου θύμισε: όταν τελείωσα σπουδές στην Αγγλία μου χάλασε ο σκληρός, τον οποίο είχα αγοράσει από εκεί. Τον πήγα λοιπόν για αλλαγή λίγες μέρες πριν πετάξω για Ελλάδα και... φυσικά, δούλευε!! Οπότε τον πήρα πίσω, τον τύλιξα μέσα σε πανιά και άρχισα να τον πετάω στο πάτωμα με μανία, έχοντας ανέβει στο κρεββάτι μου. ΤΙΠΟΤΑ!!! Δούλευε κανονικά! Έλεος... στο τέλος νομίζω του τράβηξα ένα low-level και τον πήρανε πίσω Δεν με πειράζει να τον χαλάσω, ξέρω ότι θα τα φτύσει μόνος του - το έχω ξαναδεί το παραμύθι. Ξεκίνησε από ένα read error και τώρα όποτε αντιγράψω ένα μεγάλο αρχείο χάνεται, προοδευτικά και χειρότερα. Στο τέλος θα χάνεται από το BIOS στο bootup
firewalker Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Αν θέλεις να τον χαλάσεις, βγάλε από έναν αναπτήρα (αυτούς που τους πιέζεις για να ανάψουν) τον μηχανισμό. Πάτα τον έχοντας τον ακροδέκτη σε κάποιο chip. Αυτό που είπε ο Bspus δηλαδή αλλά στο ποιο σίγουρο... :-)
Gryzor Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Αν θέλεις να τον χαλάσεις, βγάλε από έναν αναπτήρα (αυτούς που τους πιέζεις για να ανάψουν) τον μηχανισμό. Πάτα τον έχοντας τον ακροδέκτη σε κάποιο chip. Αυτό που είπε ο Bspus δηλαδή αλλά στο ποιο σίγουρο... :-) Δεν το έπιασα αυτό;; Τί στο καλό κάνει αυτό το τρυκ? Εκτός κι αν εννοείς με το "αυτούς που τους πιέζεις για να ανάψουν" τους ηλεκτρονικούς? Δημιουργεί φορτίο αυτό; Φαντασία...
firewalker Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δεν το έπιασα αυτό;; Τί στο καλό κάνει αυτό το τρυκ? Εκτός κι αν εννοείς με το "αυτούς που τους πιέζεις για να ανάψουν" τους ηλεκτρονικούς? Δημιουργεί φορτίο αυτό; Φαντασία... Ναι, τους ηλεκτρονικούς (που βασικά δεν είναι ηλεκτρονικοί, στο πιεζοηλεκτρικό φαινόμενο βασίζονται. Υπάρχουν όμως και ηλεκτρονικοί, με μπαταρία). Παράγουν τάση μερικών χιλιάδων volt που είναι ικανή να στείλει τα cmos κυκλώματα αδιάβαστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.