sarisn Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Καλημέρα σε όλους, έχω αρχίσει και κοιτάω sites εταιριών για να πάρω μηχανάκι γιατί με τη κίνηση της Αθήνας δεν παλεύεται το αυτοκίνητο με τη καμία. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. Πόσο στοιχίζει το δίπλωμα οδήγησης συμπεριλαμβανομένων των μαθημάτων και της εξέτασης (και ότι άλλο χρειάζεται τέλος πάντων). Έχω ακούσει γύρω στα 300 ευρώ, αληθεύει? Τέλος, μπορείτε να μου προτείνετε κανένα καλό μηχανάκι στα κυβικά αυτά και μέχρι 2000 ευρώ περίπου? Ευχαριστώ!
Sellers Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Το δίπλωμα για 50 είναι πολύ φθηνό. Εδώ τουλάχιστον Θεσ/νίκη, ήταν 70 ευρώ όλα κι όλα τα παράβολα και έδινες εξετάσεις στην Τροχαία και αν περνούσες μετά στο καπάκι την ίδια μέρα έδινες και οδήγηση και τέλος. Ούτε μαθήματα ούτε τίποτα. Όμως αν θες δίπλωμα για 125 είναι όπως είπες 300 ευρώ. Και σε 2 χρόνια αφού το πάρεις γίνεται αυτόματα δίπλωμα για οποιαδήποτε μηχανή όσων κυβικών... Επίσης αν έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου δεν χρειάζεται να δώσεις σήματα. Μόνο ένα μικρό για το μηχανάκι... Για το άλλο που ρώτησες δεν ξέρω. Ας απαντήσουν οι ειδήμονες...
sarisn Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Μάλιστα, οπότε για 50αράκι θέλω μάξιμουμ 100 ευρώ, μια χαρά μου ακούγεται.
JohnnieWalker Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 μη κοιτας για 50αρι...πιστευω πως δε συμφερει...παρε ενα 125cc.... τωρα αν φοβασαι μη σε γραψουνε ειναι αναλογα τη περιοχη γιατι εδω Ηρακλειο-Κρητης αν εχεις διπλωμα για 50αρι και εχεις 125 ΙΣΩΣ σε γραψουν για υπερκυβισμο και αν σε γραψουν....κοιτα κανα παπι 125cc ειναι φθηνα εχει και με 1300-1400+ ευρω καπου εκει!
savvvas Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 παρε το καινουργιο το innova 125i ή το crypton x 135. και τα δυο τρεχουνε μια χαρα, εχουν και τα δυο ψεκασμο, δεν χαλανε καθουλου βενζινη,μονο με 1900 περιπου.
mavroulis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 ΛΟΛ! Το παιδί λέει να του προτείνουμε στα 50cc έως 2.000 ευρώ και σεις του λέτε για παπιά 125&135 cc ;;:lol:
KingManos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Εγω βγάζω τώρα δίπλωμα για 50cc και εχω καταθέσει τα χαρτια. Τα χαρτια για να τα ωγαλς , να τα συμπληρώσω κα να τα καταθέσς μου κόστησαν 110 ευρώ. Οσο αναφορα τώρα για μηχανάκι 50cc, αφου διαθέτεις 2000 ευρώ, είναι καλο να βάλεις ακόμα 200 ευρώ να παρεις το NRG το piaggio το οποίο πάει μπάλα. Αν θες κατι οικονομικότερο θα πρότεινα το zip το piaggio στα 1120 ευρώ. Αυτό διάλεξα και εγώ
washcloud Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2008 Πάρε ο,τιδήποτε Honda 100άρι με καμμιά 1000άρα εβρό (και μεταχειρισμένο άμα λάχει), και το άλλο το χιλιάρικο βάλε από πίσω το πιο καλό νιμού της γειτονιάς και πάνε γλέντα το με καμμιά 500άρα. Μπορεί και να σου κάτσει μετά.
john1987 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Όμως αν θες δίπλωμα για 125 είναι όπως είπες 300 ευρώ. Και σε 2 χρόνια αφού το πάρεις γίνεται αυτόματα δίπλωμα για οποιαδήποτε μηχανή όσων κυβικών... Παιζει καθολου αυτο?Δεν το ηξερα!
Sellers Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Παιζει καθολου αυτο?Δεν το ηξερα! Ναι. Απλά πληρώνεις παράβολα. Κλασικά. Και για να κλάσεις παράβολα πρέπε ινα πληρώσεις...
aGka8l Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 μη κοιτας για 50αρι...πιστευω πως δε συμφερει...παρε ενα 125cc.... τωρα αν φοβασαι μη σε γραψουνε ειναι αναλογα τη περιοχη γιατι εδω Ηρακλειο-Κρητης αν εχεις διπλωμα για 50αρι και εχεις 125 ΙΣΩΣ σε γραψουν για υπερκυβισμο και αν σε γραψουν....κοιτα κανα παπι 125cc ειναι φθηνα εχει και με 1300-1400+ ευρω καπου εκει! εκτος και αν εχεις χανιωτικες πινακιδες οπου και νομιμος να σαι θα σε γραψει για κανα καθρευτη η οτι αλλο βρει δεν ειναι ομως και αυτο λυση αμα συμβει καποιο ατυχημα μακρια απο μας αντε μετα να τρεχεις και ιστοριες απλα φιλε δε μας ειπες τα κιλα σου σημαντικο , αν εισαι καμια 85αρα και δεν εχεις σκοπο να παιρνεις 2ο ατομο τοτε εισαι οκ για 50αρι!κοιτα το piaggio fly
kage Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 δοκιμασες να κανεις search πριν το ποστ? μηπως να γινουν Pin τα ποστ για διπλωμα αυτοκ/μηχανης/50cc?
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 θέλω να βγάλω δήπλωμα για 50cc αλλά δεν ξέρω αν θέλει υπογραφές απο γονέα και έτσι μποεί κανείς να μου πεί τι χρηάζεται?
sugata Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Διαδικασία για άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου (50cc) Υποψήφιοι Ανήλικοι (16 - 18 ετών) Αίτηση του ενδιαφερομένου (χορηγείται από την Τροχαία). Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, με την οποία δηλώνονται : ότι έχει κανονική διαμονή στην Ελλάδα, και τα πλήρη στοιχεία της διεύθυνσης κατοικίας του. 4 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες (2 για Ιατρούς και 2 για Τροχαία). Ένα παράβολο των 90 € από την Εθνική Τράπεζα (για εξέταση από παθολόγο και οφθαλμίατρο). Διπλότυπο είσπραξης 7,04 € (από Εφορία). Διπλότυπο είσπραξης 3 € υπέρ Μετοχικού Ταμείου Στρατού (από Εφορία). Ένσημο ΕΛ. ΑΣ. 3 € (από την Τροχαία). Λογαριασμός Δ.Ε.Κ.Ο. (Ο.Τ.Ε. - Δ.Ε.Η. - Ε.Υ.Δ.Α.Π.) Δυο υπεύθυνες δηλώσεις από τους γονείς με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής τους, όπου δηλώνουν ότι επιτρέπουν στον ανήλικο να αποκτήσει άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου. Βιβλία για εξέταση: θΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ θΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ Αυτό για τον optimusprimegr Για τον topic starter, που έχει άδεια οδήγησης αυτοκινήτου, χρειάζεται επίσης: το βιβλίο της θεωρητικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών μοτοσικλέτας (για να διαβάσει ) επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης αυτοκινήτου δυο πρόσφατες φωτογραφίες (για την τροχαία) ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ: τις δυο επιπλέον φωτογραφίες για γιατρούς. το παράβολο των 90 € από την Εθνική Τράπεζα (για εξέταση από παθολόγο και οφθαλμίατρο). και φυσικά τις δυο υπεύθυνες δηλώσεις από τους γονείς με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής τους, όπου δηλώνουν ότι επιτρέπουν στον ανήλικο να αποκτήσει άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου. Προς τον topic starter: Θα σου πρότεινα: α) να αποφύγεις την άδεια μοτοποδηλάτου, γιατί σε δεσμεύει. Καλύτερα να πας για άδεια μοτοσικλέτας. β) επειδή είσαι Αθήνα, και οι αποστάσεις είναι μεγάλες (ακόμη κι αν κυκλοφορείς μόνο στο κέντρο), το πενηνταράκι θα φτύσει αίμα. Θέλεις χαλαρά ένα 125άρι για να είσαι κύριος. Συμφωνώ με όσους πρότειναν παπί (innova από honda και crypton από yamaha). Εγγυημένα σκυλιά. (άρα, αν πας σε μεγαλύτερου κυβισμού, χρειάζεσαι αμέσως και δίπλωμα μοτοσικλέτας) γ) Υπάρχουν φθηνά 125 σκούτερ, κατά piaggio μεριά. π.χ. το Liberty S 125 στα 2300. εκτος και αν εχεις χανιωτικες πινακιδες οπου και νομιμος να σαι θα σε γραψει για κανα καθρευτη η οτι αλλο βρει Μιας και τυχαίνει να είμαι μιγάς , παρόλο που υποστηρίζω ένθερμα την west side, το κομπλεξάκι αυτό το 'χουν τα μάλα οι χανιώτες φίλτατε... Οι από δω είναι πιο χαλαροί.
evgenios97 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2011 παιδια ... ειμαι 14 χρονων . 8ελω πολυ ενα μηχηνακι 50αρακι .... παρολα αυτα δεν νομιζς οτι οι γονεισ μ θα συμφονισουναι γιατι 8εςρουνε τα μηχανακια επικυνδυνα ... παρολα αυτα εχς κολημα με τα μηχανακια και σκευτομαι να παρς ενα dirt bike θελουν τα dirt bike διπλομα ? και επισησ ... απο ποσων χρονων και πανς μπορω να βγαλω διπλομα για 50αρακι ? ευχαριστω για οσουσ απαντησουν και ζητω συγνωμη για την ορθογραφια ομωσ εχω συνη8ησει greeklish
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.