unreal7 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Καλησπέρα σε όλους.Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω στην δημιουργία ενός internet cafe σε μια πολη της περιφερειας.Πρόκειται για μια μικρή πόλη με 10000 μονιμους κατοικους οπου υπαρχουν δυο internet cafe με συνολο 10 υπολογιστες.Ουσιαστικα το ενα λειτουργει ως καφετερια και το αλλο σαν μπιλιαρδα.Το καταστημα που ενδιαφερομαι να φτιαξω θα εχει περιπου 25 pc σε ιδιοκτητο χωρο 90 τμ στον κεντρικοτερο δρομο και 50 μετρα απο τις καφετεριες της πολης και απο δυο σχολεια.Να μην ξεχασω να αναφερω οτι υπαρχει τει στην πολη με 300 εισακτεους καθε χρονο.Σκεφτομουν μια επενδυση της ταξης των 75000 ευρω.Τι λετε?Αξιζει τον κοπο?
alex2005 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Εσύ ξέρεις την πόλη σου. Που να ξέρουμε εμείς αν αξίζει στην συγκεκριμένη πόλη? Γενικά πάντως η πιτσιρικαρία στις μικρές πόλεις, επειδή δεν έχει να κάνει και πολλά πράγματα, λιώνει στα internet cafe. Θυμάμαι στην Ρόδο όταν ήμουν φαντάρος, σε κάτι χωριά του μεγέθους που αναφέρεις ότι ήταν γεμάτα τα internet cafe από πιτσιρικάδες. Ενδέχεται να λέω και μπούρδες, δεν έχω και κανένα μεγάλο δείγμα.
kostas_rose Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Μην ξεχνάς τον παράγοντα adsl home που ως γνωστό έχει φέρει πλήγμα στην συγκεκριμένη αγορά. Αυτό το γνωρίζω απο 2 φίλους, ο ένας είχε μαγαζί και αναγκάστηκε να το κλείσει και ο δεύτερος θέλοντας να κάνει παρόμοια επιχείρηση μετά απο έρευνα αγοράς μου είπε οτι δεν αξίζει τον κόπο, βέβαια μου είχε ξεκαθαρίσει για επένδυση κοντά στα 150 χιλιάδες ευρώ. Προτίμησε λοιπόν να στραφεί στην αγορά ακινήτου
alexandr0s Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Καλησπέρα σε όλους.Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω στην δημιουργία ενός internet cafe σε μια πολη της περιφερειας.Πρόκειται για μια μικρή πόλη με 10000 μονιμους κατοικους οπου υπαρχουν δυο internet cafe με συνολο 10 υπολογιστες.Ουσιαστικα το ενα λειτουργει ως καφετερια και το αλλο σαν μπιλιαρδα.Το καταστημα που ενδιαφερομαι να φτιαξω θα εχει περιπου 25 pc σε ιδιοκτητο χωρο 90 τμ στον κεντρικοτερο δρομο και 50 μετρα απο τις καφετεριες της πολης και απο δυο σχολεια.Να μην ξεχασω να αναφερω οτι υπαρχει τει στην πολη με 300 εισακτεους καθε χρονο.Σκεφτομουν μια επενδυση της ταξης των 75000 ευρω.Τι λετε?Αξιζει τον κοπο? Μπορεί να σου στοιχίσει και λιγότερο από 75000 (ίσως κοντά στα 50000). Γενικά ακούγεται καλό (στα μεγάλα θετικά είναι ο ιδιόκτητος χώρος), αλλά υπολόγισε βασικά πράγματα όπως πόσα έξοδα θα έχεις το μήνα, πόσα έσοδα θα έχεις το μήνα, πότε θα κάνεις απόσβεση της επένδυσης σου κτλ κτλ. Για τις απόψεις περί dsl συμφωνώ και διαφωνώ αφού σαν Έλληνες θέλουμε να έχουμε παρέα σε ότι κάνουμε.
MixalisX Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 πιστεύω εκει που πρέπει να δίνεται βάση, και γενικά τα ιντερνετ καφε που ευδοκιμούν είναι αυτά που παρέχουν υπηρεσίες που δεν μπορεί ένα adsl home να καλύψει. Μιλάω για δικτιακά παιχνίδια φυσικά, όπου μπορεί μια παρέα στον ίδιο χώρο να παίξει ένα game. Τουλάχιστον για εμένα είναι ο μοναδικός λόγος που επισκεύτομαι πλέον τα ινετ καφέ. Τώρα φυσικά παίζει ρόλο πάνω απο όλα ο εξοπλισμός. Κανένας δεν θέλει να παίζει σε αρχαία μηχανίματα. Ο συνηθισμένος χρήστης πάει να παίξει ένα παιχνίδι με τα μεγιστα γραφικά και γενικά να δεί κάτι καλήτερο απο αυτό που έχει σπίτι. Αυτό συνεπάγεται με συχνές (ετήσιες θα λεγα) αναβαθμίσεις των συστημάτων ενός καφέ. Επιπλέον παίζει ρόλο και η πιάτσα, δηλαδή να μήν πας και ανοίξεις καφέ δίπλα σε 3-4 άλλα ή σε κανένα g-net γιατί σε φάγαν λάχανο. Και τέλος το προσωπικό. Να υπάρχουν σοβαρά άτομα που ξέρουν πέντε πράγματα παραπάνω απο τον συνηθισμένο χρήστη ώστε να έχει ο πελάτης την αίσθηση ότι που παρέχεται σοβαρή τεχνική υποστίρηξη. Α, και άν μπορεί να είναι και κανένα καλό γκομενάκι ακόμα καλήτερα μιας και οι περισσότεροι σε τέτοια μαγαζια είναι μπακούρια
madsc Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 unreal7 καλημέρα και καλώς ήρθες στην κοινότητα. Σε επαρχία δεν γνωρίζω τι παίζει αλλά στην Αθήνα τα "συνοικιακά" internet cafe βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο πλέον. Οι λόγοι είναι κυρίως οι φθηνές συνδέσεις ADSL και ο -αθέμιτος μερικές φορές- ανταγωνισμός των αλυσίδων. Σκέψου το διπλά πριν επενδύσεις κεφάλαιο σε αυτό τον τομέα και σκέψου πως κάθε 1-2 χρόνια θα χρειάζεσαι πάλι κάποιο κεφάλαιο για τις αναβαθμίσεις/φθορές. /sc
liopyr Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δουλεύοντας τα τελευταία ~2 χρόνια σε κατάστημα netcafe,θα σε συμβούλευα επίσης να κοιτάξεις για κάτι άλλο. Μπορεί οι προυποθέσεις στην περίπτωσή σου να είναι καλές, αλλά σαν μαγαζί έχει πολλά έξοδα, και τα έσοδά του συνήθως το χαρακτηρίζουν αποτυχημένο σαν επιχείρηση. Επίσης 75.000 μου φαίνονται κομματάκι πολλά για 25Pc και δικό σου χώρο... (εκτός και αν είναι σε φάση "οικόπεδο" ο χώρος, χωρίς την παραμικρή εγκατάσταση)...
XPHSTOS_ Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δούλεψα σε διάφορα internet cafe τα τελεταία 4 χρόνια! (Σχεδόν καριέρα έχω κάνει!) Τα 2 πρώτα ήταν συνοικιακά... Το 1ο έκλεισε στο 2 χρόνο (είχε βγάλει τα χρήματα του γιατί όταν άνοιξε ήταν το μόνο στην περιοχή και είχε 26 pc...) Τους τελευταίους μήνες πριν κλείσει έκανα ταμεία ημέρας λιγότερο από 100Ε!!!! Το 2ο άντεξε 2 χρόνια (35 PC) και μία από τα ίδια στα ταμεία... (Κάπου εδώ είχα αρχίσει να πιστεύω ότι φταίω εγώ και είμαι γκαντέμης....) Τέλος είμαι 1.5 χρόνο σε ένα Internet Cafe πολύ γνωστής και μεγάλης αλυσίδας με πολλά Internet Cafe ανα την Ελλάδα... Το μαγαζί πάει μια χαρά... Προσωπικά δε θα άνοιγα Internet cafe ποτέ... Αλλά εσύ αποφασίσεις να ανοίξεις, πρόσεξε μερικά πράγματα: 1) Το προσωπικό σου και η συμπεριφορά τους προς τους πελάτες, και οι γνώσεις τους... 2) Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ συμπεριφορά προς τους πελάτες... (Σημαντικότατο)* 3) Τα pc σου και τα μάτια σου, να μην τους λείψει τπτ και όλα να δουλεύουν σωστά (μαζί και το στήσιμο τους)... 4) Πολλές μικρές και μεγάλες λεπτομέριες όσο αφορά τον τρόπο λειτουργίας του καταστήματος... *Στο 2ο internet cafe που δούλευα τα αφεντικά (2 ήταν) έγλυφαν τον κόσμο και του κάνα χαρούλες και όλα τα χατιρία για να μαζέψουν κόσμο... Εμ με καλοπιάσματα δεν έρχεται ο κόσμος... Με αποτέλεσμα να έρχοντε στο μαγαζί κάτι πιτσιρίκια που πάνε γυμνάσιο (και όχι τα καλύτερα παιδιά του γυμνασίου!!!) και επειδή τους είχε δώσει θάρος το αφεντικό νόμιζαν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, φωνές βρισιές τα πάντα!!!! Αυτό έγινε και στα 2 πρώτα συνοικιακά μαγαζιά που δούλεψα!!! Τυχαίο!? Μπορεί! Στο 3ο που είναι και μεγάλο δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα... Φωνάζεις? Στην 3 παρατήρηση έχεις φύγει, δε μπορεί μια παρέα με 3-4 άτομα να μου ενοχλεί τους άλλους 60 που έχω στο μαγαζί με το να βρίζουν και να φωνάζουν... Γενικά θέλω να σου πώ ότι είναι πολλές οι λεπτομέριες που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις... Το συγκεκριμένο μαγαζί όταν άνοιξε για 1 χρόνο βαρούσε μύγες!!!! Τώρα χ....ε στο τάληρο... Οπότε θέλει υπομονή και μεγάλο κεφάλαιο... Μπήκα σε αρκετές λεπτομέριες αλλά ήθελα να σου δώδω να καταλάβεις ότι δεν είναι ανοίγω ένα μαγαζί με 30 πισί και ελάτε κόσμε... Θέλει σκέψη και ρίσκο όπως όλες οι επιχειρήσεις... Καλη επιτυχία σε ότι και αν κάνεις!
opts Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Για μένα οι λέξεις κλειδιά είναι "δύο σχολεία" και "ΤΕΙ" Προφανώς εσύ ξέρεις καλύτερα την αγορά της περιοχής σου αλλά έτσι όπως τα περιγράφεις δείχνει μια θετική τάση στο πλάνο σου Δεν ξέρω για τα χρήματα αν είναι αρκετά ή όχι αλλά δεν θα ήταν άσχημο να δεις τι τζίρος και τι άτομα πηγαίνουν στα άλλα 2 που ανέφερες
menh Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 unreal7 καλημέρα και καλώς ήρθες στην κοινότητα. Σε επαρχία δεν γνωρίζω τι παίζει αλλά στην Αθήνα τα "συνοικιακά" internet cafe βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο πλέον. Οι λόγοι είναι κυρίως οι φθηνές συνδέσεις ADSL και ο -αθέμιτος μερικές φορές- ανταγωνισμός των αλυσίδων. Σκέψου το διπλά πριν επενδύσεις κεφάλαιο σε αυτό τον τομέα και σκέψου πως κάθε 1-2 χρόνια θα χρειάζεσαι πάλι κάποιο κεφάλαιο για τις αναβαθμίσεις/φθορές. /sc συμφωνω...σωστα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.