pch22 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 χαιρετω ολα τα μελι του φορουμ. θα ηθελα μια βοηθεια σχετικα με ενα δικτυο που εχω στησει το οποιο αποτελειται απο 3 αξες ποιντ (τα 2 δρουν σαν επαναληπτεσ σηματος) και θα ηθελα με καποιο τροπο να απαγορεψω το κατεβασμα ταινιων η προγραμματων κτλ απο οποιον συνδεεται στο δικτυο (η συνδεση στο ασυρματο δικτυο γινεται απο οποιον διαθετει δικο του λαπτοπ). ευχαριστω.
TNT1982 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 εννοεις παρανομων ταινιων και προγραμματων?αν ναι απλα κοψε τις πορτες των τορρεντς (κλασικοτατη 62234),νομιζω μπορεις να μπλοκαρεις και τα προγραμματα στον ρουτερ...
antonl Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει το port από τον client. Οπότε ίσως θα ταν καλύτερο να σηκώσεις το firewall του router και να ανοίξεις όποια ports είναι απαραίτητα (χμμ αλλά που θα τα κάνεις forward; :/). Μια άλλη πολύ καλύτερη λύση είναι να στήσεις έναν proxy. Εξάλλου μόνο με τα ports δε μπορείς να κόψεις πχ το rapidshare. Βέβαια δεν είμαι σίγουρος πόσο υλοποιήσιμο είναι αυτό και πόσο κόπο θα απαιτήσει από σένα. Αλλά καθότι όχι και πολύ σχετικός με τον τομέα περίμενε και καμιά άλλη γνώμη.
Blackman Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 αυτό που ζητάς δεν γίνετε επιλεκτικά... ή τους περιορίζεις γενικώς ή τους περιορίζεις μερικώς και υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να κατεβάζουν ή δεν κάνεις τίποτα... ή βάζεις ένα πρόγραμμα και τους μειώνεις το bandwidth σε πολύ χαμηλά επίπεδα...
pch22 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 βασικα αυτο που θελω ειναι να μην κατεβαζουν απο τορρεντ και ραπιντσεαρ καθως και να μην βελπουν βιντεο π.χ χχχ γιατι ολα αυτα θα μειωσουν την ταχυτητα που θα ειναι διαθεσιμη για τουσ υπολοιπους χρηστεσ.
antonl Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Εφόσον δεν έχεις πρόσβαση στους υπολογιστές των χρηστών του δικτύου σου, δε νομίζω να υπάρχει εύκολος τρόπος να κάνεις κάτι τέτοιο. Δεν κόβονται αυτά από (απλά τουλάχιστον) routers. Επιμένω στην ιδέα του proxy, αν και δεν έχω τις γνώσεις πώς να τον στήσεις...
snk7 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 μπορεις να μπλοκαρεις ολες τις port εκτος απο μερικες βασικες οπως 80, 8080, 21, 1863 (msn) 25, 110 (e-mail) και οτι αλλες υπηρεσιες τρεχει το δικτυο σου. Επειδη η rapishare ειναι σιτε και τρεχει στην 80 θα πρεπει να μπλοκαρεις την ip. γενικοτερα μπορεις να μπλοκαρεις ip και sites, αλλα για αρχη θελει λιγο παρακολουθηση το δικτυο. Ο πιο ευκολος τροπος ειναι proxy οπως ανεφερε και ο φιλος πιο πανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.