Επισκέπτης Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Γεια χαρά, Θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει αρχείο με κατάληξη .sub που να θεωρείται αρχείο υπότιτλων.. Προς το παρόν χρησιμοποίησα srt, txt, idx ως αρχεία υπότιτλων..
parsifal Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει αρχείο με κατάληξη .sub που να θεωρείται αρχείο υπότιτλων.. Υπάρχουν καμμία 10αριά διαφορετικά formats υποτίτλων με κατάληξη .sub. Μεταξύ αυτών, τα 2 πιο διαδεδομένα είναι το MicroDVD SUB format και το SubViewer SUB format. Μπορείς να μετατρέπεις αρχεία υποτίτλων σε διάφορα formats με το δωρεάν Subtitle Workshop.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Υπάρχουν καμμία 10αριά διαφορετικά formats υποτίτλων με κατάληξη .sub. Μεταξύ αυτών, τα 2 πιο διαδεδομένα είναι το MicroDVD SUB format και το SubViewer SUB format. Μπορείς να μετατρέπεις αρχεία υποτίτλων σε διάφορα formats με το δωρεάν Subtitle Workshop. Ευχαριστώ για το μύνημα... Δοκίμασα το πρόγραμμα αλλά δεν με βοήθησε με το αρχείο .sub θέλεις να το κάνω frwd?
micos000 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Ναι υπάρχουν και μάλιστα αρκετά και όλα θεωρούνται αρχεία υποτίτλων. Ένα είναι το VobSub και μαζί με το αρχείο sub υπάρχει και ένα αρχείο idx. Αυτό είναι το βασικό φορμά για τα dvd. Υπάρχουν και άλλα φορμά με κατάληξη sub τα οποία μοιάζουν με τα srt, δλδ είναι αρχεία κειμένου, με την διαφορά ότι το έχουν άλλη διαμόρφωση. Αν κατεβάσεις ΑΥΤΟ (123 KB) έχω μέσα μερικές μορφές sub. Διάβασε τα .sub με το σημειωματάριο να δεις τις διαφορές. Το ζευγάρι idx/sub (VoBSub) μπορείς να δεις πως λειτουργεί αν ανοίξει με το σημειωματάριο το αρχείο idx. Το sub περιέχει τους υπότιτλους σε μορφή bmp και πακεταρισμένους. Το idx καλεί την ανάλογη εικόνα bmp ανάλογα με τον χρόνο. Το πακέτο idx/sub είναι το μόνο που δεν επηρεάζεται από ρυθμίσεις γλώσσας (προφανώς).
parsifal Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Λογικά, θα τα γνωρίζει τα παραπάνω, αφού: Προς το παρόν χρησιμοποίησα srt, txt, idx ως αρχεία υπότιτλων..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.