mangelis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Φίλοι γειά σας! Χτές ανακάλυψα πως οι δυό θύρες USB που έχει το "Κουτί μου", δεξιά κάτω (Turbo_X), όπως επίσης και οι δυό που σαν κάρτα έχει πίσω, και που προφανώς είχα ζητήσει εγω, κατά την παραγγελεία, δεν είναι ίδιες (;!), δεν συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο, με αυτές που προσφέρει η Μητρική... Προσπαθούσα χτες να δουλέψω με έναν USB σκληρό δίσκο (FreeAgent της Seagate στα 250 MB στις 2,5'') και αφού οι USB της Μητρικής ήταν κατηλειμένες, τον συνέδεσα στις άλλες. Ο δίσκος χανόταν κάθε φορά που μετέφερα ΄σ' αυτόν δεδομένα, είτε μεγάλου όγκου, είτε μικρότερα, αλλά κατ' επανάλληψη! Γιατί συμβαίνει αυτό; Αφορά τις δυνατότητες σε όγκο μεταφοράς, σε ενεργειακή ισχύ (ο δίσκος έχει δυο USB βύσματα και προφανώς καταναλώνει ρεύμα), σε τι; Ευχαριστώ!
antonl Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Πολλές φορές οι usb θύρες που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του κουτιού δίνουν λιγότερο ρεύμα απ' αυτές που είναι πάνω στη μητρική (στο πίσω μέρος του κουτιού). Εξωτερικός δίσκος 2.5" έπαιζε στις πίσω συνδέοντας μόνο το ένα του καλώδιο (δεδομένων) ενώ στις μπροστινές ήθελε και το δεύτερο καλώδιο (τροφοδοσίας) για να λειτουργήσει κανονικά.
mangelis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Άρα το ρεύμα... Πάντως (και όχι απαραίτητα σε κουβέντα να βρισκόμαστε...) ο δικός μου (τα λέγαμε και χτες...) δεν δούλεψε ούτε με τα δύο, αν και περαμβάλονταν πάντα (σε αυτή την περίπτωση) USB Hub, κάτι που θεωρητικά θα έπρεπε (στο δικό μου μυαλό), να μην δημιουργεί πρόβλημα...Άς είναι Ευχαριστώ και πάλι!
Dark_son20 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 το πιο πιθανό αν hub δεν έχει δίκια του τροφοδοσία (τα καλά USB2 έχουν) και στις πίσω να τα βάλεις με αυτήν την συνδεσμολογία να έχεις πρόβλημα γενικά ότι βάζεις πάνω στο hub μοιράζεται τα amps και όσο περισσότερη απόσταση/παρελκόμενα έχεις από το αρχικό USB τόσο μεγαλύτερη αντίσταση/κατανάλωση. οποτε ο δίσκος δεν παίρνει τα κατάλληλα amps για να μπορέσει να δουλέψει
mangelis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Dark_son20, Μιλώντας χτες με τον antonl, είχα επιμείνει, κάτι που δεν ήταν σαφές σήμερα, πως το hub έχει πράγματι δική του τροφοδοσία. Έτσι έχει και νόημα, το πως, θεωρητικά τουλάχιστον δεν έπρεπε να έχω πρόβλημα (πάντα για μένα, με μια προσέγγιση εμπειρική και μόνο)... Αν ένα τέτοιο USB δεν μπορεί να προδφέρει την ισχύ που χρειάζεται ένας δίσκος, αλλά ούτε και οι θύρες που προστίθενται σε μια Μητρική, τότε αναρωτιέμαι,τι νόημα έχει η τροφοδοσία!!! Το ζήτημα είναι πως ήταν κάτι που αγνοούσα και μου στοίχισε σε αναστάτωση. Και ελπίζω να μην ψάχνομαι και στη συνέχεια, αφού οι συσκευές που είχα στην μητρική πρέπει τώρα να δουλέψουν στο Hub_άκι (Εκτυπωτής και scanner). Να δούμε....
kx5 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2008 Το πρόβλημα με τις θύρες usb πάνω στο κουτί το έχω συναντήσει πολλές φορές, πάντα με σκληρούς δίσκους και flash μνήμες. Πιστεύω πως έχει να κάνει με τα καλώδια του κουτιού, που συνήθως δεν είναι θωρακισμένα ούτε κατάλληλα για μεταφορά δεδομένων σε ταχύτητες usb 2.0. Από την άλλη μπορεί να φταίει και αυτό που αναφέρει ο antonl (πτώση τάσης λόγω καλωδίων).
madsc Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 VDrop είναι η απάντηση στο πρόβλημα σου. Συμβαίνει πάντού και πάντα όταν μεγαλώνει το μήκος του καλωδίου (άρα και η πραγματική αντίσταση του) σε usb σύνδεση. (Οι μπροστινές usb θύρες σε case συνδέονται εσωτερικά με καλώδιο πάντα στη mobo.) Απλά δεν γίνεται πάντα αντιληπτό από τον χρήστη και σε όλες τις mobo/usb συσκευές, λόγω διαφοράς τροφοδοσίας/κατανάλωσης σε έκαστη. /sc
androu Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Και στο δικό μου turbo-x κουτί μια απο τα ίδια. εξωτερικός φορητός σκληρός wd passport λειτουργεί μόνο με τις πίσω Usb που είναι πάνω στην mb. Απο Hub που έχει δικιά του τροφοδοσία δεν δουλεύει !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.