Προς το περιεχόμενο

Φώτα Xenon (Κακής Ποιότητας)

De@th L0rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 237
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Υπαρχουν after market κιτ με 50 ευρω και υπαρχουν και με 1000 ευρω.. Προσωπικα εβαλα after market απο την αντιπροσωπεια και δεν εχω κανενα προβημα η διαφορα σε σχεση με τα εργοστασιακα (εκτος απο το bi-xenon). Τα ψευτοxenon δεν τα κυνηγανε δυστυχως...

Και κατι ασχετο για το ΚΤΕΟ. Τα οχηματα του 11/2002 ποτε περνανε ΚΤΕΟ? ευχαριστω :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφού διάβασα ότι τα xenon είναι καγκουριά...τι άλλο να πω...

προφανώς ο φίλος έχει μπερδέψει τις λάμπες με τα λαμπάκια στα πιτσιλιστίρια που είναι καγκουριά...

γιατί πολύ απλά οι λάμπες xenon είναι καλύτερης ποιότητας από τις συνηθισμένες και ποιο ξεκούραστες στο μάτι (και του οδηγού, αλλά και των οχημάτων που έρχονται από την άλλη πλευρά)...είναι λευκού χρώματος και όχι κίτρινου που είναι οι συμβατικές λάμπες...

αυτά ισχύουν όταν οι λάμπες είναι εργοστασιακών προδιαγραφών και όχι ότι να ναι aftermarket...που τυφλώνουν τους πάντες.

Η τιμή τους είναι αρκετά μεγαλύτερη από τα συμβατικά (και η λάμπα και το φανάρι αν είναι σχεδιασμό για xenon)

Και τα xenon εννοείτε ότι δεν τους κώβουν...έτσι και αλλιώς ο έλεγχος γίνετε συνήθως μέρα, οπότε το πολύ να σου πει ο τεχνικός να ρυθμίσεις εκείνη την στιγμή το ύψος...τίποτα άλλο.

μάλλον δεν κατάλαβες καλά τί λέμε..

.."καγκουριά" (Θεέ μου λέξη..) είναι να βάλεις τα Imitation Πάνω όταν δεν προβλέπονται από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου. τότε αυτές οι πράγματι καλύτερες λάμπες γίνονται επικίνδυνες.

στα ΚΤΕΟ αν θέλουν ελέγχουν τα ΧΕΟΝ. κατ' αρχάς (πρέπει να ) κοιτάνε αν έχει το μηχανισμού αυτόματης ρύθμισης ύψους.

αφού διάβασα ότι τα xenon είναι καγκουριά...τι άλλο να πω...

προφανώς ο φίλος έχει μπερδέψει τις λάμπες με τα λαμπάκια στα πιτσιλιστίρια που είναι καγκουριά...

Αν και ο Harkon στο εξήγησε, καγκουριά-ασχετοσύνη είναι να τοποθετήσει κάποιος κιτ xenon των 100-200 ευρώ σε αμάξι πχ δεκαετίας. Ότι θα βλέπει καλύτερα είναι γεγονός. Οι άλλοι όμως?

Είναι φορές που εύχομαι να είχα τοποθετημένους δύο προβολείς αλογόνου των 500W στο πίσω τζάμι με inverter στο πορτμπαγκάζ για τροφοδοσία. Όποτε με τυφλώνουν από πίσω με τα xenon, να τους ανάβω στη μούρη τους. Μόνο έτσι καταλαβαίνουν τα ζώα των δρόμων.

Τα φώτα xenon χωρίς μηχανισμό ελέγχου της ανύψωσης και πλυστικό είναι εκτός εργοστασιακών προδιαγραφών και παράνομα. Τα κιτ που κυκλοφορούν, και αυτό που έφερες ως παράδειγμα, Blackman, δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις.

Τα φώτα xenon χωρίς μηχανισμό ελέγχου της ανύψωσης και πλυστικό είναι εκτός εργοστασιακών προδιαγραφών και παράνομα. Τα κιτ που κυκλοφορούν, και αυτό που έφερες ως παράδειγμα, Blackman, δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις.

Και το ερώτημα είναι γιατί τα αφήνουν να κυκλοφορούν; Γιατί δεν κάνουν κατασχέσεις και να ρίξουν στους εμπόρους πρόστιμα; Από κατασκευής δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και άρα δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Επιπλέον η τροχαία τι κάνει; Μόνο να στήνουν μπλόκα σε στροφές ξέρουν και να πιάνουν όσους άτυχους πήγαιναν με 70 στην εθνική ενώ είχε σήμα ότι επιτρέπεται μόνο 50; Για σοβαρά πράγματα που θα μπορούσαν να βελτιώσουν πραγματικά την ασφάλεια στους δρόμους και την άνεση των πολιτών, δεν σηκώνει κανείς το δακτυλάκι του.

αυτο ειναι κιτ xenon και ετσι πρεπει να πουλιετε.οτιδιποτε αλλο ειναι μουφα.

Αυτό αν το εγκαταστήσεις έχεις ένα ωραίο παράνομο αυτοκίνητο, γιατί:

1. Δεν αναφέρεται πουθενά αν οι λυχνίες συμβαδίζουν με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό αρ. 99, που αναφέρεται στις λάμπες εκκένωσης αερίου. Με μια «μαντεψιά», νομίζω ότι το εν λόγω κιτ δε θα έχει την πιστοποίηση αυτή.
  2. Είναι για retrofitting σε σώματα με λάμπες H4, δηλαδή τα τυπικά σώματα με λάμπες αλογόνου. Εφόσον οι λάμπες αυτές έχουν φωτεινή ισχύ πάνω από 2.000 lm (που λογικά έχουν), πρέπει σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό αρ. 48, το φωτιστικό σώμα που θα τις δεχθεί να έχει και σύστημα καθαρισμού, και σύστημα αυτόματης ευθυγράμμισης της δέσμης.

Για να είναι νόμιμα τα Xenon, πρέπει το αυτοκίνητο να έχει και κατάλληλα σώματα για να δεχτεί τις λάμπες.

Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε πάψει εδώ και πολύ καιρό να ασχολούμαστε με την τεχνική κατάσταση των οχημάτων, οπότε δε θεωρώ πιθανό να βάλουν σύντομα μυαλό (χάνοντας κανένα χιλιάρικο σε πρόστιμα) αυτοί με τα ψεύτικα xenon, τα φώτα ομίχλης, τις «aftermarket» εξατμίσεις και τα άσπρα πίσω φώτα.

Έτσι και μπείτε σε φόρουμ αυτοκινήτων σε σχετική συζήτηση θα δείτε τον απανταχού κάγκουρα να υποστηρίζει τρανά πόσο καλύτερα είναι τα aftermarket xenon ,επειδή φεγγοβολάει ο δρόμος και αυτός βλέπει τα πάντα.Δεν ρωτάει όμως τον απέναντι πόσο βλέπει.

To thread με τα ανέκδοτα είναι πιο πάνω :-)

εγω πεερασα κανονικα και με το νομο απο κτεο κυριες ξερολα γελαδερε , αφτερ μαρκετ ki με φαναρι καθρευτη και οχι προτζεκτορα , αμα το φαναρι σου δεν ειναι γιοκοτσοκο και ειναι καποια σοβαρη μαρκα πχ HELLA, VALEO και το ρυθμησεις και σωστα δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα χωρις ομως παντα αυτη η λυση να ειναι απολυτα σωστη

προσωπικα εχω ενα γειτονα π εχει χενον στη μεσαια και στα προβολακια οπου τα αναβει και τα 2 μαζι συνεχεια ασχετως αν δεν εχει ομιχλη με τον οποιον βεβαια λειαν συντομως θα πλακοθουμε αγρια

εγω τα εχω 2 χρονια για το ποσο τον 3ΧΧ ευρώ οταν ακομα και σημερα ενα σωστο συστημα χενον με φαναρ που εχει προτζεκτορα συστημα πλησηματος & λαμπες με μετασχηματηστη χενον κοστολογει περι τα 1000 ευρω πανω κατω πολλα μεν σωστη λυση δε και ναι αξιζουν τα λευτα τους

επειδη πολυ περι αυτολογητε περι καγκουριας ρωτηστε μας και εμας που την εχουμε σπουδασει http://www.kagkouras.gr/forum/index.php/topic,2.msg3.html#msg3

εγω πεερασα κανονικα και με το νομο απο κτεο κυριες ξερολα γελαδερε , αφτερ μαρκετ ki με φαναρι καθρευτη και οχι προτζεκτορα , αμα το φαναρι σου δεν ειναι γιοκοτσοκο και ειναι καποια σοβαρη μαρκα πχ HELLA, VALEO και το ρυθμησεις και σωστα δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα χωρις ομως παντα αυτη η λυση να ειναι απολυτα σωστη

προσωπικα εχω ενα γειτονα π εχει χενον στη μεσαια και στα προβολακια οπου τα αναβει και τα 2 μαζι συνεχεια ασχετως αν δεν εχει ομιχλη με τον οποιον βεβαια λειαν συντομως θα πλακοθουμε αγρια

εγω τα εχω 2 χρονια για το ποσο τον 3ΧΧ ευρώ οταν ακομα και σημερα ενα σωστο συστημα χενον με φαναρ που εχει προτζεκτορα συστημα πλησηματος & λαμπες με μετασχηματηστη χενον κοστολογει περι τα 1000 ευρω πανω κατω πολλα μεν σωστη λυση δε και ναι αξιζουν τα λευτα τους

επειδη πολυ περι αυτολογητε περι καγκουριας ρωτηστε μας και εμας που την εχουμε σπουδασει http://www.kagkouras.gr/forum/index.php/topic,2.msg3.html#msg3

Mετάφραση κανείς?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...