Προς το περιεχόμενο

Φώτα Xenon (Κακής Ποιότητας)

De@th L0rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 237
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

τα ανεφερα επειδη και καλα τα xenon για να θεωρουνται σωστα απο καποιους πρεπει να εχουν και πλυστικο συστημα..την πραγματικη χρησιμοτητα του οποιου εγω την βαθμολογω υπο το μηδεν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και όμως η χρησιμότητα τους είναι πολύ σημαντική για την σωστή λειτουργία των xenon

από http://www.magnetimarelli.com/english/automotive_sistemi_pulizia_proiettori.php

Wash systems

Since 1996 headlamp cleaning systems are required by law for headlamps with Xenon-light in Europe (ECE 45 and ECE 48) and from 2006 on also in Japan.

Visible benefit

The main reason for these legal requirements is not, as expected, better view by enlargement of the range of illumination, but rather the avoidance of glare of oncoming vehicles.

A soiled outer lens is not only reducing light out put but also the effect of scattered light.

Thus even when driving with low beam applications, the oncoming traffic can be glared.

Up to a soiling grade of roughly 60% this effect is increasing.

μα ολα αυτα που περιγραφει δεν συμβαινουν μονο στα xenon, συμβαινει και στα φαναρια με αλογονου και εκει τοσα χρονια μια χαρα ζησαμε χωρις πλυστικα..εκει ειναι που το αμφισβητω, οτι δεν θα μας σωσει κανενα πλυστικο, αλλωστε δεν νωμιζω να αφηνει κανεις το αμαξι του να γινει μαυρο (και κατα συνεπεια μαζι και τα φαναρια)...ολοι μας καπου καπου τα πλενουμε, οποτε ειναι και τα φαναρια καθαρα...τεσπα.

μα ολα αυτα που περιγραφει δεν συμβαινουν μονο στα xenon, συμβαινει και στα φαναρια με αλογονου και εκει τοσα χρονια μια χαρα ζησαμε χωρις πλυστικα..εκει ειναι που το αμφισβητω, οτι δεν θα μας σωσει κανενα πλυστικο, αλλωστε δεν νωμιζω να αφηνει κανεις το αμαξι του να γινει μαυρο (και κατα συνεπεια μαζι και τα φαναρια)...ολοι μας καπου καπου τα πλενουμε, οποτε ειναι και τα φαναρια καθαρα...τεσπα.

έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου. Αλλά όπως έχω ξαναπει.... όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...

έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου. Αλλά όπως έχω ξαναπει.... όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...

δεν πειραζει, οποιος καταλαβαινει καταλαβαινει...υπαρχουν ομως και τα ψαρια που κλασσικα τσιμπανε στο δολωμα που τους ριχνουν και το νομιζουν για φαι :P

• 1 μήνα μετά...

Το θέμα του να έχει τις σωστές kit xenon για το αυτοκίνητό σας είναι ενδιαφέρουσα. Έχω ένα Seat Leon, η οποία είναι πολύ ευαίσθητη στις διακυμάνσεις της ισχύος στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα. Αγόρασα ένα H4 Xenon Kit από tzabe.gr και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Το αστείο πράγμα για αυτό είναι ότι έχω δει τις τιμές σε όλη την αγορά, που κυμαίνονται από 120 € έως 250 € για το ακριβές κιτ xenon. Το σετ που αγόρασα βρίσκεται εδώ http://www.tzabe.gr/e-shop/greek/accessories/bi-xenon-hid-kit-h4-head-and-high-beam.html. Το αγόρασα μόνο για 54,99€.

_____

Just my two cents

Αυτά είναι για να μην πιάνει πάγο σε περίπτωση που χιονίζει γιατί τα xenon δεν ανεβάζουν θερμοκρασίες, βέβαια αυτά είναι για τις βόρειες χώρες όχι για εμάς εδώ.

Και το πλυστικό πως θα λειώνει τον πάγο;Συνδέεται με το κύκλωμα ψύξης;

Μη λέμε παλαβομάρες.

Μάγκες δεν πάει άλλο η κατάσταση.Το καλοκαίρι θα κυκλοφορώ με την εταζέρα γεμάτη ντουί led, και όποιο μαλακισμένο με ακολουθεί με ξένον, θα τον πίνει κανονικά.

Ήδη τον εσωτερικό καθρέπτη τον έχω συνεχώς προς τα πάνω, ενώ αν με στραβώνει και ο αριστερός, βάζω το χέρι στην κολώνα :devil:

Για τους αντιθέτως ερχόμενους δεν έχω βρει (ακόμα) αποτελεσματικό αντίμετρο.

Το θέμα του να έχει τις σωστές kit xenon για το αυτοκίνητό σας είναι ενδιαφέρουσα. Έχω ένα Seat Leon, η οποία είναι πολύ ευαίσθητη στις διακυμάνσεις της ισχύος στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα. Αγόρασα ένα H4 Xenon Kit από tzabe.gr και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Το αστείο πράγμα για αυτό είναι ότι έχω δει τις τιμές σε όλη την αγορά, που κυμαίνονται από 120 € έως 250 € για το ακριβές κιτ xenon. Το σετ που αγόρασα βρίσκεται εδώ http://www.tzabe.gr/e-shop/greek/accessories/bi-xenon-hid-kit-h4-head-and-high-beam.html. Το αγόρασα μόνο για 54,99€.

_____

Just my two cents

το οποίο είναι εκτός προδιαγραφών και στραβώνει τους πάντες ασχέτως αν εσύ το βλέπεις να χτυπάει χαμηλά (που αμφιβάλλω). Όταν ο κατασκευαστής χρεώνει για κάθε xenon ΦΑΝΑΡΙ και όχι μόνο τη λάμπα με το μπαλαστ 500 ευρώ, δεν είναι μαλάκας και σίγουρα εσύ που παίρνεις τη λάμπα και την κοτσάρεις στο φανάρι αλογόνου, σίγουρα δεν είσαι μάγκας.

Σε "καλό" αυτοκίνητο αγορασμένο προ 5αετίας, τα XENON (όλο το σύστημα με τα σχετικά φανάρια φυσικά) από τη μάνα του στοίχισαν 1300€. Έχουν αυτόματη ρύθμιση ύψους και δεν στραβώνουν τους μπροστινούς ακόμα κι αν προηγούνται ή έρχονται προς εσένα σε ανηφόρα. Καμία σχέση με αυτά που βλέπω να κυκλοφορούν και όταν οδηγώ με αναγκάζουν να βάλω το χέρι μπροστά στα μάτια ενίοτε για να δω μπροστά μου... :mad:

Πάντως αν υπάρχει χειρότερο πράγμα, είναι τα XENON σε μηχανές. Σου πετάνε τα μάτια έξω και παρακαλάς να προσπεράσει η μηχανή να φύγει ο Χάρος από το παράθυρο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...