Προς το περιεχόμενο

Φώτα Xenon (Κακής Ποιότητας)

De@th L0rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
O akpe έχει δίκιο.Τουλάχιστον Θεσσαλονίκη οι 9 στους 10 έτσι προσπερνάνε κι αν τους κάνεις τίποτα φώτα πουλάνε και μαγκιά.Να δώ τη μαγκιά θα πουλάνε όταν θα κονομήσουν καμια 10ρια κατάγματα επειδή ακριβώς έχουν συνηθίσει να οδηγούν "άνετοι" και στα @@ μας για τους άλλους.Βέβαια και οι 9/10 οδηγούς δε προσέχουν τα μηχανάκια,αλλά όταν οδηγάς δε μπορείς είναι τα μάτια σου στους τρεις καθρέπτες όλη την ώρα μην τυχόν έρχεται κανένας πάνω στη διαγράμμιση σαν τρένο,πρέπει να κοιτάς και μπροστά.Ειδικά το φαινόμενο αριστεράς+δεξιας προσπέρασης από 2 μηχανάκια ταυτόχρονα θα έπρεπε να τιμωρείται με κατάσχεση οχήματος.Εν κατακλείδι θα πρέπει να προσέχουν κ να οδηγούν υπεύθυνα και οι δύο.Έχω γνωστούς κ φίλους μηχανόβιους κ με μια αυθαίρετη στατιστική του κώλου, αυτοί που είναι στα @@ τους όλα καταλήγουν συχνά στο νοσοκομείο κ όλο γκρινιάζουν για τους οδηγούς κλουβιών και οι άλλοι οι συνετοί που δε κάνουν τις ταρζανιές ζήτημα είναι να πήγαν στο νοσοκομείο και αυτό όχι από ατύχημα με μηχανή αλλά για κάποιον άλλο λόγο.Η επιπολαιότητα του ελληνάρα στο δρόμο τιμωρείται με θάνατο.Δυστυχώς πολλές φορές τιμωρούνται κ άτομα που δε φταίνε σε τίποτα.Πρέπει να είμαστε πάντως η μοναδική ευρωπαική χώρα που έχουμε site κατά της ζώνης κ του κράνους.

+1..το αυτο! εχω συναντησει πολλους οδηγους δικυκλων να μου παραπονιουνται οτι δεν τους προσεχουν κτλ, παρ ολα αυτα οταν αναφερομαι στις προσπερασεις τους, μανιζουν..

οσο για τα xenon, ειδικα εδω στην ηπειρο ειναι τραγελαφικα τα πραγματα.. στον εθνικο δρομο Ιωαννινων-Πρεβεζης μου χουν τυχει ολες οι περιπτωσεις: Καγκουρες με Xenon, ακόμη και αγροτικα με Xenon-εεεμ διορθωση με μια λαμπα Xenon και μια κανονικη (γκουχ-γκουχ! )

• Απαντ. 237
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μπανανόφλουδες. Και σε μερικά δευτερόλεπτα, έχεις έτοιμη και την ντοματοσκατόσουπα, σερβιρισμένη σε κράνος.

χμ.... mod mod εισαι εδω?

μάλον όχι.

Τετοια παραδεκτά πραγματα ακούω και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Βρίσκομαι βασικά σε λάθος φόρουμ, μιας και βλέπω απίστευτη υπεροψία και ασχετοσύνη πανω στο αντικείμενο.

Καποιος ανέφερε πως πρέπει οι οδηγοί ΙΧ να έχουν τα ματια τους 14. Ενώ τα μηχανάκια κοιτάνε μόνο μπροστα. Οδηγάω καθημερινά και 2κυκλο και ΙΧ και η διαφορά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Μεσα στο ΙΧ νιώθω ασφάλεια μιας και μέσα στην πόλη ειδικά την μαλακία μου την πληρώνω με υλικές ζυμιές. Με το ΙΧ παίζεται παντα η ΖΩΗ μου κορώνα γράμμα. Εχετε μερικοί απίστευτο θράσος πραγματικά.

Αν δεν σας την έχει βγεί απο κανένα στενό κανένας γραφοντας στα ιδιαίτερα του stop, προτεταιότητες κτλ δεν μπορείτε να καταλάβετε την ανάγκη να είστε ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΙ.

Τα ξενα είναι ευλογία για τους 2κυκλιστες και την ημέρα και την νύχτα μιας και συνήθως έχουν τον ίδιο δρόμο με τις ίδιες ταχύτητες με ΜΙΣΟ (1 φαναρι αντι για 2) να διανύσουν.

Και ας αφήσουμε τους καγκουρες στην άκρη μιας και υπάρχουν απο όλες τις πλευρές. Με τέτοιες αντιλήψεις και απαράδεκτες φρασεολογίες περιμένετε καλή οδηγική συμπεριφορά απο τους άλλους? Ας κοιτάξουνε μερικοί εδω μέσα λιγάκι στον καθρέπτη.

Δημοσ.

Αν τα ξένα ήταν ευλογία, θα τα τοποθετούσαν οι ίδιες οι βιομηχανίες. Δε φαντάζομαι να νομίζεις πως απλώς δεν το σκέφτηκαν.

Όταν χρησιμοποιείς λάμπα ξένον χωρίς τους υπόλοιπους απαραίτητους μηχανισμούς, τυφλώνεις. Όταν τυφλώνεις ούτε αντιληπτός γίνεσαι ούτε ασφαλής είσαι. Εκθέτεις και τον εαυτό σου και τους υπόλοιπους σε κίνδυνο.

Ίσως κάποια στιγμή να το καταλάβεις.

Δημοσ.

Τι να καταλάβει ρε agpr; Ο ίδιος άνθρωπος που έμεινε αθάνατος με την ατάκα "καλύτερα να τους καρφώνω εγώ παρά αυτοί" καπάκια γράφει το παρακάτω:

Μεσα στο ΙΧ νιώθω ασφάλεια μιας και μέσα στην πόλη ειδικά την μαλακία μου την πληρώνω με υλικές ζυμιές.

Καταλαβαίνεις; Σε φάση, όταν οδηγώ ΙΧ ΕΓΩ είμαι ασφαλής και χέστηκα, το χειρότερο είναι να πάρω προφυλακτήρα ξερωγώ. Όταν οδηγείτε εσείς ΙΧ και εγώ μηχανάκι, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΜΗ ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ.

Ε όχι ρε αδερφέ, άμα σου λιώσουμε το κεφάλι ενώ προσπερνάς από δεξιά σιγά, το πολύ πολύ να γρατζουνιστεί η πόρτα και να θέλει πλύσιμο η ζάντα. Υλικές ζημιές.

Δημοσ.
Τι να καταλάβει ρε agpr; Ο ίδιος άνθρωπος που έμεινε αθάνατος με την ατάκα "καλύτερα να τους καρφώνω εγώ παρά αυτοί" καπάκια γράφει το παρακάτω:

Καταλαβαίνεις; Σε φάση, όταν οδηγώ ΙΧ ΕΓΩ είμαι ασφαλής και χέστηκα, το χειρότερο είναι να πάρω προφυλακτήρα ξερωγώ. Όταν οδηγείτε εσείς ΙΧ και εγώ μηχανάκι, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΜΗ ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ.

Ε όχι ρε αδερφέ, άμα σου λιώσουμε το κεφάλι ενώ προσπερνάς από δεξιά σιγά, το πολύ πολύ να γρατζουνιστεί η πόρτα και να θέλει πλύσιμο η ζάντα. Υλικές ζημιές.

Aγόρι μου αστο, δεν επιασες καν τι προσπαθώ να πώ, απορώ πως καθεσαι και σχολιάζεις. Αν αυτό δεν είναι θράσος απορρώ τοτε τί είναι. Η βλακεία και η ασχετοσύνη πάντως είναι κακός συνδυασμός (γενικα μιλάω παντα...).

---------- Προσθήκη στις 14:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:59 ----------

Αν τα ξένα ήταν ευλογία, θα τα τοποθετούσαν οι ίδιες οι βιομηχανίες. Δε φαντάζομαι να νομίζεις πως απλώς δεν το σκέφτηκαν.

Όταν χρησιμοποιείς λάμπα ξένον χωρίς τους υπόλοιπους απαραίτητους μηχανισμούς, τυφλώνεις. Όταν τυφλώνεις ούτε αντιληπτός γίνεσαι ούτε ασφαλής είσαι. Εκθέτεις και τον εαυτό σου και τους υπόλοιπους σε κίνδυνο.

Ίσως κάποια στιγμή να το καταλάβεις.

Iσως όταν οδηγείσεις μηχανή, χωρίς, και μέ ξενα τότε ίσως να καταλάβεις την διαφορά. Ώς τότε όπως σου λεω και ξαναλέω δεν μπορείς να έχεις άποψη.

Δημοσ.

Ως οδηγός οχήματος, που τον τυφλώνουν τα ξένον, δεν μπορώ να έχω άποψη;

Οι βιομηχανίες που κατασκευάζουν τις μηχανές δεν μπορούν να έχουν άποψη;

Έχεις σκεφτεί πως ενδεχομένως δεν είναι καλή ιδέα να τυφλώνει τους οδηγούς άλλων οχημάτων;

Δημοσ.

agpr αυτο που αναφερεις στο μιχαλη του το εχω πει εδω και 1 σελιδα αλλα απεφυγε να το σχολιασει.

Δημοσ.
Ως οδηγός οχήματος, που τον τυφλώνουν τα ξένον, δεν μπορώ να έχω άποψη;

Οι βιομηχανίες που κατασκευάζουν τις μηχανές δεν μπορούν να έχουν άποψη;

Έχεις σκεφτεί πως ενδεχομένως δεν είναι καλή ιδέα να τυφλώνει τους οδηγούς άλλων οχημάτων;

agpr αυτο που αναφερεις στο μιχαλη του το εχω πει εδω και 1 σελιδα αλλα απεφυγε να το σχολιασει.

Tι να σχολιάσω το ότι δεν μπαίνουν σειριακά σε 2κυκλα? Φυσικά και μπαίνουν. Αν δεν το γνωρίζετε δεν φταίω εγώ. Απλά μπαινουν σε πανάκριβες μηχανές. Το κόστος είναι απαγορευτικό. Όταν είναι πχ στο 1/5 του συνολικού κόστους ενός δικύκλου, ποιος θα το βάλει?

Ναι έχει να κάνει με την αυτόματη ρύθμιση ύψους δέσμης. Ο λόγος ΔΕΝ είναι το τύφλωμα του απέναντυ, όσο το να κοιτάει η δέσμη τον δρόμο και όχι τα άστρα. Ειδικά όταν υπάρχει συνεπιβάτης το προβλημα του τυφλώματος είναι (το δέχομαι) σοβαρό όμως μπορεί να ρυθμιστεί δια χειρός.

ΔΕΝ είναι στόχος να τυφλώνεις τον απέναντυ το λέω ξάνα και ξανά, στόχος είναι να γινεσαι αντιλιπτός ιδιαίτερα την ημέρα. Ομως σε ακραίες περιπτώσεις όπως στην ελλαδίτσα μας είναι προτειμότερο να ενοχλείς παρά να σε πάρουν παραμάζωμα.

Δημοσ.

@ Rabican:

Ούπς, έχεις δίκιο :o.

@ MixalisX:

Έχεις δίκιο, είναι ακριβά τα ριμάδια. Είναι ανάγκη όμως να υπονομεύεις την ασφάλεια τη δική σου και των άλλων; Μια χαρά γίνεσαι αντιληπτός και με τα αλογόνου, δε χρειάζεται να τυφλώνεις τους υπόλοιπους.

Δημοσ.

μιχαλη δεν αντιλαμβανεσαι τη διαφορα του αντιληπτος απο το ενοχλητικος? οταν ενοχλεις τοτε τα πραγματα ειναι επικινδυνα, οχι μονο για σενα.

για μενα ΔΕΝ εχει σημασια το τι προσπαθεις να πετυχεις, αλλα το τι τελικα συμβαινει. εσυ μπορει να θελεις να γινεσαι αντιληπτος (ασχετα που σε ενα απο τα πρωτα ποστ ειπες οτι "προτιμας να καρφωνεις παρα να σε καρφωνουν") ομως σε πληροφορω οτι σε ενα πολυ μεγαλο ποσοστο αντι να γινεσαι αντιληπτος με τυφλωνεις με αποτελεσμα να μην εχω πληρη ελεγχο.

Δημοσ.

ομως σε πληροφορω οτι σε ενα πολυ μεγαλο ποσοστο αντι να γινεσαι αντιληπτος με τυφλωνεις με αποτελεσμα να μην εχω πληρη ελεγχο.

Eδώ ακριβώς είναι το θέμα μας. Ότι ομολογώ ''δυστηχώς'' στην χώρα μας για να γίνεται αντιληπτός πρέπει να γίνεσαι ενοχλητικός. Δεν είναι ομορφό να το λές ή εύκολο να το συνειδητοποιήσεις όμως η δικιά μου εμπειρία αυτό έχει δείξει.

Δημοσ.

αν ομως αυτο που κανεις εχει αντιθετο αποτελεσμα απο αυτου που πιστευεις οτι κανει, θα επιμεινεις? θα επιμεινεις εως οτου καποια στιγμη καποιος τυφλωμενος απο τα φωτα οδηγος αυτοκινητου, χασει τον ελεγχο και πεσει επανω σου? δεν ειναι λαθος αυτο?

και δε στο λεει ενας ακυρος Ραμπικαν απο ενα φορουμ, στο λενε πολλοι. που σημαινει πως καπου κανεις λαθος..

Δημοσ.

Δηλαδή πριν βάλεις τις λάμπες ξένον πόσες φορές τράκαρες; Ή μήπως τώρα δεν υπάρχουν τυφλές γωνίες και εξαφανίστηκαν αυτοί που παραβιάζουν stop και προτεραιότητες;

Τέλος πάντων, έχεις αποφασίσει να είσαι ενοχλητικός και επικίνδυνος, συνειδητά!

Δημοσ.
στην χώρα μας για να γίνεται αντιληπτός πρέπει να γίνεσαι ενοχλητικός

Και αυτό που θα σώσει την κατάσταση στη χώρα μας είναι ένας κλασσικός MixalisX Έλληνας παραπάνω ε.

Δημοσ.
Tι να σχολιάσω το ότι δεν μπαίνουν σειριακά σε 2κυκλα? Φυσικά και μπαίνουν. Αν δεν το γνωρίζετε δεν φταίω εγώ. Απλά μπαινουν σε πανάκριβες μηχανές. Το κόστος είναι απαγορευτικό. Όταν είναι πχ στο 1/5 του συνολικού κόστους ενός δικύκλου, ποιος θα το βάλει?

Ναι έχει να κάνει με την αυτόματη ρύθμιση ύψους δέσμης. Ο λόγος ΔΕΝ είναι το τύφλωμα του απέναντυ, όσο το να κοιτάει η δέσμη τον δρόμο και όχι τα άστρα. Ειδικά όταν υπάρχει συνεπιβάτης το προβλημα του τυφλώματος είναι (το δέχομαι) σοβαρό όμως μπορεί να ρυθμιστεί δια χειρός.

.

Αυτή τη μαλακία (σόρρυ) πόσες φορές θα πρέπει να τη διορθώνω σε κάθε φόρουμ.

ΟΣΟ και να ρυθμίσεις ΦΑΝΑΡΙ που είναι σχεδιασμένο για αλογόνου και του έχεις χώσει Ζήνον μέσα Δε πρόκειται να αποφύγεις τη θάμβωση.

ΠΡΩΤΟΝ: Γιατί η μια λάμπα έχει το νήμα έτσι:

Αλογόνου ΛΛΛΛΛΛ

| |

Και η ζήνον έχει το τόξο έτσι:

^^

|

|

|

____

και

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Τα φώτα των μαιμού ζήνον με τις επίσης μαιμού "πιστοποιήσεις" έχουν ΜΑΠΑ ΧΡΩΜΑ που ΜΠΛΕΔΙΖΕΙ και είναι συνάμα κουραστικό κ ενοχλητικό.

Τα ζήνον με προδιαγραφές βγαίνουν στα 4000Κ και έχουν πολύ ξεκούραστο φωτισμό.Ενώ τα γαμάτα-φθηνά-που-είμαι-μάγκας-γλυτώνω-λεφτά-κι-ο-κατασκευαστής-μαλάκας- έχουν από 6000κ Και πάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...