Προς το περιεχόμενο

καθαρισμος laptop

geo29

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα εχω ενα f/s amilo g1451 και θελω να τον ανοικσω και να των καθαρισω απο το κατω μερος να βγαλω τον επεξεργαστη να αλαξω θερμαπαγωγικη αλοιφη. υπαρχει καποιω σιτε που να δινει οδηγιες για να μην κανω καμια λαμακιε

ευχαριστω

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει site που να εξηγεί πως να το ανοίξεις...αλλά είναι αρκετά εύκολο να το κάνεις και μόνος σου.

Αν γυρίσεις το laptop ανάποδα θα δεις διάφορα πορτάκια που ανοίγουν με βίδες.Αν ανοίξεις αυτό που είναι πιο κοντά στις εξόδους αέρα τότε λογικά αυτό περιέχει και τον επεξεργαστή.

Όταν το ανοίξεις θα δεις την ψήκτρα, λογικά αυτή κουμπώνει με βίδες πάνω στον επεξεργαστή (δεν είναι όπως στα desktop).

Αφαίρεσε λοιπόν την ψήκτρα και φύσα όλο τον χώρο εκεί. Μαζί με την ψήκτρα θα υπάρχουν και γρίλιες οι οποίες μαζεύουν και την περισσότερη σκόνη, φρόντισε να αφαιρέσεις όλη την σκόνη από εκεί.

Όσο για την θερμοαγώγιμη πάστα, δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις τον επεξεργαστή.Όπως έχεις αφαιρέσει την ψήκτρα τοποθέτησε πάνω στον επεξεργαστή λίγη πάστα και μετά τοποθέτησε την ψήκτρα από πάνω και βίδωσέ την έτσι ώστε να πατήσει καλά πάνω στον επεξεργαστή και οπουδήποτε αλλού ακουμπάει.

Ελπίζω να ήμουν κατανοητός.

Δημοσ.
Ελπίζω να ήμουν κατανοητός.

απλα ηθελα να μπω και στα ενδοτερα να βγαλω ολο το κατω καλυμα κι οχι μονο του επεξεργαστη γιατι ειναι ειδη ανοιχτο με ανεμηστηρα απο κατω

Δημοσ.
Για τέτοιες λεπτομέρειες καλύτερα ψάξε στο google για το service manual του φορητού σου.

ευχαριστω πολυ

Δημοσ.
απλα ηθελα να μπω και στα ενδοτερα να βγαλω ολο το κατω καλυμα κι οχι μονο του επεξεργαστη γιατι ειναι ειδη ανοιχτο με ανεμηστηρα απο κατω

Πάντως εγώ που είχα μετρήσει έχει πολλές βίδες, προφανώς θα χρειαστείς 1-2 κυπελάκια η τασάκια. Καλή επιτυχία.

Δημοσ.

Φίλε μου υπάρχει ένα site που η δουλειά αυτών που το έχουν είναι να ανοίγουν όλα τα laptop και να τα κάνουν βίδες με εσένα να ξέρεις την κάθε λεπτομέρεια!!

Έτσι άνοιξα το Porteze M400 της κοπελιάς μου για να δω που στο καλό είχαν κρυμένη τη RAM !!

Το μόνο πρόβλημα είναι οτι το είχα κάνει πριν 1 χρόνο περίπου και από τότε πολυάριθμα φορμάτ και έτσι δεν έχω την διεύθυνση.

Αλλά αν ψάξεις όπως και εγώ τότε σίγουρα θα το βρεις.

Δημοσ.

Απλα ακολουθεις τους εξεις κανονες:

1)Bγαζεις την μπαταρια και την παροχη ρευματος

2)Ξεβιδωνεις οποιαδηποτε βιδα βλεπεις(οντως θα χρειαστεις κυπελακια γιατι δεν εχουν ολες το ιδιο μηκος)

3)Μολις εχεις σιγουρευτει οτι εχεις βγαλει ολες τις βιδες βαζες ενα κασαβιδι με λεπτη και πλατια μυτη στα πλαγια και σιγα σιγα το γυρνας λιγο δεξια-αριστερα(οχι ολοκληρο κυκλο!) για να ανοιξουν τα κλιπσακια.Αυτο το κανεις γυρω γυρω απο το σασι του λαπτοπ.

4)Εαν συνεχιζει να μην ανοιγει με λιγη πιεση τοτε εχεις ξεχασει καποια βιδα-ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ-.

5)Προσεχεις το καλωδιο της οθονης και του Pad συνηθως ειναι αρκετα κοντα.

6)Το πληκτρολογιο δεν εχει ακριβως καλωδιο,περισσοτερο με ταινια μοιαζει,μολιςτο δεις απλα σηκωνεις λιγο το "κουμπωμα" του και απελευθερωνετε.

Αν ακολουθησεις τα παραπανω θα σε μια χαρα...

Δημοσ.

επειδη ημουν ενας κατοχος του συγκεκριμενου υπολογιστη δες σε αυτο το site

http://www.amilo-forum.com/topic,234,-how-to-open-an-AMILO-M-1451G-to-upgrade-memory.html

να προσεχεις μονο στην αλλαγη για να βαλεις παστα , εχει κατι θερμοαωγιμα μαξιλαρακια και ειδικα στην καρτα γραφικων εχει μια μικρη υψομετρικη διαφορα οποτε πρεπει να προσεξεις οταν τα βγαλεις να κανει καλη επαφη η επιφανεια με τη ψυχτρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...