Προς το περιεχόμενο

Microsoft Photosynth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επανάσταση στον τρόπου που βλέπουμε τις ψηφιακές μας φωτογραφίες προκάλεσε η Microsoft με το νέο της εργαλείο για προβολή φωτογραφιών, Photosynth.

Οι περισσότερες υπηρεσίες προβολής φωτογραφιών προβάλουν τις φωτογραφίες «γραμμικά» με βάση το χρόνο που έχουν τραβηχτεί. Ο χρήστης μπορεί επίσης να επιλέξει τη φωτογραφία που θέλει με βάση έναν πίνακα με όλες τις φωτογραφίες σε σμίκρυνση.

Ωστόσο το Photosynth προσφέρει μια νέα εμπειρία στο χρήστη που κάνει τη θέαση των φωτογραφιών μοναδική. Το νέο εργαλείο της Microsoft πρέπει να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας (δωρεάν) και στη συνέχεια να επιλέξετε τις φωτογραφίες που θέλετε να δείτε με το πρόγραμμα συνδυασμένα.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα ανεβάζει τις φωτογραφίες που έχετε επιλέξει στους server της Microsoft και τις επεξεργάζεται με τους ταχύτατους επεξεργαστές της εταιρείας έτσι ώστε να εντοπίσει ίδια Pixel σε διαφορετικές φωτογραφίες.

Μόλις το πρόγραμμα ολοκληρώσει την επεξεργασία και καταλάβει ποιες φωτογραφίες απεικονίζουν ίδια πράγματα (έχουν τραβηχτεί στο ίδιο τοπίο) τότε δημιουργεί την τελική πλατφόρμα μέσα από την οποία στη συνέχεια μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες σας.

Το Photosynth δημιουργεί μια πανοραμική φωτογραφία, σαν μωσαϊκό, και σας επιτρέπει να περιηγηθείτε αναπαραστώντας τον πραγματικό τόπο όπου τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες.

Όμως επειδή μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, καλύτερα να δείτε μόνοι σας πώς συνθέτει το Photosynth τις φωτογραφίες (επισκεφθείτε το επίσημο site) αφού παρακολουθήσετε το παρακάτω demo video.

Η χρήση του προγράμματος γίνεται δωρεάν αφού πρώτα έχετε εγγραφεί ενώ όλες οι φωτογραφίες που θα ανεβάσετε θα είναι δημόσια διαθέσιμες μέσω του ίντερνετ.

Link.png Site: Photosynth.net

Δημοσ.

το εχει δοκιμασει κανεις;;

πως παιζει;;ειχα ολη την καλη διαθεση να το δω με καλο ματι,αλλα η κακιασμενη "δεν υποστηριζει το λειτουργικο μου"αναρωτιεμαι τι σχεση εχει το λειτουργικο μου με μια ιντερνετικη υπηρεσια,

ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟ DEBIANακι ΜΟΥ ΩΣ....APPLE!

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά κάνει τη δουλειά που έκανε το photomerge του Photoshop αυτόματα? Κάτι από αυτό και κάτι από το 3dVista (για όσους το χουν συναντήσει) μου θύμισε. Πραγματικά ενδιαφέρον, μπορεί να γλιτώσει και από πολύ κόπο όσους τραβάνε(-με) φωτογραφίες σε 360 μοίρες και τις ενώνουμε μετά. Βέβαια αυτό φτιάχνει 3d περιβάλλον τώρα που το ξαναβλέπω καλύτερα...

Δημοσ.
Πραγματικά ενδιαφέρον, μπορεί να γλιτώσει και από πολύ κόπο όσους τραβάνε(-με) φωτογραφίες σε 360 μοίρες και τις ενώνουμε μετά.

καμια σχεση :P

Δημοσ.

θα παρακαλούσα να διαβάζω ειδήσεις, όσο είναι αυτό δυνατόν, χωρίς σχόλιο από το site της εταιρίες

το παραπάνω είναι σαν να το έγραψε ο balmer

Δημοσ.
θα παρακαλούσα να διαβάζω ειδήσεις, όσο είναι αυτό δυνατόν, χωρίς σχόλιο από το site της εταιρίες

το παραπάνω είναι σαν να το έγραψε ο balmer

Είσαι λίγο υπερβολικός. Πρώτον η είδηση είναι στο lobby οπότε αν θες τη ψηφίζεις για κεντρική και ούτε βλέπω κάτι να μην ισχύει από όσα διαβάζω.

Πολύ ωραίο αλλά θέλει λίγη εξοικείωση στη χρήση

Μπα. Πανεύκολο είναι, απλά οι φωτογραφίες που θα βγάλεις πρέπει να προσέξεις να μην είναι μονόχρωμες (πχ τοίχος, νερό) και να έχουν 2-3 κοινά σημεία μεταξύ τους.

Δημοσ.
Γιατι καμία σχέση? Αφού 3d περιβάλλον φτιάχνει. Και μάλιστα αυτόματα...

ιδιο ειναι της quicktime 360 με αυτο? εκτος αν λες για αλλο πραγμα....

απαιτουμε μια τρισδιαστατη απεικονιση του hal9000 :lol:

Δημοσ.

Εγώ είπα ότι μου θύμισε το 3d vista.. Το οποίο κάνει την ίδια δουλειά. Ενώνει τις φωτογραφίες και φτιάχνει ένα panorama στο οποίο κάνεις navigate μέσω quicktime. Και όντως μου το θύμισε. Μόνο που εδώ έχεις την επιλογή να δεις και κάθε φωτογραφία ξεχωριστά.

Δημοσ.
Είσαι λίγο υπερβολικός. Πρώτον η είδηση είναι στο lobby οπότε αν θες τη ψηφίζεις για κεντρική και ούτε βλέπω κάτι να μην ισχύει από όσα διαβάζω.

η έκφρασή μου ήταν πράγματι υπερβολική, καλύτερα "θα προτιμούσα" αντι "παρακαλούσα"

πάντως αυτό που θέλω να πω, και που έχω μάθει, είναι πως η είδηση καλύτερα να είναι αμερόλυπτη και χωρίς σχόλιο, πράγμα που δεν αποφεύγεται αν πηγή είναι η ίδια η ανακοίνωση της εταιρίας

δες το απλά σαν κάτι αντίθετο του να ψήφιζα την είδηση για να προωθηθεί στο section ειδήσεις

και φυσικά δεν απαιτώ από τον χρήστη να κάνει ρεπορτάζ κτλ αλλά καλύτερα οι πηγές να είναι από ένα τρίτο μάτι

my2cents:-)

Δημοσ.
η έκφρασή μου ήταν πράγματι υπερβολική, καλύτερα "θα προτιμούσα" αντι "παρακαλούσα"

πάντως αυτό που θέλω να πω, και που έχω μάθει, είναι πως η είδηση καλύτερα να είναι αμερόλυπτη και χωρίς σχόλιο, πράγμα που δεν αποφεύγεται αν πηγή είναι η ίδια η ανακοίνωση της εταιρίας

δες το απλά σαν κάτι αντίθετο του να ψήφιζα την είδηση για να προωθηθεί στο section ειδήσεις

και φυσικά δεν απαιτώ από τον χρήστη να κάνει ρεπορτάζ κτλ αλλά καλύτερα οι πηγές να είναι από ένα τρίτο μάτι

my2cents:-)

Συμφωνώ σε αυτό που λες και γιαυτό σε αντίστοιχες ειδήσεις πάντα αναφέρουμε στην αρχή ότι πρόκειται για Δελτίο Τύπου. Στη συγκεκριμένη όμως απ' ότι κατάλαβα την έχει γράψει ο xolloth μόνος του. Απλά αναφέρει ακριβώς το τι κάνει το πρόγραμμα και πουθενά δεν φαίνεται κάποια μεροληψία ενώ το σχόλιο "επαναστατικό" είναι υποκειμενικό κατα πόσο ισχύει η όχι. Για μένα για παράδειγμα ισχύει για σένα μπορεί όχι. Αν ασχοληθείς με το photosynth θα καταλάβεις.

Δημοσ.

απ' όσο το είδα έπαθα πλάκα, φοβερό μου φαίνεται αλλά σε προϊδεάζει κάπως μεροληπτικά κατα τη γνώμη μου πάντα

τέλoς πάντων δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση, καταλαβαίνω τι λες :-)

Δημοσ.
Εγώ είπα ότι μου θύμισε το 3d vista.. Το οποίο κάνει την ίδια δουλειά. Ενώνει τις φωτογραφίες και φτιάχνει ένα panorama στο οποίο κάνεις navigate μέσω quicktime. Και όντως μου το θύμισε. Μόνο που εδώ έχεις την επιλογή να δεις και κάθε φωτογραφία ξεχωριστά.

το ενα ειναι μια photo πανοραμικη 360 μοιρες που μπορεις με το βελακι να κουνηθεις προς οποιαδηποτε κατευθυνση.

στο αλλο ειναι συλογη απο photos που δημιουργουν 3d model του αντικειμενου. φαντασου μια εικονα με mosaic απο εικονες που ειναι ομως 3d οχι 2d. δε νομιζω οτι αυτα τα 2 μοιαζουν καπως...:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...