JohnTehGreek Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Είναι θέμα ωριμότητας πιστεύω. Όσο ώριμος και αν πιστεύει ότι είναι ένας 16χρονος δεν είναι αρκετά ώριμος για να πιάσει τιμόνι και να βγει στον δρόμο. Φυσικά υπάρχουν και οι ανώριμοι που είναι 18-20-40-50 κτλ. κτλ. Επίσης τίθεται και ένα άλλο ερώτημα. Τι να το κάνει ο 16χρονος το αυτοκίνητο; Σίγουρα πάντως δεν το χρειάζεται για να πάει με ευκολία στην δουλειά του αλλά ούτε στην σχολή του. Μήπως το θέλει για μαγκιά και για πλάκα; Το πιο πιθανό κατα την δική μου άποψη είναι αυτό. Τέλος το απαράδεκτο οδικό δίκτυο που έχουμε δεν δίνει περιθώρια να πάρει ο κάθε 16χρονος αμάξι και να βγει παγανιά και όποιον πάρει ο χάρος.
testtesttest Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Προσωπικα ειμε 16 και εχω εμπειρια με αμαξι απο τα 14 περιπου, ξεκινισα να το περνω σε χωραφια και αργωτερα σε δρομους με ελαχιστη κυκλοφορια και με συνοδια μαζι μου παντα. ....τα περι πρεπει να φοραει παντα ζωνη ειναι μ@@@ αμα το κακο ειναι να γινει θα γινει Στανταρ παιζει και θειος που βιαζει κατσικια στο σοι 4
chrisxkar Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Ρε εχω διαβασει του καθενως την μ@@ εδω. Οταν λεμε ο 16αρις να παρει το αμαξει με ή χωρις συνοδο ενηλικα λεμε να εχει παρει το διπλωμα με την αξια του και χωρις το πεντοκιλο το καλαματιανο στο πισω καθισμα μαζι με τους εξεταστες. Προσωπικα ειμε 16 και εχω εμπειρια με αμαξι απο τα 14 περιπου, ξεκινισα να το περνω σε χωραφια και αργωτερα σε δρομους με ελαχιστη κυκλοφορια και με συνοδια μαζι μου παντα. Οσο περνουσε ο καιρος και εβλεπαν οτι ειμε καλος και δεν κανω χαζομαρες στον δρομο αρχισαν να με αφηνουν πιο ελευθερο δηλ. να το κυκλοφορω μεσα σε χωριο και απο χωριο σε χωριο (παντα με συνοδια) και ποτε δεν τρεχω η κανω χαζομαρες. Οπου μου το επιτρεπει ο κ.ο.κ αναπτυσω ταχυτητα φυσικα αλλα οχι σε ακρεα σημεια 100-110 max. Ομως τα περι πρεπει να φοραει παντα ζωνη ειναι μ@@@ αμα το κακο ειναι να γινει θα γινει αμα πεσεις μεσα σε ποταμι απο τι θα σε σωσει η ζωνη; ισα ισα δεν θα προλαβεις να βγεις απο το αμαξει. Και τα περι 16αχρονου δεν κανει γιατι δεν ειναι ωριμοι ειναι μια βλακεια και μιση εχω δει 30+ με γκομενες μεσα να πουλανε μαγκια (ενω εχουν παρει το διπλωμα εδω και χρονια) και εχω δει και 40-50+ να μην αναβουν φλας μια κενουργια τρελα που ειναι πολυ πιο επεικηνδυνη απο τον 16αρι. Αρα ο 16αρις ειναι πιο ικανος στιν οδηγηση απο μεγαλυτερες ηλικιες αμα λαβουμε υποψει μας την εκρεικτικοτητα του, την αντιληπτικοτητα και τα γρηγορα αντανακλαστικα του, φυσικα ο νεος δεν εχει την εμπειρια ενος μεγαλου αλλα οσο πιο νωρις οδηγηση τοση πιο πολυ εμπειρια θα εχει. Επισεις σε αυτες τις ηλικιες 14-19 το παιδι εχει ανεπτυγμενο μιμητισμο αρα αντιγραφη οτι βλεπει στην οδηγηση αρα παλι οι "μεγαλοι και εμπειροι φταινε". Υ.Γ το αμαξι παρεχει μεγαλυτερη προστασια στον οδηγο απο το 50αρακι θελω να σε κραξω σε τοσα πολλα απο οσα εγραψες που θα μου παρει κανα μισαωρο οποτε δεν θα μπω στην διαδικασια. Αν τρακαρεις και γινει καμια ζημια σωματικη ξερεις οτι θα τρεχεις σε δικαστηρια μεχρι να κλεισεις τα 2*+ και ακομα και φταει ο αλλος να παρεις συνυπευθυνοτητα
Lucifer Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Αν τρακαρεις και γινει καμια ζημια Μα εκεί ποντάρει, ότι δε θα γίνει. Αφού σου λέει οδηγεί 2 ολόκληρα χρόνια, απ' τα 14, σε χωράφια. Δεν είναι να πεις ότι δεν ξέρει, ό,τι ήταν να μάθει το 'μαθε. 2
chrisxkar Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μα εκεί ποντάρει, ότι δε θα γίνει. Αφού σου λέει οδηγεί 2 ολόκληρα χρόνια, απ' τα 14, σε χωράφια. Δεν είναι να πεις ότι δεν ξέρει, ό,τι ήταν να μάθει το 'μαθε. σωστο και αυτο γιατι αλλωστε οδηγηση στου χουραφ (η χραφ αναλογα απο που ειναι) και οδηγηση σε πολη ειναι το ιδιο ως γνωστον.Επισης κομμενη η ζωνη απο εδω και περα γιατι με εκανε να σκεφτω τι θα γινει αν πεσω σε πουταμ 2
akpe Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Ωπα παίδες, ΩΠΑ. Αυτός γράφει πως έχει διαβάσει «καθενως την μ@@ εδω». Είπε λοιπόν να μπει να συναγωνιστεί. Να πούμε και συγχαρητήρια στους γονείς και τους «σινοδους» του κάθε δεκαεξάχρονου που τον αφήνουν «πιο ελεύθερο». Υπευθυνότητα über alles. Αλλά για τον Παντελίδη κλαίμε όλοι ε;Περί μαλακίας (χωρίς παπάκια) ο λόγος: κάποιος που κρίνει ο ίδιος πως είναι ώριμος και ικανός επειδή οδηγάει από τα 14 σε χωράφια και χουριό χουριό μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται από οδήγηση. Hint: σωστός οδηγός δεν είναι μόνο αυτός που «δεν τρέχει και δεν κάνει χαζομάρες». Που, εδώ που τα λέμε, όταν το παίζεις «ώριμος» επειδή βγάζεις φλας και δεν τρέχεις ναούμε ενώ ΕΞΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΙΜΟΝΙ μάλλον κάτι κάνεις λάθος, ναι;Αυτά ίσως περνάνε στα γκομενάκια, όχι παντού όμως. Πάμε παρακάτω. Πιο συγκεκριμένα, κάποιος που κρίνει την ωριμότητα και την ικανότητα του βάσει της «εκρεικτικοτητας» της ηλικίας του, κάποιος που βάζει την εμπειρία σε δεύτερη μοίρα, κάποιος που πιστεύει πως τα 100-110 στο επαρχιακό δίκτυο και ειδικά «από χωριό σε χωρίο» δεν είναι «ακρεα», όχι ώριμος για δίπλωμα δεν είναι, ούτε για να καβαλήσει ποδήλατο. Και θέλει να επιχειρηματολογήσει και ΚΑΤΑ της ζώνης. Γέλιο και κλάμα μαζί.Ειδικά στα παραπάνω, η ηλικία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την οδήγηση. Το σημαντικότερο δεν είναι το φλας και τα χωράφια, είναι πως για να πιάσεις τιμόνι απαιτείται σεβασμός, αντίληψη κινδύνου, υπευθυνότητα και χίλια δύο άλλα πράγματα που με αυτά που γράφει δεν νομίζω να τα έχει, ανεξαρτήτως ηλικίας. Νομίζω λοιπόν πως ο φίλος μας είναι εκτός συναγωνισμού σε αυτό που έγραψε στην αρχή. Χρυσό μετάλλιο.Σε κάτι τέτοιους αναφέρεται ο Ιαβέρης, και κάτι τέτοιοι τον αποκαλούν «γραφικό».Grow the fuck up. Επεξ/σία 19 Μαΐου 2016 από akpe 2
AntiCambeR Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Ετσι είναι οταν ο μπαμπάς σου δίνει το κλειδί του αυτοκινήτου του η σου αγοράζει αμάξι στα 16.Σε κάνει άντρα και καμαρώνει. Εμείς που εργαζόμαστε απο τα 16 και παίρνουμε αμάξι με δικά μας α@@@δια μερικά χρόνια αργότερα είμαστε κορόϊδα. Αν γίνει καμιά στραβή σε ατύχημα με τραυματισμό θα κλαίνε όλοι μαζί.«Δεν του περιμέναμε,του παιδί ήξερε να ουδηγά»... Μετά σου λένε: «Τα αγαθά κόποις κτώνται»
TRILOBYTER Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Στα 14 δεν εχει κανενας το μυαλο και τη σοβαροτητα/ωριμοτητα για να οδηγησει ενα μηχανακι εστω και 50αρι, ειναι πανευκολο να γινει επικινδυνο ενα 50αρι και να παρει μια ζωη ειτε του οδηγου ειτε αλλου, επισης ειναι πανευκολο να γινει υπερκυβισμος..οποτε τι λεμε τωρα? Στα 14? Ειναι σοβαροι? Το οριο για 50αρι επρεπε να ειναι τα 18 και για 125αρι τα 20. Ποσους βλεπετε στο δρομο στα 30+ να κανουν μαλακιες με μεγαλες μηχανες? Εγω εδω στη θεσσαλονικη βλεπω πολλους. Οδηγος μηχανης ειμαι και εγω και πιστευω οτι αυτοι οι ανθρωποι δεν ειναι ανταξιοι ουτε καν για χαιρετισμο μοτοσυκλετιστικης αλληλεγγυης. Οσο για το αυτοκινητο το οριο επρεπε να ειναι τα 20 και οχι τα 18. Θα μου πεις η ωριμοτητα ειναι απο τον ανθρωπο και οχι απο την ηλικια, σε ενα ποσοστο ισως.. Αλλα ο 18αρης δεν εχει ουτε την ωριμοτητα ουτε και την εμπειρια ζωης ωστε να σεβαστει ενα αυτοκινητο και τους τριγυρω του. Τουλαχιστον στην εποχη που ζουμε, οι 18χρονοι ζουν με τους γονεις τους, δεν εχουν δουλειες και καμια ευθυνη στη ζωη τους, πως μπορουν να παρουν ευθυνη για ενα οχημα? 1
akpe Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μα... μα... Αφού έχουν «εκρηκτικότητα»! /bangsheadonwall
alexserres2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 τελικα στα 16 μπορεις να βγαλεις διπλωμα αυτοκινητου με συνοδεια ενηλικου με διπλωμα?
akpe Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Στα 16 όχι δίπλωμα δε μπορείς να βγάλεις, ούτε να ανοίξεις φάκελο για να ξεκινήσεις μαθήματα δε μπορείς.
Ghost_Rider Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2017 α τελικα στα 16 μπορεις να βγαλεις διπλωμα αυτοκινητου με συνοδεια ενηλικου με διπλωμα? αστο φιλε χανεις λαδια
alexserres2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Στα 16 όχι δίπλωμα δε μπορείς να βγάλεις, ούτε να ανοίξεις φάκελο για να ξεκινήσεις μαθήματα δε μπορείς.ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου!! α αστο φιλε χανεις λαδια θεωρω οτι η απαντηση σου οχι μονο ειναι εκτος θεματος και δεν βοηθαει αλλα αποδεικνυει και το ποσο βοηθας μεσα στο forum
Ghost_Rider Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2017 ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου!! θεωρω οτι η απαντηση σου οχι μονο ειναι εκτος θεματος και δεν βοηθαει αλλα αποδεικνυει και το ποσο βοηθας μεσα στο forum δεν εισαι ουτε ενα 6 μηνο μελος του φορουμ και ξερεις το ποιόν μου εδω μεσα?? Bitch Please...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα